ANKARA'nın ESKİ KUŞÇULARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cevdet özbayer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 53
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K
Sevgili Cevdet abicim ben Namık KOCAMAN Ankaranın gelmiş geçmiş en iyi kuş uçuranlarını unuttuğunuzu size hatırlatırım Ankara oynayan kuşların %99'u Allah uzun ömürler versin bunlar zabıta Memetin kuşlarıdır. Bunları uçuran Hüseyin MARAŞLI yenidoğandan Nazır saadetin uçurduğu kuşlar bunların kırıklarıdır Şeref Ağanın uçurduğu kuşlar bunların kırıklarıdır sen bizim rahmetli cıkcık'ı unutmussun rahmetli kecekci Yılmaz abiyi unutmussun Ertuğrul Memişi unutmussun benim sevgili kardesim Gölbasılı Burhan derler unutmussun . Multalip dayıyı unutmuşsun televizyoncu Haluk Parlak Demiri unutmussun .abidin pasalı sarı Ertanı unutmussun kırkkonaklı arifi nasıl unutursun ? kırkkonaklı ibo dayıyı nasıl unutursun rahmetli köylüoğlu abdi dayıyı nasıl unuttun abi .tiyatrocu mahmut abiyi unutmussun . yenidoğanlı kara bülenti unutmussun bizim küçük kenanı unutmussun akdereden alattini türközünden feramuz hele hacı veli dayıyı nasıl unutursun abi ? saadete hüseyin maraşlının kuslarını veren odur .topal memeti unutmussun sarkıcı mustafayı unutmussun . abi sana saygısızlık yapmak ıcın yazmadım ama gelmıs gecmıs su andada gündemde olan ve türkiyenin en iyi kuslarını ucuran özellikle yenidoğandan gök kırkanatları uçuran nazır kardeşimi unuttuğuna şaşırdım . gelmiş geçmiş en iyi kusları cıkaran zabıta memete sonsuz tesekkurlerımı sunarım Allahtan uzun ömürler dilerim . bu yazdıklarıma itirazı olan varsa hepsine cevap verebilirm . bütün kuşçu arkadaslara saygılarla NAMIK KACAMAN . NOT:Bu yazıyı kendim için değil unuttuğun değerli arkadaşlarım için yazdım.

Cevdet Bey
satırlarına eski kuşcular diye başlık atmış arada birkaç sene önce kuşa başlayan arkadaşlarıda belirtmiş gariplik gibi geldi bana sadece tanıdıklarının reklamını yapmak gibi açıkcası,
eğer konu eski kuşcular ise bu en azından 20 sene önceye dayanmalıki
benim yazdığım kuşcuların çoğu rahmetli ve bazısıda en azından 40senedir kuscudur bunların arasında aklıma gelmeyenlerde var elbette benim verdiğim isimler 1955 li yıllaran hatırladıklarımdır 1960 lı yıllarda ankarada kuşcu sayısı tıoplam en fazla 100 iken şimdi her mahallede yüz kuşçu var.
demek istediğim şudurki madem konu eski kuşcular şuanki kuşçuları bahsetmeye gerek yok, zaten şimdi herkes hemen hemen birbirini tanırdır.
kısaca demek istediğim namık namık arkadaşın dediği gibi bir sürü eski kuşcu unutulmuş ( sanırım akdereli namıktır)
yeni arkadaşlar eklenmiş cevdet beyin sayfasına
selamlar ve saygılarımla

gönderen namık kocaman » 01 Eylül 2011 00:45

Sevgili Cevdet abicim ben Namık KOCAMAN Ankaranın gelmiş geçmiş en iyi kuş uçuranlarını unuttuğunuzu size hatırlatırım Ankara oynayan kuşların %99'u Allah uzun ömürler versin bunlar zabıta Memetin kuşlarıdır. Bunları uçuran Hüseyin MARAŞLI yenidoğandan Nazır saadetin uçurduğu kuşlar bunların kırıklarıdır Şeref Ağanın uçurduğu kuşlar bunların kırıklarıdır sen bizim rahmetli cıkcık'ı unutmussun rahmetli kecekci Yılmaz abiyi unutmussun Ertuğrul Memişi unutmussun benim sevgili kardesim Gölbasılı Burhan derler unutmussun . Multalip dayıyı unutmuşsun televizyoncu Haluk Parlak Demiri unutmussun .abidin pasalı sarı Ertanı unutmussun kırkkonaklı arifi nasıl unutursun ? kırkkonaklı ibo dayıyı nasıl unutursun rahmetli köylüoğlu abdi dayıyı nasıl unuttun abi .tiyatrocu mahmut abiyi unutmussun . yenidoğanlı kara bülenti unutmussun bizim küçük kenanı unutmussun akdereden alattini türközünden feramuz hele hacı veli dayıyı nasıl unutursun abi ? saadete hüseyin maraşlının kuslarını veren odur .topal memeti unutmussun sarkıcı mustafayı unutmussun . abi sana saygısızlık yapmak ıcın yazmadım ama gelmıs gecmıs su andada gündemde olan ve türkiyenin en iyi kuslarını ucuran özellikle yenidoğandan gök kırkanatları uçuran nazır kardeşimi unuttuğuna şaşırdım . gelmiş geçmiş en iyi kusları cıkaran zabıta memete sonsuz tesekkurlerımı sunarım Allahtan uzun ömürler dilerim . bu yazdıklarıma itirazı olan varsa hepsine cevap verebilirm . bütün kuşçu arkadaslara saygılarla NAMIK KACAMAN . NOT:Bu yazıyı kendim için değil unuttuğun değerli arkadaşlarım için yazdım.

Namık kardeşim;sana lakabınla hitabedeyim evelden seni tanımak,diğer namıklardan ayırt etmek için, Ecevitin oğlu Namık derdik,şimdilerde ne diyorlar bilmiyorun?
Yukarıda bu isim listesini yayılarken bir ön yazı yazdım,dedimki 50 yaşının altındaki arkadaşların çoğunu tanımıyorum,onlarıda gençler yazsın dedim .
Yazı uzadıkca verilen cevaplar çoğaldıkca ve bende düşündükce aklıma gelen diğer isimleride yazmaya çalıştım,tabiki benim gibi yaşı ilerlemiş bir insanın hemen herşeyi anında hatırlaması imkansız, çünkü ben 2001 yılında babamın felç olmasıyla birlikte ona bakmak için kuşçuluğu terk ettim,taaki babamın vefatına kadar,yani 2011 de yeniden kuşçuluğa başlıyana kadar aradan 10 sene geçti,isimlerini hatırlıyamadığım arkadaşların çoğunu 30 senedir zaten görmüyorum,örneğin seninle görüşmeyeli nerden baksan 20 sene olmuştur.

Yenidoğanlı nazırı unutmam mümkün değil,çünkü dün gibi hatırlıyorum,çinçindeki ilk kupayı gökkırkanatla nazır kazanmıştı. Gene kimse kızmasın Ama Şeref ağaya gök dişiyi nazır sağolsun beni kırmayıp taa o zaman 7,5 liraya vermişti.
Muttalipi yazmıştım,hatta muhye civarında kuş uçurduklarınıda belirtmiştim.
Haluk Parlakdemir'in babası rahmetli İlhami Parlakdemir benim işyerinden arkadaşım olur,çocukken kuşçular kahvesine Dr. Levent'le beraber bisikletle gelirlerdi.Şimdi bazıları gene yanlış anlayıp kızabilirler,ama ondakigökkırkanatlarda harikaydı.
Bizim turizimci Diyarbakılı Mahmut'un dayısıda benim arkadaşım olur.
Burhan'ı nasıl unuturum,burdan kendisine selamlar.
Ertuğrul Memiş,cidden hem iyi bir kuşçu,hemde sonderece saygılı ve terbiyeli bir arkadaş.
Kırkkonaklı Arif, kaportacı Arif,mehmet ağanın arabasını birçift kuşa tamir eden arif,şimdi kim bilir bunları ?
Ama benimde aklım defter değil aradabi kopukluklar oluyor ve unutuyorum,onun için kimse kusura bakmasın,bildiklerimin bazılarıda bende saklı kalsın artık.

Benim yukarıda yazdığım kuş listesi bende değil, benim biraderdeki ve oğlumdaki kuşların listesi,bende sadece 2 çift kumru ve kanarya var.
Sonradan aklıma geldi,şu anda Ankara'nın eski kuşçularından,kuşlarının çalınmasından korkan ve tanımadığı yeni ve ğenç kuşçularla muatap olmak istemeyen birsürü kuşçu arkadaş var ,kimi köyünde kimi balkonda kimide terasta kuş besliyor,kuşlarını korkudan çoğu dışarı bile çıkarmıyor, kuşlar iyimi ?bilmem ? onlarda herkes gibi iyi diye besleyip kendilerini avutuyorlar, gönül eylendiriyorlar.

Bundan sonrada herkes kendi bildiğini yazsın,ama ismini yazacağı arkadaştan izin alarak yazsınlar,ne olur ne olmaz.

cevdet özbayet:

Ama benimde aklım defter değil aradabi kopukluklar oluyor ve unutuyorum,onun için kimse kusura bakmasın,bildiklerimin bazılarıda bende saklı kalsın artık.......

cevdet amca yukarda ismini yazdıgın büyüklerim in kuşları hırsızlara atılmış bir yemmi?

cevdet özbayer:
Benim yukarıda yazdığım kuş listesi bende değil, benim biraderdeki ve oğlumdaki kuşların listesi,bende sadece 2 çift kumru ve kanarya var.
Sonradan aklıma geldi,şu anda Ankara'nın eski kuşçularından,kuşlarının çalınmasından korkan ve tanımadığı yeni ve ğenç kuşçularla muatap olmak istemeyen birsürü kuşçu arkadaş var ,kimi köyünde kimi balkonda kimide terasta kuş besliyor,kuşlarını korkudan çoğu dışarı bile çıkarmıyor, kuşlar iyimi ?bilmem ? onlarda herkes gibi iyi diye besleyip kendilerini avutuyorlar, gönül eylendiriyorlar.

cevdet amca siz büyüklerimiz bize örnek olması gerektigini düşünüyorum ama malesef göremiyorum.
evet dediginiz gibi haklısınız evinde balkonunda köyünde hizmet ettigi iyi veya kötü kuşları vardır lakin yukarda isimlerini yazdıgınız ve ismlerini unuttugunuz büyüklerimi ANKARANIN ESKİ KUŞÇULARI diye yazdınız lakin son yazınızda iyimi bilemem diyerek devam ediyorsunuz bu kadar tezatlık olur.

önce emege saygı gerekir diye düşünüyorum. kötü bile olsa emek veriliyor saygı gerekir

madem yukarda ismi yazılmış büyüklerim kendilerini avutuyorlar o halde neden isim ve kuşları hakkında bilgi verdiniz ve kuşlarını ne şekilde nasıl oyun yapıları hünerleri nerden geldikleri semtleri v.s neden deşifre ettiniz.

insan beşer şaşar hatada yapar lakin hatasını anladıktan sonra erdemli bir insan gereginide yapması gerekir
siz benim arkadaş ım hakkında aslı olmaya bir yazı yazdınız bende size olayın gerçegini telefonda anlattım olmadı
19 08 2011 bir araya geldigimiz toplantıda size yüz yüze anlattım sizde orda kabul ettiginiz ama burda klavye başında inkar ediyorsunuz. madem büyügümüzsünüz benim sizden beklentim erdemli bir büyügüm olarak kul hakkına girdiginiz arkadaşımdan helallik almanızdır.

Ben yukarıdaki başlıkta bulunan yzılarımı 21 Ağustos 2011 pazar günü yazmaya başladım ve 50 yaşının altındaki Ankaralı kuşçuların isimlerinide başka arkadaşların yazmalarını önerdim, bu yazıma rağmen tanımadığım ve bilmediğim birçok kuşçu arkadaşın isimlerini unuttuğumu ve yazmamı isteyenler oldu.
Ya başkaları yada ben,peyder pey bazı isimleri ilave etmeye başladık.

Bazı şahıslar eski kuşçuların isimlerini ve bulunduğu semti yazmamın sakıncalı olduğunu,kuşların çalınabileceğini belirttiler.
Birkaç kişide yakınlarının isimlerini bu listeden silinmesini istediler.
Bazılarıda beni kendi tanıdığım kuşçuların reklamını yapmamla suşladılar.

Bu güne kadar bu konulara başka arkadaşların cevap vermesini bekledim,fakat gün geçtikce bazı şahısların eleştiri dozunu arttırarak bu yazı dizisinin amacından uzaklaşmasına ve eleştirilerini hakaret etme boyutuna dayandırarak kendilerinin bu konuda pirim yapma yoluna gitmek istedikleri kanısına kapılmaya başladım.

1) Yukarıda belirtiğim eski kuşçuların bir çoğu hakkın rahmetine kavuşmuşlardır,onların bu dünyada artık reklama değil fatihaya ihtiyaçları vardır.

2) Eski kuşçuların halen yaşayanlarıda,kuş yerine hastalıklarla uğraşmaktan,reklama değil daha çok doktorlara ihtiyaç duymaktadırlar.

3) İsimlerini ve semtlerini belirttiğim eski kuşçuların hayatta olanların bir çoğu şu anda ya başka bir semte taşındı veya kuşçuluğu bıraktığı için kuşlarının çalınma tehlikesini zaten taşımıyorlar.

4) Şimdi biraz düşünelim, kuş camiasında eniyi ve etkili reklam nedir ?
Tabiki Ankara'nın dört biryanında düzenlenen kupa müsabakalarıdır. Eğer reklamının yapılmasını isteyenler varsa ve ellerinde cidden iyi kuşları varsa,kuşlarına güveniyorlarsa bir kupa yarışmasına katılır,şampiyon olur , bütün yurda kendilerinin ve kuşlarının reklamını yapmış olurlar,bundan öte yolmu var ?

5) Eski kuşçuların isim ve bulundukları semtin adını yazarak hırsızlara yol gösterdiğimi ima edenler,kendi reklamlarını yapmayı bıraksınlar,esas reklamı kendileri yapıyorlar.
Misal: Batıkentin nufusu 250.bin adamlar ellerinde adres varken aradıkları adresi bulamıyorlarda bir semtin ismini verincemi o kuşçuyu bulacaklar ?
Buiş hırsıza davetiyeyse,kupaya katılan herkesin adı, soyadı,mahallesi,sokağı ve evinin kapı numarasına kadar herşey yazılı,çalmak isteyen gider şampiyon kuşu çalar.

6) şimdi gelelim asıl maseleye, Efsanenin anlamı nedir ?
Eski zamandan beri, uzun yıllar önce meydana gelen bazı olayları abartarak gerçekten olmuş gibi kuşaktan kuşağa aktarılan hikaye ve öykülere EFSANE denir.

Günümüzde,kendilerinde eski kuşların bulunduğunu ve eniyi en saf kuşların kendilerinde olduğunu iddia edenler,madem elinizde efsane kuşlar varda neden hiçbir kupaya katılmıyorsunuz ?
Efsaneler aynı bir balona benzerler,ya sigara veya bir iğnenin ucunun değmesiyle patlar ve sönerler,böylece ellerinde efsane olduğunu iddia edenlerin efsaneleri son bulmuş olur,bu da art niyetli kuş bezirganlarının sonu olur.

7)Son olarak; Kuşçular Org. Halka açık bir platformdur ve kendine has forum kuralları vardır, forum kurallarına uyulduğu sürece herkes buraya girip görüş ve fikirlerini yazabilir,tabi bu yazıları ve fikirleri kendi görüşlerine uymayanların kişilik haklarına hakaret etmemek ve saygı,sevgi çerçevesinde bulunmak kaydıyla yapılmalıdır.

8)Site yöneticilerinden son bir ricam var yazılara cevap vermek istemiyorum,çünkü yazılanlar yavaş yavaş hakaret etme boyutuna ulaşmaya başladı.

S.A arkadaşlar
cevdet bey öncelikle diğer site üyelerine olan siteminizi doğru bulmakla birlikte sizi çok iyi anlıyorum, ben yorumları bugün okuyabildim, ve kendimce bikaç şey yazma ihtiyacı duydum,

'''Ankara'ya sonradan gelen veya ilerlemiş yaşında kuşçuluğa başlıyanları tanımıyor olabilirim,tabi buna 50 yaşının altındakilerde dahil.
Lütfen benim isimlerini hatırlayamadığım ANKARA'lı kuşçuların isimlerini bilenler yazsın '''

cevdet bey zaten konunun başında bu yazıyı yazmışken yukarıdaki arkadaşların şunu unutmuşsun bunu niye yazmadın bunu nasıl unutursun sen reklam yapıyorsun gibi kırıcı cümleler kullanmalarına gerek yok bence, adam zaten lütfen le başlayıp hatırlamadıklarımı da bilenler yazsın demiş, hatırlamışsan yazar gecersin adamı suclamaya hakkınız yok arkadaşlar, ikincisi herkesin eski kuşçu mantıgı da aynı olmak zorunda değil, sana göre ali veli iyi ve eski kuscudur ona göre ahmet mehmet iyi ve eski kuşçudur, burda cevdet beye haksız yere yüklenmiş olduğunuzu düşünüyorum , benim kanaatimce cevdet abinin hiç bir art niyeti yoktur, dediği gibi reklam yapmak için burayı kullanmak akıl işi değildir, eğer iyi kuş varsa zaten yarışmalar var senin benim anlatmama gerek yok yarısmada derece yaparsa herkes konusur , en iyi reklamda budur, yargısız infaz yapmamak lazım, forum uslubuna ve diyaloglara biraz daha uyum sağlamak ve dikkat etmek lazım kanaatimce,selamlar

S A BİZLERİN BURADA KESİNLİKLE TARAF OLMASI MÜMKÜN DEGİLDİR KENDİM OLARAK BENİMDE HİÇ HOSLANMADIGIM KIRICILIKLARA VARAN TARTISMALAR VE TARTIŞMALARIN UZATILMASIDIR BURAYA YAZAN KİŞİLER HAKLIDIRLAR DEGİLDİRLER KARARINI VERMEK BİZLERE DÜŞMEZ HEPSİDE AKLI BASINDA YETİŞKİN KİŞİLER
AMA EN ONEMLİSİ ÖZEL DURUMLARDA KİŞİLERİN KARSILIKLI HİDDETLE KONUSMALARI YERİNE ÖZEL MESAJ YADA TELEFONLA ARALARINDAKI VAR İSE TATSIZLIKLARI KARSILIKLI KONUSARAK GİDEREBİLİRLER HER KES İSTEDİGİ GİBİ KONUSUR AMA İSTEDİGİNİ SÖYLER ANLAMI TASIMAMALI İSTENİLMEYEN TATSIZLIKLARI GİDERMEYİ BİZLERDEN DEGİLDE ARALARINDA DİYALOGLA SAYGI SEVGİ KURALLARI İÇERİSİNDE YAPABİLMELİLER SİTE OLARAK BÜYÜKLÜ KÜÇÜKLÜ KONUSMA VE DAVRANIS SEKİLLERİNE RİAYET EDEBİLDİGİMİZ SÜRE DAHA ANLASILABILIR OLABİLİRİZ

İSTİRHAMIM ARKADAŞLARDAN YAZILARINA SÖYLEMLERİNE DAHA YAPICI DAVRANMALARI VEDE DUYMAK İSTEDİKLERİ GİBİ KONUSMALARIDIR BUNU YAPABİLMEK ZOR OLMASA GEREK NEYİ PAYLASAMIYORUZ GERİDEN GELENLEREDE ÖRNEK OLABİLMEK AMACIMIZ OLMALIDIR DİYOR KONUSULAN TARTISILAN KİŞİLER KİŞİLİKLER DEGİL SADECE KUSLAR OLMALIDIR KİŞİ VE KİŞİLİKLERİN KARISTIRILMAMASI ÇOK DAHA ÖNEMLİDİR KONUSMALARIMIZA HİTAP VE SÖYLEMLERİMİZE DİKKAT EDEBİLDİGİMİZ SÜRE BİRBİRİMİZE KARSILIKLI SAYGI VE SEVGİMİZ DAHA DA ARTAR HER KİMDE OLURSA OLSUN EN MÜKEMMEL KUSLAR OLSUN İSTEYEBİLELİM AMA DÖRT KANAT İÇİN KIRICI OLMAYALIM

KONUSMADIGIMIZ yakısıksız sözlerden dolayı asla pişman olmayız çünkü KONUSMADIK deriz

ama söyleyemedigimiz sözleri istersek söyleriz çünkü kendimize baglı ama kimse kimseye kötü sözü söyletemez
söylediklerimiz artık söylenmiştir bunu gizleyemeyiz ama söylemeyipte gizleyebilsek daha anlasılır ve yapıcı oluruz

söylenilenden duyulan pişmanlıgı gizlemek dagınık kırıcı sözler söylemeden daha zordur agzımızdan çıkan her sözü geri alamayız söylenmiştir ancak ne söylersek nasıl söylersek söyleyelim söyledigimiz sözlerin sahibiyiz

çünkü istersek söyleriz istersek söylemeyiz o halde söylenilen yakısıksız sözün niçin söylendiginin açıklanması izahı
pişmanlıkdan daha da zordur pişman olunacak seyleride söylemek zaten anlamsızdır kırdıgı kırıldıgı ile kalır

çünkü bu ugrasda basarılı olabilmenin bir tek çıkar yolu vardır

oda herkesle bir sekilde iyi geçinebilmeyi bilebilmekden geçer
kendimce görüşüm bu çokda zor olmasa gerek geçimsizligi basarabiliyoruzda neden daha iyi geçinemeyelim
deneyelim ne kaybederiz tartısmalarımıza diyaloklarımıza konuşmalarımıza biraz daha dikkat etsek edebilsek ne kaybederiz her seyin kaybedildiginde kıymetli oldugunu hepimiz biliyoruz kaybetmeden anlasılır olsak daha güzel olmazmı biraz daha gayret etsek çokmu zor tartışmalardaki azmimizi birlik beraberlik içinde uygulayabilsek ne kaybederiz kazanan olsak sevilen sayılan olabilsek neremiz eksilir konuşmalarımıza mümkün oldugunca dikkat edelim kucaklayıcı olalım kazanan olalım diyor saygılarımı sunuyorum

SAYGILAR

Sevgili Marik arkadaşıma yazılarından dolayı teşekkür ederek başlamak üzere fikirlerimi siz kuscu arkadaşlarla paylaşmak istedim.
Cevdet bey satırlarına şöyle başlamış yaşı 70ila 100 arası çogu rahmetli olan ankaranın efsane kuşcuları
yazılarının sonlarına doğruda yaş sınırını bayağı aşağılara çekmiş farkında ise ve bahsettiği arkadaşların çoğuda yaşıyor tanıdığı her ismi efsaneleştirmiş.
bunların içerisinde efsane olanda vardır olmayanda gerçek budur herkesin kuş beğenme kabiliyeti ayrıdır son yazısı okudum ve çok beğendim gerçekleri konuşmuş yüzde doksan, yazdıklarında yüzde doksan doğrudur.
şimdi sormak isterim bu yazdıklarına övgü ile bahsettikleri arkadaşlarımız dahilmidir, mesela demişki kimde varsa özleri diyenler, mesela demişki kupalarda uçursunlar bu bahsettikleri arkadaşlar dahil değilmi birkaç örnek verdiğim doğrulara yani sadece bahsettikleri arkadaşlar haricindek kuşculara bu son sayfasındaki doğrular.
ankarada kim ne zaman kupa almış kim ne kadar kuş uçurmuş zaten kuşcu arkadaşlarımız iyi kötü bilirler son 5-10-15 seneyi en azından.
efsanenin manasınıda dili döndüğü kadar anlatmış son yazısında bende bildiğim kadar efsaneyi anlatmaya çalışıyım mesela futbolda herkes gol atar ama bir metin oktay olması imkansızdır her gol atan efsane değildir yani
bu ara şunuda belirtmek isteyim benim reklama ihtiyacım yok kuş değil muhabbet besliyorum söylemek istediklerim diğer kuş besleyen arkadaşların namınadır.
fikirlerimi sundum hepsi budur bir kuş sever ve 63 yaşında biri olarak
bütün kuşçu arkadaşlarıma bildiğim son 15 senedir en azından hemen hemen her kümesten oynayan kuş çıkıyor
işin gerçeğide budur.
sevgi ve saygılarımı sunarım

ya adam bi liste yazmış bildiğince ! tanımadığı bilmediği adamları yazmamış bilen yazsın demiş ne var bunda, belki reklama ihtiyacınız yok ama polemiğe ihtiyacınız var sanırım selami bey,eski kuscu tabirine uymak için illada ölmek mi lazım ? belki bikaç isim eklemiştir arkadaşlarından , diyosunuz ya kuş beğenme kabiliyetı farklıdır diye, belki cevdet beyde o arkadaşların kuslarını begeniyodur bi mahsuru mu var sizin için ? ha bu arada ben ankaralı falan degılım ne sızı ne cevdet beyı ne de o listedeki bir Allah ın kulunu tanımam etmem, ama burda cevdet beye haksızlık yapılıyor bence, bir görüş bu kadar da sağa sola çekilmezki, reklam yapıyor dahi olsa yapar yapar arkadaşlar, insanlar buraya resim atıyor ideo koyuyor veya kuşlarını övüyor, çünkü herkes kendi kusunu begeniyor ki besliyor, bu reklam değilmidir, sizde muhabbet beslediğinizi söylüyorsunuz , yoksa bunları muhabbet kuşu satmak iç.in reklam amacı güderekmi söylüyosunuz, böyle bir mantık mı var arkadaşlar, herkes tanıdıgını yazsın sizde yazın o da yazsın bu da yazsın, herkes arkadasını esini dostunu yazsın , nasıl kimle mutlu olucaksa onu yazsın ne var bunda,amma yüklendiniz adamcağıza...

RaSTaN' Alıntı:
Sn. Cevdet Bey, dimağınıza, dilinize, elinize sağlık! çok teşekkürler tüm bilgiler için. Çok önemli bir hizmet yapmışsınız. Tarihe not düşmüşsünüz.

Aslında belki de birçok genç arkadaş ''amaan olan olmuuuş, ölen ölmüüüş, bize ne faydası olacak eski kuşların eski kuşcuların!'' diye düşünebilir ama yanılırlar. Esasen geçmişe ait hertürlü bilgi tasnif edildiği ve yeni kuşaklara aktarıldığı oranda kıymet kazanır. Kültür böyle oluşur. Birikim bu şekilde oluşur. Yabancı kaynaklara baktığınızda yüzyıllar öncesinde yapılan kupalardaki kuşların isim isim, resim resim kayıtlarının bile tutulduğunu görüyoruz. Bugün araştırma yapıldığında adamlar kuşlarının kayıt defterlerini tektek önünüze çıkartabiliyorlar. Bizse sabırsız oluşumuz ve sistematik olamayışımız ve yazılı tarihi bilgi tutamayışımız yüzünden elimizdeki değerlere dahi sahip çıkamıyoruz.

Ben özellikle çok teşekkür ediyorum. Ve hatta eğer daha başka hatırlayabildiğiniz, faydalı olabiliceğini düşündüğünüz bilgi varsa aktarmanızı istirham ediyorum. Ve zevkle her kelimesini okumaya, dinlemeye hazırım!

Saygılarımla.

Kadir

Demiştim, şimdi de aynı fikirdeyim. Arkadaşlar zaten bu tür bilgileri alabileceğimiz kişiler sınırlıyken. Yazanları da küstürmenin gereği yok. Üstelik bu bilgileri yazan kişi baştan ''hatırlayamadıklarım varsa hatırlatın!'' diye yazmışken daha ne denir!

Ben Ankaradayın ama çok uzun yıllardır kuş beslemiyorum. Ve son yıllarda nette ne bilgiler var diye araştırdığımda hep birbirinden kopyalama bilgiler karçıma çıkıyor. Yanısıra böyle yaşayan bir tarih hazinesi çıkınca ne kadar çok sevindim.

Bu kişi ki bir sayışta yaşları 70 ve yukarı 50 kişi sayabiliyor. Artı daha kimi tanıyorsun dediğimizde 50 yaş üzeri bir 30 kişi daha çıkartabiliyor. Ha bunları eksik bulursanız sizde ekleyin! Zaten baştanda belirtilmiş bu!

Yanısıra Cevdet Bey noter değil! O onayladı iyi kuşcu! Onaylamadı kötü kuşcu diye birşey yok! Zaten burda belirtilen çoğu kişi rahmetli olmuş. Çoğuda yaşlı kişiler. Cevdet beyde tanıdığı bu kişileri hatırlayabildiğince aktarıyor.Burada zaten şu iyidir bu kötüdür denmiyorki 40-50 yıl önce Ankarada kimler kuş besliyordu. Ellerinde ne gibi kuşlar vardı gibi o tarihten bu güne kadar getirilmeye çalışılmış bir kişi listesi var. Aslında kesşe o zamanlarda dernekler olsa ve tüm besleyenler ve kuşları kayıtlı olsaydı. Ve hatta şimdi öyle dernekler olsa ve bu işlevi yapsalar. O zaman insalar ileriye doğru güvenerek bakarlardı.
Eğer bu olmassa zaten yine bir 2050-60 lar gibi bu günleri birisi anlatır birileride o yoktu bu vardı ellerinde şu kuş varmıydı bu muydu yok o değil ! diye tartışırlar.

Bence birde bu yönden düşünün bir kezde. Ben kendi adıma teşekkür ediyorum. Hiç bilmediğim bir sürü bilgi aldım. Ve imkan varsa başka konularda da bilgilerini bizden esirgemeyen her türlü kişiyi dinleme okuma imkanı olsa!

Selamlar, Saygılar.

alidemirsmm' Alıntı:
ya adam bi liste yazmış bildiğince ! tanımadığı bilmediği adamları yazmamış bilen yazsın demiş ne var bunda, belki reklama ihtiyacınız yok ama polemiğe ihtiyacınız var sanırım selami bey,eski kuscu tabirine uymak için illada ölmek mi lazım ? belki bikaç isim eklemiştir arkadaşlarından , diyosunuz ya kuş beğenme kabiliyetı farklıdır diye, belki cevdet beyde o arkadaşların kuslarını begeniyodur bi mahsuru mu var sizin için ? ha bu arada ben ankaralı falan degılım ne sızı ne cevdet beyı ne de o listedeki bir Allah ın kulunu tanımam etmem, ama burda cevdet beye haksızlık yapılıyor bence, bir görüş bu kadar da sağa sola çekilmezki, reklam yapıyor dahi olsa yapar yapar arkadaşlar, insanlar buraya resim atıyor ideo koyuyor veya kuşlarını övüyor, çünkü herkes kendi kusunu begeniyor ki besliyor, bu reklam değilmidir, sizde muhabbet beslediğinizi söylüyorsunuz , yoksa bunları muhabbet kuşu satmak iç.in reklam amacı güderekmi söylüyosunuz, böyle bir mantık mı var arkadaşlar, herkes tanıdıgını yazsın sizde yazın o da yazsın bu da yazsın, herkes arkadasını esini dostunu yazsın , nasıl kimle mutlu olucaksa onu yazsın ne var bunda,amma yüklendiniz adamcağıza...
cevdet bey yazısının başında eski ankara kuşçuları diye başlamış sevgili arkadaşım dikkat edersen sonlara doğruda hala aramızda olan ve hatta yaşları 50 altında olan bazı arkadaşları efsane ilan etmiş olduğu halde ben ilk yazımda dikkat eder okursan bildiğim 1955 li yıllarda kuş besleyeb aklıma gelen birkaç isim yazdım hepsi o kadar.
bu isimlar arasında esane olanda vardır olmayanda o ayrı konu, ikincisi ise mesela diyelim son on yıldır ankarada iyi kuş kimde var kim uçurmuş iyi kötü herkes birbirini tanır eder ve bilir, bunları efsane ilan etmenin gereği varmı sende
ve efsane ne demektir sence nedir?
eskilerin adını yazmak başka hala kusculuk yapan arkadaşları efsane etmek başka değilmi? nedenine gelince eskiler zamanı gelince efsane olur yaşarken değil veya yıllar sonra efsane olurlar.
ben yine bu konuda pek elşetiride bulunmadım ve muhabbet kuşu satma gibi bir niyetimde yok çünkü muhabbetle alakam yok kendimizi kuşcu veya olaraak görmediğimden öyle bahsettim reklam olmasın diye bende 7 yaşından beri ankarada iyi kötü kuş ve kuşcu tanımışımdır.
sen bizi polimik yapmakla itham etmişsin cevdet beyin ayın 2 sindeki yazısında gercekleri söylediğini ve şahsen çok beğendiğimi vede doğru konuştunu ben yazımda söylemişim dikkatli okursan
yalnız altında şöyle bir cümle konuşmuşum bu söylediklerin yazdıklarının haricindeki kuşcu arkadaşlaramı yoksa o isimler de dahilmidir yazınıza diye, sende cevdet beyin ayın 2 sinde yazdıklarını okur isen benim ne demek istediğimi anlarsın.
kimseye yüklenme ve polimik yaratma gibi bir maksadım olmadığını anlamış olursun, şu anda kuşcu arkadaşlardada iyi kuşlr çıktığını anlatmak istediğim meydana çıkar. işin özü budur ve yukarda bahsettiğim gibi eskileri bilmeyenler efsaneri veya kuş besleyen geçmişteki kuşcuları duyabilr ama zaten son 5-10-15 senedir kuş besleyenler bu zaman zarfındaki iyi kuşları bilirler sevgili arkadaşım satırlarla anlatmaya gerek yok.
kısaca bir efsane ismi vermek isterim fazla değil mesela saim usta diyelim hala sayfalarca bu kuşçular org sitesinde adı heyecanla geçiyor.

selami06' Alıntı:
alidemirsmm' Alıntı:
cevdet bey yazısının başında eski ankara kuşçuları diye başlamış sevgili arkadaşım dikkat edersen sonlara doğruda hala aramızda olan ve hatta yaşları 50 altında olan bazı arkadaşları efsane ilan etmiş olduğu halde ben ilk yazımda dikkat eder okursan bildiğim 1955 li yıllarda kuş besleyeb aklıma gelen birkaç isim yazdım hepsi o kadar.
bu isimlar arasında esane olanda vardır olmayanda o ayrı konu, ikincisi ise mesela diyelim son on yıldır ankarada iyi kuş kimde var kim uçurmuş iyi kötü herkes birbirini tanır eder ve bilir, bunları efsane ilan etmenin gereği varmı sende
eskilerin adını yazmak başka hala kusculuk yapan arkadaşları efsane etmek başka değilmi? nedenine gelince eskiler zamanı gelince efsane olur yaşarken değil veya yıllar sonra efsane olurlar.
ben yine bu konuda pek elşetiride bulunmadım ve muhabbet kuşu satma gibi bir niyetimde yok çünkü muhabbetle alakam yok kendimizi kuşcu veya olaraak görmediğimden öyle bahsettim reklam olmasın diye bende 7 yaşından beri ankarada iyi kötü kuş ve kuşcu tanımışımdır.
sen bizi polimik yapmakla itham etmişsin cevdet beyin ayın 2 sindeki yazısında gercekleri söylediğini ve şahsen çok beğendiğimi vede doğru konuştunu ben yazımda söylemişim dikkatli okursan
yalnız altında şöyle bir cümle konuşmuşum bu söylediklerin yazdıklarının haricindeki kuşcu arkadaşlaramı yoksa o isimler de dahilmidir yazınıza diye, sende cevdet beyin ayın 2 sinde yazdıklarını okur isen benim ne demek istediğimi anlarsın.
kimseye yüklenme ve polimik yaratma gibi bir maksadım olmadığını anlamış olursun, şu anda kuşcu arkadaşlardada iyi kuşlr çıktığını anlatmak istediğim meydana çıkar. işin özü budur ve yukarda bahsettiğim gibi eskileri bilmeyenler efsaneri veya kuş besleyen geçmişteki kuşcuları duyabilr ama zaten son 5-10-15 senedir kuş besleyenler bu zaman zarfındaki iyi kuşları bilirler sevgili arkadaşım satırlarla anlatmaya gerek yok.
kısaca bir efsane ismi vermek isterim fazla değil mesela saim usta diyelim hala sayfalarca bu kuşçular org sitesinde adı heyecanla geçiyor.

selami bey tamam da efsane yapmak nasıl oluyor onu anlamadım, cevdet bey sadece ismini yazmış, başlık ankaranın eski kuşçıları, adama göre 5 sene belki eskidir ya ! ankaranın efsaneleri yazmamışki başlık olarak, ikincisi ben yazdıklarımın hepsini size cevaben yazmadım zaten, yani adam aklına geleni yazmış, art niyetli olsa bile bunu buraya yazmakla kimse ne eski kuşçu olur ne de efsane, siz diyorsunuz ya saim usta, nerde saim usta, saim usta kim ? kaç kişi izlemiş kuşlarını, vidosu var mı ? siz tanıyormusunuz ? belkide sadece sizde herkes gibi ismini duymussunuzdur,ben bile burdan derim saim usta diye çünkü niye duymusum herkes gibi, tanımam etmem, kusunu bilmeeem semtini bilmem, ha Allah amelince rahmet eylesin herkes buraya bu adamla ilgili bişeyler yazıyor diye ben de bu adamın iyi bir kuşçu ve efsane olduguna inanmak zorunda değilim ona bakarsanız, yani efsaneler, eski kuscular, idoller kişiye göre değişebilir, illa sizin veya baskalarının sevdiği ( ki belkide hiç tanımadıgı bilmedigi sadece kulaktan dolma olarak duydugu) kişilerimi yazması lazımdı, bende kafama göre ankaranın en eski kuşçusu ''sarı suluklu salim efendi'' (salladım) diyorum, sizce bi sakıncası mı var ?
ha bu arada diyorsunuz ya insan zamanı gelince efsane olur, sebebi de şudur, ölen adamın aslında (sadece kus ıcın degıl hersey icin) efsane oldugu seyler sonradan anlatılan kadar değildir de işte hani derler ya kör ölür badem gözlü olur,o misal... abartılırda abartılır, yoksa efsane dedikleriniz diğer kuşçuların kuşları neler yapmış bi yazında bizde bilelim,günümüzde gördüklerimizi duyduklarımızı canlı şahitleriyle yazalım, bakalım kimler efsane kimler değil, yani demek istediğim şu: cevdet bey çok eskı olmayan insanlarıda yazabilir , çünkü ESKİ olmak için illada ölmek gerekmez, ama EFSANE olmak için ölmek gerekir çünkü arkanızdan birilerinin fazlasıyla işlerinizi abartması lazım ki efsane olasınız... ha bu arada sanırım yaşınız benden büyük ama inanın 7 yaşından beri bu işi yapan okadar adam duydum ki ! yoksa 7 yaşında başlanması gereken bi kursu mu var bu işinde herkes 7 yaşında başlar bu işe, enteresan doğrusu,

alidemirsmm' Alıntı:
selami06' Alıntı:
alidemirsmm' Alıntı:

selami bey tamam da efsane yapmak nasıl oluyor onu anlamadım, cevdet bey sadece ismini yazmış, başlık ankaranın eski kuşçıları, adama göre 5 sene belki eskidir ya ! ankaranın efsaneleri yazmamışki başlık olarak, ikincisi ben yazdıklarımın hepsini size cevaben yazmadım zaten, yani adam aklına geleni yazmış, art niyetli olsa bile bunu buraya yazmakla kimse ne eski kuşçu olur ne de efsane, siz diyorsunuz ya saim usta, nerde saim usta, saim usta kim ? kaç kişi izlemiş kuşlarını, vidosu var mı ? siz tanıyormusunuz ? belkide sadece sizde herkes gibi ismini duymussunuzdur,ben bile burdan derim saim usta diye çünkü niye duymusum herkes gibi, tanımam etmem, kusunu bilmeeem semtini bilmem, ha Allah amelince rahmet eylesin herkes buraya bu adamla ilgili bişeyler yazıyor diye ben de bu adamın iyi bir kuşçu ve efsane olduguna inanmak zorunda değilim ona bakarsanız, yani efsaneler, eski kuscular, idoller kişiye göre değişebilir, illa sizin veya baskalarının sevdiği ( ki belkide hiç tanımadıgı bilmedigi sadece kulaktan dolma olarak duydugu) kişilerimi yazması lazımdı, bende kafama göre ankaranın en eski kuşçusu ''sarı suluklu salim efendi'' (salladım) diyorum, sizce bi sakıncası mı var ?
ha bu arada diyorsunuz ya insan zamanı gelince efsane olur, sebebi de şudur, ölen adamın aslında (sadece kus ıcın degıl hersey icin) efsane oldugu seyler sonradan anlatılan kadar değildir de işte hani derler ya kör ölür badem gözlü olur,o misal... abartılırda abartılır, yoksa efsane dedikleriniz diğer kuşçuların kuşları neler yapmış bi yazında bizde bilelim,günümüzde gördüklerimizi duyduklarımızı canlı şahitleriyle yazalım, bakalım kimler efsane kimler değil, yani demek istediğim şu: cevdet bey çok eskı olmayan insanlarıda yazabilir , çünkü ESKİ olmak için illada ölmek gerekmez, ama EFSANE olmak için ölmek gerekir çünkü arkanızdan birilerinin fazlasıyla işlerinizi abartması lazım ki efsane olasınız... ha bu arada sanırım yaşınız benden büyük ama inanın 7 yaşından beri bu işi yapan okadar adam duydum ki ! yoksa 7 yaşında başlanması gereken bi kursu mu var bu işinde herkes 7 yaşında başlar bu işe, enteresan doğrusu,
sana saim usta kim kuşları nasılı falan anlatmaya gerek duymuyorum zaten kuşcular org sitesine saim usta yazarsan kuşları hakkında bayağı bilgi edinirsin arkadaşım.
efsane nasıl olur kısaca anlatayım sana kuşların süper oynar ondan sonrada pek o kadar oynayan kuş çıkmaz o zaman efsane olursun, ben misal olarak efsane kuşculardan birini örnek gösterdim birkaç tane vardır öyle efsane kuşcu ve herkeste efsane olduğunu kabul etmiştir o ismin,
geçelim tanımaya herkes karsısındakını kendi gibi görür bilirmiş ben sen tanımazsın tanımanada imkan yoktur saim ustayı ama ben şaahitli ispatlı 1960 senesinde saim ustanın kuş beslediği yere yüz metre ilerde matbaacılıkta çıraklık yaptım 1968 senesine kadar, birde sana şunu anlatmak isterim iyi kuş uçurmadan efsane olunmaz bikaç kişi seni övsede.
geçelim 7 yaş konusuna sen okumalarını tam anlayamıyorsun sanırım ben 7 yaşından beri kuşcuyum demedim iyi oku bak görürsün 7 yaşından beri birçok kuşcu tanıdım dedim şöyleki ben ankara yenidoğan doğumluyum eskiden kuşcuların çoğu o semtte kuş uçurduğundan dolayı ortalama aklım erdiğinden beri 7 yaş dedim ve 12 yaşındada saim ustanın kuş uçurduğu yere bahsettiğim gibi çok yakındım çıraklık dönemimde tanımam ordan gelmektedir sen tanımadan etmeden görmeden yazabilirsin bazı kişileri sallayabilirsin ama bende sallama olmaz arkadaşım neyse odur.
son olarak unuttuğum bir soruna cevabım şudur saim ustanın kuş beslediği yıllarda yani 1960 yıllarında falan video falan pek bilinmezmi türkiyede o bakımdan videoları falan yoktur sanırım sorularınaın cevabını almışsındır ,
anlamadığın varsa bana özelden mesaj atabilirsinki burada kuşcu arkadaşları boşuna meşgül etmeyelim.

selami06' Alıntı:
alidemirsmm' Alıntı:
selami06' Alıntı:
alidemirsmm' Alıntı:

sana saim usta kim kuşları nasılı falan anlatmaya gerek duymuyorum zaten kuşcular org sitesine saim usta yazarsan kuşları hakkında bayağı bilgi edinirsin arkadaşım.
efsane nasıl olur kısaca anlatayım sana kuşların süper oynar ondan sonrada pek o kadar oynayan kuş çıkmaz o zaman efsane olursun, ben misal olarak efsane kuşculardan birini örnek gösterdim birkaç tane vardır öyle efsane kuşcu ve herkeste efsane olduğunu kabul etmiştir o ismin,
geçelim tanımaya herkes karsısındakını kendi gibi görür bilirmiş ben sen tanımazsın tanımanada imkan yoktur saim ustayı ama ben şaahitli ispatlı 1960 senesinde saim ustanın kuş beslediği yere yüz metre ilerde matbaacılıkta çıraklık yaptım 1968 senesine kadar, birde sana şunu anlatmak isterim iyi kuş uçurmadan efsane olunmaz bikaç kişi seni övsede.
geçelim 7 yaş konusuna sen okumalarını tam anlayamıyorsun sanırım ben 7 yaşından beri kuşcuyum demedim iyi oku bak görürsün 7 yaşından beri birçok kuşcu tanıdım dedim şöyleki ben ankara yenidoğan doğumluyum eskiden kuşcuların çoğu o semtte kuş uçurduğundan dolayı ortalama aklım erdiğinden beri 7 yaş dedim ve 12 yaşındada saim ustanın kuş uçurduğu yere bahsettiğim gibi çok yakındım çıraklık dönemimde tanımam ordan gelmektedir sen tanımadan etmeden görmeden yazabilirsin bazı kişileri sallayabilirsin ama bende sallama olmaz arkadaşım neyse odur.
son olarak unuttuğum bir soruna cevabım şudur saim ustanın kuş beslediği yıllarda yani 1960 yıllarında falan video falan pek bilinmezmi türkiyede o bakımdan videoları falan yoktur sanırım sorularınaın cevabını almışsındır ,
anlamadığın varsa bana özelden mesaj atabilirsinki burada kuşcu arkadaşları boşuna meşgül etmeyelim.

selami bey yaşın benden çok çk çok büyük o yüzden polemiği uzatmak istemiyorum , sen sadce heryere saim usta yaz dolaş, ben tanımıyorum saim ustayı da kuşlarını da, inanmıyorumda, ben güvercin dünyasında görmediğim şeylere inanmam, ayrıca şunuda belirteyim sözlükten veya diğer yazılı kaynaklardan da bunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz ki efsane şudur ;Tabiatüstü özellikler gösteren kahramanların hayatlarının ve olayların anlatıldığı hikâyelere "efsane" denir.e biz aklı başında insanlar oldugumuza göre tabiat üstü olayların uhrevi olanları hariç hiçbirine inanmayız, bunu inandırıcı kılan ise siz ve sizin gibilerin bazı seylerı fazlasıyla abartmıs olmalarıdır,diyosun ya kusun iyi oynar dahada onun gibi çıkmazsa efsane olursun dıye, nereleri gezdınde göremedın daha iyilerin,nerden biliyorsun daha ıyılerının cıkmadıgını, iyi anlayısın nedir, iyi dmek için ne görmen lazım, bunların hepsı görecelidir ya, sana efsanedir bana hikayedir,ne oyun yapmıs bu adamın kusları ? anlat da bilelim ahkam kesip durma, şahit olduysan oldun anlat da bizde inananlım şu zümrüdü ankalara...ha anlatmam diyosan efsanen senın olsun mıllete zorlamı saım usta efsane detirticeksın, sen istedıgı dıyorsun saım usta dıye ama adam baska bıını yazınca yazamaz öylemi,fesupanallah...

görmeden ınanmam dedım bazı ınsanlar hakkımda tezata dusmus dıye dusunmesın görmeden aldıgım ve altından yavru denedıgım, yerlerınde sayılan ve sevılen, kus alabılmek ıcın ekstra caba sarfedılen kusculardan aldıgım kuslar ıcın bıle söledır boledır kesın dıyemem, ucuruyorum görücez...
selami bey polemiği de uzatmak istemiyorum sonra yıne ben rahat dumadım olacak,siz inandıgınıza ınanmaya devam edın bızde bizimkilere, sürçülisan ettiysek affola yaşınıza hürmeten...

alidemirsmm' Alıntı:
görmeden ınanmam dedım bazı ınsanlar hakkımda tezata dusmus dıye dusunmesın görmeden aldıgım ve altından yavru denedıgım, yerlerınde sayılan ve sevılen, kus alabılmek ıcın ekstra caba sarfedılen kusculardan aldıgım kuslar ıcın bıle söledır boledır kesın dıyemem, ucuruyorum görücez...
selami bey polemiği de uzatmak istemiyorum sonra yıne ben rahat dumadım olacak,siz inandıgınıza ınanmaya devam edın bızde bizimkilere, sürçülisan ettiysek affola yaşınıza hürmeten...
sevgili kardeşim sana tavsiyem gözünle seyretmediğin kuşu çok iyi kuş diye sakın ola para verip alma hatta alacağın kuşu 2 kere seyret al, biliyorsunki masada her kuş süper oynuyor. efsanelerin içindede öyleleri var adam senelerdir bir kuş oynatmamış birileri efsane diye anlatıyor.
aklıma gelmişken birde şunu belirtiyim her namlı kuşsuda iyi kuş var demek değil her kümesten iyi kuş çıkar

tabiki öyle , tek istinası alacağın kuşçunun tüm kümesini almaktır, bende öyle yaptım, yani iki iyi diye anılan ve kuşları oynamış hatta ikisinden de kuş alabilmek için insanların gerçekten emek harcadığı kuşçu bu işi bıraktı bizde tüm kümeslerini 3 arkadaş aldık, ümidimiz ondan ,tabi bizden önce bu abilerden birisi baska insanlara da kuş satmıs ama en büyük ekeler bize kaldı,yoksa görmediğim hiçbir kuşu gökleri deliyor deseler alıp damızlık etmem,tabi bunu da istisnası eş dost ve yalan söylemeyeceğine inandığım arkadaşlarımdan gelen soyu kalitesi bilinen ekelerdir,

çok kez bilinen kusa hizmet edilmeli derken bunları demek istedim yani gidin sundan alın bundan alın deglde uçan kendi gördügünüz sonu olan demek istedim birde her ne sartta alınır yada verilir ise adam gibi adamdan adam gibi adama alınıp verilmeli yoksa baskalarının iyi demeleri önermeleri bir sey ifade etmemeli ne görüyor kendiniz ne biliyorsunuz dogrusu odur

saygılar

cevdet amacaya çok teşekkür ederim. verdiği bilğiler için ANAKARADA OYUNLU KUŞ BESLEYENLER AYRI BİR SAYFA OLUŞTURSAK HEM ANKARADAKİ KUŞLARIN SOY TAKİBİNİ YAPARIZ HEM BİLĞİ ALIŞ VERİŞİ KUŞCULAR BİRBİRLRİNİ DAHA İYİ TANIR HIRSIZLARA KARŞI BİRLİK OLUNUR GÖREN DUYAN BU SAYFADAN HABERLEŞİRLER HIRSIZLAR KUPALARA DERNEKLERE ALINMAMASI İÇİN BİRLİK OLUŞTURULUR. KUŞ SATIN ALAÇAKLAR BİLDİKLERİ SOYLARI DOĞRU İNSANLARDAN ALIR.ANKARADA KUŞ BESLEYENLER İÇİN BİR BULUŞMA SAYFASI AÇILMALI.

dayı ağzına yüreğine sağlik ben burda yazmız olduğun saraycıklı pehlivan ali özmenin kuşlarına bakıyorum hikmet yılmaz hala besleriz ucururuz saygılar

arkadaslar unuttuklarımız aklımıza gelmeyenler eski yetiştiricileri paylasalım

Selamlar ;
Allah yaşayanlara uzun ömür versin ölenlerede rahmet etsin.Ancak benim anlamadığım şu eski veya yeni diye bir fark mı var? kuşçu arasında .Güvercin belgeselinde aydın abi bir söz söylemişti ve ben çok beyenmiştim.Ne diyor aydın abi. Kimin kuşu iyiyse kim daha çok bilgiliyse burada en büyük o .Bence muhteşem bi özet.
Saygılarımla ;

cevdet özbayer' Alıntı:
21) Rahmetli,Arnavut Haşim ağa : Urfa'ya sürgüne gittiğinde,süper şebaplar getirip oynattı,Kara muzafferin komşusu,kara'ya çok hızlı kuşlar getirip verdi.

22) Rahmetli,Arnavut Recep ağa: Kuşcağızda otururdu, hint horozuda beslerdi, Urfa'nın kısas köyünden Velo'dan gelen 16 kuyruk cıgalı beyazlar ve kendi deli beyazları ve arapları süperdi.

23)Rahmetli Mezarcı (mermerci) Nezir usta: Süper beyazları vardı.

24) Rahmetli, Deli Metin: Saim ustanın dumanlılarından beslerdi.

25) Rahmetli Bağlumlu Aziz: Zabıta Kemal'in arap ve beyazlarını beslerdi.

26) Rahmetli Kulüpcü Yaşar: Urfalı Sobacı Şükrünün (gadolar) çakmaklılarını beslerdi.

27) Rahmetli zabıta Kemal: Arap ve beyazları meşhurdu.

28) Zabita Mehmet,Allah uzun ömürler versin, şuanda 80 yaşının üzerinde,Ankara'da nerde gök oynuyorsa illaki Mehmet ağanın göklerinin bulaşığıdır.

29) Ardiyeci Yılmaz: Allah uzun ömürler versin,şu anda 80 yaşının üzerinde,Süper beyazlar,bozlar,ve alalar vardı.

30) Yenidoğanlı Bayram ağa, saim ustanın arap ve dumanlılarını beslerdi.

31) Rahmetli,Beypazarlı Terzi Kemal: Yahşiyanlı gök ve bozları beslerdi,ben bu adamda 5 yaşında 1 minare oynayan boz seyrettim.

32) Rahmetli, Köse Ahmet Ağa: Arap ,bozkirli,boz,beyaz, sarı ,bu rahmetli gerçekten süper kuşçuydu.

33) Rahmetli,terzi Yılmaz: Perdeli beyazları vardı,hemde süperlerdi.

34)Rahmetli Arap hacı: Gülverende, Arap ve yanardoner beslerdi.

35) Rahmetli Kör Satılmış: sitelerde çok iyi bozlar uçurdu.

36) Mardinli Vehbi Ağbi: Rabbim uzun ömürler versin,şu anda 90 yaşları civarında,süper şebap oynatırdı,şimdi hasta Allah Acil şifalar versin.

37) Rahmetli, İğneci Niyazi : Saim ustanın arkadaşlarından,gök,boz,beyaz,dumanlı ve arap beslerdi, Elmadağ Kılıçlar köyünde otururdu.

Geri