Arabamda bir kumes.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fatihb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 51
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K
bu arada azminizi kutlarım

erdemz' Alıntı:
selam , değişik bir çalışma olmuş size tavsiyem alt kısımları iyice izole edin , çürüme yapmasın aşağıdaki habere bakarsınız
http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/418186.asp

a.s.

Evet haklisin,

ama altina gazete serecegim arkadaslar,

ve her hafta yada iki hafta da bir , o gazeteleri degistircem,

nasil bi fikir, sizce toxik olurmu kuslarimiz için?

gazeteler bu yaptigim demir parçalarin altinda olacak tabi.

kuslar gazetelerden uzak durmus olacak.

bu fotograflarda yok, ama yakinda yuklerim size.

:tamam: :tamam:

sevgili kardeşim kuscu marik arkadaşın dediği gibi bizim bir arkadaş anadol kamyınetin arkasını kümes yaptı ve bir pazar yerinde kuşlarını uçuruyor.
fikir olarak derimki kümesinin içerisi pek güzel değil. eğer aracının şoför arkasını tamamen kapatır ve o ebatta bölmeli bir vuyalık yaparsan sanırım çok daha iyi olur. örneğin 50cm eni 50 cm derinliği olarak komple bir şöförün arka tarafına bölmeler yaptırırsan komple ve her yuvanın önünede bir kapı koyarsan süper olur. o zaman istediğin kuşu çıkarır istemediğin yuvada kalır. bu ara yüksekliğide 30 cm kadar normal olur.
o zaman kuşların ayrı ayrı yuvaları olmuş olur yinede fikir senin iyi günler dilerim ......

İnşallah istediğiniz gibi olur.Kuş besleme konusundaki bu azminize hayran aldım. Ben apartmanda otururken balkon olmasına rağmen 2-3 yıl ara vermiştim. iyi günlerde besleyin.

Tesekkurler,

Selami arkadas, dedigin gibi,

Su kuslari biran once getirmek icin boyle az oyuncak gibi oldu..

Ama su an kuslar geldi, ve en kisa zamanda dedigin gibi ozel bir yuva yapacagim her kuslar icin.

Size saygilarr, ve selamlarrr ;)

Fatih kardes ben Almanyada kaliyorum, yasiniz cok genc, ben sizin yerinizde olsam, bahceli ev alirdim. Ben bundan 3 sene evvel Bahceli ev aldim ve daha genc iken ev almadigima pismanim. Avrupada ev almak hic de sorun degil eger calisiyorsaniz. Zaten kira ödüyorsunuz, evin Taksit parasi ödediginiz kirayi gecmez, hic olmassa 20- 25 sene sonra ev sahibi olursunuz. Ilerde sizin icin bir bakima yaslilik sigortasi olur, ve istediginz zaman satma imkaniniz da var. Hatta böyle Almanyada para kazananlar bile var. Almanyada Aileler ev satin alabilmesi icin devlet aylik para bile veriyor. Önce bir düsünün, evin borcu bir ömür boyu bitmese bile yinede almaya deger, cünki, birincisi gencliginiz kendi müstakil evinizde gececek, kus besleyebileceksiniz, bahcenizde izgara yapabileceksiniz, istediginizi yapabileceksiniz ve kise karisamayacak, yani keyif yapacaksiniz, ikincisi para biriktirmis olacaksiniz, on sene sonra satsaniz bile, birikmis olan para cebinize kalacak. Avrupada ev alan hic bir kimsenin zarar edecegini düsünmüyorum, bilakis kazanc getiriyor. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta alacaginiz evin bulundugu yer, sehir veya kasabaya yakin olmasidir, cünki ev eskiyip cürüse bile arsasi deger kazanir. Saygilar Kenan

Çok ilginç ve bir okadarda güzel bir fikir... yanlız araba sabit biyerde duracakmı yoksa hareket halindemi olacak onu merak ettim... birde fransa kanunları bu duruma neder yada polis görse ne gibi bir tepki gösterir...ayrıca son olarak bu taşıtın fiyatı nedir?...

Paylaşım için çok teşekkürler..

Saygılar

O.Uğur KORKMAZ

Kenan arkadas,

haklisin, ama bir detayi unuttun,

BURASI FRANSA, Almanya degil..

Fransanin durumu gittikçe kotulesiyor..

Burda herkeze ev vermiyorlar.. hele kredi hiç vermiyorlar..

nerden buluyum o miktar parayi? ya pesin alcan, ya rusvet ile bir kredi alcan..

Simdilik boyle devam edecegim, bakalim hayat ne gosterecek bana.

Dedigin gibi, ev olsa, ne super olur, ama buralarda bir ev almak çok ama çok zor..

Devlet zaten edepsiz bir devlet, biz bir ev almaya kalkacagiz da , onlar bize yardim edecek, nerdeeee...!

Burasi Turkiye degil, Fransa, gelecegin en buyuk bataklik ^^

Ve osman ugur arkadas, yukarida yazdigim gibi, araba yi kullanma firsatim yok, ruhsati bitti arabanin, bu demektir ki arabayi ya parçaliycam, yada çope vercem..

O yuzden kullanamam.

Araba oldugu yerde kalacak ;)

Saygilarimla ,

Fatih

Fatihb' Alıntı:
Kenan arkadas,

haklisin, ama bir detayi unuttun,

BURASI FRANSA, Almanya degil..

Fransanin durumu gittikçe kotulesiyor..

Burda herkeze ev vermiyorlar.. hele kredi hiç vermiyorlar..

nerden buluyum o miktar parayi? ya pesin alcan, ya rusvet ile bir kredi alcan..

Simdilik boyle devam edecegim, bakalim hayat ne gosterecek bana.

Dedigin gibi, ev olsa, ne super olur, ama buralarda bir ev almak çok ama çok zor..

Devlet zaten edepsiz bir devlet, biz bir ev almaya kalkacagiz da , onlar bize yardim edecek, nerdeeee...!

Burasi Turkiye degil, Fransa, gelecegin en buyuk bataklik ^^

Ve osman ugur arkadas, yukarida yazdigim gibi, araba yi kullanma firsatim yok, ruhsati bitti arabanin, bu demektir ki arabayi ya parçaliycam, yada çope vercem..

O yuzden kullanamam.

Araba oldugu yerde kalacak ;)

Saygilarimla ,

Fatih

Sevgili Fatih,

Seni genç yaşından dolayı biraz hayata isyankar gördüm!

Kenan arkadaş dediğin kişi nerdeyse baban yaşında!

Evet bencede orası Fransa ama burasıda Türkiye bizde Türk'üz sen bence biraz Türk'çeni geliştir!

Sorduğum sorularla verdiğin cevaplar arasında Türkiye'yle Fransa arası kadar fark var!

Sevigiler

Haltbar arkadas,

Haklisin, Turkçem super degil,

suç bende mi? napiyim, burda buyup yetistim.. ve bunu ben seçmedim.

Kaderim boyle imis.

Simdi bir onceki mesajim yanlis anlasildiysa, ozurdilemek isterim, (: (:

Isyanim yukardaki 'babamin yasindaki' kuscumuza karsi degildi, ama yasadigim, ve sevmedigim memlekete karsiydi.. (fransaya karsi yani)

Gerçekten, yanlis anlasilmasin :utangac: :utangac:

buraya bir seyler ogrenmeye geldim, ortaligi bozmaya degil.. (: (:

Saygilarimla ,

Fatih

(ayni anda, bir kaç fotograf yukledim sizin için)

Sizce olmusmu yuvalar?

photo2.JPG

photo%204.JPG

photo%203.JPG

photo%205.JPG

Fatihcim fikir çok güzel herşey çok güzelde hani ben Fransa gibi bir yerde böyle birşeye izin veriyorlarmı yada bunu ülkenin idari mercileri nasıl karşılıyor??? onu merak ediyorum yani?..... yoksa eline emeğine sağlık herşey çok güzel paylaşım içinde sana teşekkürler...

Onu yukarida dedigim gibi,

Arabayi suremem, ama ozel parking imizde durdura bilirim,

bildigime gore, sigorta açmam gerekiyor , açmadim onuda, cunki açamam, arabanin ruhsati yok,

arabayi ya parçalamam gerek, ya oyle durdurmam gerek,

Ve sonra, polis gelipde arabami elimden alirsa, napiyim, oda Allah tan, Kaderimize isyan edemeyiz,

Kaderimizde varsa oyle bir olay, O da sukurler. :hayir:

Simdilik hiç kimseye bir zararim yok, Bakalim zaman ne gosterecek.

Saygilarimla, (: (:

Fatih

Fatihb' Alıntı:
Onu yukarida dedigim gibi,

Arabayi suremem, ama ozel parking imizde durdura bilirim,

bildigime gore, sigorta açmam gerekiyor , açmadim onuda, cunki açamam, arabanin ruhsati yok,

arabayi ya parçalamam gerek, ya oyle durdurmam gerek,

Ve sonra, polis gelipde arabami elimden alirsa, napiyim, oda Allah tan, Kaderimize isyan edemeyiz,

Kaderimizde varsa oyle bir olay, O da sukurler. :hayir:

Simdilik hiç kimseye bir zararim yok, Bakalim zaman ne gosterecek.

Saygilarimla, (: (:

Fatih

ÇAlışmalarında başarılar dilerim, umarım muaffak olursun...Fransaya sevgiler selamlar

Saygılarımla

O.Uğur KORKMAZ

Fatih kardeşim sevginin sınır tanımayacağını herkeze gösterdi. Tebrikler.

Selam arkadaslar ;)

Size bir sorum var, bi zahmet,

bu aralar havalar iyice isindi, ve ileride , yazin, iyice sicak olunca, arabanin içi firin gibi olcak sanarim..

O yuzden, arabanin ustunu kesmeyi dusunuyorum,

50 cm lik bir kare (fotografda kirmizi olan yer ortada)

orayi kesip, yerine bir tel takip, ve oraya, arabanin içine su girmemesi için, bir semsiye gibi bir sistem kurmayi dusunuyorum..

Sizce nasil bir fikir? olurmu? yoksa yetmezmi sizce havalandirma sistemi..?

1.JPG

Havalandırma için yeterli ama ısnmayı engelliyemesin sen bu konuyu açtığında ilk mesajımdada belirtmiştim tavanı kestikden sonra tavanı sıntala kaporta sunta arasına beyaz köpüklerden veya izocamlardan koy kışında soğuk için birebir.

tahya' Alıntı:
Havalandırma için yeterli ama ısnmayı engelliyemesin sen bu konuyu açtığında ilk mesajımdada belirtmiştim tavanı kestikden sonra tavanı sıntala kaporta sunta arasına beyaz köpüklerden veya izocamlardan koy kışında soğuk için birebir.

evet haklisin, kisin kapatirim tavani,.

Bugun yaptiklarimi fotografa çektim :

olmusmu sizce?

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

Bu şekilde yağmurda su alacaktır.
Ve o saçlarınsıcagını bu engelleyemecektir pişer kuşlar içerde

Su almamasi icin ustunu ayarladim ;)

Fatihb' Alıntı:
Su almamasi icin ustunu ayarladim ;)

Arabada mutlaka meyil vardır yağmur yağınca su yürür aralıktan akar dikka et. Baca misali yapsaydın su girme olayınıda engellerdin.

eski bir konu ama ilginç geldi bütün mesajları bir solukta okudum ve yeni bir konu açmak yerine burdan devam etmek istedim. Gerçi arkadaş forumda olmayabilir ama yine de merak ettim.
1.Son durum nedir..
2.Kuşlar duruyormu acaba ?
3.Türkiye de böyle örnekler varmı?

Canım kardeşim gurbette kuş beslemek zor diyorsun zaten araban pert akşama sabaha bir polis gelip o arabayı biran evvel hurdaya götürmen için baskı yapar sen kendine romörk takılabilecek şekilde bir araç al romörkünü de güzelce dizan edebilirsin etrafı tel olur kuşların kapakları açtığında etrafını iyice tanırlar bilmiyorum bulunduğun bölgede uçurmana şehir polisi müsade ediyormu yoksa ormanlık veya ağaçlık bölgeye mi sevkediyor benim birkaç arkadaşım ağaçlık bölgeye gidip orada uçurup zevkini yapıp şehre geliyorlar selamlarımla.

Geri