ANKARA KUPASI KAÇ YILDIR YAPILMAKTA VE KİMLER ŞAMPİYON OLMUŞ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan şusuçi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 63
  • Görüntüleme Görüntüleme 26K
Erdekli arkadaşım anladığım kadarıyla kuşda devamlılıktan yana olan bir meraklısın...sana şunu söylemek isterim Samsunda en son eke kupasını kazanan kuş 3 yaşında 12 seferi yazıldı 1saat 40 dk uçtu ve yerine perdahlı taklalı iniş yaptı...aynı zamanda bu kuş 2 sene önce ekelik kupasında 9 seferle 4.cü olan bir kuştur...biz Samsun kuşcuları olarak ekeliğinde ayakta kalan görev yapan kuşu arayan bir topluluğuz çoğu illede ters düşmemizin sebebide bu oluyor galiba...bizde aranan şartlar ilk başta kuş eke olacak düzgün uçacak havada ciddi olacak yerine oynayacak vede yerine perdahlı ve taklalı inecek ....geri kalan özellikler kapatma vs o kuşun ekstrasıdır ne kadar özelliği varsa ona göre puan alır saygılarımla

arkadaşlar hiç yanlış anlamasın bende aras bey arkadaşım gibi düşünüyorum valla ister inanın ister inanmayın ben öyle 12 sefer gelen kuşu seferin uzunlugu olmasada 20 aşasını tabanı olmayanı anında şutunğer bittişi felan bence bunlar ekstra değil ekstra sadece bunların yanında kostum yoksa gerisi fos kiminde var elli cıkan kiminde var otuz sefer yapan kiminde var taban yapan hepsi yoksa iyi oynuyor kesinlikle saymam arasın her dediğine katılıyorum.

..........

Merhaba aras bey ben konuya şu açıdan ele alalım istersen...türkiyede bu işe gönül veren birçok insan var vede dernekler mevcut...bu derneklerin çoğunda olmasada 8-10 tanesinde kupa düzenleniyor...bizde Samsun derneği olarak son 10 senedir sürekli yarışma yapıyoruz...şunu aklımıza iyice sokalımki kupada derece yapan kuş kesinlikle o ilin en iyi en kral kuşu değildir kupa işi şanstır bence tabiki öncelikle kaliteli kuşlar olacak ama malum uçan kuşun muhafazası kadar zor birşey yoktur...o sene kimin şansı yaver giderse kupada o derece yapar...kuşun sıkması konusuna gelince şimdi bende şunu savunurum kuşun asli görevleri nedir;bizce 3 asli görevi vardır uçacak oynayacak yerine inecek uçma süresi en az 1saat olacak vede yerine taklalı inecek,oyunda uzama mesafeside en az 10 metre olacak....kuşun sıkması taban taklalı oynaması savurması açık uçması boşalması havadaki ciddiyeti bunlar ekstralardır....biz bu ekstra durumlara ayrı ayrı puan veriyoruz tabiki...vede gönül isterki kuş tabiki kapatarak gelsin bu ekstra durumları yapsın ama her güzellik bi arada bulunmuyor...şimdi sen diyorsunya ben kuş demem diye sen mükemmelin peşinde koşarken mevcutları yok sayamazsın...şimdi burda hayal ettiğimiz kuşu anlatmaya kalkarsak işin içinden çıkamayaz kuşa sınır çizmek kadar zor bir yoktur mesela sence nekadar uzaktan sıkmalı kuş diyelimki500 metre dedin ya ben çıkıp dersemki 1 km den sıkmayan kuşa ben kuş demem yada uzamadan örnek verirsek uzamadaki mesafe sence ne olmakı 1 minaremi ben dersem sanaki 2 minareden aşağı uzayan kuşa ben kuş demem gibi yani hayalin sonu yoktur....şimdi sorsam sana uçan kuşlarından kaçtanesi anlattığını yapıyor...kısacası kupada uçup derece yapan kuşlar sadece o senenin birincisidir bizlerin yapacağı o kişinin verdiği emeği takdir etmesi gerekir diye düşünüyorum yani senin yaptığın gibi ben ona kuş demem buna kuş demem demek kolaycılık oluyor biraz o zaman adama derler bide sendekini görelim saygılarımla selamlar

selamlar ben bu konuya pek dahil değilim ama desemle değil kuş kapamalı mesafe söylenmiyor kuş tabananlı cıkmalı deniyor illa bir metreye bir karışa değil veya bitiriş yapmalı illaki 30 metre cıktıktan sonra değil 10 metredede yapsın bitiriş yapsın ayrıca kuş tabiki öncelikle kendi damına inmeli ve tabiki kuş catır catır sesli oynamalı ve kuş kesinlikle bu kadar oynarken sap gibi kendi damına inmemeli ve tabiki kuş böyle oyarken en az 90 dakika uçmalıki şimdi asılacak şimdi asılacak diyerek heyecanla beklenmeli ve kuş bunları sadece oyun kuşu olduğu için yapmalı işte seyis hazırlayamadı diye bahanesi olmamlı kuş oturmuş kansa sahibide bilincsiz bir yetiştirici değilse kuş vakti gelince oynar vakti gelince saatini arttırır bunlarda sadece seyise kuşa vermesi gereken emek onu sağlıklı tutmak ve onu doğru beslemek ve antıramanlarında eşlik etmek bu seyislik değil antıranörlüktür sokaktan aldıgın sıradan bir takla kuşu seyif iyi diye soyu fossa oynamaz bunda herkes hem fikir olmalı ama takla kuşunda yaptıklarında abartı aramak yanlış olabilir ama yapması gerekenleri yapmalı buda böyle algılanmalıki takla kuşu hep kalsın yoksa biz burda paylaşım değil kavede geyik yapmış oluruz herkes elinde iyisi yoksa elindekilerle en az bir cift kaliteli almaliki bu muabbetlere bu zıt kutuplaşmalara gerek kalmamlı herkes derken elindekinden iyisi oldugunu düşünmeyenleri kastetmiyorum :=)

S.A. Arkadaşlar bu konuyu açmaktaki amacım kupa kuşları hakkında bilgi almaktı fakat yine konu amacından saptı ankaralı arkadaşların bu konu hakkında görüş bildireceğini düşünmüştüm ama görülüyorki onlar efsaneler hakkında konuşmayı daha çok seviyor otuz,kırk sene önceki kuşlar hakkında sayfalarca geyik yapılıyor ama kupalar hakkında kimsenin bilgisi yokmuş gibi davranılıyor size ben bir bilgi vereyim yanılmıyorsam 2007 ankara kupasını isatanbul'dan mavi kırkanat bir kuş 30 nizami sefer bunun 17 si 30 metre üstü 13 seferde 25 metre çivarı seferler en az yedi,sekiz taklalı dört saat üzeri bir ucum ile kazanmıştır.Saygılar...

şusuçi' Alıntı:
S.A. Arkadaşlar bu konuyu açmaktaki amacım kupa kuşları hakkında bilgi almaktı fakat yine konu amacından saptı ankaralı arkadaşların bu konu hakkında görüş bildireceğini düşünmüştüm ama görülüyorki onlar efsaneler hakkında konuşmayı daha çok seviyor otuz,kırk sene önceki kuşlar hakkında sayfalarca geyik yapılıyor ama kupalar hakkında kimsenin bilgisi yokmuş gibi davranılıyor size ben bir bilgi vereyim yanılmıyorsam 2007 ankara kupasını isatanbul'dan mavi kırkanat bir kuş 30 nizami sefer bunun 17 si 30 metre üstü 13 seferde 25 metre çivarı seferler en az yedi,sekiz taklalı dört saat üzeri bir ucum ile kazanmıştır.Saygılar...

evet bu kuş türkiye rekoru kırmış bir kuştur yaklaşık 150 puan toplamış kuştur. 2 gelen kuşun puanı 90 seviyesindedir.Zeytinburnulu bir arkadaşın kuşudur.

ZEYTİNBURNUNDAN KİMİN KUŞUDUR?

Aydın bey kuşlarınızda neden savrulma ve boşalma hareketi istiyorsunuz başka bir deyişle bunu yapan kuşları neden daha kaliteli görüyorsunuz?
Bahsettiğiniz bu hareketleri yapan kuşlar ilk Çatalarmutlu Hasan amcada mı türemiştir?
Onun Samsun'da ki bu düşüncelere etkisi ne derecede olmuştur?
Teşekkürler.

Merhabalar sami sayar bey arkadaşım acaba Samsun kuşculuğu hakkında ne kadar bilgiye sahipsin bilemiyorum ama şunu bilki asla 1 kişiye endeksli değildir....Çatalarmutlu hasan abi sevdiğimiz saydığımız bir kuşcu büyüğümüzdür tabiki yılların verdiği bir birikimi vardır ama asla tek değildir..kuşun oyuna savrularak başlamasını çoğunluk olarak seven bir yapımız var ama boşalma o kadar fazla bir öneme sahip değildir savrularak oynayan kuşlarıda ilk olarak hasan abide gördük desek yanlış olur çoğu beslenen kuşlarda bu özelliği görmeniz mümkündür....bu özelliği sevmemizdeki amaca gelince kuşda görevini tamamladıktan sonra inişi bizler için çok önemlidir perdahlı ve taklalı inen kuş makbuldür burda oyunda savurma hareketini yapmayım direk taban taklasıyla oynayan kuşlara nazaran savurup oynayan kuşlar inişte daha garanti olur düşüncesi hakim....bu düşüncede yılların verdiği tecrübeyle edinilmiştir oyun kuşuna merak hat safhadadır,tecrübemizi anlatımlardan değil bizzat uçurup gözümüzle görmeyle elde etmişizdir....saygılarımla....

..........

herkeze slm ankara daki yarışmayla ilgili bende çok şey duydum kendi aralarında uçurup kendilerini birinci yapıyorlarmış ankaraya kuş izlemeye giden çok arkadaşım abilerim oldu kimsede 10 metre 10 sefer yapan bir kuş izlememişler hep makaslı ankara bu işi ticarete dökmüş öyle kendine güvenen varsa iddalı kuş uçururuz kütahyada benim herkeze tavsiyem kuş izlemeden kuş almayın kütahyadan tüm güvercin sevenlere slm

..........

abram74' Alıntı:
herkeze slm ankara daki yarışmayla ilgili bende çok şey duydum kendi aralarında uçurup kendilerini birinci yapıyorlarmış ankaraya kuş izlemeye giden çok arkadaşım abilerim oldu kimsede 10 metre 10 sefer yapan bir kuş izlememişler hep makaslı ankara bu işi ticarete dökmüş öyle kendine güvenen varsa iddalı kuş uçururuz kütahyada benim herkeze tavsiyem kuş izlemeden kuş almayın kütahyadan tüm güvercin sevenlere slm

CANIM KARDEŞİM her memleketin simsarları var ayrıca KÜTAHYADA BAZI DOSLARIM VAR 2 Sene evvel
geldiler kuş izlediler İSİMLERİ CENGİZ HALİL FATİH İLETLİ APDULLAH BİRDE ALMANYADAN GELEN KÜTAHYALI MİSAFİR
HATA KUŞ UN VİDOSUNU CEKTİLER İSTEDİLER 2 BIN DEDİM KENDİLERİ DOSTUMDUR KÜTAHYADA DA HERKES TANIR 2 SENE EVVEL BENİM KÜTAHYA TAVŞANLIYA COK ÖÖNCELERİ VEDİGİM LİMON SARILARDAN TAVŞANLIDA UÇURMUŞLAR
KUTAHYA 2 CISİ OLDU DEMEK İSTİYORUMKİ ANKARADAN KÜTAHYALI DOSTLARA COK KUŞ GİTTİ BELKİ SEN BİLMESSİN
3 SENE EVVEL 1 SARIKIR DİŞİ İZLETTİM TAVŞANLILI ARKADAŞLARA KÜTAHYALI HASAN AGA DA İZLEDİ KENDİSİ 60 YAŞINDA ONADA BİR SOR ANKARADA KUŞ VARMI YOKMU SELAMLAR dursun

ALLLAHA EMANET OL

herkese selamlar kuş her yerde var yeterki uçurulsun uçurmazsan hepsi tavuk uçurursan içinde iyisi her yerde cıkar ama madem il olarak isim isterseniz istanbuldaki kadar iyi bir kuş hiç bir yerde yok neden derseniz besleyici çok paralı çok peki istanbulda kalite kuş kaç kişi uçurur kalite kuş uçuran 100 kişiyi geçmez bence bu böyle aras arkadaşın dediği gibi adam kupa alsa ya kuşu makaslar onun olmayan yavruları satar yada baba yiğit biri değilse ilk fırsatta calarlar oda zaten onun olmayan yavruları yıllarca satar alanda uçurur bir avuç karga arasın değimiyle yoz. :=) kalitelli kuş her yerde ama kaliteli kuşçu aaz :=(

arkadaşlar türkiyenin hertarafında var evet ankarada kimlerde kuş seyretmişler isim versinler kimler kesmiş bukadarda abartmayın. yokmu vardır böyle yapan amaki esas kuş seyretmemişlerdir ankarada aga lakaplı çoşkun abi dolmuşcu seyfi mamakta iki kardeş erdal ve ercan ostimde cengiz abi dahada var gelen abilerimiz nereye geldiler ben bilemedim.kupa hile oluyor demiş arkadaşım herkupada oluyordur hile bence turnuva yaş iş benim kuşum dostda uçurar anlatabildimi . SAYGILAR SEZONUNUZHAYIRLI UÇURUMLAR OLSUN.

ankaranın kuşları kötüde neden istanbuldan taa ankaraya kuş almaya geliyorlar

abram74' Alıntı:

kütahyaya 2 sene evvel gittik sakaryalı ve istanbullu arkadaşlarla
kütahyalı arkadaş dediki burda kuşlar böyle oynar şöyle yapar diye
isim vermeden konuşmak istiyorun(kimseyi madur durumda bırakmak istemem)
bizde çıktık yola kuş olursa iyi olur, olmassa muhabbet olur diyerekten
merkezde bir yerde camiye yakın bir kahvesi vardı, selamımızı verdik girdik kahveye aldılar selamımızı
biz direk konuya girdik oynayan kuş varmı varsa izlemeye geldiğimizi söyledik
kahvedeki arkadaşlar iyi kuşumuz var ama uçan kuşumuz yok dediler kuşlar tüğdeymiş
bizde ordan ayrıldık bizim kütahyalı arkadaşımızın burda hazır kuşlar var dediği adrese vardık
tepelere doğru çıktık tepelerin yamacında kuşçu bi arkadaşın mekanına geldik bi kuş kaldırdı
10 dakka uçtu uçmadı kondu bir daha kaldırdık gene aynı adam mahcup oldu ama yapacak bişey yok
neyse orda çayımızı içtik biraz muhabbet ettik
ordan kütahyanın meşhur kuşçularındanmış yanlış hatırlamıyorsam çavuş hasan diyorlardı ismine 60yaşlarında, iri cüsseli, beyaz saçlı,eski kuşçulardanmış onunla konuştuk ayak üstü;
dediki kütahyanın meşhur uzun fişekli beyazları benim kuşlarımdan çıkmıştır ilk atalarını 20-30 sene evvel ankaradan getirdim kulaktan kulağa takkeli beyazlardı çok uzun fişekli kuşlardı
ankaradan getirdiği beyazların özlerininde kalmadığını söylemişti

gelelim yarış meselesine ankarada 30 senedir farklı kişiler tarafından farklı yarışlar düzenleniyor
kimselerin hatalarını kimselere mal etmemek lazım, akı, karayı birbirine karıştırmamak lazım,
bu işleri hakkıyla yapanlar olduğu gibi bu işlerden nemalanmak isteyenlerde olabilir.
sen birkaç kişinin yaptığı hataları bütün ankaraya mal edersen yanlış yapmış olursun
yarışmalarda art niyet besleyen insanlar sonunda layığını bulur
yarışlardanda dışlanır çevresi tarafındanda dışlanır herzaman bu böyle olmuştur
sadece yarışlara attığı çamur yanına kar kalmıştır

bu atılan çamurlar ve karalamalar olmasa hiç şüphesiz kuşçuluğun gelişimi daha çabuk ilerlerdi

ALLAHA emanet olunuz

abram74' Alıntı:
selamun aleyküm ibram ankarada kuş yok diyosan buyur gel on metremi oynuyo 40 metremi oynuyo gör . ha kupaya gelince araralarında birinci oluyo diyosun bu senene iki kupayıda istanbul bir kupayıda ankara aldı istanbulda uçan kuşda ankaradan saim usta kuşlarının kırığı şimdi sen bitane uçurda orda seyredecek arkadaşlarımız var seyrettir bizde sana helal olsun diyelim bu işler boş konuşmayla olmuyor saygılar

arkadaşlarr arkadasımızz bir soru sormus ama kımsee cvp verememışşş herkess ayrıı teldenn konusuyoo buu sıtenınn amacı nee bilği almak deilmii kımm aldıysaa söyleinn yasakmıı bu sitedee kupa alan kusların veya sahibini sölemek saygılarımla

s.a.

arkadaşlarımızın yazdıklarını okuyunca konu dışına çıklmış burda şehirlerin tüzükleri değilde
ankarada hangi abilerimizn hagi arkadaşalrımızın kardeşlerimizin kuşları birincilik almış.
mesala samsuna sorulsa bu soru son iki senedir aynı kişi kupayı alıyor ikincilikte 3 cülükte hemen hemen aynı kişilere ait.

ankarada ki
kişilerin kupa alanların isimleri istenmiş sanırım biz samsundaki abilerimiz gururla kupa merasimlerine gidiyoruz illaki sizinde gitmişliğiniz vardır hatta bazı sitelrde o güzel görüntüler sergileniyor.

paylaşım sitesinde paylaşmaktır güzel olan
güzel olan şeyleri paylaşmak dileğiyle

saygılarımla
ahmetkara

S.A. Ben bu konuyu iki sene önce acmıştım hiç bir yorum yapılmadı tekrar acılmış ama bi sonuç alınacağını sanmıyorum.Saygılar...

SLM TUM GUVERCIN BESLEYEN VE YETISTIREN EGITEN ARKADSLAR BENIM GUVERCINDE DUSUNCEM BUTUN TURKIYE GENELINDE FUTBOLDA OLDUGU GIBI LIG KURULSUN SEHIRLER ARASI GUVERCIN MUSABAKALARI YAPILSIN

SİZE KATILIYORUM CENGIZ BEY HODRİ MEYDAN KUŞUN EN İYİSİ SAKARYADA MEVCUTTUR

s.a arkadaşar
sanırım bu konuya kimse açıklık getirmeyecek.
sayın admin ankarda sitelerde adil kayabaşı var onu telden arayıp ögrenebilirsiniz. son yıllardaki derece alan kuşları herekze saygılar.

Elimde videolar var Sitelerdeki Oyun Kuşu Kupa töreninde çekildi. Onları ekleyeceğim birkaç güne. İşinize yarayabilir.

saygıder degerli kuşcu kardeşim sorunun cevabını ankarada ,bu işi organize eden adil kayabaşı vardır . derneğin adresinden detaylı bilgilere ulaşabilirsin ...www.anadoluguvercin.com adresinden öğrenebilirsin .

s.a. bazı arkadaşlar ankara da kuş olmadığını söylüyor neden bir çok ilden ankaraya kuşa geliniyor .ankara dışı diğer illerde kupa alan ,veya oranın iyi kuşlarını, araştırın bakalım nerden gelmiş, herkese bol taklalı kuşlar...

marketçi cengiz kardeş doğru sölüyor yapalım böle bir lig süper olur,hem herkes birbiri ile kaynaşır hemde güzel kuşları herkes izlemiş olur...

Geri