Ankara'dan Syn Faruk YÜCESOY İle Yapılan Kuşçuluk Röportajı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Kuscular.org piknik etkinliği çerçevesinde Ankara'da birçok değerli yetiştirici ile röportaj yapma fırsatı bulduk. Bu röportajlardan Ankara'dan Faruk YÜCESOY (Bankacı Faruk) ile olan röportajı sizlerle paylaşıyorum.
İyi Seyirler.

Bölüm 1....
[dailymotion]xfbv87[/dailymotion]

Sitemiz üzerinden izleyemeyenler için alternatif link;
http://www.dailymotion.com/video/xfbv87 ... -r_animals

Kuscular.org piknik etkinliği çerçevesinde Ankara'da birçok değerli yetiştirici ile röportaj yapma fırsatı bulduk. Bu röportajlardan Ankara'dan Faruk YÜCESOY (Bankacı Faruk) ile olan röportajı sizlerle paylaşıyorum.
İyi Seyirler.

Bölüm 2....
[dailymotion]xfbv7k[/dailymotion]

Sitemiz üzerinden izleyemeyenler için alternatif link;
http://www.dailymotion.com/video/xfbv7k ... -2_animals

FARUK BEY ÜSTADI DAHA ÖNCE TRT BELGESELİNDE İZLEMİŞTİK SANIRIM... YANINDAKİ BEYAZ SAKALLI MUHARREM AMCAYIDA TRT DEKİ BELGESELDEKİ AMCAYA BENZETTİM.. AMA OMU DEĞİL Mİ TAM ÇIKARTAMADIM.. FARUK AMCAYIDA İLK BAŞLARDA ÇIKARTAMADIM AMA KONUŞMA TARZINDAN DAHA SONRA TANIDIM.. HER İKİ ÜSTADA DA SELAMLAR..

Kuşculukta sohbete doyum olmaz ama tek gercek var ustaların bu görüntüleri ebedi hatıra kalacak.

üstadın ağzına sağlık hepimizin kafasına taktığı sorun ettiği şeyleri konuşmalarıyla yıkmış. yok taban taklasıymış yok kaç dakikada sefer yapıcakmış :) bütün sorunları özetlemiş, eskiden adı duyulmuş kuşçulara bağımlı kalınmasına sert cevaplar vermiş. oysaki hangimiz imkanımız olsa aramayız o kuşları değilmi ( ben dahil ). kısaca yarım saate sığdırmış üstad odaklandığımız noktaları

s.a

faruk bey sizin duyarım ankarada isminizi
bilmediginiz gitmediginiz yer kalmamış türkiyede sizin arkadaşlarınızın bagzılarınıda tanırım
yer yer ziyarette ederim.
roportajınızıda izledim.

afınıza sıgınarak bu gezdiginiz yerlerde sizin hafızanızdan çıkmayan kuş hangi ilde gördünüz.

saygılar

RÖPORTAJI SEYRETTİM,ÇOK İLGİNÇ GELDİ BANA.EMİNİM BENİM GİBİ BİR ÇOK KİŞİDE ŞAŞIRMIŞTIR FARUK BEYİN SÖZLERİNE.ÖZELLİKLE GÜNEYDOĞU KUŞLARI İÇİN YORUMLARI İLGİNÇTİ.

ARKADAŞLARIN EMEĞİNE SAĞLIK.AMA BEN OLSAM TAHSİN BEY İLE DE BİR RÖPORTAJ YAPARDIM,ÇÜNKÜ ONUN SÖYLEMİ BANA DAHA MANTIKLI GELDİ DOĞRUSU.

hüseyin turan' Alıntı:
RÖPORTAJI SEYRETTİM,ÇOK İLGİNÇ GELDİ BANA.EMİNİM BENİM GİBİ BİR ÇOK KİŞİDE ŞAŞIRMIŞTIR FARUK BEYİN SÖZLERİNE.ÖZELLİKLE GÜNEYDOĞU KUŞLARI İÇİN YORUMLARI İLGİNÇTİ.

ARKADAŞLARIN EMEĞİNE SAĞLIK.AMA BEN OLSAM TAHSİN BEY İLE DE BİR RÖPORTAJ YAPARDIM,ÇÜNKÜ ONUN SÖYLEMİ BANA DAHA MANTIKLI GELDİ DOĞRUSU.
selamunaleykum huseyin bey
evet roportaj yapilcak cok kisi var ben omer ozkurt a diyorum ismine birde celebi ekliyelim ankarada kaliyorsun vaktin de bol bizle eski kuscularin goruntulerini kuslarini paylas :evet: :evet: :evet:

s.a
bankacı faruk bey diyorda urfada bir kahvede oturdum biri geldi dedi oyun kuşu var kısas da 4 bin dolar şimdi demek istediğim şu kuşlar oynamıyomuş uçmuyomuş bu bana çok mantıksız geldi uçmayan kuşa kim 4 bin dolar verir hem bir insan zeki olacak kurnaz olacak karşısındakininde 4 bin dolara kuş alacağını düşünerekten bunu söyleyecek kısas daki siyahlar postacı hasan abinin kuşlarıydı namı türkiyeye yayıldı aynı zamanda vello dayınında siyahları çok güzeldi. Hem onlar iyi kuşu satmazlar ama hediye ederler onun için o kendini bilmez 4 bin dolar diyen adamı urfaya kimse mal etmesin lütfen.ayrıca 1941 de kıtlıkta urfadaki taklacı güvercinler bugday verilmediğinden çoğu kesildi çünkü ekmek yoktu.1977 yılında ise kalanların çoğunu sivaslılar gece gelip alırlardı ki çünkü urfada kuş satmak ayıptı iyi baş alan ( seferli güvercinleri) sivasında ordan adı çıktı taklacı güvercin var ha daha eskiye bakarsanız esas kuşlar urfayada musul'dan geldi ama 100 yıl içersinde taklacı kuşun kralı urfadadır ve halen varmı diyecekseniz işte var diyemem yokta diyemem zaten olsa hemen kuşcular org videosuna kesin eklerim. tabi ulaşabildiklerime zaten çıksa vello dayıda çıkma ihtimali çok. birde kuşun tüyü yumuşak olacak gözü mavi kanadı geniş tırnağı uzun kendisi küçük ve kanat kuyruk bir olacak diye birşey yok diyor o zaman hadi hepimiz ihalelere gidelim tüm kuşları alalım uçuralım :) tipinden belli olmuyormuş damarında varsa oluyomuş ama tabiki bu özellikler işarettir senin binlerce kuşun içinden çıkarıp seçeceğin 20 kuşu uçurman için ince nüans ve ustalık isteyen bilgilerdir bunu bilmek 25 yıllık kuşculuğu gerektirir öyle herkesin harcı da değil ustalık sabır ve kuşu sevmekten severek beslemekten gelir. saygılar.

selamunaleykum
faruk abinin urfa anisindan baslamak istiyorum faruk abi bu urfada boyle veya ankarada boyle demedi genel olarak konustu bu tur seyler nerde kus oynuyor veya oynamissa birileride nedense bunu firsat olarak goruyor halen kus satmayi kurnazlik olarak goren kisiler var malesef
urfa kusunun kitlik doneminde cok telef oldugunu yazmissiniz evet malesef o donemlerde butun turkiye de butur sorunlar yasanmis
Bende ANKARA KUSU hakkinda biseyler soyleyim Ankara anadolu ve guney dogudan cok goc olmis bu goc lerde kuscular yoresinin kuslarini zamanla ankaraya tasimistir deyisik yorelerin kuslari ankarada bilerek veya tesaduven eslenerek buyuk kuslar oynamis oynadi taki kumes hirsizlari oynuyani ucani calana kadar tabi cok kus da satilmistir ankaradan deyisik il lere ama bence en buyuk etken oynuyanin azligina kus hirsizlari buda sadece hirsizlik kusa olan asiri talepden kaynaklandi benim kisisel dusuncem halen oyun kusunun besigi ankaradir ankaradan giden kuslardir
simdi duyuyoruz bircok eski kuscu abilerimizden yok buranin kusu yok suranin kusu yillarca ankara kusunu niye kosturdunuz desem umarim kimse kusura bakmaz madem kusun yeri belliydi ne gerek vardi bunca ugrasa zaman kaybina gece otobuse binsen sabah bahsedilen kusa ulasa bilinirken

bende musadenizle bir soru sormak istiyorum aslinda bu konulara hicde girmek istemesemde vello kuslarinin analari olan dumanli benekli disi hakkinda bilgi istesem bilen arkadaslardan
saygilarimla

cenker45' Alıntı:
s.a
bankacı faruk bey diyorda urfada bir kahvede oturdum biri geldi dedi oyun kuşu var kısas da 4 bin dolar şimdi demek istediğim şu kuşlar oynamıyomuş uçmuyomuş bu bana çok mantıksız geldi uçmayan kuşa kim 4 bin dolar verir hem bir insan zeki olacak kurnaz olacak karşısındakininde 4 bin dolara kuş alacağını düşünerekten bunu söyleyecek kısas daki siyahlar postacı hasan abinin kuşlarıydı namı türkiyeye yayıldı aynı zamanda vello dayınında siyahları çok güzeldi. Hem onlar iyi kuşu satmazlar ama hediye ederler onun için o kendini bilmez 4 bin dolar diyen adamı urfaya kimse mal etmesin lütfen.ayrıca 1941 de kıtlıkta urfadaki taklacı güvercinler bugday verilmediğinden çoğu kesildi çünkü ekmek yoktu.1977 yılında ise kalanların çoğunu sivaslılar gece gelip alırlardı ki çünkü urfada kuş satmak ayıptı iyi baş alan ( seferli güvercinleri) sivasında ordan adı çıktı taklacı güvercin var ha daha eskiye bakarsanız esas kuşlar urfayada musul'dan geldi ama 100 yıl içersinde taklacı kuşun kralı urfadadır ve halen varmı diyecekseniz işte var diyemem yokta diyemem zaten olsa hemen kuşcular org videosuna kesin eklerim. tabi ulaşabildiklerime zaten çıksa vello dayıda çıkma ihtimali çok. birde kuşun tüyü yumuşak olacak gözü mavi kanadı geniş tırnağı uzun kendisi küçük ve kanat kuyruk bir olacak diye birşey yok diyor o zaman hadi hepimiz ihalelere gidelim tüm kuşları alalım uçuralım :) tipinden belli olmuyormuş damarında varsa oluyomuş ama tabiki bu özellikler işarettir senin binlerce kuşun içinden çıkarıp seçeceğin 20 kuşu uçurman için ince nüans ve ustalık isteyen bilgilerdir bunu bilmek 25 yıllık kuşculuğu gerektirir öyle herkesin harcı da değil ustalık sabır ve kuşu sevmekten severek beslemekten gelir. saygılar.

Ferhat arkadaş,olayları yaşamış gibi anlatıyorsunuz ama yaşınıza baktım henüz çok gençsiniz.sizi kim bilgilendirmiş ise biraz yanlış bilgilendirmiş bence.ama normaldir her kes rant için kendi yöre kuşlarını üstün kılmaya çalışıyor.ama yeni başlayan bu işi ciddiye alıp kendini geliştirmek isteyen,gerçekten iyi kuşçu olmak isteyen arkadaşlara tek önerim bir tarafa sabitlenip,at gözlüğü takmışcasına herkesin dediğine inanmasınlar,bakın faruk bey bile kendisi söylüyor;yumurtanın kaç günde çıktığını bilmeyen insanlar şimdi büyük usta diye anılıyormuş.

SAYGILAR.....

RÖPORTAJI HAZIRLAYAN ARKADAŞLARA TEKRAR TEŞEKKÜR EDERKEN,KENDİNİZ GELEMİYORSANIZ İL TEMSİLCİLERİNİZ ARACILIĞI İLE DİĞER İLLERDE DE, ÇOKÇA BİLGİ BİRİKİMİNE SAHİP NİCE ÜSTATLARIMIZ MEVCUT OLDUĞUNU HATIRLATIR,ÖZELLİKLE İSTANBUL DA OLMAK ÜZERE BİRÇOK İLDEKİ ÜSTATLARIMIZIDA EKRANIMIZA TAŞIMANIZI TEMENNİ EDER BAŞARILAR DİLERİM..

Bu konuda yardım edebilirsiniz isterseniz Ahmet bey. Örneğin istanbuldaki bahsettiğiniz kişiler ile site adına röportaj yapabilirsiniz. Resimleme veya videoya çekebilirsiniz.

Kuşçuluğu bi kenara koyalım,karakteri,kişiliği,adamlığı ile herzaman örnek aldığım mütavazi,beyfendi bir adam.Hiç bir zaman boş konuşmayan,bilgili,kültürlü bir insan teşekkürler..

cenker45' Alıntı:
daha eskiye bakarsanız esas kuşlar urfayada musul'dan geldi

Takla kuşunun tarihçesi; geldiği yer ,kökeni vs konuları hakkında kesin bir belge olduğunu sanmıyorum.Bugün bizim baktığımız seferli /fişekli takla kuşları ,Mardin, Urfa yöresinde zaman içerisinde oluşmuş kuşlardır.Irak kuşlarıyla akraba olduklarını kabul ederim ancak o kuşlar farklı beklentilere göre yetiştirilip elenmiş kuşlardır.Diğer taraftan kanat paça Özbek taklacıları ,Azerbaycan,kuzey İran Ve Irakta bulunan paçasız taklacılar da bizim kuşlarla akraba kuşlardır .Her bölge kendi kültürüne ve beğenilerine göre bu kuşları işlemiş ve bugüne getirmiş.Önemli olan bugünkü zenginlikleri koruyabilmek.Oysa bugün yaptığımız hepsini birbirine karıştırıp imha etmek dışında birşey değil.Faruk bey bizim taklacılarımız hakkında zaten yeterli bilgiyi vermiş.Anlayan ordan anlamıştır sanırım.
Selamlar

sayın levent bey 2 yılı geçgin bir süredir bu siteye üye olduğunuzu görüyorum belli ki bilgi birikiminiz var iletileriniz bekliyor um bilgi paylaşıldık ca bilgi olur

saygılarımla

s.a urfa 'da seferli güvercin şimdi vardır demiyorum ama kökü burasıdır sizin üstadlarınız gelip burdan kuş almışlardır gezmişlerdir görmüşlerdir. evet yaşım genç ama bu işi canla başla yapıyorum severek yapıyorum urfanın en eski seferli güvercinlercileriyle konuşuyorum bunları diyen 92 yaşında hüseyin amcamız ve ismini saymakla bitmeyecek ustalarımız 1941 kıtlığınıı 1977 de sivaslıların akın ettiğini kusura bakmayın ama 10 yıl öncesine kadar urfada sefer yapan kuşların tozunu 5 ay ankarada kaldım görmedim malesef böyle videolarıda görüyorum işte urfalılar sattı dışarı kendilerinde kalmadı kalanlarda kimseye satmıyor uçurmuyor. çok yaşlılar uçuramıyorlar. saygılar.

cenker45' Alıntı:
s.a urfa 'da seferli güvercin şimdi vardır demiyorum ama kökü burasıdır sizin üstadlarınız gelip burdan kuş almışlardır gezmişlerdir görmüşlerdir. evet yaşım genç ama bu işi canla başla yapıyorum severek yapıyorum urfanın en eski seferli güvercinlercileriyle konuşuyorum bunları diyen 92 yaşında hüseyin amcamız ve ismini saymakla bitmeyecek ustalarımız 1941 kıtlığınıı 1977 de sivaslıların akın ettiğini kusura bakmayın ama 10 yıl öncesine kadar urfada sefer yapan kuşların tozunu 5 ay ankarada kaldım görmedim malesef böyle videolarıda görüyorum işte urfalılar sattı dışarı kendilerinde kalmadı kalanlarda kimseye satmıyor uçurmuyor. çok yaşlılar uçuramıyorlar. saygılar.
selamunaleykum
amacim ne sizin le ne baskasiyla polemiye girmek deyil daha onceki yazimda bir soru sormustum umarim ogrene bilirsiniz bu vello kuslarinin anasi dumanli benekli disi hakkinda bilgi eski kuscularla konusuyor gorusuyorsaniz bu bilgiye ulasmak hicde zor olmamali sizin icin
saygilarimla

cenker45' Alıntı:
S.A. Arkadaşlar burda şehir bölge yarıştırmıyoruz. Ben Ankara'lıyım, bizim yaşlı kuşcular da, eskiden Urfa'dan kutu dolusu şebap türü kuşlar getirirler, bizden bir çift uçum kuşu alır giderlerdi diyolar. Şimdi hangi eski kuşculara inanalım. Bunların hepsi bir dayanağı olmayan, safsatalardır, ve önemi de yoktur nerden gelmişse gelmiş.
"TAKLACI IRK GÜVERCİNLER
Köme güvercinlerinin yanı sıra Doğu Türkistan’da “beyaz kağıt oyun güvercini” ve “siyah pars oyun güvercini” adı ile bilinen taklacı güvercin ırklarından, iki ya da üç çeşit güvercinin bulunduğuna ilişkin bilgiler vardır. Taklacı ırkın diğerlerinden daha yüksek uçtuğu ve uçarken takla attığı belirtilmektedir.
Bu anlatımlardan kökeninin orta Asya ve Türkler olduğunu anladığımız taklacı güvercinler, Türklerin göçleri ile birlikte dünya üzerine yayılmışlardır. Bugün dünyada, Turkish Tumbler, Asiatic Clap Tumbler, gibi adlarla tanınmaktadır. Bu kuşların uçuş ve oyun adı verilen takla atma özellikleri her zaman ön planda tutulur. Bu nedenle bir performans güvercinidir."
Bildiğim Ankara da taklacı hariç kuş beslenmez(yeni yeni başlanmadıysa), ve taklacıya yarışma yoluyla standart işi, yani kupa düzenlenmesi, bildiğim kadarıyla 40 yıldır falan varmış. Bizde küme kuşu, şebap pek rağbet görmez. Uçacak kendini öyle besletecek. Saygılar...

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
Bu konuda yardım edebilirsiniz isterseniz Ahmet bey. Örneğin istanbuldaki bahsettiğiniz kişiler ile site adına röportaj yapabilirsiniz. Resimleme veya videoya çekebilirsiniz.

Hüseyin bey bu konuda yardımcı sitemize olabilirim sersem biraz sizi yanıltmış olurum.. İçimizde zaman ayırıp bu röportajları yapabilecek, siteye benden daha fazla verimli olabilecek arkadaşların olduğuna inanıyorum..

S.A. Arkadaşlar burda şehir bölge yarıştırmıyoruz. Ben Ankara'lıyım, bizim yaşlı kuşcular da, eskiden Urfa'dan kutu dolusu şebap türü kuşlar getirirler, bizden bir çift uçum kuşu alır giderlerdi diyolar. Şimdi hangi eski kuşculara inanalım. Bunların hepsi bir dayanağı olmayan, safsatalardır, ve önemi de yoktur nerden gelmişse gelmiş.
"TAKLACI IRK GÜVERCİNLER
Köme güvercinlerinin yanı sıra Doğu Türkistan’da “beyaz kağıt oyun güvercini” ve “siyah pars oyun güvercini” adı ile bilinen taklacı güvercin ırklarından, iki ya da üç çeşit güvercinin bulunduğuna ilişkin bilgiler vardır. Taklacı ırkın diğerlerinden daha yüksek uçtuğu ve uçarken takla attığı belirtilmektedir.
Bu anlatımlardan kökeninin orta Asya ve Türkler olduğunu anladığımız taklacı güvercinler, Türklerin göçleri ile birlikte dünya üzerine yayılmışlardır. Bugün dünyada, Turkish Tumbler, Asiatic Clap Tumbler, gibi adlarla tanınmaktadır. Bu kuşların uçuş ve oyun adı verilen takla atma özellikleri her zaman ön planda tutulur. Bu nedenle bir performans güvercinidir."
Bildiğim Ankara da taklacı hariç kuş beslenmez(yeni yeni başlanmadıysa), ve taklacıya yarışma yoluyla standart işi, yani kupa düzenlenmesi, bildiğim kadarıyla 40 yıldır falan varmış. Bizde küme kuşu, şebap pek rağbet görmez. Uçacak kendini öyle besletecek.

.....MERHABALAR....

MEHMET BEY bence çok mantıklı bir yazı yazmış.artık ortamda o kadar çok bilgi kirliliği varki insanlar neye inanacaklarını şaşırdılar.aslında bunların kuşçuluğun icraatı bakımından hiç bir önemi yok çünkü elindeki kuş uçup oynuyor ise,altındanda sağlam yavru çıkıyor ise nereden geldiğinin pek önemi yoktur.

AMA.....Dedikya bilgi kirliliği,bu yüzden eğer bilinecekse doğruların bilkinmesinden yana olan insanlardanım.O yüzden bir şeyler yazmak ihtiyacı hissettim.mehmet bey doğru söylüyor.mardin,urfa kuşunun ankaraya ilk girdiği yıllarda hep açık renkli gökler,bozlar,boz kirliler,açık kirliler,beyazlar zift araplar geldi bu yörelerden.cebeci de merkezi konumunda idi.o yörenin geleneksel kuşlarına bakıyorsunuz zaten hep açık renkli kuşlar.şimdi ise dumanlılar,gökler,koyu bozlar,boz dumanlılar mardin kuşu diye akıyor şehirlere.bırakın onu vucüt özellikleri dahi artık farklılaşmış kuşların.kuşlara baktığınızda bu kuş sivas,kayseri,nevşehir yada ankara yani iç anadolu kuşu diyorsunuz ama kuşun mardin kuşu diye tanıtılması sizi şok ediyor.

Ben bu işin ustası değilim yanlış anlaşılmasın.ama usta kelimesinin artık ortamlarda bu kadar kolay kullanılması,her yaşı ermiş insanın bu işin ustası olduğu yargısına varılması beni rahatsız ediyor.kimse iki kuş uçurma ile usta olamaz.yaşlılara hürmetimiz sonsuzdur ama usta kelimesini hak edecek insanın kariyerli bir geçmişe ve konusunda yoğun bilgiye sahip olması gerektiğini düşünüyorum.

..........SAYGILAR.....

S A Bu görüntüleri kaydedip buraya taşıyan kıymetli yönetimin bütün üyelerini kutluyorum ayrıca teşekkür ediyorum faruk agbi tanıdıgım ayak üstüde olsa bir kaç kez sohbet ettigim bir büyügüm en son mamak tan çocukluk arkadaşım birol kardeşimin yanında konuşmuştuk kendisine sorularda sormuştum kısacası böylesine ustalar büyüklerimiz bu yetişen gençlere eskilerden ziyade şuan neyapmaları gerek kuşculuk nasıl olmalı nasıl kuşa hizmet edilmeli yani kuşculuga yeni başlayan gençlerimize daha bilinçli olabilmeleri için nasıl faydalı olabilirler bunlara daha çok egilmek gerek ben şahsen şahsım olarak bu röpertajda pek bir şey anladıgımı söyleyemem gençler ne anlasın urfay mış mardin miş ankaraymış şurdan gelmiş buraya gitmiş yeni yetişen gençlerimizin bunları bilmesi bilmemesi bu gençlere ne ögretir önümüze bakmalıyız eskiden herkeste iyi kuş varmış kimse bu denli fesat ve aç gözlü degilmiş eski eskide kalmış bundan sonra ne yapabiliriz gençlere ögüdümüz nedir daha çok nasıl faydalı oluruz bana göre kuşculugun gidişatı iyiye gitmiyor bunun suçlusu bizleriz gençlere böylemi örnek olmalıyız tartışdıgımız konuları hep beraber gözden geçirelim ne yapmışız aynı konular aynı kuşlar aynı kişiler aynı sorular çevir çevir oku ortada bir şey yok önümüze bakalım her kimde her kimin kuşu varsa güle güle beslesin ünlü kuşmuş namlı kuşmuş hayrını görsün tüyü kadar bol yavruları olsun demek gerek yok o kuşdan yok bu kuşdan nerden kimden nasıl almış nasıl olmuş bunları rutin şeyleri konuşmak tartışmak kime ne kazandırdıki ali dekinin veli dekinin kime ne faydası varki kendi elimizde ne var ona bakalım herkesinkuşu iyisi kötüsü ünlüsü namlısı kendine bir kısır döngüdür gidiyor hani kim ne kazandı
KAZANÇ BOL TARTIŞMA
KIRILAN KALPLER
YAŞANAN STRESLER
KURUSIKI LAFLAR
BOŞ HAYALLER
KÜSMÜŞ USTALAR
RENCİDE EDİLMİŞ GÖNÜLLER Bumu kazanım bumu kuş sevgisi bumu paylaşım bumu arkadaşlık bumu dost olmak dost kalmak birbirimizi kandırmayalım yapıcı olalım paylaşımcı olalım her kimde ne olursa olsun anlayalım anlayışlı olalım ayaga kalkalım önümüze bakalım bugün kıbrıs köyündydim emekli bir dostumun daeti üzere kuş seyretmeye gittim çok met edilmişti yavru kızması bir boz attı havaya eli ile yerden kaldırmadı kuş gezdi dolaştı yüksekten alıyor 4 5 takla oturmamış tam olmamış sağa sola oynamalar dün yagmurdan uçmadı mazeretleri sonra bir saat yirmi dakikaa uçuş beş altı 10 12metre oyun beş altıev arkasına gidip düştü baktı yerini ögrendi beni götürdü çık yakala diye ezile büzüle utana sıkıla çıktım dinlenmiş yakalayamadım eve geldik iki yalandan oyun bu kezde kendi çatısına kondu merdiven hazır yine ben çktıım yakaladım baktım tek taraf ellemiş yamulmasından anlamıştlm kendisinede ellemiş dedim biliyorum kapatır dedi yaşı 55yada57 ben bu kişiyi rencide etmek için yazmıyorum benim büyügüm dostum söylediklerimi kendisinede söyledim BENİM ELEŞTİRİM KUŞUNADIR BUNU HER KES BÖYLE DÜŞÜNMELİDİR KİMSE KİMSEYİ KIRMAMALIDIR ELEŞTİRİLERİ KİŞİLERE DEGİL KUŞLARA OLMALIDIR KENDİMCE DOGRUSU BUDUR ESKİLER ESKİKUŞLAR ESKİ USTALAR her zaman konuşulur tartışılır saygı duyulur öylede olmalıdır ama ileriye bakmak üretmek gerekir röpörtajlar olsun konuşmalar olsun hep kuşçulugu daha ileri nasıl götürebiliriz bunları tartışıp bunları konuşmalıyız aslında yazacak çok şey var bazen düşünüyorum kendi adıma boşa kürek çekiyorum diye ama gençlerden de geçemiyorum biz büyükler yol göstermez bilgilendirmezse nasıl olacak birazda kendimi sorumlu hissediyorum gençlere güveniyorum her zaman destek olmaya çalışacagım ustalardan büyüklerden daha yapıcı ögretici bilgilendirici olmalarını gençlerimizi daha iyi anlamaları yol göstermeleri gerek diyorum EVET YUKARIDAKİ HÜSEYİN BEYE DE KATILIYORUM Kuşunu izledigim büyügümde 60 ayakın yaşta yıllarca kuş beslemiş kendisine söylediklerim ve kendisinin yorumlarının bir kısmınıda yukarda anlattım kendisi yıllarca kuş besleyen bir insan kuşdaki onca hataya tahammül edebiliyor hüseyin beyin dedigi benimde hem fikir oldugum bu durumun yaşla ilgili olmadıgıdır ne ürettigine kendini ne kadar geliştirdigine görüş bakış açısı birikim üreten olmak kendini yetiştirmek iz bırakmış olmak paylaşımcı egiten gözlemci olmak geriye geçmişi degilde daha ileriye bakabilmek gençleri yeni yetişenleri bilgilendirmek yol göstermek iyiye güzele teşvik etmek SAYGILAR

Faruk abi gibi degerli ve objektif yetiştiricilere bu ülkenin ihtiyacı var.
Yalansız,dolansız,herseyı oldugu gibi samımıyetle konustugu için faruk abi ye bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Faruk abi gibi degerli ve objektif yetiştiricilere bu ülkenin ihtiyacı var.
Yalansız,dolansız,herseyı oldugu gibi samımıyetle konustugu için faruk abi ye bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Aynen ömer katılıyorum,bilgili kültürlü,dosdoğru bi adam faruk abi herzaman her yönüyle örnek aldığım bi abim.Bence bilgisinden daha çok faydalanılması gerekir boş boş konuşan,hep benci bende var kendini yere göğe sığdıramayan gerçekte kuşun k'sını bilmeyen adamlarla röportaj yapacağınıza tam bir bilgi birikimi ve profesyonel kuşcu olan yalansız katıksız abartısız konuşan faruk abi gibi ve diğer abilerimizin roportajlarını yayınlarsanız daha çok katkısı olacaktır,

kuş konusunda tecrübesine, kişiliğine, insanlığına saygı duyduğum bu değerli insanı saygıyla selamlıyorum. allah uzun ömür versin. ben anlatmak istediklerinin daha detaylı ve araya anlattıkları dışında başka birşey girmeden devam etmesini isterdim. site yönetiminden ömer kardeşim yanlış bilmiyorsam ankarada. benim kendisinden bir ricam olacak. faruk amcayla oyun kuşunun türkiyedeki gelişimi, ırkların fiziki ve oyun özellikleri, daha önce yaşadığı, gezip gördüğü tecrübelerle alakalı bir video yapılabilirmi? sağlıcakla kalın

kendisi ile birkaç kez de olsa ayak üstü sohbet ettigim bilgi ve tecrübelerinden mutlaka faydalnılması gereken bey fendi bir agabeyimiz olan faruk agbimizin tecrübe ve birikimlerini vakit ve kendisininde zamanı oldugu bir gün tekrar birikimlerini gençlerimize yeni yetişen kardeşlerimize aktarılabilmesi için ömer kardeşimizin havaların uygun oldugu bir zaman içerisinde fırsatı oldugunda yine kıymetli hizmetlerini buraya taşımasını saygılarımla rica ediyorum

selamlar.yine de emeği geçenlere teşekkür etmekle beraber bazı eleştirilerim de olacak.böyle önemli kuşçu üstadları bulmuşken bence daha kapsamlı bir röportaj yapılabilirdi.bu durumda bilinçli bir sunucu sn faruk abimizle soru cevap şeklinde röportaj yapsa araya kimse girmeden daha iyi olurdu.yanındaki kişiler röportajı berbat etmişler çorbaya çevirmişler.yazık olmuş doğrusu.bir fırsat heba edilmiş.böyle üstadların vaktini alıyorsak buna değecek çalışmalar yapmalıyız.

Re: Ankara'dan Syn Faruk YÜCESOY İle Yapılan Kuşçuluk Röport

KEMALO' Alıntı:
selamlar.yine de emeği geçenlere teşekkür etmekle beraber bazı eleştirilerim de olacak.böyle önemli kuşçu üstadları bulmuşken bence daha kapsamlı bir röportaj yapılabilirdi.bu durumda bilinçli bir sunucu sn faruk abimizle soru cevap şeklinde röportaj yapsa araya kimse girmeden daha iyi olurdu.yanındaki kişiler röportajı berbat etmişler çorbaya çevirmişler.yazık olmuş doğrusu.bir fırsat heba edilmiş.böyle üstadların vaktini alıyorsak buna değecek çalışmalar yapmalıyız.
düşüncelerinizi dikkate alıyoruz kemalettin bey zamanımız el verdigi sürece bizlerinde amacı kıymetli büyüklerimizi buraya tasımak birikim ve tecrübelerini üyelerimize nakletmek bilgilendirmek çok isteriz ama zaman ama bir araya gelemeyişimiz vede işlerimizin yogunlugundan dolayı aksayabiliyor bu aksaklıklar için kusura kalmayın insallah zamanımızın bol oldugu bir gün içerisinde nasip olursa röpörtajlarımıza devam edecegiz

saygılar

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
faruk abinin urfa anisindan baslamak istiyorum faruk abi bu urfada boyle veya ankarada boyle demedi genel olarak konustu bu tur seyler nerde kus oynuyor veya oynamissa birileride nedense bunu firsat olarak goruyor halen kus satmayi kurnazlik olarak goren kisiler var malesef
urfa kusunun kitlik doneminde cok telef oldugunu yazmissiniz evet malesef o donemlerde butun turkiye de butur sorunlar yasanmis
Bende ANKARA KUSU hakkinda biseyler soyleyim Ankara anadolu ve guney dogudan cok goc olmis bu goc lerde kuscular yoresinin kuslarini zamanla ankaraya tasimistir deyisik yorelerin kuslari ankarada bilerek veya tesaduven eslenerek buyuk kuslar oynamis oynadi taki kumes hirsizlari oynuyani ucani calana kadar tabi cok kus da satilmistir ankaradan deyisik il lere ama bence en buyuk etken oynuyanin azligina kus hirsizlari buda sadece hirsizlik kusa olan asiri talepden kaynaklandi benim kisisel dusuncem halen oyun kusunun besigi ankaradir ankaradan giden kuslardir
simdi duyuyoruz bircok eski kuscu abilerimizden yok buranin kusu yok suranin kusu yillarca ankara kusunu niye kosturdunuz desem umarim kimse kusura bakmaz madem kusun yeri belliydi ne gerek vardi bunca ugrasa zaman kaybina gece otobuse binsen sabah bahsedilen kusa ulasa bilinirken

bende musadenizle bir soru sormak istiyorum aslinda bu konulara hicde girmek istemesemde vello kuslarinin analari olan dumanli benekli disi hakkinda bilgi istesem bilen arkadaslardan
saygilarimla

ağzına sağlık paylaşımın için tşk ederim

sa arkadaşlar

yorumları okumadım sadece vıdeoları ızledım ama ben bu vıdeolarda dınlenmeye değer eğitici öğretici hiçbirşey bulamamakla birlikte orada üstad falanda göremedim, çünkü benim gözümde üstad sadece kuş besleyiciliğinde belli bir süreyi aşmış insan değil, kuşla ilgili konuşunca insanlarda merak uyandıracak kendini dinletecek ve ne kadar dinlersen okadar bilgi edineceğin insandır,herkes ayrı telden vuruyor...
ben anlamıyorum burda bile yöresel problemler mevcut, biri diyor mardinden ürer biri diyor sivastan biri ordan biri burdan, ya arkadaşlar kuş havada kuş !!!!!!!!! ne cehennemden geldiğinin ne önemi var, neden herkes birbirine muhalefet oluyor anlamıyorum, ben hiçbirine inanmıyorum ne mardıne ne urfaya ne sivasa ne oraya ne buraya, çünkü bunu kimse bilemez, belki mardının en ıyı kusları ankaradan gıtme bı soy, belkı ankaranın en ıyı soyu urfadan ya da mardınden, sivasın en ıyılerı belkıde erzurumdan ! kim bilebilir ki ?ha varsayalım biliniyor, banane ya ! yani kuş nerden gelmısse gelmıs, kesın bı durum olmadıgı ıcın kımse bunu ıspatlayamadıgı ıcın ancak boş boş tartısılıp tartısılıp durur !
sadece eskiye dönük konusmalarını beğendim faruk beyin, tamamen katılıyorum, keşanlı ali benzetmesinide cok yerınde buldum, çunku gercektende aynı bu durumdayız suan, şehir efsanelerini bırakıp iyi nesilller çıkarmaya kafa yormalıyız,
hülasa bu videoda da kafama göre bir üstad bulamadım :)))
selamlar...

Geri