ANKARA KUPASI KAÇ YILDIR YAPILMAKTA VE KİMLER ŞAMPİYON OLMUŞ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan şusuçi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 63
  • Görüntüleme Görüntüleme 26K

şusuçi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
osman yamak
Meslek
serbes
İlgi Alanı
Kediler
S.A.Ankara'da her sene düzenlenen oyun kuşu performans yarışmalarının tarihçesi ve yarışmalarda derece almış kuşların yarışma oyunları nasıldı bu konular hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini bizimle paylaşırlarsa çok sevinirim bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Saygılar

Yapılan açıklamalarda genelde kupada oynayan kuş gibi sözler yapılıyor.Sanırım bunların önüne en basiti olarak video kaydı yapabiliriz.Aslında tv de seyredebileceğimiz bi program olsa ne kadar güzel olur.Yaban tv mesela her zaman av değil röportaj yazılar v.b. şeyler bunlar gibi bir kanal olsa sadece güvercin çeşitlerini inceleyecek.Ne güzel olur.Kupa lafıda dillerde dolanmaz sadece aslında bi kanalımız olması lazım bence.....

arkadaşlar kupa kuşu ayrı iyi kuş ayrıdır bunu bilmek lazım ama kimlerin aldığınıda öğrenmenin sakıncası yok.saadet ve aydın yaparlar aydının şampiyonluklarını saymayalım çünkü kuşunu kimse görmez.

kazimcankurt' Alıntı:
Yapılan açıklamalarda genelde kupada oynayan kuş gibi sözler yapılıyor.Sanırım bunların önüne en basiti olarak video kaydı yapabiliriz.Aslında tv de seyredebileceğimiz bi program olsa ne kadar güzel olur.Yaban tv mesela her zaman av değil röportaj yazılar v.b. şeyler bunlar gibi bir kanal olsa sadece güvercin çeşitlerini inceleyecek.Ne güzel olur.Kupa lafıda dillerde dolanmaz sadece aslında bi kanalımız olması lazım bence.....
S.A. Arkadaşım yukardaki yazının konuyla ne alakası var ben bir anlam veremedim.Konu hakkında bildiğin birşey varsa bizimle paylaş yoksa iş olsun diye yazı yazmanın bir anlamı yok bence.Saygılar

a.s. bu sormuş olduğunuz soruda birşey görmeden ne kadar emin olabilirsiniz.Sizde mi kupa kaldırmak istiyorsunuz.Nerelisiniz bu sorudaki amacınız ne

kazimcankurt' Alıntı:
a.s. bu sormuş olduğunuz soruda birşey görmeden ne kadar emin olabilirsiniz.Sizde mi kupa kaldırmak istiyorsunuz.Nerelisiniz bu sorudaki amacınız ne
S.A. Kazım bey benim bildiğim kadarıyla kuşları bir hakem heyeti seyrediyor ve puanlıyor ve bu bilgiler kayıt altına alınıyor bu bilgiler saklanıyor yani benim veya senin birşey görmene gerek kalmıyor . Sizdemi kupa kaldırmak istiyorsunuz diye bir soru sormanızdaki maksat nedir anlamadım ama neden olmasın kupa kaldırmak sizce kötü birşeymi.Bana sorudaki amacımı sormuşsunuz söyliyeyim bilgilenmek kupaya uçmuş kuşlar hakkında fikir sayibi olmak . Nereli olduğumu sormuşsunuz İstanbul'luyum.Saygılar

Tamam abi biraz ters geldi bana yazdıkların pardon...Yani bir kanalımız olsa sadece güvercinlerle ilgili ve bizlere herşeyleriniz gösterseler olmazmı.Ben bunu düşünmüştüm.İstanbul da olması lazım yarışma.Allaha emanet olun

Merhabalar;
Konu başlığı şu yönden önemli olabilir..

Bu konudaki bilgiler dernekten temin edilebilir.Bunun ne faydası var derseniz,
Kuşların sahibi,yarışma senesi,kaç puan aldığı (tabi puanlamanın neye göre yapıdığı),kuşun geriye dönük varsa seceresi (bu sayede kuşun eski kuşçularla bağlantısı olup olmadığıda anlaşılır) gibi teknik bilgiler verilirse ortayaya belgesel bir döküman çıkmış olur..Tabi buradan yarışmaya katılmayanlar kötü kuşçu olduğu gibi birşey çıkarmayın bunun türlü sebepleri olabilir. herkese saygımız var. Bu sayede ankaranın eski büyük kuşçularının ankara kuşçuluğunda ne kadar etkili olduğuda meydana çıkacaktır. Belki bu sayede ankaralı arkadaşlar için bile ilginç sonuçlar çıkabilir.Tabi bunun için yine ankaralı kuş severlere görev düşmektedir. saygılar...

hakan kardeşim çok doğru söylemişsin ankarada kupa kusu ayrı iyi oynuyan kus ayrıdır ankarada kupa kusu mevsimlik olur 1 mevsim oynar ilersi yok ankaranın meshur kuscu aydınına gelince benim antalyada 1 ustam var ona kafa tutmus aydın bey 1 e 1 kuş ucurmacasına iddaa da ödül 5000 tl yanlış olmasın (bes bin türk lirasıdır) ama 1,5 sene oldu aydın bey hala kus ucuracak benim ustam ona kuşcu aydın değil kuşumm aydın lakabını takmış .kuşun yoksa boşa konusmayacaksın arkadaş sonra rezil olursun.madem kafa tutuyorsun kusuna güveniyorsun uçursun namını görelim değil mi.

istanbulda zeytinburnu kupası var ama ankara kupasıyla bütün kuralları ve puanlama sistemi ayni değil ve kupaya kalkan kuşu kuşun kupa için uçum gününde herkes seyredebilir ama hakem heyetini tüzük kurallarında kuş kaldırılmadan şunu yaparsa şu puanı bunu yaparsa şu puanı alır şunu yaparsa diskalifiye olur diye bir tüzüğü vardır derneklerin ve bu kurallar cercevesinde puan verme zorunluluğu olduğu gibi puan alan gösterisini yapan kuşun bale gibi yaparca uçuşuda hareketleride ek puan alabilir kupayada herkes kuş kaldırabilir ama herkes kupa kaldıramaz. kuşun on numarada olsa kaldıramıya bilirsin çünki iyi bir seyis değilsen hazırlığında eksikse bu kuş kötü oldugundan değil kuşçu kötü oldugundandır. ama gerçekten kupa kaldıracak kuşunuz varsa istanbulda bence uçurmayın herkes seyretmesin :=)

Arkadaşlar Merhaba,
Şu kuşçulukta bir adım yol alalım artık. Her başlıkta aynı muhabbet, sonuç hiç değişmiyor.
Başlık Ankarada kimlerin kupa aldıkları ama hemen akabinde şunları karıştırma, onlar yaramaz,
bu tu kaka, bendeki daha iyi onun şuyu eksik, ya önce sorulan sorunun cevabını bir alalım, sonra
yarış ve karalama işine geçelim, Erkan Bey siz antalyada mısınız, muhtemelen ustanı çok iyi tanı-
yorumdur fakat eminimki ustan bu yarış ve iddia konusunda senin kadar ateşli değildir, arkadaşlar
hepimiz bu hayvanların meraklısıyız ve beslediğimiz kuşlarda bi şeyler gördüğümüz ve hoşumuza
gittiği için besliyoruz, lütfen kupa alana da almayana da, kupa kuşunu sevene de sevmeyene de,
herkese uçurana da kendine uçurana da, saygı gösterelim ve de karalama işine bir son verelim.
Herkese selam.

Merhaba;

Bir şey söylemek istiyorum:
Bu forumu açan arkadaş gibi ben de bu soruların cevabını merak ediyorum. Bu başlığın altında yazılanların hiç biri yazılan başlığa cevap verir nitelikte olmamış.
Hakikaten neden cevap verilmemiş sorulara anlamadım.
Her neyse,
Selamlar.

Şenol Turan

arkadaşlar size bi yarışmada puanlamanın nasıl yapıldığına bi örnek vermek istedim buyrun..
Değerlendirme:

Hakemler kuşun yarışmadaki performansını Yarışma Puan Çizelgesine kaydeder.Yarışma sonunda çizelge hakemler ve yarışmacı tarafından imzalanır. Gözlemcinin de onaylayıp imzalaması koşulu ile hakem kararları geçerli olur, itiraz edilemez. Yarışma komitesi kuşun aldığı puanı hesaplayarak çizelgenin bir fotokopisini internet sitesi ilan panosuna asar.
Festival sonunda eşitlik olursa dereceye girecek kuşların belirlenebilmesi için eşit puanlı kuşlar 15 günlük bir hazırlanma süresi sonunda tekrar uçurulur.

UÇMA ŞEKLİ:
a) Ev etrafında kısa tur atan ........................................ 2 puan
b) Açık uçan ............................................. 5 puan
c) Gezen, gözden kaybolacak kadar açık uçan ........................... 10 puan

KANAT SESİ:
Sessiz, çepik ................................................... 0 puan
Sesli .............................................................. 5 puan
Şakırdaklı - Tok ................................................... 10 puan

OYUNA GELİŞ YÖNÜ ( genelde ¾ kadar oyun şartı ):
Geliş yönü sabit ve tavanın(yerin) belirli kısmına oynuyorsa......................... 5 puan

OYUNA GELİŞ HAREKETİ ( Her oyun için) :
a) Uzak mesafeden (50 Mt.ve üzeri) kapatarak gelen.................. 10 puan
b) Yakın mesafeden kapatan veya pikeli gelen....................... 5 puan
c) Düzden oynayan veya akarak, salık gelen ................................ 0 puan

TAVANA ALÇALMA MESAFESİ (Her oyun için)

3 metre ve üzeri …………………..0 puan
2-3 metreye alçalan ....................... 3 puan
0-1 metreye alçalan ................................ 5 puan

SAVURMA HAREKETİ ( Her oyun için ) :
a) Kaydırarak veya düzden oynayan ....................... 2 puan
b) Belirli bir şekilde savurup oynayan...................... 5 puan

UZAMA MESAFESİ ( Her oyun için ):
a) 10 metre altındaki oyun....................................GEÇERSİZ
b) 10-15 metre arası oyun .......................2 puan
c) 15 metre üzeri oyun ........................ 5 puan

TAKLA PUANI:
Taban taklası...................... 5 puan
Ara takla ...................................... 2 puan
Bağlama taklası ......................... 5 puan
İniş taklası .......................... 5 puan

UÇMA SÜRESİ :
Uçma süresi nin her 10 Dk.lık dilimlerinde oyuna girerse, her dilim için..5 puan

İNME HAREKETİ:
Kümese girer,düzden iner veya yapışırsa............ Diskalifiye
Başka yere atarsa ...................................... Diskalifiye
Perdahlayarak veya harmanlayarak taklalı iniş ............... 10 puan
Perdahlayarak veya harmanlayarak taklasız iniş ................ 2 puan

BOŞALMA HAREKETİ (Her oyun için) :
Oyundan sonra uzama mesafesinin 1/3'ü kadar boşalıyorsa:...........................3 Puan

HATA PUANLARI:
c) Oyuna girip tı-tı yapıp boşlayan veya boş giden (her seferinde) .. 5 Puan silinir.

Keşke yarışmaları izleyebilsek varmı web adresini rica etsek saygılarımla

2009 yarışması internet üzerinden izlenilebilecek diye biliyorum ben öğrendiğimde sizleri haberdar ederim

Arkadaşım bu yazmış olduğunuz puanlama hangi şehre aittir bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim....birde bana göre yanlış bir puanlama sistemi olmuş örnek vermek gerekirse uzama puanında 16 metre giden kuşla 25 metre uzayan kuşun aldığı puan eşit ikiside 5 puan alıyor burda bir haksızlık olmamışmı sizce...

kardeş yanlış bakmışsın biri 2 diğeri 5 puanlık,bu puanlama bir site üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan bir yarışmaya aittir.

aydın yavuz' Alıntı:
Arkadaşım bu yazmış olduğunuz puanlama hangi şehre aittir bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim....birde bana göre yanlış bir puanlama sistemi olmuş örnek vermek gerekirse uzama puanında 16 metre giden kuşla 25 metre uzayan kuşun aldığı puan eşit ikiside 5 puan alıyor burda bir haksızlık olmamışmı sizce...

Selamlar
Aydın bey dediginizde haklısınız fakat kuşun her ara taklasına +2 puna werilior o yüzden haksızlık olmuor

Saygılar

Kardeş ben yanlış bakmamışım sende yanlışlık var...şimdi 15 metreden fazla uzayan kuş uzamadan 5 puan almıyormu yazılan puanlamaya göre...diyelimki kuş 17 metre uzadı 5 puan alacak değilmi uzamadan... benim demek istediğim 25-30 metre uzayan kuşda uzama puanı olarak 5 puan almıyormu bu yazılana göre.... diğer arkadaşımda ara takla puanlarından bahsetmişsin fakat takla puanı ayrı uzama puanı ayrı....daha net anlaşılması için 17 metreyi 5 taklalı uzayan kuş kaç puan alıyor: uzamadan 5 taban tepe 5+5=10 ara takla 3*2=6 toplamda 21 puan.....30 metreyi 5 takla ile uzayan kuş kaç puan alıyor bu puanlamaya göre aynı...şimdi soruyorum 17 metreyi 5 taklayla giden kuşmu daha zevk verir 30 metreyimi 5 taklayla gidenmi...saygılar bu işlere yıllardır kafa yoran bir kuşcu arkadaşınız olarak acizane görüş belirtmek istedim.....

çok pardon yanlış bakmışım çok özür dilerim bir de siz hiç yarışmaya katıldınız mı? saygılar

şusitede görüntülenme işini kaldırın

tüzük yanlış veya eksik aktarılmış.
10 metre için 1 puan sonraki 5 metreler içinde 0,5 puan alması lazım doğrusu budur.

Bu tüzük ya samsun'a aittir veya Mardin'e yada şu sıralar moda olan çakma tüzüktür
Doğru düzgün tüzükler var ararsanız bulursunuz.
Konuya şu sorularıda eklesek şampiyon olan kuşlar ne yapmış sefer,metre,takla vs.
Şampiyon olduktan sonra kuş ne olmuştur.

kargacılar sizi

çubuklu_baron' Alıntı:
beyler aydında olan kuş kimsede olmaz bunuda unutmayın

Niye bütün dünyayi gezdindemi bu fikri savunuyorsun,mantikli konusalim arkadasim kendimizi bozmuyalim insaallah.

Saygilarimla...

........................................................................................................................................................

Merhaba Yasin Bey...

Sizin köyde selamdan önce millete camurmu atarsiniz,insanlara sevgi saygi diye birsey yokmu sizde.Lütfen saygi cercevesinde yorumlarimizi yapalim insaallah.

Sizede saygilarimla...

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

~ Sizlerin artis oldugu yerde,yönetmen benim ~

* BOZOGLU *​

çubuklu_baron' Alıntı:
beyler aydında olan kuş kimsede olmaz bunuda unutmayın

İspatla kardeşim ibreti alem sussun ebediyen

..........

..........

Erdekli arkadaşım anladığım kadarıyla kuşda devamlılıktan yana olan bir meraklısın...sana şunu söylemek isterim Samsunda en son eke kupasını kazanan kuş 3 yaşında 12 seferi yazıldı 1saat 40 dk uçtu ve yerine perdahlı taklalı iniş yaptı...aynı zamanda bu kuş 2 sene önce ekelik kupasında 9 seferle 4.cü olan bir kuştur...biz Samsun kuşcuları olarak ekeliğinde ayakta kalan görev yapan kuşu arayan bir topluluğuz çoğu illede ters düşmemizin sebebide bu oluyor galiba...bizde aranan şartlar ilk başta kuş eke olacak düzgün uçacak havada ciddi olacak yerine oynayacak vede yerine perdahlı ve taklalı inecek ....geri kalan özellikler kapatma vs o kuşun ekstrasıdır ne kadar özelliği varsa ona göre puan alır saygılarımla

Geri