Merhabalar Sevgili güvercin dostlarım,Şeref beye VE Ali hakan abimize yazdıkları yazılar için çok teşekkürederim .Son derece örnek yazılarla kuşçuluk hobisini özetleyen örnek olan yazılarla konuyu gayet net açıklamışlar.
Ben de bir apartman bahöesinde kuş beslemekteyim benim için de kuş sadece bir ''hobi''.Sizlere yaşadığı olaylardan örnekler vererek bu tarz mevzuların hepimiz için geçerli olduğunu fakat soğuk kanlılık ve son derece anlayışla karşılayıp her ne olursa olsun olumsuz konuyu olumlu hale getirmek için bişiler yazacağım.
3 yıl önce müstakil bahçeli evimizden site hayatına geçtiğimiz de adeta yaşam dengelerim alt üst olmuştu.Köpeğim,kümeslerim tavuk,güvercin,ördek hayvanlarımın hepsi eski bahçeli evimizde kaldı!Getiremedim yeni yerleşik site hayatına sadece ve sadece güvercinlermi sokabildim köpeğim zehirlendi öldü tavuklarım,ördeklerim çalındı kısacası hayvanlarım ziyan oldu!Geldim siteye apartman hayatı çok çok zor bir yaşam biçimidir bizler lüks zannedilen bir çok şeyi inanın bilmiyoruz!site veya aPartman hayatını gelin biraz önce tanıyalım ve ben size tanıdığım kadarIyla anlatayım!.......Apartman hayatı çalışanlar için tasarlanmış evinden işine işinden evine giden sadece maddi kazanç için apartmanda yaşamaya karar almış kişiler içindir ve bu konutlar buna göre tasarlanır inşa edilir!Bunu bir defa iyi kavrayalım.Apartmanlar ve siteler de dış cephe de size ait olabilecek tek yer vardır buda geçicidir''otomobilinizi koymanız için bir park yeri size aittir''bunun dışında varsa ''kamelya,çocuk,parkı,havuz,tenis kordu,basketbol sahası vs tabii varsa bunlar...vsvsv gider bunların da hepsi ortak kullanımdır her şeyin olduğun gibi!
siteler ve toplu yaşam alanlarının tüm projeleri bu içerikler taşır ve alınan kararlar toplantılar da kat maliklerinin fikirleri doğrultusunda ortak karar alınır aksi söz konusu değildir!yani ben kuş beslicem deseniz de tek başınaysanız çok zor!''neler yapmanız gerekenleri söylicem ilerki yazılarım da''.
Şimdi az çok sitenin apartmanın ne demek olduğunu anladık diyelim gelelim şimdi durumumuza!Ne diyoruz biz apartman bahçesinde ki her hangi müsait bir yerde kuş beslicez diyoruz evet buda güzel buraya kadar da sorun yok gelelim başkalarının bakış açısına.
Başkalarının bakış açısı.''olumsuzluklar''
1-Adam balkondan bakıyor ve diyor ki ''yav bu çocukta hiç akıl yok ne faydası var ki o kuşların''
2-'' '' '' ...............''Ya bu avanak acaba nereyi bakıyo''
3-'' '' '' ...................''Bunun başka işi yok mu yaa''
4-'' '' '' ...................''Ne zevk alır ki bir insan kuştan''
5-'' '' ''....................''Acaba kaç para kazanıyor da bu kadar uğraşıyor bu kuşlarla bu nasıl oluyor da sitenin bahçesinden kazanç elde eder!''
6-Adam balkondan bakıyor ve diyor ki''Yaa ben orayı domates,salatalık filan ekicem ordan o kümesi kaldırtayım''
7-'' '' ''..............''Ne gerek var yaa o gece kondu gibi şeyin orda ne işi var bahçe ve site düzenini bozuyor kaldırtmalıyım misafirim geldiğimde o kuşlar orda çok çirkin güzükür.
8-Adam balkondan bakıyor ve diyor ki''Acaba benim çocukta kuşçumu olcak görüpte özenmesin derslerinden geri kalır o kümesi ben yok ettireyim ordan''
9-Adam balkondan bakıyor ve diyor ki''Bir bu eksikti kuş giribi kol geziyor adam sitede kuş uçururyor ya balkondayken üstümüze bunların dışkısı gelirmi''
10-Adam balkondan bakıyor ve diyor ki''Bu avanak adamın kuşları buraya yabani güzercinleride alıştırıyor''
11-Adam balkondan bakıyor ve diyor ki''bende köpek beslemek istiyorum ama kuşalra izin verdiler köpekte gelirse iyice site hayvanat bahöesi gibi olacak bana izin vermeslr ben bu kümesi kaldırtayım''
12-vsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvvsvsvsvsvsvsbitmezzzzzzzzzzzzzzzzz
ADAM HEP BAKIYOR VE hep bir şeyler söylüyor içinden işin GERÇEĞİ BU
Bu sonu gelmeyecek olumsuzluklar için söylenecek ne var?Biz nerde ve kimin toPrağın da kuş besliyoruz var!Öyleyse alan mülk bahçe kendinize ait değilse arkadaşlar üzgünüm haksızıs.Kimse bizim kuşumuza tahammul etmek zorunda değil bunu anlamak zorundayız adam hiç sebep yokkende istemeye bilir adam tersinden kalkmıştır eşiyle kavga etmiştir gelir kümese takAr kafasını bu olay onalr için bu kadar basit bir şey ve haklıda çıkar!sonu gelmeyecek olumsuzlukları kabulettik ve dışardan insanların güzüen de nasıl gözüktüğümüzü de anladık umarım şimdi gelelim Kuş besleğimiz alan yer bizim değilse neler yapabiliriz şimdi gelelim buna.
Toplu yerleşim yerleri de.''nasıl kuş bakılır'' izin alınır.
1-Çocuk parkı varsa hemen yakın çevresine renk katması amacıyla masraflarını kendinizin karşılayacağınızı da yönetime sunarak teklif vermek örnek''sitemizin bahçesini güzellik katmak amacıyla Ahmet bey maddi harcamalar yapmak istiyor nedir bunlar çocuklarımız için bir hayvan barınağı bakın burda kuş yazmıcak!!!hayvan yazıcak siz kuşu hiç anlamadan çakıcaksınız!
2-kabul edildikten sonra her mülk sahibinden senelik olMAmak kaydıyla yani süreklilik içeren kabul imzası!
3-apartman da bulunan sakinleri kesinlikle rahatsız etmiyecek şekilde kuş uçurmak kafalarınızı havalar da gezidirmemek ki genelde sorunlar bundaN çıkar acaba der adam bu avanak yine nereyi bakıyor''açııkçası kuşçulara bu gözle bakılıyor arkadaşlar kimse kusurama bakmasın bakandan da özür dilerim'' siz kuşada baksanız adam öyle yorumlamaz!!Anlamışsınzındır ne demek istediğimi arkadaşlar!HAfta sonları çalışan kadınlar evde olur bu zamanlar da kuş uçurmayın balkona çıkarlar çünkü ve siz o anda işte kümesin başında olmamalısınız!Perdelerrin arkasından sizlere kimin baktığını asla göremezsiniz.
4-Mutlaka apartman sakinleriyle iyi diyoloğ kurunuz bayramlar seyranlar mutlaka hoş geçinin ''azcık yalakalık zarar getirmez''
5-Apartman sakinlerinin çocuklarına parklarda oynarken sahip çıkın kuşlarınızı onalrla paylaşın sevdirin vs.Oynatın yani.
6-Herhangi bir salgın hastalıkta kesinlike kuş uçurmayın ve etrafta gözükmeyin kümes çevresinde yani!Gerekirse kuşlara gece yem su koyun gündüz asla uğramayın!Unutulsun!
7-Kesinlikle dışardan ziyaretçi kabul etmeyin.Siz kuşa bakarken adam başka yere bakıyor olabilir anında kırmızı kart yersiniz!
8-Her ne kadar kuş hastası olursanız olun bunu site sakinlerine belli etmeyin bazı insanlar kişilerin zaaflarıyla oynamayı severler!!!
9-Son derece temiz elbiselerle kümes etrafında bulunun!kümesiniz eğer pisse site sakinlerine göstermeyin!
10-Kimsenin çocuğunu ailesinden izin almadan kümesinize sokmayın!
11-Ve kimsenin çocuğuna kuşçuluk aşılamayın çünkü bu ezelden beri iticidir ve anında itici olursunuz!
12-vsvsvsvvsvs daha çok şey yazabilirim.
Sevgili güvercin dostlarım bizler kim olursa olsun nabza göre şerbet vermeyi bilirsek kuş deği
l İNEK DAHİ BAKARIZ AMA HER ŞEY TATLI TATLI YOLUNA GİRECEKTİR seve seve OLMUYORSA DA OLMUYORDUR DÜNYANIN SONU DEĞİL ALTERNATİF YİNE BULURUZ KUŞÇULAR AKILLI İNSANLARDIR.