Ankara'nın Eski Kuşçuları (İlave edilmiş isimlerle)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cevdet özbayer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 51
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K

cevdet özbayer

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cevdet özbayer
Meslek
emekli
İlgi Alanı
Kediler
Ankara'nın eski kuşçuları (İlave edilmiş isimlerle)

1960.lı yılların başından bu gün yani 21 Ağustos 2011 pazar gününe kadar, benim gençlik yıllarımda tanıdığım ve kapısına gittiğim,kuşlarını seyrettiğim Ankara'nın eski rahmetli olmuş kuşçularının isimlerini yazmaya çalışacağım,yanlız bu isimlerini yazdığım kuşçular öyle sıradan kuşçular değil hakkıyla kuş oynatıp seyrettiren ve ağırlığı olan kuşçulardır,eğer bugünlerde Ankara'da kuş uçup oynuyorsa bu ustaların katkısı ve yetiştirdiği kuşların kanı ve soyları sayesinde oynuyordur.

Ankara'ya sonradan gelen,Cebeci dörtyoldaki kuşçular kahvesine hiç uğramıyan,veya sıradan kuş besleyenler ile ilerlemiş yaşında kuşçuluğa başlıyanları tanımıyor olabilirim, onun için eski kuşçulardan ismini hatırlayamadıklarım kusura bakmasın.

Lütfen benim isimlerini hatırlayamadığım 1950 ile 1980 yılları arasında ANKARA'da ikamet eden eski kuşçuların isimlerini bilenler yazsın.

1960. yıllarda yaşları büyük olan ve 70 ila şimdi 100 yaş arasında yaşayan veya vefat eden efsane kuşçuların isim listesi

1) Rahmetli,Atpazarlı Bekir ağa: En yaşlı ve büyük kuşçuların ilki,diyebilirimki oyun kuşu besleyenlerin piri.

2) Rahmetli Tenekeci Saim usta: 1976 senesinde vefat etti. Günümüzde halen kuşları beslenen ve ismi ençok anılan kuşçulardan biri.

3) Rahmetli, Bostancı kadir ağa: Ankara'da ilk defa limon sarı uçurup oynatan kuşçu,Antalyaya göçtü ve orada 100 yaşına yakın bir zamanda vefat etti.

4) Rahmetli,Yenidoğanlı Kanaryacı Ahmet: Anası bile kuşçuydu,Ankara'da en iyi oynayan beyazlar bundaydı. Ş.Urfa'ya yerleşti ve orada vefat etti.

5)Rahmetli, Zabıta Mehmet: K.ören bademlikte ilk gecekondu yapanlardan,çok hızlı arapları vardı.

6) Rahmetli,Çorum sungurlulu atarabacı BinAli : Şeref ağanın efsane arapları bundan geçme.

7) Rahmetli Deynekci Dursun: BinAlinin kardeşi Kuşcağızda otururdu,ağbisinin kuşlarını beslerdi.

8) Rahmetli,Çubuk'lu Fuat: Saim ustanın arkadaşlarından,takgalı ve düz gökkirli (çakmaklı) Urfalı rahmetli MAĞDUR'un getirdiği kuşları beslerdi,yani saim ustanın kirlilerinin ,baba tarafı Urfalı gado ve amca oğlu Aziz'in kuşlarının cinsleri.

9) Rahmetli, Cümbüşcü Hüsnü : Saim ustanın arkadaşlarından,dumanlı beslerdi.

10) Rahmetli Klarnetci Kör Rasım : Saim ustanın arkadaşlarından, Bolu mengenli, Takgalı ve düz gök kirli beslerdi. Mengende vefat etti ve kuşlarına ben yetişemedim,hepsini İstanbullular alıp götürmüşler.

11) Rahmetli, Altındağ'lı DEDE Kuşçular kahvesinin ilk sahiplerinden,Saim ustanın kuşlarının ilk ebesi sivaslı uçup oynayan dumanlı dişinin sahibi.

12) Rahmetli,Kahveci Necati,dedenin küçük kardeşi,çok iyi kuşçuydu.

13) Rahmetli,Altındağlı Arabacı durmuş ağa: Süper şebaplar uçurup oynatırdı,oynattığı açık göklerin sülalesi yeğeni kenana geçmişti.

14) Rahmetli Polis Hüseyin: Kuşçular kahvesinin orada sadece boz besler uçururdu.

15) Rahmetli Nazım bey: Banka müdürü ,kahvede özel köşesi ve nargilesi vardı,Ben 20,25 yaşlarındayken kendisi 70 yaşlarındaydı,tam bir beyfendiydi, çakmaklı kirliler beslerdi.

16) Rahmetli Kepekci Hamza:Kuşçular kahvesini işletirdi,süper bozkirlileri vardı,kuşlar şimdi oğlu Hasan'da.

17) Rahmetli, Yenidoğanlı Köfteci Aydın.

18) Rahmetli Arnavut Seydi: Takgalı dumanlılar beslerdi.

19) Rahmetli Topal Hüseyin: H.Gazide Saim ustanın dumanlı ve dumanlı kirlilerinin kırıklarını beslerdi.

20) Rahmetli, Pire Mehmet: Saim ustanın hem arkadaşı hemde ismetpaşadaki komşusu,gök ve dumanlıları beslerdi.

21) Rahmetli,Arnavut Haşim ağa : Urfa'ya sürgüne gittiğinde,süper şebaplar getirip oynattı,Kara muzafferin komşusu,kara'ya çok hızlı kuşlar getirip verdi.

22) Rahmetli,Arnavut Recep ağa: Kuşcağızda otururdu, hint horozuda beslerdi, Urfa'nın kısas köyünden Velo'dan gelen 16 kuyruk cıgalı beyazlar ve kendi deli beyazları ve arapları süperdi.

23)Rahmetli Mezarcı (mermerci) Nezir usta: Süper beyazları vardı.

24) Rahmetli, Deli Metin: Saim ustanın dumanlılarından beslerdi.

25) Rahmetli Bağlumlu Aziz: Zabıta Kemal'in arap ve beyazlarını beslerdi.

26) Rahmetli Kulüpcü Yaşar: Urfalı Sobacı Şükrünün (gadolar) çakmaklılarını beslerdi.

27) Rahmetli zabıta Kemal: Arap ve beyazları meşhurdu.

28) Zabita Mehmet,Allah uzun ömürler versin, şuanda 80 yaşının üzerinde,Ankara'da nerde gök oynuyorsa illaki Mehmet ağanın göklerinin bulaşığıdır.

29) Ardiyeci Yılmaz: Allah uzun ömürler versin,şu anda 80 yaşının üzerinde,Süper beyazlar,bozlar,ve alalar vardı.

30) Yenidoğanlı Bayram ağa, arap ve dumanlılarını beslerdi.

31) Rahmetli,Beypazarlı Terzi Kemal:Kırıkkale'nin köyü olan Yahşiyandaki gök ve bozları beslerdi,ben bu adamda 5 yaşında 1 minare oynayan boz seyrettim.

32) Rahmetli, Köse Ahmet Ağa: Arap ,bozkirli,boz,beyaz, sarı ,bu rahmetli gerçekten süper kuşçuydu.

33) Rahmetli,terzi Yılmaz: Perdeli beyazları vardı,hemde süperlerdi.

34)Rahmetli Arap hacı: Gülverende, Arap ve yanardoner beslerdi.

35) Rahmetli Kör Satılmış: sitelerde çok iyi bozlar uçurdu.

36) Mardinli Vehbi Ağbi: Rabbim uzun ömürler versin,şu anda 90 yaşları civarında,süper şebap oynatırdı,şimdi hasta Allah Acil şifalar versin. Rahmetli oldu.

37) Rahmetli, İğneci Niyazi : Saim ustanın arkadaşlarından,gök,boz,beyaz,dumanlı ve arap beslerdi, Elmadağ Kılıçlar köyünde otururdu.

38) Rahmetli Kel Fazlı : Çizmeli arapları meşhurdu,son zamanda kuşlar elektrikci Şeref ağaya geçti.

39) Berber Fazlı : Kütahyaya göçtü.

40) Horozcu Hasan : Topraklıkta otururdu,yaşlanınca gölbaşına köyüne gitti,Allah sağlıklı uzun ömürler versin ,şimdilerde 80 yaşının üzerinde.
sene 1973 onda bi dumanlı erkek seyrettim halen tadı damağımda.

41)Rahmetli, Tatar Sabri,saim ustanın ismetpaşadan arkadaşı.

42)Matbacı Kör Feti: Topraklıklı, Şeref ağadaki dumanlıların asıl sahibi.

43) Rahmetli Tabelacı Ali ağa: Beştaş çarşısı, Bekir ağanın kuşlarını beslerdi.

44) Zabıta Mehmet :Allah uzun ömürler versin,şu anda 87 yaşında. Ankara'daki oynayan bütün göklerin gerçek sahibi, rahmetli Bekir ağanın kolu kesik sarı erkeği bekirağa vefat edince kendisine geçmişti.

45) Rahmetli , Tüfekci İbrahim ağa,çok uzun oynayan boz ve bozdumanlıları vardı,kendisi vefat edince kuşlarını hanımından Elektrikci Şeref ağa almıştı.

46)Rahmetli Şapkacı Asım:Aşağı ayrancıda otururdu, güzel kirlileri vardı.

47) İnekci Muharrem: İncek köyü,Allah uzun ömürler versin,şu anda 80 yaşının üzerinde, nasıl kuş isterseniz var, ama boş yok.

48)Rahmetli Elektrikci Mevlüt: Süper bozkirlileri vardı.

49) Tatlıcı Necmi : Allah uzun ömürler versin, Saim ustanın arkadaşlarından,çok güzel dumanlıları vardı.

50) Kömürcü Mehmet: Allah uzun ömürler versin,çok güzel arapları vardı,Karacabey hamamının dibindeki kömür ardiyesinde uçururdu.

51) Rahmetli Garajcı Süleyman :1960.lı yılların başında Etlik eski garajlarda askeriyenin tel örgüsünün dibinde en baştaki yazıhane,Urfa Cesur yazıhanesiydi ve Rahmetli burayı işletirdi ,Fahrettin Atik'de ne zaman onun yanına girdi bilmiyorum, o zamanlar urfadan kasa kasa kuş gelir,bunlar içlerinden iyi olanları alır,yazıhanenin üstünde uçururlar,beyenmediklerinide rahmetli Saim ustaya verirlerdi.
Bende yerine inemeyip askeriyeye atan kuşları yakalar sebeplenirdim. Süleyman ağbi kuştan iyi anlar çok zor kuş beyenirdi,ben onun hiç kötü kuş beslediğini görmedim.

52)Bankacı Ayhan bey,y.mahallede otururdu,rahmetli oldu.

53)Rahmetli Yenidoğanlı Bekci Osman,tam bir kuşhastasıydı.

54)Rahmetli Mamaklı İbo,süper beyazları vardı.

55)Rahmetli Akdereli Abdi dayı,kahvenin enyaşlılarından biriydi,süper dumanlılar uçurdu,senelerce bütün Ankara'lılar dumanlıakkuyruk erkeğini seyretti.

56) Rahmetli çingen Fayik,hem horozcu hemde kuşçuydu.

57)Rahmetli Aliİhsan,sakaların gülveren tarafında otururdu.

58)Yenidoğanlı Rahmetli ayakkabıcı Ünal

Şu anda, 50 ve 70 Yaşları arasındaki ANKARA'lı Kuşçular

1) Rahmetli Sıvacı Ömer: Benim kadim dostlarımdan birisi,Gölbaşılı.
Ankara'da uzun oynayan Bozdumanlıların hepsinin kanında ömerin kuşlarının kanı var,tabi en baştada elektrikci şeref ağanın bozdumanlılar geliyor.

2) Rahmetli Ünsal: Hem horozcu,hem sakacı hemde güvercinci,lakabı müdür,hem çok iyi bir insandı,hemde çok iyi bir kuşçuydu. Benim çocukluk arkadaşım.

3) Kel Turan: Onun için bir şey söylemeye gerek yok,kimne derse desin, Saim ustanın kuşlarının piri.

4) Fahrettin Atik : Eski ve iyi kuşçu,güzel bozlar oynattı, saim ustanın kuşlarının seceresini en iyi bilenlerden biri.

5) Uğur umut : Saim ustanın kuşlarının kırıklarını beslerdi,onda oynayan topal kirli dişi gibi oynayan kuşu sonsenelerde kimsede görmedim.

6) Uçku Umut : Sobacı şükrünün çakmaklılarını ve miskilerini beslerdi,uçurup oynatırdı.

7) Rahmetli Akın : Eski etlik garajlarındaki benzinliğin sahibi,iyi kuşçuydu.

8)Yenidoğanlı Hacı Ömer : babadan kalma bozları oynatırdı.

9) Gülverenli Ünal : Takgalı arapları süperdi,şeref ağadaki takgalı arapların asıl sahibi.

10) Harika Yaşar: eski arapcı ,kuştan iyi anlar.

11) Aktepeli Kara Mustafa : İyi ve eski kuşçu,şimdi ne var bilmiyorum.

12) Çinçinli Sadet : iyi kuşçu,iyi seyis,kuştan iyi anlar,karanın ortağı.

13) Çinçinli Yemci Sayit: Şimdilerde Altıovaya göçtü,elinde harbi bozkirliler var.

14) Çinçinli Pazarcı Mehmet : Hızlı kuşçu,elinde güzel bozkirliler var.

15) Çinçinli Cenap : Eski ve iyi kuşçu.

16) Trenci Yaşar : Ankara'da eniyi limonsarıyı uçurup oynatan kuşçuların başında gelir.

17) Polis Dursun : TS'li çok uzun oynayan, akbaş ve düz sarıları var.

18) Betoncu Adil : Çok uzun oynayan perçemli feleksiz beyazların kırıklarından besliyor.

19) K. Örenli Şahin: Saim ustanın dumanlı ve dumanlı beneklilerden besliyordu kuşlarını rahmetli hacı Murat'a verdi .

20) Rahmetli Hacı Murat : Saim usta hastasıydı ,bu kuşlardan çıkan eke bir kirli dişiyle kupa almıştı.
Çok ekmeğini yiyip kuşunu seyrettim, mekanı cennet olsun,son ümre dönüşü görüşmüştüm,ondan sonrada vefat etti.

21) Boksör Necdet.Ankara'daki oynayan limon sarılar hep kendisinden dağılma.

22) Hocanın oğlu Ahmet : Eskiden hızlı beyazları vardı,şimdilerde kırıkkale gökleri besliyormuş.

23) Rahmetli Balgatlı piç Yavuz : Süper kuşçu idi, zilli beyazların bütün sülalesi kendisindeydi.

24) Bitli Bülent : Bunun kadar şanslı bir kuşçu Ankara'ya bir daha gelmez,ondaki oynayan sarı gibi uzun giden bir kuş,ankaraya gelmedi,Kara ve sadetteki leylek sarıların dedesi.

25)Atıfbeyli Kekeç Yılmaz: iyi kuşçuydu,şimdi beslemiyor.

26) Atıfbeyli Şahap: İyi gökleri vardı

27) Hasköy Çeşmeden Hacı: İyi dumanlıları vardı.

28) EGO'cu Osman : Süper kuşları vardı.

29) EGO'cu Haşat Osman: İyi beyazları vardı.

30) Hasköy dörtyoldan Zekeriya: Çok eski ve iyi oynayan kirlilerden vardı,ama adamı rahat bırakmadılar kuşlarını çaldılar.

31) Çubuk'lu Deli Avni: Hayatımda ondan daha iyi seyis görmedim,ondan daha temiz kuş bakana rastlamadım, oynattığı araplar ta urfanın kısaas köyündeki Velo'ya gitti,iki sene önce veloda araplardan çıkan dumanlılarıda gördüm.
Şu anda avni felçli Rabbim acil şifalar versin.

32) Matbaacı Orhan ve Bahadır kardeşler.Onlar için birşey yazmama gerek yok zaten herkes onları ve kuşlarını tanıyor.

33) Matbaacı Uğur usta: Şuanda Şeref ağanın dumanlıkirlilerini ve matbaacıların dumanlılarını besliyor.

34) Önderli Halil İbrahim: Eski arapcılardan

35) Demirci murtaza: Boz ve bozdumanlı besliyor.

36) Sayarcıklı Pehlivan Ali : İyi kuşçu hemen hemen dumanlı arap ve diğer renklerdeki kuşlarının hepsinden var.

37) Bankacı Faruk Mardinli : Nasıl kuş beslediğini bilmiyorum.

38) Vitrinci Hikmet,Kızılayda terasta: Terzi yılmazla beraber besliyorlardı,kuşlarını çaldılar.

39) Sezayi Koçuboğa : Saim ustanın ölmeden önceki son çırağı.

40) Seyrani,Aktepe: İyi bir insan ,iyi bir kuşçu.

41) Kara Mustafa: Aktepede eski bir kuşçu.

42) Rahmetli Yaşar Kaşka: Benim çocukluk arkadaşım,onun hatırına göklerini kendi kuşlarıma kırıp besliyorum.

43) Mühyeli Köfteci Ateş: İyi kuşçu

44) Kadir Akay : Eski kuşçu

45) Yenidoğanlı Zülküf: Eski şebapcılardan.

46) Rahmetli yenidoğanlı Bekir: Çok hızlı yabani gökleri vardı.

47) Elektrikci Erdoğan : Şu anda Etimesgutta kuş uçuruyor.

48) Rahmetli kepekci Hamza'nın oğlu Hasan: Babasının bozkirlilerini besliyor.

49) Çingen Fayiğin oğlu Kemal,hem horozcu hemde kuşçu.

50) Karslı Beysefa : Elinden ne uçan nede kaçan kurtulur.

51) Berber Erdoğan: Bülbülcü,bülbül hakemi,güvercin hakemi, kuşun ciğerini bilir.

52) Aydın Ataman : Hamam önü derneğinin sahibi,artk köyde kuş uçuruyor.

54) Karslı AliRıza: İncirli danişmentte oturuyor ve arap uçuruyor.

55) Rahmetli Yenidoğanlı Apo,boz beneklileri vardı.

56) Kuyumcu Mustafa : Hızlı bozkirlileri vardı çaldılar.

57) Hasköylü kız ismet :İyi sakacıdır, kargadan kuş çıkarır.

58) Solfasollu Arap Hayati : Şerf ağanın dağa atan kuşlarını tutup beslerdi.

59) Çankırılı, sazcı (Devlet sanatcısı) Mehmet ile Mesut kardeşler,Etlik kardeşler koop. rahmetli sıvacı ömer ile onlarda bir gök akkuyruk yavru seyretmiştim. Genelde zor kuş beyenen iki kardeş,gölbaşılı sıvacı ömerin kuşlarını ve çankırıdaki PTT müd. dayılarının kuşlarını beslerlerdi.

60) Adil Kayabaşı:Siteler kuş derneğinin sahibi,kendisiyle fazla samimiyetim yok,kuşa sonradan başlayanlardan,etlik kardeşler koop. hacı ömerin evinin hemen altında,bankacı Faruk'un yan tarafında kuş beslerdi,hatta mahmet ve mesut kardeşlerin verdiği şıplak bozdumanlı bir kuşla kupa kazanmıştı.

61) Mesut Gökmen: yaşı benden çok genç ama hem iyi bir kuşçu hemde son derece saygılı ve terbiyeli bir insan.

62) Kara Cemal : Esenboğada çalışıyor,Bozkirli besleyip uçuruyor, Sadet'teki bozkirlilerin dedesi cemal'in emanet verdiği koca erkek.

63) Tiyatrocu Mahmut, sivaslı : Akderede iyi kuşları vardı,şimdi batıkentte ama kuş uçurmuyor.

64) Taksici Nail : Mengenli, Şeref ağanın arap ve dumanlı kirlilerinden var.

65) Tiyatrocu Hasan,Nevşehirli: Hem iyi kanaryacı hemde güvercinli,geçen sene kuşlarını çaldılar.

66) Çinçinli İsmail: Sadet , Kara ve pazarcı Mehmet'in kuşlarından besliyor. .

67) Seyranbağlarından Hacı veli,iyi kuşçu

68)Kulüpcü Avni

69)Kulüpcü Ertan

70)Etimesgut'tan topal Faruk

71)Çankaya yıldızdan topal Huttalip,harbiden kuşçu.

72)Yorgancı Rahmi Y.mahalleden

73)Yorgancı Hicabi Y.mahalleden

74) Hasköyden Cınıkcı Bayram

75)Aktepeden Hüseyin Maraşlı

76)Akdereden Namık Kocaman

77) Yenidoğanlı Nazır,Ankara'da gökkırganat bir erkekle ilk kupayı kazanmıştı.

78)Rahmetli Atıfbeyli Cıkcık

79) Çankaya yıldızdan taksici Ertuğrul Memiş,İyi kuşçu ve iyibir insan.

80)Gölbaşılı Burhan

81) Haluk Parlakdemir,gökkırganatları meşhur.

82)Sivaslı,tiyatrocu Mahmut

83)Diyarbakırlı Mahmut (Saltur)

84)Sincanlı Metin Baltacıpaşa

85)Yıkamacı Cengiz

86)Solfasollu dolmuşcu Seyfi

87)Hasköylü sucu Hacı

88) Kırkkonaklı Arif

89 )Fırıncı Mahmut,sarıları meşhur.

90)FırıncıFethi,gökleri meşhur.

91)Suvarı polisi (emekli) Hacı Mehmet

92)Akyurtlu motorcu Ahmet,halen çok hızlı kuşlar uçuruyor

93) Cıhad Albay (Amasyalı)

94) Kadir Akay (Kayserili)

95)Turgay Gemalmaz, Hasköylü (toptancı halde çok hızlı kuşlar uçurdu)

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, aklıma gelenleri daha sonra ilave etmeye çalışacağım.
Sizlerden ricam ilave edeceğiniz isimler olursa lütfen son rakamlardan alıntı yapıp isimleri yazmanızdır.
Eğer arzu eden olursa 50 yaşının altındaki oyun kuşu besleyen kuşçuların isimlerinide yazarlarsa çok iyi olur,hem şimdi bu işi yapmak daha kolay,Ankara'daki derneklerden isim alıp yazılabilir.

Selam ve sevgilerimle.

Bir Allah'ın kuluda çıkıp bütün Ankara'yı yazmıssında kendini neden yazmadın diye sormadı.

Benim kuşçuluğumda Rahmetli babamdan kalma,yanlız o kuşların dındının dındını belki bendeki kuşların kanında vardır.

2001 yılında oğlum Burak askerden gelince,güvercinleri o aldı kanaryalarda bana kaldı,keşke tam tersi olsaydı.

Bendeki Kuşların içine yukarıda saydığım ustaların ve arkadaşlarımın seçmece kuşları ve Urfadan, Rahmetli Gado,Rahmetli Sobacı Şükrü, Rahmetli Kirkir Muhammet,Rahmetli Yusuf Çavuş,beni oğlu kadar severdi ve çok hızlı kuşlar vermişti.Rahmetli Marangoz Dümbüllü Mehmet, Rahmetli Mikri Baba,İnci babanın babası,genelde bu kuşların seçmecelerini zaman zaman beslerdim ve bizim yerli oyun kuşlarıylada çaprazlama yaptım.

Benden Burak'a devredilen kuşların renkleri, Burak Dumanlıkirli ve Arapları sevmediği için,o kuşları sevdiğim arkadaşlarıma o zaman hediye ettim.

1) Takgalı ve Düz beyazlar (12 ve 16 kuyruk arası,11 fekte çıkar)

2) Takgalı ve düz bozlar (kürenk)

3) Takgalı ve düz gökler (mavi ) Bu kuşların kökü Ankara'dan göç eden Ermeni vatandaşlarımızın yabani göklerine girer.

4) Takgalı ve düz gökkirliler ( çakmaklı ) Bu kuşların kökü rahmetli Çubuklu Fuatın kuşlarına girer.

5) Takgalı ve düz bozkirliler (miski )

6) Takgalı ve düz bozdumanlılar

7) Takgalı ve düz gök dumanlılar

8) Takgalı ve düz gök alalar

9) Takgalı ve düz boz alalar.

10) Takgalı ve düz gök dumanlı alalar.

Ala kuşlar yukarıdaki kuşların çaprazlamalarından meydana geldiler,hemen hemen bütün kuşlar birbirleriye aynı kan bağına sahipler.
Benim en çok sevdiğim kuşlarda rahmetli gadonun düz ve takgalı çakmaklı kuşlarının kırıkları ve onların altından çaprazlama yaparak elde ettiğim takgalı ve düz bozkirli yani miskiler. Hepsi bu kadar, yanlış anlaşılmasın ama bizde kesinlikle kuş satma yoktur ya keseriz yada kendileri vadesiyle ölürler.
Şu anda yaşları 10 yaşının üzerinde enaz 20-30 tane damızlık eke kuş var.

Selam ve sevgilerimle.

Ağzınıza sağlık cevdet amca .Muhteşem bir paylaşım. Pekala ben bir soru yöneltsem .Asker Ahmet kimdir namı nerden gelmedir.Tanırmısınız Boz seceresini yapan adam olarak tanıtıyor eski kuşçular genelde.

bir de ankaranın bağları var, yolları büklüm büklüm olan :) (Tüm ankaralı dostlara selamlar)

tanlmslz' Alıntı:
Ağzınıza sağlık cevdet amca .Muhteşem bir paylaşım. Pekala ben bir soru yöneltsem .Asker Ahmet kimdir namı nerden gelmedir.Tanırmısınız Boz seceresini yapan adam olarak tanıtıyor eski kuşçular genelde.

Ankara'nın eski kuşçularından atpazarında (Kale) oturan bir asker Ahmet vardı,bu zatımuhterem öyle sıradan bir kuşçu değildi ,Ankara'da uzun oynayan bozların kökünde bu adamın illaki kuşlarının kanından vardır, ,vefat edeli herhalde 30-40 sene olmuştur.

Birde boz ve bozdumanlı kuşları çok uzun oynayan rahmetli tüfekci ibrahim ağa vardı,bu zat vefat edince kuşlarını elektrikci Şeref ağa almıştı.

Bu arada boz besleyip uçuran ve oynatan H.Gazide askeriyenin dibinde rahmetli kör Satılmış vardı,onun bozlarıda çok iyiydi.

Cebeci dörtyolda kuşçular kahvesinin orada, rahmetli Keşküşün dükkanının arkatarafında bahçede rahmetli polis Hüseyin sadece boz besler ve uçururdu, bu kuşların bazıları serseme düşünce hisarın,kalenin yüksek yerlerine atarlar oraya atan bozlarıda Doğan ve İlhan Kardeşler yakalarlardı, tabi doğan ve ilhanda senelerce boz uçurup oynattılar.

H.Gazide Gülüm Ahmet'in bozlarıda çok güzeldi.

Bana soru yönelttiğin için teşekkür ederim,senin sayende bu arkadaşları hatırladım.

Re: Ankara'nın Eski Kuşçuları (İla edilmiş isimlerle)

Diline sağlık cevdet amca. Asker ahmeti güzel anlatmışsın . Boz ve Gök yavru atan Birinci sınıf kuşlar gerçekten o kandan izleme imkanım oldu . 4 yaşında bir dişi anlatmayla bitmez . İsmini vermeyeyim ne olur ne olmaz 60 65 yaşlarında sizlerinde muhakkak tanıdığı bir abimde izledim allah nazarlardan saklasın birde yavru hediye etti bize saolsun 3 elifli boz bırakıp gidenler nurda yatsın.Bu kuşlar gerçekten birer miras.

haaa hediye demişken yem parası bağabımda :)))) 500 tl

Cevdet amca çok güzel şeyler yazmışsınız takdire şayan tebrik ederim. Merak ettiğim bir konu rahmetli topal hüseyin hakkında bildiklerinizi yazmanız mümkünmüdür.

cevdet bey bir arkadaş sitede yorum yapmış ankara kuşları 2-3 minare oynamaz

tamtersine kısa ve seri oynar demiş, bu yorumu için ayrıca bir konu açmış bana inandırıcı gelmedi
sizce ankaranın eski kuşları veya ankara kuşları kısamı oynar..

bu arkadaşın yorumu doğrumudur.....

Ankara'nın eski kuşçularından atpazarında (Kale) oturan bir asker Ahmet vardı,bu zatımuhterem öyle sıradan bir kuşçu değildi ,Ankara'da uzun oynayan bozların kökünde bu adamın illaki kuşlarının kanından vardır, ,vefat edeli herhalde 30-40 sene olmuştur.

Birde boz ve bozdumanlı kuşları çok uzun oynayan rahmetli tüfekci ibrahim ağa vardı,bu zat vefat edince kuşlarını elektrikci Şeref ağa almıştı.

Bu arada boz besleyip uçuran ve oynatan H.Gazide askeriyenin dibinde rahmetli kör Satılmış vardı,onun bozlarıda çok iyiydi.

Cebeci dörtyolda kuşçular kahvesinin orada, rahmetli Keşküşün dükkanının arkatarafında bahçede rahmetli polis Hüseyin sadece boz besler ve uçururdu, bu kuşların bazıları serseme düşünce hisarın,kalenin yüksek yerlerine atarlar oraya atan bozlarıda Doğan ve İlhan Kardeşler yakalarlardı, tabi doğan ve ilhanda senelerce boz uçurup oynattılar.

H.Gazide Gülüm Ahmet'in bozlarıda çok güzeldi.

Birde çantacı asker mustafa var ,o da hasköyde oturur,rahmetli şeref ağanın arap ve dumanlıkirlilerinden besler.

Bana soru yönelttiğin için teşekkür ederim,senin sayende bu arkadaşları hatırladım.

s.a cevdet bey daha öncede bu paylaşımda bulundunuz ve size o zamanda yaptıgınızın bizi rahatsız ettigini söylememe rağmen hala siz bizi rahatsız eden davranışınıza devam ediyorsunuz rica ediyorum bu tip yazılarınıza bizi karıştırmayın ne biliyorsanız kimden ne duyduysanız bizi karıştırmadan paylaşımda bulunacagınız umut ediyorum

osman0606' Alıntı:
Cevdet amca çok güzel şeyler yazmışsınız takdire şayan tebrik ederim. Merak ettiğim bir konu rahmetli topal hüseyin hakkında bildiklerinizi yazmanız mümkünmüdür.

Rahmetli topal hüseyin Karapürçek Muradiye özel okulunun bitişiğinde kuş besler ve uçururdu,genellikle kuşlar eski ankara kuşlarından dumanlı ve dumanlı kirlilerden meydana gelirdi.

Bir kış günü kümesinde yaktığı sobayı unutup gitmiş ve tüten sobadan kuşları zehirlenip ölmüşlerdi,ölen kuşların kalitesinden birdaha kuş çıkardımı çıkarmadımı bilemiyorum,rahmetli hem sayim usta hemde tatlıcı necmi ve arnavut seydi ilede arkadaştı, Yukarılarda arnavut Seydi ile yazı yazdımmı bilemiyorum,fakat seydinin dumanlı takgalılarıda çok iyi kuşlardı.

ankara kuşcusu' Alıntı:
cevdet bey bir arkadaş sitede yorum yapmış ankara kuşları 2-3 minare oynamaz

tamtersine kısa ve seri oynar demiş, bu yorumu için ayrıca bir konu açmış bana inandırıcı gelmedi
sizce ankaranın eski kuşları veya ankara kuşları kısamı oynar..

bu arkadaşın yorumu doğrumudur.....

Yukarıda eski oynayan kuşlardan kısmen bahsettim,kısa oynayan kuşta,uzun oynayan hemen hemen her kümeste mevcut.
Kuşçuluk tamamen zevk işi,herkes hoşlandığı tip kuş beslemeye gayret ediyor,Ankara'da düzenlenen kupalarda dereceye giren kuşların puan kağıtlarına bakılırsa kuşların ne kadar mesafe çıktıkları görülür.

Sen o ankara kuşları kısa oynuyor diyen arkadaşını bana bir gönderde kendi gözleriyle bir görsün bakalım,eğer 25-30 metre kısaysa ,50 metre gideninide bizim Burakta görebilir.

k.murat' Alıntı:
s.a cevdet bey daha öncede bu paylaşımda bulundunuz ve size o zamanda yaptıgınızın bizi rahatsız ettigini söylememe rağmen hala siz bizi rahatsız eden davranışınıza devam ediyorsunuz rica ediyorum bu tip yazılarınıza bizi karıştırmayın ne biliyorsanız kimden ne duyduysanız bizi karıştırmadan paylaşımda bulunacagınız umut ediyorum

Senin adın Asker Mustafa'mı ?
Çantacı mustafa senin ustan değilmi?

Muammer kardeşim senden rica ediyorum,benim yazı silme yetkim yok,mümkünse bu gencin rahatsız olduğu kısmı silermisin. Teşekkür ederim. ( Bu kısım silinecek: Birde çantacı asker mustafa var ,o da hasköyde oturur,rahmetli şeref ağanın arap ve dumanlıkirlilerinden besler.)

bakın cevdet bey yaptıgınız tutum ve davranış bizim acımızdan hoş karşılanmadıgını bile bile tekrar tekrar isim ve adres veriyorsunuz ve yanlış yapıyorsunuz ustamı siz tanımassınız bilmessiniz ne besler görmemişsinizdir ne dumanlı kirlisi ne takkalı arabı ondan bundan duydugunuzla form açıyorsunuz experlik yaptıgınızı sanıyorsunuz yukarıya isimler yazmışsınız
% 75 kolpa isimler ne ustası kim tanır anca siz tanırsınız

size yeniliyorum gelin ben size bi kaç büyügüm ve sizide alayım buyurun oturun bir mecliste ne bilginiz varsa videoda anlatın bundan daha iyi ve güzel paylaşım mı olur

site yönetimi olarak bu kadar iletiyi düzelteceginize sileceginize bu form u silin daha isabetli bi karar vemiş olursnuz boş yerede zaman kaybetmemiş olursuz kanımca.

yapmanız gereken çok daha önemli işler olduguna inanıyorum

13) Çinçinli Yemci Sayit: Şimdilerde Altıovaya göçtü,elinde harbi bozkirliler var.

hangi altınova ( Yalova )

bilgi lütfen

S A EVET GENÇ YENİ YETİŞEN GENÇ KUSAKLARIN ESKİLERİ ESKİ KUSLARI TANIMALARI KUSLARINI VE KUSCULUKLARININ NASIL OLDUGUNU ÖGRENEBİLMELERİ GELECEGİMİZ VE TAKİP EDİP ÖRNEK ALABİLECEGİMİZ KİŞİ VE KİŞİLİKLERİ ÖGRENMEK FAYDALIDIR AMA MURAT A KATILDIGIM NOKTA VE HAKLI GÖRDÜGÜM HUSUS DA SUDUR SÖYLEMİM KENDİMCE ALAKALI KİMSEYE TARAF OLMADIGIMIDA BİLİNMESİNİ İSTERİM BİR SEY LER ANLATIRKEN KUSLAR OLSUN KİŞİLER OLSUN SU SUNU BESLERDİ SÖYLE KUSLARDI DENİLEBİLİR NORMALDİR AMA SURADA BESLER SU ADRESDE İKAMET EDERDİ GİBİ SÖYLEMİDE DOGRU BULMUYORUM NEDENİ İSE İÇİNDE BULUNDUGUMUZ SU ORTAMDA ADAM DİYE BAHÇEMİZE ALDIGIMIZ ÇAYIMIZI ÇORBAMIZI İÇİPTE EMEKLERİMİZE GÖZ DİKEN YILLARIMIZI HEBA EDEN ART NİYETLİ KİŞİLERİNDE ÇOK OLDUGU İNSANLARA YOL GÖSTERİLMİŞ GİBİDE OLUYOR YAZAN KİŞİLERİN NİYETLERİ BELKİ DOGRU OLABİLİR ÖYLE SANABİLİR KALBİNDE BİR KÖTÜLÜKDE OLMAYABİLİR LAKİN BU DENLİ VE BENZERİ PAYLASIMLARDA BU TÜR AKLA GELEN BAZILARINA HAKLI OLARAK RAHATSIZLIK VEREN SÖYLEM VE YAZILARIMIZIDA TİTİZ DÜŞÜNEREK BU OLABİLECEKLERİ ANLAYARAK YAZI VE YORUMLARDA BULUNURSAK ÜYELERİMİZDE BİZLERDE YAZANLARDA DAHA RAHAT EDER YANLIS ANLAMAZ YANLIS ANLASILMALARA SEBEBİYET VERMEZLER

NOT MURAT KARDESİMİZİNSÖYLEMİ OLAN BİR YERDE BULUSULUP SOHBETORTAMINDA BUTÜR KONULARI KONUSMAK İSTEYENLER VAR İSE BEN SİTEMİZ VE KENDİM OLARAK KONUSMALARI ANLATIMLARI BURADA YAZILANLARIN DOGRULUGUNU İNANINILIRLIGINI SİZ KIYMETLİ ÜYELERİMİZ İÇİN RÖPÖRTAJ SEKLİNDE BİLGİLENMENİZE SUNABİLİRİZ

DAHA ÖNCEDENDE BU VE BENZERİ KONULARDA BU GİBİ YANLIS ANLATIMLAR YANLIS ANLAMALAR YASANDI KIRICILIKLARDA OLDU BUNLARI ORTADAN KALDIRMAK CANLI AGIZLARDAN DİNLEMEK BİLGİLENMEK BİZLERDE İSTERİZ

SAYGILAR

Cevdet amcanın yazdıklarında bir sakınca olduğunu düşünmüyorum şahsen.
Şurada beslerdi dediklerinin üstünden uzun uzun yıllar geçmiş çoğunda hatta rahmetli olmuş bir çoğu güzel hatıra kalacak,unutmayıp anacağımız isimleri yazmış kendisine teşekkür ediyorum.

Murat abi senin isteğin üzere ustanın ismi silinmiş hatta senin de hiç ismin yazılmamış bu yüzden rahatsız olmanı gerektiren ve her yazısında cevdet amcaya karşı birşeyler yazman bence hiç hoş değil.

Keşke hepimiz böyle emek verip böyle uzunca bilgi alınabilecek yazabilsek.

Ayrıca site yönetimine işini öğretmeye yonelik söylemlerin içinde seni uyarıyorum.
Forumu silmek yerine polemik çıkmasına sebep olabilecek yazılarınızı silmek bizim insiyatifimizde.

Bir art niyet olmadan sadece eski üstadlarımızı anacak,ismini duyunca tebessüm edip eski günleri yad etmek hepimizin yararına.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Şurada beslerdi dediklerinin üstünden uzun uzun yıllar geçmiş çoğunda hatta rahmetli olmuş bir çoğu güzel hatıra kalacak,unutmayıp anacağımız isimleri yazmış kendisine teşekkür ediyorum.

Murat abi senin isteğin üzere ustanın ismi silinmiş hatta senin de hiç ismin yazılmamış bu yüzden rahatsız olmanı gerektiren ve her yazısında cevdet amcaya karşı birşeyler yazman bence hiç hoş değil.

Ayrıca site yönetimine işini öğretmeye yonelik söylemlerin içinde seni uyarıyorum.
Forumu silmek yerine polemik çıkmasına sebep olabilecek yazılarınızı silmek bizim insiyatifimizde.

Bir art niyet olmadan sadece eski üstadlarımızı anacak,ismini duyunca tebessüm edip eski günleri yad etmek hepimizin yararına.

zaman nelere kadirdir zaman ola hayrola diyelim o halde.
polemik çıkarmak deil benim niyetim insanların kandırılmasına engel olabilmek yukarda verilen isimlerden kaç tanesini tanırsın kaç tanesinin elinde ne var bilirmisin kim ne besler nerden almış yazılanların doğru olmadıgını en bariz şekilde ben ispatiyla ispatlarım geçmişte yapılan hataların bi deişik versiyornudur buda

gecen senede olmak üzere aynı form açılmıştı ve form u açan kişi ilede görüştüm ve site yöneticileri ile irtibata gecerek ismini sildirmemi söyledi bir yıl sonra yeniden aynı kişi tarafından listeye dahil edilmek ne kadar doğru düşünmek lazım benim ismim geçmedigini yazmışsın ankaranın çırakları diye açılırsa benim ismimde umarım gecer.

Bana göre kime kus nerden gelmiş çok da önemli değil yanlışda olabilir zaten cevdet amca da kesin doğrudur bu burda oturur burdan geldi bunun kuşu dememiş kendi bildiği ,hatırladığı kadarıyla yazmış,herkes herşeyi doğru bilecek diye de birşey yok.Ama herkes bildiğini,yazmak istediğini serbestçe yazabilir bu forumda.

Çok ugrasmisiniz bunu yazmak icin sanirim ama bu isimleri buraya yazarak bunlara ve kuslarina kefil olurmus havasinda olmus yazi ben oyle anladim enazindan saygilar

cevdet özbayer' Alıntı:
Sen o ankara kuşları kısa oynuyor diyen arkadaşını bana bir gönderde kendi gözleriyle bir görsün bakalım,eğer 25-30 metre kısaysa ,50 metre gideninide bizim Burakta görebilir.

Cevdet amca senin oğlun burak tamı oynuyor şu anda 50 metre?
Gelip görmek isteriz böyle bir kuşa herkes hasret davetiniz geçerliyse?

kuscu_marik' Alıntı:
S A EVET GENÇ YENİ YETİŞEN GENÇ KUSAKLARIN ESKİLERİ ESKİ KUSLARI TANIMALARI KUSLARINI VE KUSCULUKLARININ NASIL OLDUGUNU ÖGRENEBİLMELERİ GELECEGİMİZ VE TAKİP EDİP ÖRNEK ALABİLECEGİMİZ KİŞİ VE KİŞİLİKLERİ ÖGRENMEK FAYDALIDIR AMA MURAT A KATILDIGIM NOKTA VE HAKLI GÖRDÜGÜM HUSUS DA SUDUR SÖYLEMİM KENDİMCE ALAKALI KİMSEYE TARAF OLMADIGIMIDA BİLİNMESİNİ İSTERİM BİR SEY LER ANLATIRKEN KUSLAR OLSUN KİŞİLER OLSUN SU SUNU BESLERDİ SÖYLE KUSLARDI DENİLEBİLİR NORMALDİR AMA SURADA BESLER SU ADRESDE İKAMET EDERDİ GİBİ SÖYLEMİDE DOGRU BULMUYORUM NEDENİ İSE İÇİNDE BULUNDUGUMUZ SU ORTAMDA ADAM DİYE BAHÇEMİZE ALDIGIMIZ ÇAYIMIZI ÇORBAMIZI İÇİPTE EMEKLERİMİZE GÖZ DİKEN YILLARIMIZI HEBA EDEN ART NİYETLİ KİŞİLERİNDE ÇOK OLDUGU İNSANLARA YOL GÖSTERİLMİŞ GİBİDE OLUYOR YAZAN KİŞİLERİN NİYETLERİ BELKİ DOGRU OLABİLİR ÖYLE SANABİLİR KALBİNDE BİR KÖTÜLÜKDE OLMAYABİLİR LAKİN BU DENLİ VE BENZERİ PAYLASIMLARDA BU TÜR AKLA GELEN BAZILARINA HAKLI OLARAK RAHATSIZLIK VEREN SÖYLEM VE YAZILARIMIZIDA TİTİZ DÜŞÜNEREK BU OLABİLECEKLERİ ANLAYARAK YAZI VE YORUMLARDA BULUNURSAK ÜYELERİMİZDE BİZLERDE YAZANLARDA DAHA RAHAT EDER YANLIS ANLAMAZ YANLIS ANLASILMALARA SEBEBİYET VERMEZLER

NOT MURAT KARDESİMİZİNSÖYLEMİ OLAN BİR YERDE BULUSULUP SOHBETORTAMINDA BUTÜR KONULARI KONUSMAK İSTEYENLER VAR İSE BEN SİTEMİZ VE KENDİM OLARAK KONUSMALARI ANLATIMLARI BURADA YAZILANLARIN DOGRULUGUNU İNANINILIRLIGINI SİZ KIYMETLİ ÜYELERİMİZ İÇİN RÖPÖRTAJ SEKLİNDE BİLGİLENMENİZE SUNABİLİRİZ

DAHA ÖNCEDENDE BU VE BENZERİ KONULARDA BU GİBİ YANLIS ANLATIMLAR YANLIS ANLAMALAR YASANDI KIRICILIKLARDA OLDU BUNLARI ORTADAN KALDIRMAK CANLI AGIZLARDAN DİNLEMEK BİLGİLENMEK BİZLERDE İSTERİZ

SAYGILAR

Burada niyet çok önemlidir !!!
Sizin niyetiniz üzüm yemekki ? yoksa bağcıyı dövmekmi ?

Herkes okuduğunu doğru anlayacak diye bir kaidemi var ? yook,kimi kuşa boz der,kimi kürenk der,kimi krem der,kimileride sarı der, ama hepsi aynı renk kuşu tarif eder,burada mühim olan bardağın dolu tarafından bakabilmektir.

Ama doğru birdir ve tektir,benim yazdıklarım noter testiklide değil,Ankara'da o tarihlerde yaşayan yaşlı kuşçularardan daha değişik bir şekildede anlatanlarda obilir,burada mühim olan gördüğünü anlatmaktır,duyduğunu değil.

Benim yazdıklarımın herkesin hoşuna gidecek diye bir kaidemi var ?
Yooook,adam belki benim tipimden hoşlanmıyordur,kimbilir belkide sakallıları sevmiyordur ? onun için sürekli bana mualefet ediyordur ? adamlar beni sevmiyor, bana mualefet ediyorlar diye ben neden benim çocuklarımın yaşından küçük mualifleri kendime muatap alayımki ? herkes gitsin kendi yaşıtlarıyla muatap olsun.

1950-1960 ve 1970. yıllarda Ankarada olupta kuş uçurup oynatanları tanıyıp bilenler varsa ve benim yazdıklarımı beyenmiyorlarsa buyursunlar kendileri yazsınlar.
Bu sitede kimse kimsenin kişilik haklarına hakaret edip saldırmadığı sürede herkes istediğini yazmakta hürdür,buna bir kısıtlama olduğunu sanmıyorum.

Yukarıda Muharrem'in yazısından alıntı yapıp biriki satır karalamaya çalışacağım,neden Muharremin yazısı ? di
yenler olacaktır elbette,Muharrem değil benimle hiç kimseyle polemiğe girmeyecek kadar olgun ve saygılı bir insan, ama bu yazısıyla kısmende olsa oda yanılgıya düşmüş.

Ankara'da her sene Kaç dernekte kupa düzenleniyor ?
1) Siteler, 2) Hamamönü, 3)Yenimahalle, 4)Sincan bazende Mamak ve başka derneklerin düzenlediği yarışmalar oluyor.
Her yarışma düzenleyen derneğe katılan yarışmacı sayısı 10 kişi olsa 50 kişi yapar,20 kişi olsa 100 kişi yapar.
Bu yarışmacıların İsimleri, semtleri,sokakları ve kapı numaraları yazılı değilmi ? hepsinin açık adresleri belli.
Burada art niyet aranacak olduktan sonra,niyeti kötü olanlar hem kuş seyreder hemde kötü niyetine daha kolay ulaşıp oynayan,beyendiği kuşları alabilir veya aldırır,mesele bu kadar basit.

kuscu_marik' Alıntı:
HAKLI GÖRDÜGÜM HUSUS DA SUDUR SÖYLEMİM KENDİMCE ALAKALI KİMSEYE TARAF OLMADIGIMIDA BİLİNMESİNİ İSTERİM BİR SEY LER ANLATIRKEN KUSLAR OLSUN KİŞİLER OLSUN SU SUNU BESLERDİ SÖYLE KUSLARDI DENİLEBİLİR NORMALDİR AMA SURADA BESLER SU ADRESDE İKAMET EDERDİ GİBİ SÖYLEMİDE DOGRU BULMUYORUM (yukarıda nerede adres yazmışım?) NEDENİ İSE İÇİNDE BULUNDUGUMUZ SU ORTAMDA ADAM DİYE BAHÇEMİZE ALDIGIMIZ ÇAYIMIZI ÇORBAMIZI İÇİPTE EMEKLERİMİZE GÖZ DİKEN YILLARIMIZI HEBA EDEN ART NİYETLİ KİŞİLERİNDE ÇOK OLDUGU İNSANLARA YOL GÖSTERİLMİŞ GİBİDE OLUYOR YAZAN KİŞİLERİN NİYETLERİ BELKİ DOGRU OLABİLİR ÖYLE SANABİLİR KALBİNDE BİR KÖTÜLÜKDE OLMAYABİLİR LAKİN BU DENLİ VE BENZERİ PAYLASIMLARDA BU TÜR AKLA GELEN BAZILARINA HAKLI OLARAK RAHATSIZLIK VEREN SÖYLEM VE YAZILARIMIZIDA TİTİZ DÜŞÜNEREK BU OLABİLECEKLERİ ANLAYARAK YAZI VE YORUMLARDA BULUNURSAK ÜYELERİMİZDE BİZLERDE YAZANLARDA DAHA RAHAT EDER YANLIS ANLAMAZ YANLIS ANLASILMALARA SEBEBİYET VERMEZLER

Marik'in yazısını tekrar aktardım,burada asıl olan kuşların çalınması,kümesin patlatılması değil ,adamı bahçene alıyorsun,çay kahve allah ne verdiyse ikram ediyorsun,kuş uçurup ama iyi,ama kötü seyrettiriyorsun adamlar kalkıp kahveye gidince,kuşu boş verde karısı, kızı, gelini,her neyse, daha güzeldi diye evine gittiği adamın namusuna bile dil uzatıyorlar,bunları hep duyduk gördük,yaşadık.

Yaa şimdi;benim yukarıda yazdığım eski kuşçuların kuş uçurdukları semtlerden bu güne hangisi,kaçtanesi kaldıkı ?benim yazdığım isimlerde adres tesbiti yapılsında kuşlar çalınsın ? Ankarada bırakın 40-50 sene öncesini şimdilerde kaçtane gecekondu kaldıki ? hepsi yıkılıp yerlerine apartman yapılmadımı ? ben bile gitsem yerlerini tesbit edemem artık.

Bana göre buradaki asıl amaç adres filan değil,yani üzüm yemek değil,bağcıyı dövmak.......

Ömer ÖZKURT' Alıntı:

Okuduğunu doğru anlayıp tarafsız bir şekilde yorum yaptığın içinde sana teşekkür ederim.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
cevdet özbayer' Alıntı:

Cevdet amca senin oğlun burak tamı oynuyor şu anda 50 metre?
Gelip görmek isteriz böyle bir kuşa herkes hasret davetiniz geçerliyse?

Havaların düzgün olduğu (yağmursuz) bir zamanda beni arayıp gelebilirsin.

Sabah gelirsen gök yavru,akşam gelirsen dumanlı yavru izleyebilirsin.

Geri