ARADIĞINIZ OYUN KUŞUNU BULDUNUZMU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

tolga40

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TOLGA ÖZKAN
Meslek
teknik eleman
İlgi Alanı
Kediler
slm arkadaşlar aradığınız oyun kuşunu buldunuzmu ?
oyun özellikleri nasıldı ?
ne tarz oynayan kuşu seversiniz ?
arayışınız sürüyormu ?
nasıl kuşlar girmek istiyosunuz kuşlarınıza eksiklerini kapatmak için kuşlarınızın eksikleri nedir ?
saygılar :slm:

ben daha bulamadım :) damızlık kaliteli dönek

ben arayışı bitirdim arayanlara kolay gelsin...

valla benimde daha yaşım genç ama arayışı bitirdim aslında gerçekden bitirdim sayılmaz
anne baba tutturdum fakat yavrularını henüz daha sağlıklı bi şekilde deneyemedim
ama ben ginede tutturdum diyorum

aslında bendekılerden cok daha guzellerı var biliyorum ama yeter ya ara ara nereye kadar sıkılıyorum bı zamandan sonra güzel kuşlar başkalarının olsun ben artık elımdekılerlen yetınecegım

Ben dibini bulamadım ömrüm boyuncada bula bileceğimi sanmıyorum :)

ben arıyorum oynak saya yıldızdan yere kadar seri oynayacak önceleri böyle kuşlarımız vardı ama malesef yavru alamadık

varsa böyle kuş besleyen telefon 7 24 açıktır

tel yazmak yasaktır

şeref' Alıntı:
Ben dibini bulamadım ömrüm boyuncada bula bileceğimi sanmıyorum :)

Bende ondan dedim buldum diye eskiden insanlar 13 saniyede 100 metre koşardı olimpiyatta 1 olurdu şimdi 9 saniye kuştada bu böyle nerde o eski kuşlar diyerek insanlar bazen kendini avutuyorya yanlış yeniler daha iyi ama dibi yok nerden ne zaman ne kalitede kuş çıkar izlenir belli olmuyor.

slm bende eski kuşlardan şimdiki kuşların daha iyi olduğunu düşünüyoum eski kuşları bende izledik ozamanlar şimdiki gibi tüzük yoktu havada tepinip uçum saati fazla olan kuşu severlerdi,yada kuşun havada attığı takla sayılır işte benim kuşum bi kakmada 420 takla çevirdi gibi öğünmeler olurdu şimdi 10 yaşındada bi çocuk bile oyun kuşunun ne olduğunu iyi kötü biliyor
kendi soruma benim cevabım
ben aradığım oyun kuşlarını yıllardır tek tek buldum 12 çift hepsi birbirinden sağlam damızlğım var kimsenin kuşunada ihitiyacım yok en ufak bi arayışımda yok kuşlarım özelliğine gelince yüksek uçarlar atışlı kuşlardır uzun kaçarlar bol taklalıdır sıkı çalışırlar çok uçarlar süratli kuşlardrı kümesin genelinde bu özellik mevcuttur.

ne tarz oynayan kuşu severim:benim beslediğim kuş tek uçacak aynı evin kuşuyla bile uçmayacak bulutta kaybolacak sanki o evin kuşu değilmiş gibi gezecek ama sefer arası düzenli olacak atıyorum 10 dk bi gökten atlayıp gelip tabanı arataklaları açarak baş taklasını vurarak 1 minare en az (33 metre ) şakülünü bozmadan omuza binerek oynayıp baş takladan sonra hafiften kendini aşağı salıp hızlıca fişek yaptığı yeri terk edecek 3 saat civarında havada kalıp son inişini bol taklalı ve yerine yapacak aradığım kuş bu
bu anlattığım oyunun üzerini yapan kuşumda mevcut şu an üretim aşamasındayım

kuşlarımda eksik nokta şu an görmüyorum kendi içlerinde eşlemelerle çok daha iyileride çıkacağını düşünüyorum salıcakla kalın :slm:

tolga kardeş sende anlattığın bu kuşlardan varsa helal olsun. istikrar olayında sıkıntı yoksa daha arayacak bişey kalmamış bence senin adına :). kendi adıma aradığım kuşta 10-15 standart sefer, 20 mt oynasın, çatıda yatmasın kalktığı yere insin, taban olsa iyi olur olmasa mesele değil son olarak 1-1,5 saat havada kalması gayet yeterli. belki o kadar da bişey aramıyosun dünya kadar var bu anlattığından piyasada diyceksiniz. İnanın yok çok nadir çıkıyo, o da ya hasta olup ölüyo ya da atmacanın yemek menüsünü oluşturuyor. saygılarımla,

Benim arayışım hiç bir zaman bitmez çünkü benim için arayış bittimi kuşçulukta biter.

Saygılar

Uğur GENÇ

ekran20009' Alıntı:
tolga kardeş sende anlattığın bu kuşlardan varsa helal olsun. istikrar olayında sıkıntı yoksa daha arayacak bişey kalmamış bence senin adına :). kendi adıma aradığım kuşta 10-15 standart sefer, 20 mt oynasın, çatıda yatmasın kalktığı yere insin, taban olsa iyi olur olmasa mesele değil son olarak 1-1,5 saat havada kalması gayet yeterli. belki o kadar da bişey aramıyosun dünya kadar var bu anlattığından piyasada diyceksiniz. İnanın yok çok nadir çıkıyo, o da ya hasta olup ölüyo ya da atmacanın yemek menüsünü oluşturuyor. saygılarımla,

benim düşüncem çok haklısın
senin anlattıkların ççok nadir bulunacak kuşlar aslında nadir dediğim o kıvama getiripde izletmek zor

DÖNEKCI35' Alıntı:
Benim arayışım hiç bir zaman bitmez çünkü benim için arayış bittimi kuşçulukta biter.

Saygılar

Uğur GENÇ

senin dediğinde aslında çok mantıklı ama insan bi yerden sonra bıkıyo aramakdan
gerçi biz ne kadar bıktık yeter desekde illa iyisini gördükçe kendimizi ister istemez yeni arayış içerisinde buluyoruz

Saygılar

ben tolganın anlattıgı özelliklerdeki bir kuşu daha henüz göremedim kısmet değil demekki

AMA BU SENE İNŞALLAH KIRŞEHİRDEN YAVRULAR GELİYOR İNŞALLAH GÖRÜRÜZ

Saygılar

aslında hayalimdeki kuşları hala bulamadım
ama uçtuğunda altında keyifle cay içebileğim yavrular cıktı geçen yaz
ama maalesef kuşlar samsun da ortağımda üniversitede emekli bi amçamız bakıyo kuşlara

gecen yaz 2 yavru oynatmış bizim kuşlardan
düzensiz uçurduğu halde
gittiğimde boz bi erkek yavru uçuruyodu

1.5 satle 2.5 saat arası oynutyodu
kuşda kilo ve idman sorunu vardı antramansızdı zorlanıyodu fişeklerde
gezmesi falan güzeldi
0rtalama 15 20 sefer yapıyodu
kanat sesi normaldi 2 ile 7 takla arası oynuyodu

eksikleri

biraz yukarıdan başlıyodu fişeğe (oyunu tam oturmamıştı)
fişeklerde istediğim serilik yoktu ama kötüde değildi

s a iyi daha iyi vede eniyinin oldugunu düşünürsek arayıs bitmez zaten bu ugras dipsiz bir kuyu basımız göge degse ars ı isteriz aradıgımızı buldukmudan ziyade bulduklarımıza sahip olabildikmi diye de düsünmek gerek
çünkü arasırada olsa kişi bazen çok çok iyi kuslara sahip olabiliyor yada yetiştirebiliyor esas zor olanı sahip olunamaması bunlara sebeb de bence dahada iyisini ararken elindekinden olması önüne bakarak kusun degerlendirilmesi sonunun beklenmemesi etrafın doldurusu da engel diyebilirim herkes en iyiyi arar aramalıdırda ama elindeki bildiginede sahip olabilmelidir kendim olarak arayısda degilim su anki elimdekiler yerimde olmadıgından uçuramadıgım için yeterli bu ugrasda pek hırslı olmamakda gerek bence çünkü ne kadarda üzerine düşsen istedigin gibi olmayabiliyor her sey olacagına varıyor

TOSYA YA PİRİNCE GİDERKEN

ELİNDEKİ BULGURDAN OLMAKDA VAR MİSALİ KİŞİ YETİNEBİLİNMELİDE BENCE

SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
s a iyi daha iyi vede eniyinin oldugunu düşünürsek arayıs bitmez zaten bu ugras dipsiz bir kuyu basımız göge degse ars ı isteriz aradıgımızı buldukmudan ziyade bulduklarımıza sahip olabildikmi diye de düsünmek gerek
çünkü arasırada olsa kişi bazen çok çok iyi kuslara sahip olabiliyor yada yetiştirebiliyor esas zor olanı sahip olunamaması bunlara sebeb de bence dahada iyisini ararken elindekinden olması önüne bakarak kusun degerlendirilmesi sonunun beklenmemesi etrafın doldurusu da engel diyebilirim herkes en iyiyi arar aramalıdırda ama elindeki bildiginede sahip olabilmelidir kendim olarak arayısda degilim su anki elimdekiler yerimde olmadıgından uçuramadıgım için yeterli bu ugrasda pek hırslı olmamakda gerek bence çünkü ne kadarda üzerine düşsen istedigin gibi olmayabiliyor her sey olacagına varıyor

TOSYA YA PİRİNCE GİDERKEN

ELİNDEKİNDEN OLMAKDA VAR MİSALİ KİŞİ YETİNEBİLİNMELİDE BENCE

SAYGILAR

Abi çok haklisin

merhabalar;
Eminimki buradaki birçok arkadaşımızda zevkle izlenecek kuşlar vardır, çünkü bu sevda çok küçük yaşlarda başlıyor ve belirli yaşlardaki bu insanlarda hala birşey yoksa yada umudu yoksa çoktan pes etmiştir diye düşünüyorum. ancak; Yaradan insanı nasıl yarattığını anlatırken şöyle buyuruyor,'' İNSANIN ÜÇ VADİ DOLUSU MALI OLSA YİNE YENİ BİRŞEY İSTER.'' yani üç vadi dolusu malı olsa ve bir toplu iğnede görse ve ona farklı görünüyorsa onuda ister insanı bu hırsla yaratmıştır. zaten insanda bu hırs, bu ihtiras, bu açgözlülük,bu tamah, bu bencillik v.s olmasa belki dünyada imtihanada gerek olmazdı diye düşünüyorum..
Ancak;işte bu istek, hırs sayesinde bugün eskiye nazaran gerçekten çok güzel kuşlarda mevcut, daha çok takla atan, daha uzun (baş)fişek çekenkuşlar var, yanlız birşeyler yaparken başka birşeyleride karıştırabiliyor veya bozuyoruz. mesela, kuşların devamlılığını bozuyoruz onbeş gün, biray süper sonra ya vasat yada yok...veya süper oynuyor sonunda inişe sıra geldimi uçak gibi piste iniyor... işte bu yüzden sık sık eski kuşlar nerede diye hayıflanıyoruz.

Ben şöyle diyorum; Kim istemez uzun gitsin, bol taklalı olsun ancak bunlara kapılıp elimizdeki değerleri kaybetmeyelim, onlara sahip çıkalım, bozmadan birşeyler ilave ediyorsak ne ala.. bozulduğunu görüyorsak fazla uğraşmayalım hem kendimize hemde hayvanlarımıza saygı gösterelim lütfen.
Benim kuşlarıma gelince; hedefine atarak, sıkarak gelen tabanlı, tabansız iki, üç direk üç altı takla oynayan ortalama yirmibeş, otuz sefer yepan altında bir arkadaşımla güvenle çay içebileceğim (beni şaşıtrmayan, ne yapacağını bildiğim) bana yeten normal kuşlar...

http://www.orhanberberguvercin.com/

bide önçeden tam bulduk dediğim kuşlar hep çift taraflı dirsek açtı ona yanarım
haliyle soyları elden cıkardık ama öyle kalite oynayan kuş da daha bulamadım
karasinekli bi dişimiz vardı 3 erkeğe vurduk tüm yavruları çift taraflı dirsek açtı
ama ne oynarlardı bazı yavrular yarım metreye kadar cökerdi kanat sesleri hala aklımdan cıkmaz 7 sene önçeydi
ama hala aklımdadır tabanlı dimdik ip gibi seferler rabbim bana inşallah aynı kuşların dirsek acmayanını nasip eder vallahi daha bişey istemem

sen bence kuşun erkeğini bulamamışın kanat açma olayı oyun kuşunun bi özelliği sonuçta olmasa iyi ama oyunu sert giren kuş kanat açar yada fişek adeti fazla olan kuş kanat açar 2 taraflı dirsek açan kuşlar çok nadir kapadırlar tek taraflı açan kuşlar düzenli uçurulduğunda dirseği 15 gün kadar bi sürede pişirip kapatmakta ve bidaha açmamaktadır fakat bu sefer dirsek açan kuş fişekten kaçakta havada laylaylom uçmakta fişeği es geçmekte ve sahibine sinirlendirmektedir kuşun kıvamını bulursan düzeltebilirdin bence öyle kuşlar varki altından gelen 7 damar kuş dirsek açmaz öyleside var neye vurursan vur açar bu kuşları bulmak lazım dirsek açan kuş herzaman sıkıntılıdır

benimde oldu dirsek açan kuşlarım sert takla çeviren arap dişim vardı vıcırtıyı kesmeden 2 taraflı dirsek açmış bi yavruydu kendiside çok güzel oynardı bu arabın erkek kardeşi dirsek açmadan oynayan benim için efsane olan bi kuştu izlediğim 5 kuştan 1 tanesiydi bu yüzden ben bu arap dişiyi vermedim dirsek açınca kuşu uçurmadım ve kuş ekeleşti eş aldı altından gelen yavrunun 1 tanesi vıcırtıda yerine inemedi kayboldu diğeride yavruya kusunca oyun aldı tek taraflı dirsek açtı 10 gün düzenli uçurduğumda dirseğini kapattı demekki uğraşırsan oluyomuş onu anladım önemli olan kuşu biliosan devam etmek bu arap dişiden daha sonraa duman erkeğe eşledim altından beyaz dumankirli yavrular aldım beyaz olanı ş.koçhisarda fırıncımenderes abiye hediye verdim 1 aylık yavrunun yaptığı oyunlar karşısında hala şaşkınlığını dile getirir ve kuşu hastalandırdı öldürdü hala damarından istiyor geçenlerde bu arap dişi 20 cm sekiden atlarken taklayı çevirip kafasını takla dönüş sertliğiyle taşa vurdu gözleri yarıldı ve elimde can çekiştirip öldü kuşuma göz değmişti diğer dişi kardeşininde kanadında ayağında ur çıkmıştı ve yavru alması çok zordu tek dişi kardeşide yakın arkadaşımdaydı arkadaşım bu araptan çoğaltmıştı 6 tane yavrusu var bu araplardan çıkan kuşları sadece1 hafta uçurduğunu fazla uçurmaya gerek kalmadığını bana söylemekteydi zaten bildiğim kuşlardı 4 kardeşide aldım getirdim eve şimdi tekrar onlardan çoğaltmaya uğraşmaktayım.

tolga abi bizde uğraşalım dedik ama olmadı o zamanlar da cahildik tabi neyin ne olduğunu bilmiyoduk
keşke uğraşsaydık da elimizde kalsaydı küllerinden diyorum şimdi
aynen dediğin gibi şimdi düşünüyorum 7 8 sene önceydi pişmemiştik ortağımla
kuş dükkanından kuş alıyoduk o dişiye vurmak için
bide içerde oynayan sert kuşları secip alıyoduk
yanlışımız bu oldu
halbuki büyüklerimize danışsak yardım alsak
önerilen tarzda kuşa vursaydık
şimdi kafamızda rahattı kral kuşlarımızda vardı
nasip değilmiş

tolga40' Alıntı:
slm bende eski kuşlardan şimdiki kuşların daha iyi olduğunu düşünüyoum eski kuşları bende izledik ozamanlar şimdiki gibi tüzük yoktu havada tepinip uçum saati fazla olan kuşu severlerdi,yada kuşun havada attığı takla sayılır işte benim kuşum bi kakmada 420 takla çevirdi gibi öğünmeler olurdu şimdi 10 yaşındada bi çocuk bile oyun kuşunun ne olduğunu iyi kötü biliyor
kendi soruma benim cevabım
ben aradığım oyun kuşlarını yıllardır tek tek buldum 12 çift hepsi birbirinden sağlam damızlğım var kimsenin kuşunada ihitiyacım yok en ufak bi arayışımda yok kuşlarım özelliğine gelince yüksek uçarlar atışlı kuşlardır uzun kaçarlar bol taklalıdır sıkı çalışırlar çok uçarlar süratli kuşlardrı kümesin genelinde bu özellik mevcuttur.

ne tarz oynayan kuşu severim:benim beslediğim kuş tek uçacak aynı evin kuşuyla bile uçmayacak bulutta kaybolacak sanki o evin kuşu değilmiş gibi gezecek ama sefer arası düzenli olacak atıyorum 10 dk bi gökten atlayıp gelip tabanı arataklaları açarak baş taklasını vurarak 1 minare en az (33 metre ) şakülünü bozmadan omuza binerek oynayıp baş takladan sonra hafiften kendini aşağı salıp hızlıca fişek yaptığı yeri terk edecek 3 saat civarında havada kalıp son inişini bol taklalı ve yerine yapacak aradığım kuş bu
bu anlattığım oyunun üzerini yapan kuşumda mevcut şu an üretim aşamasındayım

kuşlarımda eksik nokta şu an görmüyorum kendi içlerinde eşlemelerle çok daha iyileride çıkacağını düşünüyorum salıcakla kalın :slm:
valla anlatışınıza göre kuşlarınızın maşallahı var ne denir helal olsun .
yanlız eksiği olmayan kuşun olabileceğine pek inanmıyorum . en iyi kuş artısı en çok olan kuştur bence . ayrıyetten bir minare bol taklalı seferli kuşların inişleri bol taklalı olmaz diye düşünüyorum . size kolay gelsin inşallah uçurursunuz da izleriz . kolay gelsin

s.a aradığım kuşu buldum öncelikle çok şükür anası ve babasıda elimize geçti sonunda oynuna gelince bu kuş sincanda bir abimizden geldi bu abiler türkiye genelinden kuş araştırıp parayı basıp alan meraklılar bizimde eski kuşların soyu onlarda iki gök gönderdiler sersem teki tekide oyunsuz sersem olana biraz uğraştan sonra uçmaya başlattık önce kısadan atıp geliyordu sonra nefesledikçe daire çizerek belli bir noktada yükseliyor 4-5 dakika içinde noktadan daha küçük olan yerden atıp geliyor yarım metreye oturana kadar en ufak şekilde kanat açma yok ve bu hareketi 28-23 sefer arası çıkarıyor ortalama 1,5-2 direk arası perdahlı oynadı 32 ay felan hiç bozma yada dakka şaşmadı gelişinde ve seferinde 20 sene kuş merakım vardır arabamla ank çok kapıya gittim ne gördüm ne duydum inanmazdımda seyretmesem uçtuğu noktayı bilerek takip ederek attığını görüp söylediğimde arkadaşlar yarı mesafesine gelince görüyorlardı mübalasız tek atışla yarım metreye oynamak ve seferlerinin hepsini aynı şekilde anlatılmaz..kuşun annesi abilerdeydi ama babası başkasındaydı vermiyordu oda kuş kaçıp gelmiş paketleyip gönderdiler şuan 3 kardeşi var 2 si hazırlanıyor uçan gökse elektrikçi erdoğandan aldığım dumanlıylan eş dumanlıda 50 metre deparlı sesli oynayan kuş 12 yavru aldım10 ayda güzel bi gök dişi yavrusunu oynattım 18 sefer çıkarda 12si 40 metre atış pek yoktu kısadan kitleyip oynadı kayseriden gelen misafirlere sattık bi yuva ufakları gök uzaktan kitleyip "bbasının çeyreği atıyor"4 metreden 2-5takla gevşek oynadı altını yapınca yere inemeyip çatıda 2 gün bikaç sefer yatınca makas yedi bol seferliydi yuva kardeşi dumanlı çok sert ve sallıydı uçmaz diye üstüne düşmedik kanat dizip havada kendini yırtıp oyuna başladı 2 metreden atışlı deparlı 28 sefer çıkardı yere inip ürküp kalkınca çatıda yattı sonra kayboldu 1 ay seyrettik daha iyi olacaktı 2 dumanlı yavru biraz gevşek oynadı daha şuan uçuyorlar kanat 3 fekte dizince sıkıya binecekler herhalde ama baba gibi hiç biri oynamıyorrr herkeze saygılar

özür diliyerek yanlış oldu 18-23 sefer 2,5-3ay uçmuştur sonra kaybetme korkusuna makasladık

Arkadaşlar kuşçulukta insanların arayışı kolay kolay bitmez diye düşünüyorum. Her ne kadar kümesinizde kuşların standartını yükseltirseniz yükseltin eğer çevreyle iletişim içerisindeyseniz, kendinizi çevrenizdeki kuşçularla yarış içerisinde görüyorsanız bu işin kesinlikle sonu yoktur.
Eskiden daha iyi kuşların olduğu yazılıyor çiziliyor. Mutlaka doğruluk payı var, kuşlarda görsellik aranarak sebap kuşlarla kırma yoluna giden çok oldu. Ama halen iyi kuşlar mevcut. Asıl bizim neye iyi dediğimiz önemli. Bence geçmişten bugüne kuş besleyenlerin arayışlarında da büyük değişimler oldu. Daha öncelerde kuşların sefer sayıları, oyuna gelirken ne kadar alçaktan aldıkları, ne kadar süre havada kaldıkları, devamlılığı gibi özellikler ön plandayken şimdi ise kuşun fişeğinin metresi, takla sayısı, gezmesi vb. konular ön plana çıkarılıyor. Görülüyor ki zaman içerisinde kuşlardan istenilen değişmiş. Örneğin siz ilk saydığım özelliklere sahip kuşlardan oluşan çok üstün kuşlara sahipsiniz. Yıllarınızı harcamışsınız. Ama birileri çıkıp kuşlar kısa oynuyor takla sayısı az filancanın kuşu 50 metre 20 taklalı oynuyor dediği zaman tabi normal olarak kendi kuşlarınızı gözünüzden düşürüyorsunuz. Bu tarz rüzgarların peşine takılıp elinizdekinin kıymetini bilemiyorsunuz. Maceraya yelken açıyorsunuz. Araştırın Türkiye de yapılan yarışmaları kazanan kuşlar çok uzun oynayan çok taklalı kuşlar değil. Birinci gelen kuşlar daha ortalama kuşlar. Çünkü bu kuşlar diğerlerine göre daha skorer oluyorlar. Ha gönül istemez mi kuşlarınız çok uzun bol taklalı oynasın, çok sefer yapsın çok alçağa girsin ister tabi ki ama maalesef bu kadar iyi özelliği bir araya getirmek gerçekten çok zor bir şey o yüzden bir standartın üzerine çıkıldıysa eldekini muhafaza etmek bu işin canbazlarının oyuncağı olmamak gerekir diye düşünüyorum bunlar benim fikirlerim.
Eldeki soyu yok etmeden ince eleyip sık dokuyarak yeni kanlar girmek, denemek olmuyorsa eldekine geri dönmek ve yeni denemeler yapmak ve bu şekilde çıtayı yükseltmek olmalıdır bence hedef.

perdah77' Alıntı:
Arkadaşlar kuşçulukta insanların arayışı kolay kolay bitmez diye düşünüyorum. Her ne kadar kümesinizde kuşların standartını yükseltirseniz yükseltin eğer çevreyle iletişim içerisindeyseniz, kendinizi çevrenizdeki kuşçularla yarış içerisinde görüyorsanız bu işin kesinlikle sonu yoktur.
Eskiden daha iyi kuşların olduğu yazılıyor çiziliyor. Mutlaka doğruluk payı var, kuşlarda görsellik aranarak sebap kuşlarla kırma yoluna giden çok oldu. Ama halen iyi kuşlar mevcut. Asıl bizim neye iyi dediğimiz önemli. Bence geçmişten bugüne kuş besleyenlerin arayışlarında da büyük değişimler oldu. Daha öncelerde kuşların sefer sayıları, oyuna gelirken ne kadar alçaktan aldıkları, ne kadar süre havada kaldıkları, devamlılığı gibi özellikler ön plandayken şimdi ise kuşun fişeğinin metresi, takla sayısı, gezmesi vb. konular ön plana çıkarılıyor. Görülüyor ki zaman içerisinde kuşlardan istenilen değişmiş. Örneğin siz ilk saydığım özelliklere sahip kuşlardan oluşan çok üstün kuşlara sahipsiniz. Yıllarınızı harcamışsınız. Ama birileri çıkıp kuşlar kısa oynuyor takla sayısı az filancanın kuşu 50 metre 20 taklalı oynuyor dediği zaman tabi normal olarak kendi kuşlarınızı gözünüzden düşürüyorsunuz. Bu tarz rüzgarların peşine takılıp elinizdekinin kıymetini bilemiyorsunuz. Maceraya yelken açıyorsunuz. Araştırın Türkiye de yapılan yarışmaları kazanan kuşlar çok uzun oynayan çok taklalı kuşlar değil. Birinci gelen kuşlar daha ortalama kuşlar. Çünkü bu kuşlar diğerlerine göre daha skorer oluyorlar. Ha gönül istemez mi kuşlarınız çok uzun bol taklalı oynasın, çok sefer yapsın çok alçağa girsin ister tabi ki ama maalesef bu kadar iyi özelliği bir araya getirmek gerçekten çok zor bir şey o yüzden bir standartın üzerine çıkıldıysa eldekini muhafaza etmek bu işin canbazlarının oyuncağı olmamak gerekir diye düşünüyorum bunlar benim fikirlerim.
Eldeki soyu yok etmeden ince eleyip sık dokuyarak yeni kanlar girmek, denemek olmuyorsa eldekine geri dönmek ve yeni denemeler yapmak ve bu şekilde çıtayı yükseltmek olmalıdır bence hedef.

AGZINA SAGLIK AHMET KARDESİM GÜZEL AÇIKLAMALARDA BULUNMUSSUNUZ

SAYGILAR

Oyunlu Kus ence DOneK miski yada cakmaklı Bende vardı oda ıcınde be abı yok bole bısey ;=) Saygılar

BULDUM DİYEN YALAN SÖYLER.İnsan oğlunun fıtrat ı bu yetinmek nedir bilmez.

ben buldugumu düşünüyorum iki çift damızlıgım var çok üst düzey olduklarını biliyorum

Üç çift damızlığımız var altından çıkan oynuyor iki senedir şükür yanıltmadılar bizi insan oğlu aç gözlüdür iyisinide bulsa iyinin iyisini ister sonra elindekilerden olur :)

Geri