Apartman sakinleri kuşlarımı istemiyor!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hasan_22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

hasan_22

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
HASAN SOYAK
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kuşlar
arkadaşlar büyük bir sorunla karşı karsıyayım napıcam bılmıyorum kuşlar ıcın apartmandan sıkayet gelmıs aılemde kusları bırak dıyor ama ben bırakmak ıstemıyorum napabılırım bı fıkrı olan var mı varsa lutfen yardımcı olsun cok moralım bozuk selamlar

Re: ARKADAŞLAR ÇOK BÜYÜK BİR SORUN

valla bilader ya baska biryer bakicaksin yada kafa dengi bir kuscu arkadasin varsa ona vericeksin beraber bakicaksiniz onun yerinde

hasan abi çok üzüldüm bu olumsuz gelişen karara .. inş en kısa zamanda çözülür bu sorun :(

Slm. hasan bey;
Komşular neden sizi şikayet etti belliki birşelerden rahatsız olmuşlar, biraz düşünün kendinizce sorgulama yapın.Öncelikle nerde besliyosunuz bahcedemi, balkondamı,terastamı, terasta besliyosanız işiniz daha kolay,eger balkon ve bahcede besliyosanız durum vahim demektir.

Bazı önerilerim var size;
Kuş sayınız fazlaysa azaltın
Terasta besliyosanız, yabancı kimseleri terasınıza cıkarmayın, mumlunse kimseyi cıkarma.
Balkonda besliyosanız ,beslemeyi bırakın bence.
Bahcede besliyosanız ,bence tel yapın ucurmayın hiç beslememekten iyidir.

Bir dönem hep beyaz kuş besledim komşuların yuzunden,yabanilerin yuzunden az cekmedim ,yabanileri benim kuş zannediyolardı, yok cama kondu, yok catıma kondu,yok camıma taş attın, yok bizim kıza baktın(halbuki karşı catıda kaçak vardı ona bakmıştım ) vesaire sebebler,gercekten düşünelim elimizi başımızın yanına koyarak, gercekten komşuarı rahatsızlık veriyomuyuz.

ya abi 16 yaşındayım karşı binadaki yeni evli çift var adam gelip seni sapık herif diye boğazımı sıktı bende ona yüklenince rakibin sağlam olduğunu anlayınca polise şikayet etti polis geldi durumu anlattım komiserde mardin besliyormuş oda nor mal olduğunu söyledi adam karşı binaya bakmamı

Kardeş hayret bir olay ya

arkadaslar aynı problemı bende yasadım.10 tane kusu salmamak kaydıyle ıstedıgın yerde bakarsın.bundan fazlası ancak bahcelı ve mustakıl evde ızın var.yasa boyle..bence bır sure salma kuslarını daha sonra alıstıra alıstıra salarsın..ama kus sayısını fazla tutma..bu kus gırıbı ınsanları paranoyak yaptı.

gökay' Alıntı:
Bir dönem hep beyaz kuş besledim komşuların yuzunden,yabanilerin yuzunden az cekmedim ,yabanileri benim kuş zannediyolardı, yok cama kondu, yok catıma kondu,yok camıma taş attın, yok bizim kıza baktın(halbuki karşı catıda kaçak vardı ona bakmıştım ) vesaire
:ckmk: :ckmk: :ckmk:

Sevgili Hasan şikayet unsurunu tetikleyen en ince noktaları iyice düşün bunu önleme yollarına gitmeye çalış. Karda yürü izini belli etme mümkünse. Eğerki ailen ve komşular bu süreçte söylenmeye devam ederlerse en güvendiğin yakınındaki bir arkadaşınla ortak beslemeye çalış. Allah yardımcın olsun inşallah gönlüne göre bir yer ve arkadaş bulursun.

Apartmanın önüne kimseyi getirme aynı probLem bendede var...Ama bana fazLa bşy demıoLar bınada 2 polıs var bırı mecLıste calısıyo bırıde baskomser 2 sıde kuscu :D

Ekli dosyalar

• 12072008513.webp
    12072008513.webp
    7.4 KB · Görüntüleme: 1,601
Hasan ben talibim kuşlara kümesin bir tanesini senin kuşlara ayırırım canın sıkılır ara sıra gelir bakarsın

bence güvercinlerden vazgeçme komşularada aldırma.onlarda biraz insan sevgisi varsa seni anlayacaklardır . ben sitede oturuyorum aynı olay benimde başımdan geçti kısa zaman öncesi fakat ben biraz ortalığı karıştıdım hallettim. inşallah senin güvercin sevgin ağır basar halledersin.......

Nedense bu garip şikayet ülkemizde her daim mevcut...yani bende çocukluğumdan beri bir takım böyle sorunlarla karşılaşmıştım..oturduğumuz yer 5 apartmanlı bir siteydi ve kuşları garip sebelerden dolayı istemeyenler oldu...Yıllardır bişeylerden zevk alan insanları gören insanlar herzaman kıskanmıştır...Bende Sitedeki bütün kapıları tek tek dolaşarak imza toplamıştım böylece kuşları isteyenlerin imzaları istemeyenlerden daha fazla olduğundan gelen zabıta görevlilerine kağıdı gösterdiğimde hiç bir işlem yapamadan gidiyorlardı...bence böyle bir çözüm arayabilirsin..mütevazilikle gidip komşulardan böyle bir şey için imza toplayıp aslanlar gibide kuşlarını uçurmaya devam edebilirsin...saygılar

hey alahım yarabbim yaaa.ne biçim insanlar varr.benim başıma böle bi olay gelse inan bana sırf onlar istiyo diye asla bu hobimden vazgeçmem..diretirlersee çok zarar verici olabilirm insanlara karşı gözüm döner hiç bişiyii görmem tanımam valahi..bende binada besliyorum ve balonda bakıyoum herkes balkonda kuş bakılmayacanı söler ama balkonda bakmak ayrı bi zevktir..bizim binada 7 katlı ..gelip şlimdiye kadar şikayet eden olmadıı.alah şükür.hepsi çok mantıklı ve hoş insanlarr..insanlarla konuş kardeş güzel dinle onlara anlatt.kimse gelipde sana bişi diyemezz...ama tabi ailenin bırak demesi çok üzücü bir olay..yaa size bi olay anlatacagımm.benim ailemde özellikle annem çok karşıdı güvercin beslememe.okul durumları falan ama baabamda karışmazdı naparsan yap derdi...babamı derneklere pazarlara götüre götüre kuşçu yaptım ben yokken uçurur yemler bakar.annemie aynı şekil..geçen kapıyı açtım eve geldimm ulee ne görümm evin ortasına tabagı koymuş kuşlar bulgur pilavını götüryooo..oda izliyoo..anne napıyosun dedim sen yokken devamlı yapıyorum dedii.meger o bile aşık olmuş onlara benden gizliyomuşş.bizim güvercinler zaten evle balkon arasında bazıları kümesde yatmıyoo.e :evet: (: ne kadar komik bi durum degilmii..
son sözüm kardeşim kimseye aldırış etmeden bu hobini devam ettir pes etme.. :tamam:

Apartman ortak kullanım alanıdır kardeş dilediğin gibi beslersin kuşların apartman sakinlerini maddi yönden zarara uğratmıyorsa hiçbir problem yoktur maliyeside gelse amiride gelse birşey yapamaz sen dilediğince uçur kuşlarını güzel kardeşim ....

binada değil yan binandan şikayet olsa eskisi gibi değil yasalar sorun büyük oluyor adam diyorki benim yapacağım bir şey yok yazılı şikayet var en güzeli şikayet edeni razı etmek şikayet etmesini önlemek gerisi boş.

benim bir abiyi şikayet ettiler yan bianadan tam beş kez geldiler bina kendilerinin olduğu halde şimdi sadece kapalı besliyor uçuramıyor. birde şikayet edene bol ... ediyor başka yapacak bir şey yok.

valla beni çok şikayet ettiler ağızlarının payını verdim bi sonuca ulaşamadılar :) özellikle bu salça kurutan kadınlarla az kavga etmemişimdir :D ''salçama bok geldi, tüğ geldi'' :D

selam değerli dostlarım..toplu halde yaşamak bir sanattır ..insanların birbirini kırmadan ve birbirinin haklarına saygı duyarak yaşaması çok önemlidir..toplu yaşamanın da bir takım kuralları vardır bunlara uymak ve diğerlerinin de uymasını beklemek gerekir..
kuşlarımıza çevremizin rızasını almadan emir vaki yer yapmak ve bunu yaparak yakın çevremizi üzmek ben ce yanlış olacaktır..
unutmamalı sorunları herzaman doğru yaklaşımlarla çözmek gerekir..

Ali Hakan Bey' e katılıyorum. Başkasının haklarına tecavüz söz konusu ise sizin hakkınız orada biter. Aynı olayın tersini düşünün. Yani sizin rahatsız olduğunuz bir şeyi başkası size yapsa. Üstüne üstlük bir de olayı kavgayla çözmeye kalksa ne yapardınız? Bunlar çözüm değil arkadaşlar. Yeriniz müsait değilse uygun bir yer temin etmelisiniz. Başka yolu yok. Veya binadaki diğer kişileri tatlılıkla ikna yoluna gidersiniz. Saygılar..

kardesim öncelikle cok üzüldüm kus besleyen insan için ne kadar degerli oldunu biliyoruz ama bilmeyen insan kus degilmi diyor cok basit birseymiş gibi konusuyor böyle insana sen ölsen zerre kadar üzülmem ama en kötü kusum bile ölse daha cok üzülürüm dedigimde adamın suratının rengi degişiyor
insanı herseyden sogutan bir olay sitedeki mercan ( hüseyin ) kardesim yılardır kus besler yıllardır sikayet ederler ödedigi para cezasının miktarını kendi bile unutmustur bayramdan öncede sikayet edmişler kuslarını bir kac hafta uzaklastırdı bu sekilde yapan insan kendini bir sey zanediyor bence o insanın nekadar kişiliksiz oldugunu ortaya cıkardıgını düşünüyorum
bilmiyorum yerimidir ama sahit o9ldugum bir olayı sizlerle paylasmak istedim
antalyada kus besleyen bedel abi vardır dolapcı ve posta besliyordu karsı komsusu adam sırf yesillik olsun dercesine kuslarını havalı tüfekle vuruyormus bir kac kez kusların yaralı oldugunu görmüs ama kimin vurdugunu görmemiş bir gün kus ucururken kusun birinin düştügünü görüyor karsıdan havalı tüfek sıkan adamı görüyor o sinirle beylik tabancasıyla adamın evine iki sarjör mermi sıkıyor adamı o sinirle evine girip öldürecekmiş son anda annesi bedel abinin cocugunu önüne salıyorda son anda kendine geliyor bes para etmez kendini bilmezligiden hem kendi canından olacaktı hemde bir insanın bütün hayatını karartacaktı bu yüzden gercekten cok degerli bir insan kusculugu bıraktı.
bir kuscu için kusların ne kadar degerli oldugunu anlamayanlar için bir örnek

hasan kardesim insallah en kısa zamanda bu problemi çözersin

karataş32' Alıntı:
kardesim öncelikle cok üzüldüm kus besleyen insan için ne kadar degerli oldunu biliyoruz ama bilmeyen insan kus degilmi diyor cok basit birseymiş gibi konusuyor böyle insana sen ölsen zerre kadar üzülmem ama en kötü kusum bile ölse daha cok üzülürüm dedigimde adamın suratının rengi degişiyor
insanı herseyden sogutan bir olay sitedeki mercan ( hüseyin ) kardesim yılardır kus besler yıllardır sikayet ederler ödedigi para cezasının miktarını kendi bile unutmustur bayramdan öncede sikayet edmişler kuslarını bir kac hafta uzaklastırdı bu sekilde yapan insan kendini bir sey zanediyor bence o insanın nekadar kişiliksiz oldugunu ortaya cıkardıgını düşünüyorum
bilmiyorum yerimidir ama sahit o9ldugum bir olayı sizlerle paylasmak istedim
antalyada kus besleyen bedel abi vardır dolapcı ve posta besliyordu karsı komsusu adam sırf yesillik olsun dercesine kuslarını havalı tüfekle vuruyormus bir kac kez kusların yaralı oldugunu görmüs ama kimin vurdugunu görmemiş bir gün kus ucururken kusun birinin düştügünü görüyor karsıdan havalı tüfek sıkan adamı görüyor o sinirle beylik tabancasıyla adamın evine iki sarjör mermi sıkıyor adamı o sinirle evine girip öldürecekmiş son anda annesi bedel abinin cocugunu önüne salıyorda son anda kendine geliyor bes para etmez kendini bilmezligiden hem kendi canından olacaktı hemde bir insanın bütün hayatını karartacaktı bu yüzden gercekten cok degerli bir insan kusculugu bıraktı.
bir kuscu için kusların ne kadar degerli oldugunu anlamayanlar için bir örnek

hasan kardesim insallah en kısa zamanda bu problemi çözersin

selam değerli dostum...yazdıklarınız beni oldukça üzdü..bakın kuş besleyen değerli kardeşlerimiz için üzülüyorum tabii ama siz benim kanaatim yanlıştasınız..demişsiniz ki;

-----kus besleyen insan için ne kadar degerli oldunu biliyoruz ama bilmeyen insan kus degilmi diyor cok basit birseymiş gibi konusuyor..

be değerli kardeşim çok basit bir şeymiş gibi konuşuyor diyorsunuz ve ardından sarfettiğiniz kelimeler sizin düşüncenizle uyuşuyormu;

------böyle insana sen ölsen zerre kadar üzülmem ama en kötü kusum bile ölse daha cok üzülürüm dedigimde adamın suratının rengi degişiyor...

insanın hayatı tabiki herşeyden önce gelir değilmi..sizin bu konuda olayın vahametini anlatmak için teşbih hatası yaptığınızı farzederek devam ediyorum..
bakın değerli dostlarım kuşlarıma bakmak için kaloriferli lojmanımda 3 kuruşa otururken sobalı çatısı olmayan eve bir dünya para vermek pahasına taşındım..2 senedir böyle devam ediyor hayatım..ev bulmak heleki bulduğum evin sahibine ve komşulara kuş besleyceğimi söylemek nekadar zor birşey geldi bana allahtan bir ev sahibi ile anlaştım sonun da ve girdim bu eve..rıza çok önemli yoksa sizin de komşularınızın da keyfi kaçıyor..bu iki tarafıda sıkar..onların sizi anlamasını beklemek inanın çok zor ama bu zorluk karşısın da mecburlar demek bir okadar yanlış olacaktır..
son anlattığınız dahada vahim olan bir olay..benim kuşlarıma bir komşum havalı tüfekle vurarak zarar verse inan konuşarak o kişinin ne yapmaya çalıştığını öğrenirim beni tatmin etmez ise söylemleri ki bunun hiç bir geçerli cevabı olmaz..tutar kolundan atarım karakola şikayetçi olurum ..meskun mahalde bu tarz silah kullan manın bir çok cezası var..yapılan bu yanlışa yine dahada kötü yanlışla cevap vermiş arkadaşınız savunulacak tarafı bile yok ..bu ne agresiflik ,bu ne hiddet ki silahına sarılıp iki şarjör nermi ve eve sıkılıyor ..ya bir insana gelse ya sekse ne olacak sonu bunun ..
arkadaşlar lütfen bu tarz yanlışları burada savunarak anlatmayın ,benide yanlış anlamayıp iyi düşünün derim..eli silahlı olanlar bizden değildir dostlarım..iki kuş için bir başkasının hatta tanımadığı birisinin yada düşmanının çoluğuna çocuğuna mermi sıkan hele bizden hiç değildir..saygılarımla

bende ali hakan abiye katılıyorum.insanlar bir toplum icinde yaşar ve her insan birbirine saygı duymalı ve toplu yaşamın gereklerini yerine getirmeliyiz.evt kuş beslemek cok güzel bir hobi ve vazgecilemeyen bir hastalık,ama bir hobi diger insanlara zarar veriyorsa bunun bir anlamı yok ,buna farklı cözüm yolları bulmalısınız.bende apartmanda otturuyorum ve aynı dertlerden dolayı kuş besleyemedim fakat bunun bir çözümünü buldum annem lerin bahcede besliyorum ve her gün 10 kilometre gidiyorum .bence insanlara saygılı olmalıyız ve onları üzen ve istemedikleri hareketlerden kaçınmalıyız.birgün belki bizde başkasının yapmöış oldugu davranışlardan rahatsız olabilir.tüm camiaya iyi günler dilerim.

Arkadaşlar bencede hakan abinin dediklerini kulak arkası yapmayın, insanların rızası cok önemli bu işlerde, çünkü bizim özgürlüğümüzün bittiği yerde başkasınınki başlar. İnsanlara gerçekten rahatsızlık veriyor olabiliriz, ve herşeyden önemlisi insan hayatı herseyin önündedir, kuşumu vurdu diye öyle gidip adama sıkmak bence komik duruma düşmektir, önce bi konuşmak gerek.

Ben daha 10 yaşındayken güvercin besliyordum ve 3 bloklu apartmanın en üst katında boş dairemiz vardı, ben kafama göre güvercin besliyordum, alt kattakiler bu durumdan devamlı şikayet ederlerdi, ama babam beni çok sevdiği için kimseyi takmazdı pek sadece beni ikna etmeye çalışırdı besleme diye, bende kızgınlıkla çocukluğunda verdiği cahillikle alt kattakilerin camını çok kırmıştım, şimdi düşünüyorum ne büyük cahillik yapıyormuşum meğersem,

Kuşlar olduğu için kimse çamaşır asamazdı mesela, yada eve milleti toplardım evde takılırdık çevreye çok rahatsızlık verirdik...

Kısacası sizden ricam olaylara AT GÖZLÜĞÜ ile bakmayı bırakın biraz anlayışlı olun yada empati yapın biraz ( kendinizi karşı tarafın yerine koyun).

ALİ ABİ COK DOGRU SOYLEDİN ŞİDDETE ŞİDDETLE CEVAP VERİLİRSE ÇÖZÜM BULUNMAZ OLAYLAR DAHADA BÜYÜR,İNSANLARLA KONUŞARAK ANLAŞMAK EN GUZELİ HERKESİBU YONDEN SABIR LI OLMAYA DAVET EDIYORUM EVET BİZLER İÇİN GÜVERCİN BİR HOBİ AMA BAŞKALARINA ZARAR VERMEMEK ŞARTIYLA BİZ BU HOBİYİ GERCEKLEŞTİRMEK ZORUNDAYIZ,EGER İZİB VERILMIYOSA KARŞI CIKILIYOSA KUŞ BESLMENİZE GİDİP KONUŞURUM RAHATSIZ OLAN İNSANLARLA EGERKİ Bİ ÇÖZÜMEBAŞ VURULUMIYOSA İNANKI YAPICAK HİÇ BİRŞEY YOK HERŞEYDE HAYIR VAR DICEKSİN HE KUŞLARINI SUAN SEVDIGINIZ BI ARKADAŞINIZ VARSA ONUN CATISINDADA AYRI BI KUMES YAPARAK BESLIYEBILIRSINIZ EGER Kİ ANLAŞIRSANIZ BELKI 1 2 SENE SONRA TEKRAR YENİ YERLEREDE TAŞINMA OLANAKLANIRINIZ OLUR VEYA ESKIYERINIZDE BOYLE Bİ ŞİKAYETLER OLMAZ TEKRAR ESKİYERİNİZDE BAKMA OLANAKLARINIZ SAĞLANABİLİR..AMA KAVGA GURULTUYLE ZORLA BU İŞ OLMAZ..
Bİ KUSUR İŞLEDIYSEK K.BAKMAYIN

SAYGILARIMLA

Camın kenarına yabani güvercinlere bulgur, yem koyanlarda şikayet edebiliyor peki bunları ne yapmalı? Yani benim öngörüşüm yıllardır yukarıda yazdığım gibi birileri bişeylerden zevk almasın bu hayatta... Bizim insanımız hemen baltayı vuruyor.

Bence en iyisi insanca gidip anlatmak tekrar söylüyorum bu tür karşı gelen zıt insanları gidip biraz pof pofladımmı bu gibi işler herzaman hallolur.. saygılarımla

adama bakk yaa yaa sen kimsinde adamın kuşlarına sıkıyosunn.böle bişi varmı ya şimdi gidip ben o adamın bacaklarına sıksam haksızmıyım bölelerine öle bid ers vercenkii alem ibret olsunn..

insan o anki sinirle napacagını bilemezz kendinden geçer aynı eşy benimde başıma gelse belki bende gider sıkardım bacaklarınaa.ama nolacak atacaklar hapse bu sefer kuşlarım aç kalacak kim bakacak.bu durumda bile onları düşünüp dikkat ederseniz bir anda vazgeçiyorum kararımdan

bölee şeyleri okuyunca acayip sinirleniyorum ..bi tane kendini bilmezz yüzünden kuş sevdamdanmı olacagım.

böyle kuşçulugu bırakmaz olmak bu pes etmek demektir.acizlik demektir..

arkadaşlar bu hobiden vazgeçmek istemiyosanız büyük tutkunuzsa hiç kimseyi işinize karıştırmadan devam edin..

gerekirse şiddete başvuracaksın çükü artık insanlarda hiç bi şekilde mantık ve anlama diye bi kavram kalmadıı bunun başka yolu yokk.

Geri