Apartman sakinleri kuşlarımı istemiyor!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hasan_22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
cok mantıksız bi düşünce şiddet nedirki ya diyelımkı şiddete başvurdunuz ve kbl ettırdınız bi süre sonra ne olucak peki etrafdakı insanlara sıcrıcak kan dokulcek olan şeylerr,tabi bende kuşculuktan vazgecın demıyorum eger güvercilerden rahatsız olan komşuları ikna etmeye calışın ama anlayışla şiddet kavga nedir ki..çözüm hiç bir zaman olucagını sanmıyorum kendıne zarar vermekten başka..

gecko' Alıntı:
bölee şeyleri okuyunca acayip sinirleniyorum ..bi tane kendini bilmezz yüzünden kuş sevdamdanmı olacagım.

böyle kuşçulugu bırakmaz olmak bu pes etmek demektir.acizlik demektir..

arkadaşlar bu hobiden vazgeçmek istemiyosanız büyük tutkunuzsa hiç kimseyi işinize karıştırmadan devam edin..

gerekirse şiddete başvuracaksın çükü artık insanlarda hiç bi şekilde mantık ve anlama diye bi kavram kalmadıı bunun başka yolu yokk.
gecko' Alıntı:
adama bakk yaa yaa sen kimsinde adamın kuşlarına sıkıyosunn.böle bişi varmı ya şimdi gidip ben o adamın bacaklarına sıksam haksızmıyım bölelerine öle bid ers vercenkii alem ibret olsunn..

insan o anki sinirle napacagını bilemezz kendinden geçer aynı eşy benimde başıma gelse belki bende gider sıkardım bacaklarınaa.ama nolacak atacaklar hapse bu sefer kuşlarım aç kalacak kim bakacak.bu durumda bile onları düşünüp dikkat ederseniz bir anda vazgeçiyorum kararımdan

gecko sevgili güvercin sever kardeşim sen acaba yazdıklarımdan böyle bir sonuç mu çıkardın..yoksa bizmi anlatamadık sana..hayvanları sevmeyen insanlarıda sevemez..buna katılıyorsun sanırım ..ama bir de şöyle düşün bakalım insanları sevmeyen hayvanları severmi..bir hayvana zarar vermek çok vahşice bir durum..bunu tasvip etmiyoruz hiç birimiz ama insana zarar vermeyi siz nasıl görüyorsunuz acaba karşınızdaki insana zarar vermek yada sizlerin tabiri ile ceza vermek kimsenin haddi değildir.. bu devletin polisi jandarması var..siz kimsiniz ki sıkıyorsunuz bakalım ..beslediğiniz kuşlarınızdan aldığınız ödünç beyinlerle düşünüp nasıl diyebiliyorsunuz sıkarım ayağına falan..bakın sizleri son kez uyarıyorum burada yani bu sitede ben vururum ,sıkarım,cezalandırırım gibi söylemler le sakınha karşıma çıkmayın...garip modlara sokup kendinizi avam ağızlarla ne anlatmaya çalışıyorsunuz site sakinlerine..
bakın değerli dostlarım şiddet ile bir yere varamazsınız..eğer üyelerimize yada kuş besleyen bir çok insanın (ben dahil buna)karşılaştığı bu tip komşu problemlerine akılcı olarak çözüm bulan arkadaşlarımız var ise lütfen onlar yorumlarını esirgemesin ki bu derdi olan arkadaşımıza çözüm bulunsun..
saygılarımla..

Güvercin beslemek bizişm için bir hobi bazanda hobiden de öte bir bağımlılık(BENİN İÇİN BİR TERAPİ) hatta bazıları için pisikolojik sorun safhasında olabilir. bu kuş olayı öyle bir insanı kendine esir ederki yaşayan insan durumunun vahametini çok net tahayül edemez .yaptığı herşeyi kuş için se meşru görür veya birşekilde meşrulaştırır .sizinle bir anımı paylaşacağım müsade ederseniz. birdönem Kırıkkalede pazarda bir kuşçu abi ile tanıştım şans eseri bu abimiz beni kenardan takip etmiş bakmış 3 e 5 e kuş alıyorum aldığım kuşları inbcelemiş felan bir süre son ra yanıma geldi birader dedi sani eve götüreyim yandan yandan seyrettim güzel yavruları topladın dedi ,ama aradığın kuşlar bende dedi neyse azsohbet ettik pazarda çay falan içtik atladık benim arabaya doğru admın evine. Varoş kenar mahalle bahçeli gecekondu misali bir ev yaşlı bir dede de çay demliyor avluda avlunun tüm duvarları kümes en az 5 köpek var bir kuş uçurdular izledik sobett ettik konular açıldı neyse bu abimizin mesleği inşaaat demirciliği babasıı yaşlı annesi vefat ettmiş karısıda kuş yüzünden boşamış adam kendini kuşa adamış evet çok çok güzel kuşları var ama eşin yok para yok esrar keş gibi bişey olmuş tamamen uçmuş. Noluyor yanı dersenız, sonuç şu kuş bizi kendine esir ederse mazallah o abi gibi olmamak eldedeğil ailemiz ve hayatımızın tüm diğer değerleri maddi ve manevi bizim için bir bütün dür kuş belki o bütünü süsleyen bir renk olmalı ötesi bence çok yanlış bu pencereden bakınca .İnsanlar çokta sevse gerekirse bu hobiye ara vermeli akıllı başlı olup konuya yukardan bakmalı bazılarımızın yaşı küçük olabilir on lar ise hayatlarına nasıl yön vereceklerini çokdaha fazla düşünmeli ,kuş mu ?kuş sonra .herzaman olur 2 kanat 1 de kuyruk hayatın tamamı değil .bizlerde butarz bazı şeyler yaşadık yaşamayan yoktur belkide aramızda .saplantılı olmadan ailenizin ve sizin için en doğru en insani olanı tercih edin sevgili kardeşim kuş çok teferruat. Meselelerin hemen en üst noktasına oturmamalı aklınızı başınıza alın duygusallığı bırakın daha mantıklı daha akılcı kararalar alın derimben.selamlar .ŞEREF

selam değerli dostlarım..gecko kardeşim gerildik biraz ağır oldu ise kusura bakma..ama inanın bana güvercin besleyenlere insanlar kötü bakıyor..ne bileyim işe yaramaz bir baltay sap olmamaış gibi düşüncelerle yaklaşıyorlar..onları bu düşüncelerinde haklı çıkartacak davranışlarda bulunmak ise bizlere yakışmıyor..ben buna kızıyorum ..sizin site içi yazdıklarınızın tamamına yakınını okudum ..emek ve bilginize tabii ki saygı duyuyorum..aslında güzel mesajlarda veren birisisiniz..ama ne oldu ise sizde birden değiştiniz..lütfen çizginizi bozmayın sizi izliyorum iyi yoldasınız ..saygılar iyi paylaşımlar..

Merhabalar Sevgili güvercin dostlarım,Şeref beye VE Ali hakan abimize yazdıkları yazılar için çok teşekkürederim .Son derece örnek yazılarla kuşçuluk hobisini özetleyen örnek olan yazılarla konuyu gayet net açıklamışlar.

Ben de bir apartman bahöesinde kuş beslemekteyim benim için de kuş sadece bir ''hobi''.Sizlere yaşadığı olaylardan örnekler vererek bu tarz mevzuların hepimiz için geçerli olduğunu fakat soğuk kanlılık ve son derece anlayışla karşılayıp her ne olursa olsun olumsuz konuyu olumlu hale getirmek için bişiler yazacağım.

3 yıl önce müstakil bahçeli evimizden site hayatına geçtiğimiz de adeta yaşam dengelerim alt üst olmuştu.Köpeğim,kümeslerim tavuk,güvercin,ördek hayvanlarımın hepsi eski bahçeli evimizde kaldı!Getiremedim yeni yerleşik site hayatına sadece ve sadece güvercinlermi sokabildim köpeğim zehirlendi öldü tavuklarım,ördeklerim çalındı kısacası hayvanlarım ziyan oldu!Geldim siteye apartman hayatı çok çok zor bir yaşam biçimidir bizler lüks zannedilen bir çok şeyi inanın bilmiyoruz!site veya aPartman hayatını gelin biraz önce tanıyalım ve ben size tanıdığım kadarIyla anlatayım!.......Apartman hayatı çalışanlar için tasarlanmış evinden işine işinden evine giden sadece maddi kazanç için apartmanda yaşamaya karar almış kişiler içindir ve bu konutlar buna göre tasarlanır inşa edilir!Bunu bir defa iyi kavrayalım.Apartmanlar ve siteler de dış cephe de size ait olabilecek tek yer vardır buda geçicidir''otomobilinizi koymanız için bir park yeri size aittir''bunun dışında varsa ''kamelya,çocuk,parkı,havuz,tenis kordu,basketbol sahası vs tabii varsa bunlar...vsvsv gider bunların da hepsi ortak kullanımdır her şeyin olduğun gibi!
siteler ve toplu yaşam alanlarının tüm projeleri bu içerikler taşır ve alınan kararlar toplantılar da kat maliklerinin fikirleri doğrultusunda ortak karar alınır aksi söz konusu değildir!yani ben kuş beslicem deseniz de tek başınaysanız çok zor!''neler yapmanız gerekenleri söylicem ilerki yazılarım da''.

Şimdi az çok sitenin apartmanın ne demek olduğunu anladık diyelim gelelim şimdi durumumuza!Ne diyoruz biz apartman bahçesinde ki her hangi müsait bir yerde kuş beslicez diyoruz evet buda güzel buraya kadar da sorun yok gelelim başkalarının bakış açısına.

Başkalarının bakış açısı.''olumsuzluklar''

1-Adam balkondan bakıyor ve diyor ki ''yav bu çocukta hiç akıl yok ne faydası var ki o kuşların''
2-'' '' '' ...............''Ya bu avanak acaba nereyi bakıyo''
3-'' '' '' ...................''Bunun başka işi yok mu yaa''
4-'' '' '' ...................''Ne zevk alır ki bir insan kuştan''
5-'' '' ''....................''Acaba kaç para kazanıyor da bu kadar uğraşıyor bu kuşlarla bu nasıl oluyor da sitenin bahçesinden kazanç elde eder!''
6-Adam balkondan bakıyor ve diyor ki''Yaa ben orayı domates,salatalık filan ekicem ordan o kümesi kaldırtayım''
7-'' '' ''..............''Ne gerek var yaa o gece kondu gibi şeyin orda ne işi var bahçe ve site düzenini bozuyor kaldırtmalıyım misafirim geldiğimde o kuşlar orda çok çirkin güzükür.
8-Adam balkondan bakıyor ve diyor ki''Acaba benim çocukta kuşçumu olcak görüpte özenmesin derslerinden geri kalır o kümesi ben yok ettireyim ordan''
9-Adam balkondan bakıyor ve diyor ki''Bir bu eksikti kuş giribi kol geziyor adam sitede kuş uçururyor ya balkondayken üstümüze bunların dışkısı gelirmi''
10-Adam balkondan bakıyor ve diyor ki''Bu avanak adamın kuşları buraya yabani güzercinleride alıştırıyor''
11-Adam balkondan bakıyor ve diyor ki''bende köpek beslemek istiyorum ama kuşalra izin verdiler köpekte gelirse iyice site hayvanat bahöesi gibi olacak bana izin vermeslr ben bu kümesi kaldırtayım''
12-vsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvsvvsvsvsvsvsvsbitmezzzzzzzzzzzzzzzzz
ADAM HEP BAKIYOR VE hep bir şeyler söylüyor içinden işin GERÇEĞİ BU
Bu sonu gelmeyecek olumsuzluklar için söylenecek ne var?Biz nerde ve kimin toPrağın da kuş besliyoruz var!Öyleyse alan mülk bahçe kendinize ait değilse arkadaşlar üzgünüm haksızıs.Kimse bizim kuşumuza tahammul etmek zorunda değil bunu anlamak zorundayız adam hiç sebep yokkende istemeye bilir adam tersinden kalkmıştır eşiyle kavga etmiştir gelir kümese takAr kafasını bu olay onalr için bu kadar basit bir şey ve haklıda çıkar!sonu gelmeyecek olumsuzlukları kabulettik ve dışardan insanların güzüen de nasıl gözüktüğümüzü de anladık umarım şimdi gelelim Kuş besleğimiz alan yer bizim değilse neler yapabiliriz şimdi gelelim buna.

Toplu yerleşim yerleri de.''nasıl kuş bakılır'' izin alınır.
1-Çocuk parkı varsa hemen yakın çevresine renk katması amacıyla masraflarını kendinizin karşılayacağınızı da yönetime sunarak teklif vermek örnek''sitemizin bahçesini güzellik katmak amacıyla Ahmet bey maddi harcamalar yapmak istiyor nedir bunlar çocuklarımız için bir hayvan barınağı bakın burda kuş yazmıcak!!!hayvan yazıcak siz kuşu hiç anlamadan çakıcaksınız!
2-kabul edildikten sonra her mülk sahibinden senelik olMAmak kaydıyla yani süreklilik içeren kabul imzası!
3-apartman da bulunan sakinleri kesinlikle rahatsız etmiyecek şekilde kuş uçurmak kafalarınızı havalar da gezidirmemek ki genelde sorunlar bundaN çıkar acaba der adam bu avanak yine nereyi bakıyor''açııkçası kuşçulara bu gözle bakılıyor arkadaşlar kimse kusurama bakmasın bakandan da özür dilerim'' siz kuşada baksanız adam öyle yorumlamaz!!Anlamışsınzındır ne demek istediğimi arkadaşlar!HAfta sonları çalışan kadınlar evde olur bu zamanlar da kuş uçurmayın balkona çıkarlar çünkü ve siz o anda işte kümesin başında olmamalısınız!Perdelerrin arkasından sizlere kimin baktığını asla göremezsiniz.
4-Mutlaka apartman sakinleriyle iyi diyoloğ kurunuz bayramlar seyranlar mutlaka hoş geçinin ''azcık yalakalık zarar getirmez'':)
5-Apartman sakinlerinin çocuklarına parklarda oynarken sahip çıkın kuşlarınızı onalrla paylaşın sevdirin vs.Oynatın yani.
6-Herhangi bir salgın hastalıkta kesinlike kuş uçurmayın ve etrafta gözükmeyin kümes çevresinde yani!Gerekirse kuşlara gece yem su koyun gündüz asla uğramayın!Unutulsun!
7-Kesinlikle dışardan ziyaretçi kabul etmeyin.Siz kuşa bakarken adam başka yere bakıyor olabilir anında kırmızı kart yersiniz!
8-Her ne kadar kuş hastası olursanız olun bunu site sakinlerine belli etmeyin bazı insanlar kişilerin zaaflarıyla oynamayı severler!!!
9-Son derece temiz elbiselerle kümes etrafında bulunun!kümesiniz eğer pisse site sakinlerine göstermeyin!
10-Kimsenin çocuğunu ailesinden izin almadan kümesinize sokmayın!
11-Ve kimsenin çocuğuna kuşçuluk aşılamayın çünkü bu ezelden beri iticidir ve anında itici olursunuz!
12-vsvsvsvvsvs daha çok şey yazabilirim.

Sevgili güvercin dostlarım bizler kim olursa olsun nabza göre şerbet vermeyi bilirsek kuş değil İNEK DAHİ BAKARIZ AMA HER ŞEY TATLI TATLI YOLUNA GİRECEKTİR seve seve OLMUYORSA DA OLMUYORDUR DÜNYANIN SONU DEĞİL ALTERNATİF YİNE BULURUZ KUŞÇULAR AKILLI İNSANLARDIR.

selam değerli dostum..eline emeğine sağlık.biliyorum sen bunları bire bir yaşayan birisin neyin nasıl olacağı konusun da arkadaşlarımıza bir nebzede olsa yardımın olcaktır bu yazdıklarınla..
gördükmü aklın zaferini değerli dostlarım ..

Merhaba REDHOT BEY YAZINIZI TEBESSÜM EDEREK OKUDUM inanın konuştukça konunun bir çok boyutu daha olduğuda ortaya çıkıyor aslında .Bizler burada bu konuları daha derin ele almalıyız bence .Bu iş artık bir külrür meselesi olmalı kuşu adam sadece kuş kovalayan alan satan kuş arayan vs vasıfsız avamdan adamlar olmamalı bence ,artık daha olgun oturalı aklı evvel değil, aklı başında insanlara ihtiyaç var .Site bu konuda aslında çok büyük hizmetlerde edebilir yanı konular daha geniş ele alınıp bu camia bilgili ve sağlam karakterli olabilir. Sıralamış sınız işte adam şunu söyleye bilir veya düşüne bilir evet düşünüyor çün ki büyük ölçüde hakıkat bu yönde .İşte tam burda bu kanuyu tekrar tartmaklazım kuşçu kimdir? i tartışmalı olan bu tartışmaya bir noktakoyup belli çerçeveleri çizmeliyiz ;ki bu kültür toplum nezlinde sınıf atlasın .Konuştuğumuz günluk konular elbette olmalı yok ren gi şöyle olmalı kuyruk böyle olmalı vs ama birşekilde insanların önüne güzel kuş örnekleri kadar güzel kuşçu örnekleri de koymalıyız ki gençler idool olarak bir rehbere sahip olsun tabi bu işler çokta kolaydeğil ,onunda farkında olmaklazım ancak bir yerlerden başlamak lazım kısa sürede olmasa dahi uzun vadede emimim ki bir değişme bir ilerleme olacaktır .forumda bukonu ehil büyüklerimizce irdelene bilir .örnek veriyorum ,kuşçu kim dir? sorulabilir .kimdiryanı? iyi kuşa sahip olan mı ? yoksa başka ölçütlervarmı ? bu ölçütleresahip insanlr kimler? vardır mutlaka azda olsa .sizlerle paylaşmak istedim .bu fikirlerimi .ileri gidip sürçilisan ettimse affolaa. selmlar. ŞEREF

selam değerli dostlarım..değerli dostum şeref bey iyi bir konuya değinmişsiniz ama bu konunun dışında başka bir konu açalım derim..taktir edersiniz ki bu konu başlığı sadece bir genç kardeşimize apartmanda kuş bakması için yardım yada bakaömayacağını anlatmak olacak..

şeref' Alıntı:
Merhaba REDHOT BEY YAZINIZI TEBESSÜM EDEREK OKUDUM inanın konuştukça konunun bir çok boyutu daha olduğuda ortaya çıkıyor aslında .Bizler burada bu konuları daha derin ele almalıyız bence .Bu iş artık bir külrür meselesi olmalı kuşu adam sadece kuş kovalayan alan satan kuş arayan vs vasıfsız avamdan adamlar olmamalı bence ,artık daha olgun oturalı aklı evvel değil, aklı başında insanlara ihtiyaç var .Site bu konuda aslında çok büyük hizmetlerde edebilir yanı konular daha geniş ele alınıp bu camia bilgili ve sağlam karakterli olabilir. Sıralamış sınız işte adam şunu söyleye bilir veya düşüne bilir evet düşünüyor çün ki büyük ölçüde hakıkat bu yönde .İşte tam burda bu kanuyu tekrar tartmaklazım kuşçu kimdir? i tartışmalı olan bu tartışmaya bir noktakoyup belli çerçeveleri çizmeliyiz ;ki bu kültür toplum nezlinde sınıf atlasın .Konuştuğumuz günluk konular elbette olmalı yok ren gi şöyle olmalı kuyruk böyle olmalı vs ama birşekilde insanların önüne güzel kuş örnekleri kadar güzel kuşçu örnekleri de koymalıyız ki gençler idool olarak bir rehbere sahip olsun tabi bu işler çokta kolaydeğil ,onunda farkında olmaklazım ancak bir yerlerden başlamak lazım kısa sürede olmasa dahi uzun vadede emimim ki bir değişme bir ilerleme olacaktır .forumda bukonu ehil büyüklerimizce irdelene bilir .örnek veriyorum ,kuşçu kim dir? sorulabilir .kimdiryanı? iyi kuşa sahip olan mı ? yoksa başka ölçütlervarmı ? bu ölçütleresahip insanlr kimler? vardır mutlaka azda olsa .sizlerle paylaşmak istedim .bu fikirlerimi .ileri gidip sürçilisan ettimse affolaa. selmlar. ŞEREF

Düşünceleriniz çoğuna ''Keşke'' demek ilk aklımdan geçen kelime.

Kuşçuluk nedir kuşçu kimdir bunları bir kimlik altında toplamak özdeşleştirmek için kuşçuların bulunduğu camialar ve dernekleri baz almamamız şarttır bırakın kuşçu kimdiri kuşçuların camiaları nerelerdir burdan başlayın!Merak ediyorum Ülkemiz de 1 elin parmaklarını geçecek sayıda amacı doğrultusunda hareket edebilen dernek var mı?Camialarımızın ortamlarına bir bakın çok şey anlatıyor bunlardan bahsetmek sadece bizi daha da üzer bu yüzden kısa bırakıyorum bu konuyu!Kuşçuluk artık bir ''iş''sektör olmuş artık hobi ticarete dönmüş ve bunun önüne bu kriz de kimse geçemez bizler sadece kendimizi doğru yolda yetiştirmekten başka ve tabi ki kişileride doğru yola yapabildiğimiz kadarıyla doğruya sevk etmekten başka birşey elimizden gelmez buda zor çok zor!

Bunlar artık bana hayal gibi geliyor ve inanın kafa yormuyorum bir zamanlar yordum hiç bir şeyin değiştiği yok!Gemisini yürüten kaptan olmuş dümene geçen cep doldurmaya çalışıyor özet benim için budur!

Kuş ırkları artık hangisi para yapıyor o besleniyor hangisi melezleniyor değiştiriliyor o besleniyor yani rant nerde kuşçuluk orda!Buda çoğunluktur yine kimse kusura bakmasın bize bakan adamlar doğru düşünüyor çok basit kurunun yanında yaş her zaman yanıyor!Ülkemizde gerçeğin değişçeğine inanmak güç!

Bu sadece yaşadığım bölgede değil tüm yurdumuz da hangi ırk rant ve para bu beslenir olmuş getirisi varsa meraklısıda var getirisi yoksa itilsin kakılsın yok edilsin örnek Alabadem ırkıdır!Edirne de bir tane dernek ırkına sahip çıkmıyor bir oluşum bir katılım yok hemde tek bir katılım yok!Adamlara akıl veriyoz ne işe yarar diyor ! Kime ne anlatıyoz ki anlamış değilim kusuruma bakmayın benden pesss!

ali hakan abi ..abi dyorum çünkü tahminimce yaş olarak benden büyüksün..abi ebnim anlatmak istedigim neden ehr yerde bu böyle neden kuş besleyenlere kötümser bakılıyor.ehrkes tutturmuş güvercin besleyenler ipsiz sapsız serserii.
bir kere bu insanlara resmen aşılanmış.

yazdıgım yazıyı bir anlık sinirle yazdım sanki ebnim başıma gelmiş gibi sinirlendim bilgisayar başında.kendimi bir an o abimizin yerinde hissettim.

ben apzarlarda derneklerde çok kuş severle karşılaştım konuştum bilgi paylaşımında bulundum tesadüf deil aam bu insanların hepsi çok ityi insanlar.bilmiyorum bu güvercinlerin insana kazandırdıgı bir uysallıkmı.benim takıldıgım nokta insanların bilip bilmeden direk kaldır kümesii ,besleme ,zarar veriyorsun demesi

hepimiz bu duygunun ansıl bir şey oldugunu biliyoruz bu arkadaşımızında haksız nedenden kuşçulugu bırakmasına takıldı benim kafam..

biraz sert konuştugum için özür dilerim

Şunu biliyoruz ki çoğunluğun yaptığı herzaman doğru değil karamsar omanızı da çok iyi anlıyorum etrafta bukadar kopuk bas bas bağırırken ve gemisini tamamen farklı kaygılarla başka limanlara yürütürken hemde rüz gar onların yelkenini doldururken çokzor bazı şeyler .Evet herkezi değiştiremeyiz mutlaka ,kangıren hızlı yayılıyor .Ancak yeni kardeşlerizin bir bölümünü kanalize edebilsek ve azda olsa bazı arkadşlarımızında katılımı ile bir gurup insan olabiliriz belki küçük bir gurup olur çok popülerde olmayabiliriz zaten kaygımız popülarite de olamalı nebileyim gönül arzu ediyor işte güzellikleri .selamlar.ŞEREF

şeref' Alıntı:
Şunu biliyoruz ki çoğunluğun yaptığı herzaman doğru değil karamsar omanızı da çok iyi anlıyorum etrafta bukadar kopuk bas bas bağırırken ve gemisini tamamen farklı kaygılarla başka limanlara yürütürken hemde rüz gar onların yelkenini doldururken çokzor bazı şeyler .Evet herkezi değiştiremeyiz mutlaka ,kangıren hızlı yayılıyor .Ancak yeni kardeşlerizin bir bölümünü kanalize edebilsek ve azda olsa bazı arkadşlarımızında katılımı ile bir gurup insan olabiliriz belki küçük bir gurup olur çok popülerde olmayabiliriz zaten kaygımız popülarite de olamalı nebileyim gönül arzu ediyor işte güzellikleri .selamlar.ŞEREF

Şeref bey düşüncelerinize hem fikirim ve çok teşekkürederim.Size bir kaç konuda hatırlatmalar yapmak isterim.bakınız sitemiz de 6000 üyemiz var kaç tanesi Dernek başkanı veya dernek çatısı altında ki yetiştiriciler için hizmet vermekte?Genel olarak temelde bozukluk var!Yasaların dernek ve lokal işleyişi ile ilgili getiriler de bulunması gerekli!Bu toplumların amacı nedir işleyişi nedir?zorunlu hizmetleri nelerdir?T.K.İ.M bunları belirlemeli ve sistematik olarak müdahalelerde bulunmalı bizim sistemimiz temelden çürük.Yine örnek vereyim kendimden örnek vereyim Trakay da bursa oynarı ve Alabadem ırkları için ücretsiz damızlıklar vermek için oluşumlar gerçekleştiriyorum ''inanın bedava vereceğimizi duyan bir kişi yaklaşmıyor''bu en acı örnektir!Bende kuşlarımı yakın çevrelere vermeye başladım ama iyi ama kötü bir şeyler oluyor!Ama destek sıfırın altında eksi 100 bir sürü öneriler sunuyorum en düşük maliyetli en iyi damızlık fiyatları sunuyorum kuşlara güveniyorum ve herkesin yorumuna da sunuyorum ve çok ucuza vericez dediğim zaman kurucu kişiler bile elini ayağını çekiyor!Kısacası artık yapılmak istenen faydalı oluşumlardan bile rant gözetleniyor bu açıkça ortadadır!Bu yüzden benden pess işte burda kendi sitem de bişiler yapmaya çalışıyom sizinle aynı görüşteyim bir kişiyi kazanabilsek kardır bende aynı düşüncelerdeyim ama genel anlamda pess etmiş durumdayım!Kendi yağımla kavruluyorum açıkçası budur Şeref bey!

Az önceki yazınız da büyüklerimizin ön ayak olmasından bahsetmiştiniz suyu bulandıranlar zaten büyük başlar!Ben artık kendimi onların yanında aklamaya çalışır oldum!Bu yüzden mi hiç mi inancım yok kendi çapımda seçtiğim değer kıymet bilen kişilere dağatıyorum kuşlarımdan Allahın izniyle de Alabadem ırkını da 2009 da tescilleyebilirsem ben böyle kuşçuyum benden bu kadar diyebileceğim.

Ben derneklerin gelişmediği takdirde kuşçuluk toplumuzun gelişeceğine inanmıyorum.Derneklerin görevleri olmalıdır ve bunlar uygulanmalıdır aksi takdir her şey ortada ırklar da zarar görür,yetiştirici de,toplumsal değerlerimiz de.

TEşekkürler Hüseyin bey... benimde birçok soru işaretime cevap olacak güzel yazılar yamışsınız...Tek kelimeyle noktayı koymuşsunuz...saygılar sunuyorum...

öncelikle herkezin yorumuna saygı duyuyorum keske bizim burada buyaptıgımız yorumları kuscu olmayan kişiler okusada bir kusun bizler için nekadar degerli oldugunu ve bir kusun nelere vesile oldugunu bilse cünkü burada türkiyenin her yerinden arkadaslar var kusların vesilesiyle birbirimizle tanısma fırsadı bulduk bu siteyi kurmakla birmirimisi tanıma fırsatı veren arkadaslara tesekür ediyorum.

Geri