Arabamda bir kumes.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fatihb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 51
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K

Fatihb

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
fatihh
Meslek
akyuzz
İlgi Alanı
Kediler
Selam arkadaslar,

Ben fatih, Fransa da oturuyorum,

Ve sizin gibi bende kus hastasiyim.

Apartman da oturdugumdan, kus beslemek için yerim yok , bir bahçeli ev almak için de bir ömur çalismaliyim, ve hayat in bize ne gosterecegini kimse bilmez.

O yuzden, karar verdim bir Renault Express almaya.

Arkadaslar, sizden bir kaç fikir almaya geldim buraya, bu kumesi sizce nasil en iyi sekilde yapabilirim?

Arabam :

1.JPG

4.JPG

2.JPG

Arabanin altini soyle bir seyle kapatmak istiyorum, temizlemesi daha kolay olmasi için :

tuncay12.jpg

Bir kaçtane de sundan ekliycem sag sola :

3333pha.jpg

Ve iki tane su tip yuvalardan, bir sag tarafa , ve bir sol tarafa.
tuncay4.jpg

Arabanin arkatarafini , gordugunuz Beyaz tahta parçasi gibi tahtalar ile kapliycam, nasil sizce?

TEsekkurler arkadaslar.

Saygilar, selamlar...

havalandirmayi yaparsaniz neden olmasin bu sekil fransada cok kuscu gordum cokta memnunlardi...

kurban olduğum allah ım kuş sevgisi neler yaptırıyor...arkadaşlar Allah a sırf bu sevgiyi bize aşıladı diye gece gündüz şükretmeliyiz..

güzel abim,tolgahan abimin dediği gibi havalandırmayı da hal edersen sorun çıkacağını sanmıyorum..

Sagolun arkadaslar, emin olun ki o detayi unutmadim, havaladirma sistemini bi acaip sekilde yapacagim cunki buralarda cok kedi dolasiyor..

Bu sitenin butun fotograflarina baktim, ama benim gibi bir araba da kus beslegene raslamadim, sizin bildiginiz bir kac Link varmi arkadaslar?
Tesekkurler

Saygilarimla.
Fatih.

seLamLar ,

Düşünceniz çok güzel fakat imkanınız varsa apartmandaki evinizin balkonunda damızlık beslemeyip yavru alıp arabayı sadece o yavruları uçurma niyetiyle kullansanız bnce daha iyi olacaktır.

Çünki eğer arabada yavru falan almak isterseniz arabayla falan başka bir işiniz çıktığında yumurtada yatan hayvanlar rahatsız olabilir ve belki verim azalır.

SaygıLarımLa ..

Çok güzel olur birader sen zaten herşeyi ii düşünmüşsün eline sağlık. umarım güvercinlerinde alışır hemen

s a fatih kardeşim neden olmasın pekala olur güzelde olur şü an bile ankara sincan pazar yerinde bir arkadaşım anadol pikap ı kümes yaptı gayet normal bir şekilde kuşlarını besliyor yavru alıyor akşamda arabayı evinin önüne çekiyor oldukcada emniyetli saglamyapmış sizde hobinizi gerçekleştirebilirsiniz kolay gelsin
BAŞARILAR

Mucahid kardes, ah balkonum olsa... Balkonsuz bir aprtmanda yasiyorum..

Sonra, araba oldugu yerden bi yere gitmiyecek, yani araba calismiyor sizin anliyacaniz.

Marik, bir kac fotografin varmi bu sincan daki arkadasin arabasindan?

Sagolun arkadaslar.

Saygilar.

Maşallah ! sizi Hasseten Tebrik ederim ; Bu kadar hırslı ve bukadar sevdalı iseniz bu işe, eminim en iyisini yaparsınız , en uygun ve kullanışlı ortamı hazırlarsınız .. Kolaylıklar dilerim .. selamlarŞEREF

Selam aleykum Fatih :)
bence bekar tünegi degilde düz raf yerlestirsen daha kolay olur senin için, ve yer kazanmis olursun
(en azindan ben oyle yapmayi dusunmustum ^^)

Yaşadığınız şehirde iklim nasıl arabalar kışın çok soğuk olur saç olduğu için soğuk 2 kat hissedilir sıcakta aynı şekilde dikkat etmelisiniz.

seLamLar ,

Balkonunuz yoksa başka çarenizde yoktur sizi anlıyorum düşüncenizde çok mantıklı hele bide arabanın yerinden oynamıyacak olması daha iyi inşallah herşey dilediğiniz gibi olur

saygılarımla

Vallahi sonuna kadar helal olsun BRAVO

A.S akanabiss usta, bakalim, yakinda yapip fotograflari yuklerim ;)

saygilarr

Kumesınızı tamamladıgınız zaman resmını koyarsanız sevınırız.

bence sen ilk once oturdugun yerin belediyesine veya cevre tarlalardan sorumlu kuruma git ve guvercinlerin oldugunu ve ufak bahce kiralamak istedigini soyle insanlarin bos zaman gecirmeleri icin belediye ufak ufak bahceler kiraliyordur belki... hic olmadi evin yakinlarindaki ciftcinin birine git onlarin tarlalarinin ucu bucagi yoktur zaten soyle kiyidan koseden 50mkare yer kiralamak istedigini soyle 100 euro senelik verebilecegini soyle... ben uc ay boyunca belediyeye ciftcilere gittim geldim her uc haftada gidip soruyordum en sonunda bir yer buldular... hatta en yakin hayvanlari koruma dernegine uye ol derim onlarda boyle konularda yardimci oluyorlar...

Tolgahan kardes, haklisin, en iyi si dedigin gibi olur,

ama dedigin gibi olsa... hayat ne guzel olur :heyo: :heyo:

Ama sandigin gibi degil, bir kiralik bahçem var zaten, ama, orda da, canli yaratiklar beslemek yasak, orda iki ay kus besledim, burnumdan getirdiler..

Son çarem araba oldu arkadaslar..

baska bi çare yok..

Sizce bi alarim koymam gerekli mi arkadaslar?

burasi turkiye gibi degil, çok kus beslegen ve kus hirsizi yok, ama ne olur ne olmaz, bi çingene nin karni acihir da, bi izgara yapmak isterse yani... :hhh: :hhh:

Saygilarrr selamlarr.

Fatih

Bugün temizlik yaptim arkadaslar,

Temizlik imandan gelir degilmi?

Kuslar hastalanir diye, iyice deterjan ile temizledim içini,

çurumus tahta kokusundan, limon kokulu bir arabam oldu :dans: :dans: :dans:

664.JPG

Sonra, sunu aldim bir marketten,

666.JPG

bunu etajer olarak kullanmamiz için satiyorlardi,

sistemi su tip :

photo.PNG

bunu yuva olarak kullanmayi dusunuyorum arkadaslar, sizce nasil?

Selamlarr

Fatih, guvercinlerin pijamalarini senmi utuleyecen ? :D

Fatih abi valla helal olsun gerçekten :) bence çok güzel olur arabayı kümes olarak kullanman yuvalık olarak o telerin tabanına tahta koyarsın neden olmasın ki. birde araba park yerinde duracak herhalde inşallah sorun çıkartmazlar.

Arkadaslar, arabayi yakinda bitiriyorum insallah,

Cumartesi gunu, bir çok sevimlir arkadas bana bir çift verecek, ve Allahin izniyle, basliycam :heyo: :heyo: :heyo: :heyo: :dans: :dans: :dans: :dans:

Bir kaç fotograf yukledim sizin istediginiz gibi :

pho3.JPG

phot1.JPG

ph2.JPG

photo.JPG

Yarin bitirmeyi dusunuyorum insallah.

Saygilarimla.

Fatih.

merhaba kardeş ellerine saglık güzel birşey olur
arabadan kümes yapanı görmeim demişsin göremezsin helede türkiyede iki, sebep var birincisi sen o arabayı en fazla 1 dolara almışsındır burada o arabanın fiyatı 4 8 bin tl arasında degişiyor birinci sebep bu ikinci sebep adamlar demirden kümes yapıyor 2 gün sonra kuşlar yürüyüp gidiyor havalandırma sistemi

baca-havalandirma.jpg

oksijen kaynagı ile tavandan delik açtır bunu kaynattır çatıya hatta şöyle söyleyeyim onun üstünede biraz genişce bir tahta veya sac kaynattırırsan şemsiye görevi görmesi için yagmurlu havalarda suda girmez
hayırlı ugurlu olsun

sagol kardes, gerçekten çok iyi bir fikir, boyle bir sistemi hiç dusunmemistim.

yarin bi goz atiyim buna ben ;)

Bir kaç fotograf yukledim :

photo1.JPG

photo2.JPG

photo3.JPG

Selamin aleykum arkadaslar.

Bugun tamamdir,

Sonunda bir çift alabildim bir arkadasdan, ve kusculuga baslama zamani geldi :heyo: :heyo:

Bir kaç fotograf ile sizden tesekkur ederek, BUTUN TURKIYE YE SAYGILARIMLA SELAMLARIMI YOLLUYORUM! :tamam: :tamam: :tamam: :tamam: :tamam:

4.JPG

photo1.JPG

(kanatini bantladim kumese alismasi için.. ve kayip etmemek için)

photo2.JPG

Hayırlı olsun kuşların eksikleride fazla kalmamış bol üretimler.

KÜMESİN GİTTİKÇE GÜZELLEŞİYOR. KEDİLERİN ÇOKLUĞUNDAN BAHSETMİŞTİN. PAÇASIZ GÜVERCİN BESLEMENİ ÖNERİRİM. POSTA , KISA GAGALI .. GİBİ BUNLARI KEDİLER DAHA ZOR AVLAYABİLİR. PAÇALI OLAN GRUP DAHA NARİN UYSALDIR.

selam , değişik bir çalışma olmuş size tavsiyem alt kısımları iyice izole edin , çürüme yapmasın aşağıdaki habere bakarsınız
http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/418186.asp

Fatihb' Alıntı:
Tolgahan kardes, haklisin, en iyi si dedigin gibi olur,

ama dedigin gibi olsa... hayat ne guzel olur :heyo: :heyo:

Ama sandigin gibi degil, bir kiralik bahçem var zaten, ama, orda da, canli yaratiklar beslemek yasak, orda iki ay kus besledim, burnumdan getirdiler..

Son çarem araba oldu arkadaslar..

baska bi çare yok..

Sizce bi alarim koymam gerekli mi arkadaslar?

burasi turkiye gibi degil, çok kus beslegen ve kus hirsizi yok, ama ne olur ne olmaz, bi çingene nin karni acihir da, bi izgara yapmak isterse yani... :hhh: :hhh:

Saygilarrr selamlarr.

Fatih
bu çingenelerle ne alıp veremediğiniz var bir türlü anllıyamıyorum hiç değilse onlar sadece yemek için çalıyorlar

Geri