kuscu_marik' Alıntı:
S A EVET GENÇ YENİ YETİŞEN GENÇ KUSAKLARIN ESKİLERİ ESKİ KUSLARI TANIMALARI KUSLARINI VE KUSCULUKLARININ NASIL OLDUGUNU ÖGRENEBİLMELERİ GELECEGİMİZ VE TAKİP EDİP ÖRNEK ALABİLECEGİMİZ KİŞİ VE KİŞİLİKLERİ ÖGRENMEK FAYDALIDIR AMA MURAT A KATILDIGIM NOKTA VE HAKLI GÖRDÜGÜM HUSUS DA SUDUR SÖYLEMİM KENDİMCE ALAKALI KİMSEYE TARAF OLMADIGIMIDA BİLİNMESİNİ İSTERİM BİR SEY LER ANLATIRKEN KUSLAR OLSUN KİŞİLER OLSUN SU SUNU BESLERDİ SÖYLE KUSLARDI DENİLEBİLİR NORMALDİR AMA SURADA BESLER SU ADRESDE İKAMET EDERDİ GİBİ SÖYLEMİDE DOGRU BULMUYORUM NEDENİ İSE İÇİNDE BULUNDUGUMUZ SU ORTAMDA ADAM DİYE BAHÇEMİZE ALDIGIMIZ ÇAYIMIZI ÇORBAMIZI İÇİPTE EMEKLERİMİZE GÖZ DİKEN YILLARIMIZI HEBA EDEN ART NİYETLİ KİŞİLERİNDE ÇOK OLDUGU İNSANLARA YOL GÖSTERİLMİŞ GİBİDE OLUYOR YAZAN KİŞİLERİN NİYETLERİ BELKİ DOGRU OLABİLİR ÖYLE SANABİLİR KALBİNDE BİR KÖTÜLÜKDE OLMAYABİLİR LAKİN BU DENLİ VE BENZERİ PAYLASIMLARDA BU TÜR AKLA GELEN BAZILARINA HAKLI OLARAK RAHATSIZLIK VEREN SÖYLEM VE YAZILARIMIZIDA TİTİZ DÜŞÜNEREK BU OLABİLECEKLERİ ANLAYARAK YAZI VE YORUMLARDA BULUNURSAK ÜYELERİMİZDE BİZLERDE YAZANLARDA DAHA RAHAT EDER YANLIS ANLAMAZ YANLIS ANLASILMALARA SEBEBİYET VERMEZLER
NOT MURAT KARDESİMİZİNSÖYLEMİ OLAN BİR YERDE BULUSULUP SOHBETORTAMINDA BUTÜR KONULARI KONUSMAK İSTEYENLER VAR İSE BEN SİTEMİZ VE KENDİM OLARAK KONUSMALARI ANLATIMLARI BURADA YAZILANLARIN DOGRULUGUNU İNANINILIRLIGINI SİZ KIYMETLİ ÜYELERİMİZ İÇİN RÖPÖRTAJ SEKLİNDE BİLGİLENMENİZE SUNABİLİRİZ
DAHA ÖNCEDENDE BU VE BENZERİ KONULARDA BU GİBİ YANLIS ANLATIMLAR YANLIS ANLAMALAR YASANDI KIRICILIKLARDA OLDU BUNLARI ORTADAN KALDIRMAK CANLI AGIZLARDAN DİNLEMEK BİLGİLENMEK BİZLERDE İSTERİZ
SAYGILAR
Burada niyet çok önemlidir !!!
Sizin niyetiniz üzüm yemekki ? yoksa bağcıyı dövmekmi ?
Herkes okuduğunu doğru anlayacak diye bir kaidemi var ? yook,kimi kuşa boz der,kimi kürenk der,kimi krem der,kimileride sarı der, ama hepsi aynı renk kuşu tarif eder,burada mühim olan bardağın dolu tarafından bakabilmektir.
Ama doğru birdir ve tektir,benim yazdıklarım noter testiklide değil,Ankara'da o tarihlerde yaşayan yaşlı kuşçularardan daha değişik bir şekildede anlatanlarda obilir,burada mühim olan gördüğünü anlatmaktır,duyduğunu değil.
Benim yazdıklarımın herkesin hoşuna gidecek diye bir kaidemi var ?
Yooook,adam belki benim tipimden hoşlanmıyordur,kimbilir belkide sakallıları sevmiyordur ? onun için sürekli bana mualefet ediyordur ? adamlar beni sevmiyor, bana mualefet ediyorlar diye ben neden benim çocuklarımın yaşından küçük mualifleri kendime muatap alayımki ? herkes gitsin kendi yaşıtlarıyla muatap olsun.
1950-1960 ve 1970. yıllarda Ankarada olupta kuş uçurup oynatanları tanıyıp bilenler varsa ve benim yazdıklarımı beyenmiyorlarsa buyursunlar kendileri yazsınlar.
Bu sitede kimse kimsenin kişilik haklarına hakaret edip saldırmadığı sürede herkes istediğini yazmakta hürdür,buna bir kısıtlama olduğunu sanmıyorum.
Yukarıda Muharrem'in yazısından alıntı yapıp biriki satır karalamaya çalışacağım,neden Muharremin yazısı ? di
yenler olacaktır elbette,Muharrem değil benimle hiç kimseyle polemiğe girmeyecek kadar olgun ve saygılı bir insan, ama bu yazısıyla kısmende olsa oda yanılgıya düşmüş.
Ankara'da her sene Kaç dernekte kupa düzenleniyor ?
1) Siteler, 2) Hamamönü, 3)Yenimahalle, 4)Sincan bazende Mamak ve başka derneklerin düzenlediği yarışmalar oluyor.
Her yarışma düzenleyen derneğe katılan yarışmacı sayısı 10 kişi olsa 50 kişi yapar,20 kişi olsa 100 kişi yapar.
Bu yarışmacıların İsimleri, semtleri,sokakları ve kapı numaraları yazılı değilmi ? hepsinin açık adresleri belli.
Burada art niyet aranacak olduktan sonra,niyeti kötü olanlar hem kuş seyreder hemde kötü niyetine daha kolay ulaşıp oynayan,beyendiği kuşları alabilir veya aldırır,mesele bu kadar basit.
kuscu_marik' Alıntı:
HAKLI GÖRDÜGÜM HUSUS DA SUDUR SÖYLEMİM KENDİMCE ALAKALI KİMSEYE TARAF OLMADIGIMIDA BİLİNMESİNİ İSTERİM BİR SEY LER ANLATIRKEN KUSLAR OLSUN KİŞİLER OLSUN SU SUNU BESLERDİ SÖYLE KUSLARDI DENİLEBİLİR NORMALDİR AMA SURADA BESLER SU ADRESDE İKAMET EDERDİ GİBİ SÖYLEMİDE DOGRU BULMUYORUM (yukarıda nerede adres yazmışım?) NEDENİ İSE İÇİNDE BULUNDUGUMUZ SU ORTAMDA ADAM DİYE BAHÇEMİZE ALDIGIMIZ ÇAYIMIZI ÇORBAMIZI İÇİPTE EMEKLERİMİZE GÖZ DİKEN YILLARIMIZI HEBA EDEN ART NİYETLİ KİŞİLERİNDE ÇOK OLDUGU İNSANLARA YOL GÖSTERİLMİŞ GİBİDE OLUYOR YAZAN KİŞİLERİN NİYETLERİ BELKİ DOGRU OLABİLİR ÖYLE SANABİLİR KALBİNDE BİR KÖTÜLÜKDE OLMAYABİLİR LAKİN BU DENLİ VE BENZERİ PAYLASIMLARDA BU TÜR AKLA GELEN BAZILARINA HAKLI OLARAK RAHATSIZLIK VEREN SÖYLEM VE YAZILARIMIZIDA TİTİZ DÜŞÜNEREK BU OLABİLECEKLERİ ANLAYARAK YAZI VE YORUMLARDA BULUNURSAK ÜYELERİMİZDE BİZLERDE YAZANLARDA DAHA RAHAT EDER YANLIS ANLAMAZ YANLIS ANLASILMALARA SEBEBİYET VERMEZLER
Marik'in yazısını tekrar aktardım,burada asıl olan kuşların çalınması,kümesin patlatılması değil ,adamı bahçene alıyorsun,çay kahve allah ne verdiyse ikram ediyorsun,kuş uçurup ama iyi,ama kötü seyrettiriyorsun adamlar kalkıp kahveye gidince,kuşu boş verde karısı, kızı, gelini,her neyse, daha güzeldi diye evine gittiği adamın namusuna bile dil uzatıyorlar,bunları hep duyduk gördük,yaşadık.
Yaa şimdi;benim yukarıda yazdığım eski kuşçuların kuş uçurdukları semtlerden bu güne hangisi,kaçtanesi kaldıkı ?benim yazdığım isimlerde adres tesbiti yapılsında kuşlar çalınsın ? Ankarada bırakın 40-50 sene öncesini şimdilerde kaçtane gecekondu kaldıki ? hepsi yıkılıp yerlerine apartman yapılmadımı ? ben bile gitsem yerlerini tesbit edemem artık.
Bana göre buradaki asıl amaç adres filan değil,yani üzüm yemek değil,bağcıyı dövmak.......