Ankara'nın Eski Kuşçuları (İlave edilmiş isimlerle)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cevdet özbayer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 51
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K
hayalet beyaz' Alıntı:
Çok ugrasmisiniz bunu yazmak icin sanirim ama bu isimleri buraya yazarak bunlara ve kuslarina kefil olurmus havasinda olmus yazi ben oyle anladim enazindan saygilar

sanırım cevaplamadınız bu sorumu göremedim çünkü

Herkese merhaba...Cevdet amca uzun yıllar güvercin sevgisi ile bir ömür geçirmişsin ve hala da geçirmektesin. Allah nice sağlıklı uzun ömürler versin inşallah. Bu sayede birçok kişi ile de tanışıp dost olma imkanın olmuş ve tanışamadıklarında olmuş ve dost sohbetlerinde belkide isim olarak tanıyarak onların isimlerini de anmış ve burada bizlerle paylaşmışsın. Ben paylaştığım bir konuda kendi kuşlarımdan bahsetmiştim ve sizinde burda yazdığınız birkaç isim benim beslediğim kuşların soyunun sahipleri..Ben şahsen tanımadım bu isimleri ama biliyorum onların kümesinden çıktıklarını ve doğru olmayan bir şey yazarak da çıkar sağlayamam. Muttalip ağbiyi de biliyorum çankaya imrahorda besler şimdi..Yıldırım ağbi var o da ellili yaşlarda muttalip ağbinin yakın arkadaşı..o da bir çok kuş besleyen eski üstadları tanır ve sohbetlerimizde çoğu kişiyi anlatırdı bana. ankarada akderede oturuyordu sanırım yıldırım abim. şimdi muğlada yaşıyor bir süredir...bende de bir çift kuşu vardır hediye etti sağolsun. sizin bu isimleri bizlerle paylaşmanız benim açımdan güzel. zevkle okuyorum..ben yeniyim bu serüvende...inşallah hatırı sayılır güzel kuşlar uçurmak bizede nasip olur...saygılarımı sunarım...sevgiyle kalın...

hayalet beyaz' Alıntı:
hayalet beyaz' Alıntı:
Çok ugrasmisiniz bunu yazmak icin sanirim ama bu isimleri buraya yazarak bunlara ve kuslarina kefil olurmus havasinda olmus yazi ben oyle anladim enazindan saygilar

sanırım cevaplamadınız bu sorumu göremedim çünkü

cevdet özbayer' Alıntı:
kuscu_marik' Alıntı:
S A EVET GENÇ YENİ YETİŞEN GENÇ KUSAKLARIN ESKİLERİ ESKİ KUSLARI TANIMALARI KUSLARINI VE KUSCULUKLARININ NASIL OLDUGUNU ÖGRENEBİLMELERİ GELECEGİMİZ VE TAKİP EDİP ÖRNEK ALABİLECEGİMİZ KİŞİ VE KİŞİLİKLERİ ÖGRENMEK FAYDALIDIR AMA MURAT A KATILDIGIM NOKTA VE HAKLI GÖRDÜGÜM HUSUS DA SUDUR SÖYLEMİM KENDİMCE ALAKALI KİMSEYE TARAF OLMADIGIMIDA BİLİNMESİNİ İSTERİM BİR SEY LER ANLATIRKEN KUSLAR OLSUN KİŞİLER OLSUN SU SUNU BESLERDİ SÖYLE KUSLARDI DENİLEBİLİR NORMALDİR AMA SURADA BESLER SU ADRESDE İKAMET EDERDİ GİBİ SÖYLEMİDE DOGRU BULMUYORUM NEDENİ İSE İÇİNDE BULUNDUGUMUZ SU ORTAMDA ADAM DİYE BAHÇEMİZE ALDIGIMIZ ÇAYIMIZI ÇORBAMIZI İÇİPTE EMEKLERİMİZE GÖZ DİKEN YILLARIMIZI HEBA EDEN ART NİYETLİ KİŞİLERİNDE ÇOK OLDUGU İNSANLARA YOL GÖSTERİLMİŞ GİBİDE OLUYOR YAZAN KİŞİLERİN NİYETLERİ BELKİ DOGRU OLABİLİR ÖYLE SANABİLİR KALBİNDE BİR KÖTÜLÜKDE OLMAYABİLİR LAKİN BU DENLİ VE BENZERİ PAYLASIMLARDA BU TÜR AKLA GELEN BAZILARINA HAKLI OLARAK RAHATSIZLIK VEREN SÖYLEM VE YAZILARIMIZIDA TİTİZ DÜŞÜNEREK BU OLABİLECEKLERİ ANLAYARAK YAZI VE YORUMLARDA BULUNURSAK ÜYELERİMİZDE BİZLERDE YAZANLARDA DAHA RAHAT EDER YANLIS ANLAMAZ YANLIS ANLASILMALARA SEBEBİYET VERMEZLER

NOT MURAT KARDESİMİZİNSÖYLEMİ OLAN BİR YERDE BULUSULUP SOHBETORTAMINDA BUTÜR KONULARI KONUSMAK İSTEYENLER VAR İSE BEN SİTEMİZ VE KENDİM OLARAK KONUSMALARI ANLATIMLARI BURADA YAZILANLARIN DOGRULUGUNU İNANINILIRLIGINI SİZ KIYMETLİ ÜYELERİMİZ İÇİN RÖPÖRTAJ SEKLİNDE BİLGİLENMENİZE SUNABİLİRİZ

DAHA ÖNCEDENDE BU VE BENZERİ KONULARDA BU GİBİ YANLIS ANLATIMLAR YANLIS ANLAMALAR YASANDI KIRICILIKLARDA OLDU BUNLARI ORTADAN KALDIRMAK CANLI AGIZLARDAN DİNLEMEK BİLGİLENMEK BİZLERDE İSTERİZ

SAYGILAR

Burada niyet çok önemlidir !!!
Sizin niyetiniz üzüm yemekki ? yoksa bağcıyı dövmekmi ?

Herkes okuduğunu doğru anlayacak diye bir kaidemi var ? yook,kimi kuşa boz der,kimi kürenk der,kimi krem der,kimileride sarı der, ama hepsi aynı renk kuşu tarif eder,burada mühim olan bardağın dolu tarafından bakabilmektir.

Ama doğru birdir ve tektir,benim yazdıklarım noter testiklide değil,Ankara'da o tarihlerde yaşayan yaşlı kuşçularardan daha değişik bir şekildede anlatanlarda obilir,burada mühim olan gördüğünü anlatmaktır,duyduğunu değil.

Benim yazdıklarımın herkesin hoşuna gidecek diye bir kaidemi var ?
Yooook,adam belki benim tipimden hoşlanmıyordur,kimbilir belkide sakallıları sevmiyordur ? onun için sürekli bana mualefet ediyordur ? adamlar beni sevmiyor, bana mualefet ediyorlar diye ben neden benim çocuklarımın yaşından küçük mualifleri kendime muatap alayımki ? herkes gitsin kendi yaşıtlarıyla muatap olsun.

1950-1960 ve 1970. yıllarda Ankarada olupta kuş uçurup oynatanları tanıyıp bilenler varsa ve benim yazdıklarımı beyenmiyorlarsa buyursunlar kendileri yazsınlar.
Bu sitede kimse kimsenin kişilik haklarına hakaret edip saldırmadığı sürede herkes istediğini yazmakta hürdür,buna bir kısıtlama olduğunu sanmıyorum.

Yukarıda Muharrem'in yazısından alıntı yapıp biriki satır karalamaya çalışacağım,neden Muharremin yazısı ? di
yenler olacaktır elbette,Muharrem değil benimle hiç kimseyle polemiğe girmeyecek kadar olgun ve saygılı bir insan, ama bu yazısıyla kısmende olsa oda yanılgıya düşmüş.

Ankara'da her sene Kaç dernekte kupa düzenleniyor ?
1) Siteler, 2) Hamamönü, 3)Yenimahalle, 4)Sincan bazende Mamak ve başka derneklerin düzenlediği yarışmalar oluyor.
Her yarışma düzenleyen derneğe katılan yarışmacı sayısı 10 kişi olsa 50 kişi yapar,20 kişi olsa 100 kişi yapar.
Bu yarışmacıların İsimleri, semtleri,sokakları ve kapı numaraları yazılı değilmi ? hepsinin açık adresleri belli.
Burada art niyet aranacak olduktan sonra,niyeti kötü olanlar hem kuş seyreder hemde kötü niyetine daha kolay ulaşıp oynayan,beyendiği kuşları alabilir veya aldırır,mesele bu kadar basit.

kuscu_marik' Alıntı:
HAKLI GÖRDÜGÜM HUSUS DA SUDUR SÖYLEMİM KENDİMCE ALAKALI KİMSEYE TARAF OLMADIGIMIDA BİLİNMESİNİ İSTERİM BİR SEY LER ANLATIRKEN KUSLAR OLSUN KİŞİLER OLSUN SU SUNU BESLERDİ SÖYLE KUSLARDI DENİLEBİLİR NORMALDİR AMA SURADA BESLER SU ADRESDE İKAMET EDERDİ GİBİ SÖYLEMİDE DOGRU BULMUYORUM (yukarıda nerede adres yazmışım?) NEDENİ İSE İÇİNDE BULUNDUGUMUZ SU ORTAMDA ADAM DİYE BAHÇEMİZE ALDIGIMIZ ÇAYIMIZI ÇORBAMIZI İÇİPTE EMEKLERİMİZE GÖZ DİKEN YILLARIMIZI HEBA EDEN ART NİYETLİ KİŞİLERİNDE ÇOK OLDUGU İNSANLARA YOL GÖSTERİLMİŞ GİBİDE OLUYOR YAZAN KİŞİLERİN NİYETLERİ BELKİ DOGRU OLABİLİR ÖYLE SANABİLİR KALBİNDE BİR KÖTÜLÜKDE OLMAYABİLİR LAKİN BU DENLİ VE BENZERİ PAYLASIMLARDA BU TÜR AKLA GELEN BAZILARINA HAKLI OLARAK RAHATSIZLIK VEREN SÖYLEM VE YAZILARIMIZIDA TİTİZ DÜŞÜNEREK BU OLABİLECEKLERİ ANLAYARAK YAZI VE YORUMLARDA BULUNURSAK ÜYELERİMİZDE BİZLERDE YAZANLARDA DAHA RAHAT EDER YANLIS ANLAMAZ YANLIS ANLASILMALARA SEBEBİYET VERMEZLER

Marik'in yazısını tekrar aktardım,burada asıl olan kuşların çalınması,kümesin patlatılması değil ,adamı bahçene alıyorsun,çay kahve allah ne verdiyse ikram ediyorsun,kuş uçurup ama iyi,ama kötü seyrettiriyorsun adamlar kalkıp kahveye gidince,kuşu boş verde karısı, kızı, gelini,her neyse, daha güzeldi diye evine gittiği adamın namusuna bile dil uzatıyorlar,bunları hep duyduk gördük,yaşadık.

Yaa şimdi;benim yukarıda yazdığım eski kuşçuların kuş uçurdukları semtlerden bu güne hangisi,kaçtanesi kaldıkı ?benim yazdığım isimlerde adres tesbiti yapılsında kuşlar çalınsın ? Ankarada bırakın 40-50 sene öncesini şimdilerde kaçtane gecekondu kaldıki ? hepsi yıkılıp yerlerine apartman yapılmadımı ? ben bile gitsem yerlerini tesbit edemem artık.

Bana göre buradaki asıl amaç adres filan değil,yani üzüm yemek değil,bağcıyı dövmak.......

s a cevdet agbi yanılgı hata hepimiz için benim yukardaki söylemim sizinde bahsettiginiz gibi kötü niyetliler için çünkü sizin zamanınızla su an içinde bulundugumuz zaman kıyaslanamayacak derecede farklı zaten sizde deginmissiniz bahçende çayını çorbanı içerler giderkende kusunu alır giderler vs vs ortamımız malesef bu denli bozuk ama sizin zamanınızda hatırımda kalanlar her hangi bir kuscu bir kus yakaladıgında ya renginden ya işaret,nden tanısın tanımasın bir sekilde yerine ulastırırdı az çok bunları bende sahit oldum gördüm rastladım ama su zaman öylemi çok çok farklı adres vs deki söylemim bu düşüncelerime dayanarak ifade edilmiş düşüncelerdir yoksa kendim olarak kimselere karsı ne bir art niyet ne taraf olmam mümkün degildir pek çok yerde pek çok kuslar gördük insanlar tanıdık her kesin kusuda kendine tutumuda herkese rabbim daha daha iyilerini versin huzurlarını bozmasın dostluklar arkadaslıklar paylasımlardır kalıcı olan ben bu düşüncedeyim hep öyle kus vs bos benim için

saygılar

cevdet özbayer' Alıntı:
Ömer ÖZKURT' Alıntı:
cevdet özbayer' Alıntı:
Sen o ankara kuşları kısa oynuyor diyen arkadaşını bana bir gönderde kendi gözleriyle bir görsün bakalım,eğer 25-30 metre kısaysa ,50 metre gideninide bizim Burakta görebilir.

Cevdet amca senin oğlun burak tamı oynuyor şu anda 50 metre?
Gelip görmek isteriz böyle bir kuşa herkes hasret davetiniz geçerliyse?

Havaların düzgün olduğu (yağmursuz) bir zamanda beni arayıp gelebilirsin.

Sabah gelirsen gök yavru,akşam gelirsen dumanlı yavru izleyebilirsin.

Cevdet amca yavru kuşmu izletcen bize :(

Bu yazdiginiz kusculara ve suandaki kuslarina kefilmisiniz

Lütfen arka arkaya aynı şeyleri yazmayınız.Gördüğünde cevap verecektir herkes hergün girmiyor olabilir siteye.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
cevdet özbayer' Alıntı:
Ömer ÖZKURT' Alıntı:
cevdet özbayer' Alıntı:
Sen o ankara kuşları kısa oynuyor diyen arkadaşını bana bir gönderde kendi gözleriyle bir görsün bakalım,eğer 25-30 metre kısaysa ,50 metre gideninide bizim Burakta görebilir.

Cevdet amca senin oğlun burak tamı oynuyor şu anda 50 metre?
Gelip görmek isteriz böyle bir kuşa herkes hasret davetiniz geçerliyse?

Havaların düzgün olduğu (yağmursuz) bir zamanda beni arayıp gelebilirsin.

Sabah gelirsen gök yavru,akşam gelirsen dumanlı yavru izleyebilirsin.

Cevdet amca yavru kuşmu izletcen bize :(

Ben kuşçuluğu bırakalı tam 12 sene oluyor.
Şu anda 39 yaşında olan oğlum Burak kuşlara bakıp uçuruyor,iki senedir etimesgut havaalanı çevresinde şahin yüzünden pek kuş uçuran çıkmadı,daha doğrusu havaya kalkıp yükselen kuşların hemen hemen tamamını şahin aldı,sırf bu yüzden kuş uçurmayı bırakanlar çok.

Şahinler eşleşme dönemi olan ilkbaharda,yani nisan ayının ortalarında yavru için bizim mıntıkayı terk edip gidiyorlar ve eylül ayının ortalarında veya ekim ayının başında geri geliyorlar,yani yavru kuşları tüyden sonra pek uçurup göremiyoruz,geçen seneden yarım kalmış,şuanda uçan yavruların anne ve babalarından havaya kalkan kuş yok,eğer bu kuşlardan uçup oyuna başlayan hazır kuş olursa ben sana telefonla haber verebilirim.

hayalet beyaz' Alıntı:

Hayır,hiç uğraşmadan aklıma gelenleri hemen yazdım, yanlız unuttuklarım oldukca fazlaydı,benim isimlerini yazmayı unuttuğum arkadaşların çoğu telefonla arayarak bana sitem ettiler,bende telefon edenlerin isimlerini not ederek,dikkat ederseniz ilave edilmiş isimlerle diyerek yeniden buraya aktarmaya çalıştım,belki inanmıyanlarınız olacaktır fakat bu ilavelerden sonra bile beni arayanlar oldu,ister istemez noktayı koymak zorunda kalıyorum,çünkü bu topikten rahatsız olanlarda çıkıyor.
Ben en baştan söyledim sadece tanıdıklarımın isimlerini aktarmıya çalışacağım dedim,benim tanımadığım onlarca çok iyi kuşçular elbette vardır,lakin tanımadığım için veya yaşları çok genç oldukları için onların isimlerini yazmadım.
Eğer arzu eden olursa, halihazırda benim yukarıda yazdığım kadarda isimlerini bilmediğim ve yazamadığım kuşçuların isimlerinide gençlerden birileri çıkıp yazsın,bu ilerisi için bir anı olarak kalacaktır.

Yukarıda İsimlerini yazdığım arkadaşlarımın çoğu vefat etti,bir kısmıda yaşlılıktan dolayi kuşçuluğu bıraktı,bazılarıda gecekondularını daire karşılığı müteahhitlere verdiler,onun için bu işi yapan pek eski kuşçu kalmadı,kefillik meselesine gelince ben sadece kendi kuşuma kefil olurum, babam bile kuş uçursa onada kefil olmam,onun için bu yazıyı okuyan herkese ilan ediyorum,gözünüzle görmediğiniz kuşu almayın,hemde enaz bir- iki kere izleyin.

Yukarıda Ömer yiğenim bana ne demiş ,yavru kuşmu uçuracaksın demiş,bu yaşına rağmen onun kuştan anladığının kanıtıdır işte.

Sn; Cevdet Amca Saygılar sunarım. Hürmetlerimle

Ömer beye söylemiş olduğunuz 50 metrelik kuşu izlemek isterim.Bende Uygun hava koşullarında

Ayrıca siz Çubuklu avni dayının araplarını gördünüz mü? hiç havada nasıl oyunları

cevdet özbayer' Alıntı:
hayalet beyaz' Alıntı:

Hayır,hiç uğraşmadan aklıma gelenleri hemen yazdım, yanlız unuttuklarım oldukca fazlaydı,benim isimlerini yazmayı unuttuğum arkadaşların çoğu telefonla arayarak bana sitem ettiler,bende telefon edenlerin isimlerini not ederek,dikkat ederseniz ilave edilmiş isimlerle diyerek yeniden buraya aktarmaya çalıştım,belki inanmıyanlarınız olacaktır fakat bu ilavelerden sonra bile beni arayanlar oldu,ister istemez noktayı koymak zorunda kalıyorum,çünkü bu topikten rahatsız olanlarda çıkıyor.
Ben en baştan söyledim sadece tanıdıklarımın isimlerini aktarmıya çalışacağım dedim,benim tanımadığım onlarca çok iyi kuşçular elbette vardır,lakin tanımadığım için veya yaşları çok genç oldukları için onların isimlerini yazmadım.
Eğer arzu eden olursa, halihazırda benim yukarıda yazdığım kadarda isimlerini bilmediğim ve yazamadığım kuşçuların isimlerinide gençlerden birileri çıkıp yazsın,bu ilerisi için bir anı olarak kalacaktır.

Yukarıda İsimlerini yazdığım arkadaşlarımın çoğu vefat etti,bir kısmıda yaşlılıktan dolayi kuşçuluğu bıraktı,bazılarıda gecekondularını daire karşılığı müteahhitlere verdiler,onun için bu işi yapan pek eski kuşçu kalmadı,kefillik meselesine gelince ben sadece kendi kuşuma kefil olurum, babam bile kuş uçursa onada kefil olmam,onun için bu yazıyı okuyan herkese ilan ediyorum,gözünüzle görmediğiniz kuşu almayın,hemde enaz bir- iki kere izleyin.

Yukarıda Ömer yiğenim bana ne demiş ,yavru kuşmu uçuracaksın demiş,bu yaşına rağmen onun kuştan anladığının kanıtıdır işte.

cevdet bey yazınızda ölen ustaları geçmişte kalanları ve mevcut kuşçu olan abileri dostları yazmışsınız anladığım kadarı ile tanıdığınız insanları yazdınız başlığa benim tanıdığım ankaranın eski yeni kuşçuları yazsanız sanırım daha uygun olurdu ama başlığın altına yazdığınız ustaysa siz yazdıysanız bunlar usta diye sanırım ustalıklarına ve kuşlarına kefil olmanız lazım saygılar

anladığım kadarıyla siz kuşlarına ve kuşçuluklarına bir kefilliğiniz yok sadece kuş beslediğini ve oyun kuşundan anlayan arkadaşlardır diye listeye eklediniz tanıdığınız insanları saygılar

cevdet özbayer' Alıntı:
Kefillik meselesine gelince ben sadece kendi kuşuma kefil olurum, babam bile kuş uçursa onada kefil olmam,onun için bu yazıyı okuyan herkese ilan ediyorum,gözünüzle görmediğiniz kuşu almayın,hemde enaz bir- iki kere izleyin.

Yasin18' Alıntı:
Sn; Cevdet Amca Saygılar sunarım. Hürmetlerimle

Ömer beye söylemiş olduğunuz 50 metrelik kuşu izlemek isterim.Bende Uygun hava koşullarında

Ayrıca siz Çubuklu avni dayının araplarını gördünüz mü? hiç havada nasıl oyunları

Benim kuşçuluk hayatımda gördüğüm,tanıdığım eniyi seyislerin başında avni gelir,kim ben ondan daha iyiyim derse bunu ispat etmesi şarttır.

Ankara'da benim kapısına gidip kuşlarını seyrettiğim arap kuş besleyen ve uçurup oynatanların sayısı çok azdır,(şimdi bu mevzu gene polemik konusu olmaz inşaAllah)

1) Bentderesinde Rahmetli Atarabacı Binali

2)Atpazarında Rahmetli Bekir ağa,çorumçıplağı arap tam iki sene oynadı ve o zaman çok büyük paraya satıldı,kendiside çorum mecitözündendi.

3)Elektrikci Şeref ağa Rahmetli oldu.

4) Tornacı Cafer Rahmetli oldu, Ostimde senelerce arap ve yanardöner uçurup oynattı,köpeğini bile tavandan ip sarkıtıp asmışlardı.

5)Rahmetli Araphacı,gülverende senelerce arap ve yanardöner uçurup oynattı.

6) Rahmetli ayakkabıcı Ünal,sakaların gülveren tarafına bakan tepede otururdu,harbiden arap uçurup oynatırdı.

7)Rahmetli zabıta Kemal, A.Paşada süper araplar uçurdu.

8) Çubuk aşağıçavundurlu Ayı Avni hayatımda tanıdığım en temiz kuşçu,en iyi seyis,eniyi arap oynatan kuşçu,şimdilerde yatağa mahküm felçli,Allah şifa versin.

9)Kömürcü Mehmet,hamamönünde kömür ardiyesinde senelerce arap besleyip uçurdu.

10) Aslı çubuklu,gülverenli taksici Ünal,benim 50 yıllık arkadaşım,çok güzel takgalı arapları vardı,şerefağaya verdi ve kuşçuluğu K.örene taşınıp bıraktı.

11)Hasköy-solfasolda Arap Hayati, gecekonduyu satıp gittiğini duydum.

12)Hasköy-karakum mah. sarı selim, Etimesguta taşındı

13)Hasköy-solfasol-çamlıkta tepede,yozgatlı Adem,bu çocukta iki sene önce çok güzel bir portakal sarı seyrettim,silik ve takgali araplarıda var.

14)K.ören bademliliğe (60.lı yıllar) ilk gecekondu yapan Rahmetli zabıta Alirıza'dada süper araplar vardı.

15)Geçenlerde,etimesgut havaalanının karşısında açıkcezaevinde çok güzel bir arap seyrettim,bayağıda sünüyordu.

On sene önce avnide süper araplar seyrettim,zaten şimdi felçli,kuş beslemiyor.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar,aslında hersorulan soruya cevap verirken yukarılarda yazmayı unuttuğum isimlerde aklıma gelip yazılıyorlar.

Saygıdeğer Cevdet Amca avni dayının arapları bende şuanda bana verdi 3 hafta önce yavru alıp uçuracaz bakalım. Ayrıca şuanda 4 kuşu var Elinde onlara bakıyor dışarda 1 Dumanlı erkek+Gök (Asker ahmet)+Arap erkek+Dumanlı dişi

Bu arapların taklasız indiği oldu mu 10 sene önceee seyrettiğin araplar uzun masafe kuşlar mıydı?

Saygılarımla Hürmetler

Yasin18' Alıntı:
Saygıdeğer Cevdet Amca avni dayının arapları bende şuanda bana verdi 3 hafta önce yavru alıp uçuracaz bakalım. Ayrıca şuanda 4 kuşu var Elinde onlara bakıyor dışarda 1 Dumanlı erkek+Gök (Asker ahmet)+Arap erkek+Dumanlı dişi

Bu arapların taklasız indiği oldu mu 10 sene önceee seyrettiğin araplar uzun masafe kuşlar mıydı?

Saygılarımla Hürmetler
Benim seyrettiğim ve bildiğim araplar 20-30 metre civarında açık arazide iyi atan,iyi kapatan 6-7 taklaya fışkıran ve avninin kamyon kasasından bozma kümesinin etrafını çıtle çevirip kuşlarına hedef yaptığı bahçesine bol taklalı ve perdahlı inen kuşlardı.
Bu kuşları eniyi bilen ve tanıyıp besleyen mamaklı Hüseyin Güneş ile Önderden Halil İbrahim vardı,bu iki kişiyi bulabilirsen elindeki kuşları onlarada sorabilirsin.

Şurası bir gerçekki benim tanıdığım Avni hayatında hiç kötü kuşa yem vermemiş kuştan çok iyi anlayan ve uçurup oynatan,seyrettiren ender kuşçulardan birisidir.
Senin kuştan ne kadar anladığını bilmiyorum,eğer bu kuşları avninin kümesinden aldıysan kıymetini bil ve kuşlara sahip ol,güle güle besle hayrını gör.

Cevdet Amca şu senin daha önce söylediğin 40 metrelik kuşu ne zaman izleyecez.Sezon bitmeden izleyelim

Saygılarımla/hürmetler

cevdet amca size bir sorum olacak öncelikle forumda böle bilgiler vererek genç arkadasları aydınlattığın için size tesekkür ederim. Biz hep o eski kuşlar şöle oynardı böle oynardı diye büyük abilerimizden duyduk bende doksanlı yılların başında biraz izledim çocukluk çağında bu kuşları uzun zaman sonra okul ve iş hayatından dolayı ara verdiğim kuşçuluğa yeniden başladım. ilk başta bir kümes kurmak kolay olmuyor maalesef günümüzde iyi bir damar yakalamak çok uzun zaman alıyor eskiden iyi kuşlar hediye edilirmiş şimdi ise büyük paralara satılır olmuş o yüzden iyi bir kümes kurmak büyük emekler istiyor. bir yıldır çalışıyorum güzel damarlar yakalamak için ve bunun meyvesinin yavaş yavaş alıyorum. Şuan inekçi muharrem dayının gökleri, bozdumanlıları ve kirlilerini besliyorum İnekçi muharrem dayının kuşlarını izledinizmi izlediyseniz özellikleri hakkında bilgi verebilirmisinz... saygılarımla...

dto_alper' Alıntı:
cevdet amca size bir sorum olacak öncelikle forumda böle bilgiler vererek genç arkadasları aydınlattığın için size tesekkür ederim. Biz hep o eski kuşlar şöle oynardı böle oynardı diye büyük abilerimizden duyduk bende doksanlı yılların başında biraz izledim çocukluk çağında bu kuşları uzun zaman sonra okul ve iş hayatından dolayı ara verdiğim kuşçuluğa yeniden başladım. ilk başta bir kümes kurmak kolay olmuyor maalesef günümüzde iyi bir damar yakalamak çok uzun zaman alıyor eskiden iyi kuşlar hediye edilirmiş şimdi ise büyük paralara satılır olmuş o yüzden iyi bir kümes kurmak büyük emekler istiyor. bir yıldır çalışıyorum güzel damarlar yakalamak için ve bunun meyvesinin yavaş yavaş alıyorum. Şuan inekçi muharrem dayının gökleri, bozdumanlıları ve kirlilerini besliyorum İnekçi muharrem dayının kuşlarını izledinizmi izlediyseniz özellikleri hakkında bilgi verebilirmisinz... saygılarımla...

Rabbim acil şifalar versin,Muharrem abinin hasta olduğunu duydum,mühye köyü benim oturduğum yere oldukca uzak onun için muharrem abinin ziyaretine gidemedim,o tarafa giden arabalı birisini bulursam ziyaretine gitmek istiyorum.

Muharrem abiye enson rahmetli Gölbaşılı sıvacı ömer ile gitmiştik,demekki üç-dört yıldır o tarafa gitmemişim.
Benim muharrem abi ile hiç alaverem olmadı,yanlız sıvacı ömer ile aralarında kuş alavaresi çoktu ,birbirlerinin kümeslerinden teklifsiz kuş alışı verişi olduğunu biliyorum.

Ben inekci muharremde hiç kötü kuşa ratlamadım,yanlız kuşların kalabalığından uçuramadığı için sökmemiş kuş çoktu,bu sökmeyen kuşlarında illaki büyük veya küçük kardeşlerini muharrem abi illaki seyredip hünerlerini görmüştür,yoksa kolay kolay oyunsuz ve bilmediği kuşa hizmet edecek kuşçulardan değildir muharrem ustamız,Allah selamet versin.

Sende aldığın kuşların hayrını gör,güle güle besle.

büyük kuşcusun cevdet amca 10 numarasın :tamam:

aslında bu kuşların seceresi tutulsa bukadar kırılmış kuş kalmazdı herhalde herkes karambole değil bilinçli kuş alırdı beslerdi,

uçurduğu kuşudan peşinden çatı çatı gezmez hakki bir performans kuşları izlerdi. alan bir çift alırdı temiz alırdı şimdi
görüyorumda kümesi tıka basa kuşla doldurup herçeşitten koyup deneme tahtası haline getirilmiş kümesler yatık kuşlarla

veya bir oyun bozup bir açanla kararsız kuşlarla dolu ve kuşculuğada zarar verilmiş 5 tl ye kadar kuşun değeri düşmüş

bir çift besle soyunu çoğalt ama temiz beslensin bence tabi, ve ayriyeten koyduğun bir vidyoyuda izledim gerçekden

sizi tebrik ediyorum saygılar selamlar :heyo:

Geri