abram74' Alıntı:
herkeze slm ankara daki yarışmayla ilgili bende çok şey duydum kendi aralarında uçurup kendilerini birinci yapıyorlarmış ankaraya kuş izlemeye giden çok arkadaşım abilerim oldu kimsede 10 metre 10 sefer yapan bir kuş izlememişler hep makaslı ankara bu işi ticarete dökmüş öyle kendine güvenen varsa iddalı kuş uçururuz kütahyada benim herkeze tavsiyem kuş izlemeden kuş almayın kütahyadan tüm güvercin sevenlere slm
kütahyaya 2 sene evvel gittik sakaryalı ve istanbullu arkadaşlarla
kütahyalı arkadaş dediki burda kuşlar böyle oynar şöyle yapar diye
isim vermeden konuşmak istiyorun(kimseyi madur durumda bırakmak istemem)
bizde çıktık yola kuş olursa iyi olur, olmassa muhabbet olur diyerekten
merkezde bir yerde camiye yakın bir kahvesi vardı, selamımızı verdik girdik kahveye aldılar selamımızı
biz direk konuya girdik oynayan kuş varmı varsa izlemeye geldiğimizi söyledik
kahvedeki arkadaşlar iyi kuşumuz var ama uçan kuşumuz yok dediler kuşlar tüğdeymiş
bizde ordan ayrıldık bizim kütahyalı arkadaşımızın burda hazır kuşlar var dediği adrese vardık
tepelere doğru çıktık tepelerin yamacında kuşçu bi arkadaşın mekanına geldik bi kuş kaldırdı
10 dakka uçtu uçmadı kondu bir daha kaldırdık gene aynı adam mahcup oldu ama yapacak bişey yok
neyse orda çayımızı içtik biraz muhabbet ettik
ordan kütahyanın meşhur kuşçularındanmış yanlış hatırlamıyorsam çavuş hasan diyorlardı ismine 60yaşlarında, iri cüsseli, beyaz saçlı,eski kuşçulardanmış onunla konuştuk ayak üstü;
dediki kütahyanın meşhur uzun fişekli beyazları benim kuşlarımdan çıkmıştır ilk atalarını 20-30 sene evvel ankaradan getirdim kulaktan kulağa takkeli beyazlardı çok uzun fişekli kuşlardı
ankaradan getirdiği beyazların özlerininde kalmadığını söylemişti
gelelim yarış meselesine ankarada 30 senedir farklı kişiler tarafından farklı yarışlar düzenleniyor
kimselerin hatalarını kimselere mal etmemek lazım, akı, karayı birbirine karıştırmamak lazım,
bu işleri hakkıyla yapanlar olduğu gibi bu işlerden nemalanmak isteyenlerde olabilir.
sen birkaç kişinin yaptığı hataları bütün ankaraya mal edersen yanlış yapmış olursun
yarışmalarda art niyet besleyen insanlar sonunda layığını bulur
yarışlardanda dışlanır çevresi tarafındanda dışlanır herzaman bu böyle olmuştur
sadece yarışlara attığı çamur yanına kar kalmıştır
bu atılan çamurlar ve karalamalar olmasa hiç şüphesiz kuşçuluğun gelişimi daha çabuk ilerlerdi
ALLAHA emanet olunuz