aralarındaki fark

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan beyzade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 30K
kerkenez güvercin alamayacağını savunanlar 8084 sok.no 8. Çiğli adresine gelip canlı canlı izleyebilirler.

selam neden başka yerde almıyor mu ? :=)

bak arkadaşım hangi şehirde ve hangi çeşit kuş beslediğini bilmiyorum ama ben tekirdağda ikamet ediyorum bizim buralarda en tehlikeli resimdeki atmaca ismine malta şahini derlergüvercini havada görsün yeter bu şahini özellikle havaalanı olan şehirlere getirip salıyorlar uçağın motoruna çarpan kuşları avlayıp korkutsun diye

beyzade' Alıntı:
selam arkadaşlar çevremdeki kuş besleyen genç arkadaşlara ziyerete gittiğimde kuşları uçururkenhavada gördükleri her yırtıcı kuşa şahin demeleri dikkatimi çekti ve kendi bilgilerim doğrultusunda bu konuyu açmak istedim.

Merhabalar,

Ankara merkez'de ,Anıtkabir'in etrafında taklacı(havacı) güvercin besliyorum bu civardaki atmacalar ve kerkenezler güvercinlere kesinlikle yanaşmazlar hatta taklacılar(havacı) onlarla da oynarlar desem yeridir. (şehir merkezinde yaşayan atmacalar ile mera alanları veya ormanlık yerlerde yaşayan atmaca ve ya kerkenez türlerini de bir tutmuyorum)

Birkaç defa serçe vs.. gibi kuşları yakaladıklarına şahit oldum.

Aşağıdaki linkte bulacağınız gökdoğan için aynı şeyleri söleyemeyeceğim.Tandoğan'daki yüksek binaların (Ziraat Bankası Genel Müd. ve MKEK nin)üzerine yuvalandığı bahar ve yaz aylarında akşam üstü saat 15:30 civarında nerdeyse güvercin uçurmaya izin vermicek kadar tehlikeli bir avcıdır.

selamlar
CAN

arslan64' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
http://www.kazimcapaci.com/gokdogan.htm

selam tabiki hepsi şahin değil ama kuşlarımıza en cok zarar veren yırtıcı bu linktekidir.

Sana katılıyorum.biz buna UŞAK'ta sivri kanat diyoruz.bu geldikten sonra kuşun kurtuluşu pek olmuyor.çünkü bu kuş mesafe diye bişey tanımıyor.sadece kuşu secmesi yeterli.her türlü dalıyor kavolıyor ve sonuçta gözünüz gibi baktınıgınız en iyi kuşu yakalıyor.hatta bazen nispet yapar gibi kuşu yakalayıp üstünüzde 2-3 tur atar ve kuşun kafasını önünüze atar.

....... UşAkTaN SeRDaR aRSLaN .......

tabikide illerde we şehirlerde şahin beslenemez atmaca 2 3 tane ama kerkenez alayına gidiyo
KUBİLAY saygılarımla.......

Gerçekten haklısınız kerkenez en tehlikelisi çünkü çok sinsi yaklaşıyor ama bizim kuşlara hiç saldırmadı ALLAH a şükür

tabiat geregı bırı dogar bırı olur ben atmaca yada şahın gıbı kuşlara neden se kızamıyom çunku rabbım ona da oyle bır beslenme şekli vermış bunlarda dogal olarak kolay avı arıyo buldumuda alıp goturuyo saygılar

Herkes hoş ve güzel yazmış da..Yeni kümes kurdum kerkenez denen mahlukat kümesimin üstüne saldırıyor hergün 2 kuşumu aldı önüme indi kovaladım kaçtım , kuşlar hafif sıyrıklarla sıyırdılar işten..Ama yakında mutlaka çatının üstünde direkt yakalıcak ve en bişey yapamayacağım hepsinden kötüsü kuşlar kümesten korkup artık ardaki duygusal bağları kopacak..Bana bu kondua bir çare lazım..Ağ gibi bişeyle bu hayvanı yakalayıp şehir dışında bir yerde salmayı yada hayvanat bahçesine vermeyi düşünüyorum..Oda olmazsa havalı tüfekle uzaklaştırabilirmiyim acaba?Bana bir çözüm sunabilcek varmı acaba?

Kerkenez bizim memleketde bolca mevcut.Ben bizzat şahit olmadım ama sığırcık sürüleri ve serçeleri avladığını biliyorum.Öğle saatlerinde tek tük elektrik kablolarına konuyorlar,Karga sürüsü gelince hemen kalkıyorlar.Köyün dışında kayalıklarda tünüyorlar.Aynı kayalıklarda bazen yabani güvercinleride görüyorum.Güvercinler için önemli bir tehdit oluştursalar güvercinlerin orada işi ne..Bence bazı arkadaşlar Atmacayla karıştırıyorlar.Eğer aynı kuşlardan bahsediyorsak ben güvercinler için tehdit oluşturmadıklarını düşünüyorum.Zaten çok cılız ve ufak yapılı kuşlar.Güvercine vursa bile nasıl alabilecek..

zATEN alamıyorki üstüne kapaklanıyor ben orada olmasam , yada çatıda kapaklanabilse yiyecek..

koskore' Alıntı:
zATEN alamıyorki üstüne kapaklanıyor ben orada olmasam , yada çatıda kapaklanabilse yiyecek..
Biraz araştırma yaptım bir kısmını paylaşıyorum. ''Açık doğal ortamında yaşayan kerkenezlerin temel besini tarla faresi ve köstebekler gibi küçük memelilerdir. Şehirde yaşayan kerkenezlerin küçük ötücü kuşlar ve serçelerle de beslendikleri görülür.Bunun yanı sıra kertenkeleler,solucan ,çekirge ve iri böceklerle de beslenir.Bu türlere, kerkenezler daha çok yavrulama döneminde memeli bulma sıkıntısı çektiklerinde rağbet gösteririler.Kerkenezlerin başka kuşları yuvalarına dalıp bu yuvalardaki yumurta ve yavrulara saldırdıkları görülebilir.Yeni uçmaya başlayan kerkenez yavruları da bu böceklere ve omurgasızlara av tecrübesi kazanana kadar rağbet gösterirler.
Doğanlardan farklı olarak kerkenezlerin güvercinlere saldırıp avladıkları nadirdir.Zira güvercinler av olarak kerkenezler için fazla büyüktürler''

kerkenez güvercin almaz arkadaşlar saldırabilir ama o küçüktür alamaz bikaç kanat vurup süzülen varya o kerkenez hiç görmedim güvercine saldırdığını

bencede kerkenez güvercin almaz daha önce serce tarla faresi yılana filan daldığını gördüm ama yaklaşık 6 yıldır kuş besliyorum henüz güvercine daldığını görmedim

bu resimde kim kimi almıs

bu resimde kim kimi almıs 2 side kus ve yumurta dusmanı :)

Ekli dosyalar

• atyıl.webp
    atyıl.webp
    119.5 KB · Görüntüleme: 2,964
ikisinede yazık allahın yarattıgı hayvanlar hayatlarını idame ettirmek için beslenmeleri gerek

beslenme seklilleri nasıl olursa olsun gereklidir

doga kanunlarına karsı çıkmamak oluruna bırakmak hayvanlara zarar vermemek gerek diye düşünüyorum
allah verir allah alır neticede onlarada can tasıyor yasama hakları var hayatlarını almak vurmak öldürmek dogru degil diye düşünüyorum

doğanın gözü siyah olur yüzünde siyah maske vardır göz civarında..atmacanın gözü sarı siyahtır farkı ordan anlarsınız desenlerdende anlaşılır

EnisTürk' Alıntı:
koskore' Alıntı:
Biraz araştırma yaptım bir kısmını paylaşıyorum. ''Açık doğal ortamında yaşayan kerkenezlerin temel besini tarla faresi ve köstebekler gibi küçük memelilerdir. Şehirde yaşayan kerkenezlerin küçük ötücü kuşlar ve serçelerle de beslendikleri görülür.Bunun yanı sıra kertenkeleler,solucan ,çekirge ve iri böceklerle de beslenir.Bu türlere, kerkenezler daha çok yavrulama döneminde memeli bulma sıkıntısı çektiklerinde rağbet gösteririler.Kerkenezlerin başka kuşları yuvalarına dalıp bu yuvalardaki yumurta ve yavrulara saldırdıkları görülebilir.Yeni uçmaya başlayan kerkenez yavruları da bu böceklere ve omurgasızlara av tecrübesi kazanana kadar rağbet gösterirler.
Doğanlardan farklı olarak kerkenezlerin güvercinlere saldırıp avladıkları nadirdir.Zira güvercinler av olarak kerkenezler için fazla büyüktürler''

kerkenez tarlalık alanda güvercine dalar. zira ben şehir dışında kuş bakıyorum. kerkenez en büyük belalım. havada yakalayıp götüremiyor fakat yere düşürüp orada yiyor. buna şahit oldum. diğer yırtıcı kuşlara göre de daha korkusuz olduğu için kümesin önüne kadar geliyor.

kerkenez ve atmaca güvercini taşıyacak boyutta değildir dolayısıyla güvercini alamaz.güvercini yakalayan 2 kuş vardır ÇAKIR ve GÖKDOĞAN en tehlikelisi gökdoğandır.çakır kuşa tepeden dalar 1 kez takışır aldı aldı 2. bir performans sergilemez gökdoğan ise güvercinler için tam bir azraildir.her pozisyonda ve defalarca dalar

muygun' Alıntı:
kerkenez ve atmaca güvercini taşıyacak boyutta değildir dolayısıyla güvercini alamaz.güvercini yakalayan 2 kuş vardır ÇAKIR ve GÖKDOĞAN en tehlikelisi gökdoğandır.çakır kuşa tepeden dalar 1 kez takışır aldı aldı 2. bir performans sergilemez gökdoğan ise güvercinler için tam bir azraildir.her pozisyonda ve defalarca dalar

:tamam: :tamam: :tamam: Aynen öyle , atmacada çakır gibidir.Özellikle yeni sökülen kuşlara hamle yapar , alırsa hemen bir çatıda yer gider.Alamazsa bir hamle daha yapmaz.Ama gök doğan dakikalarca kovalar %95 de alır gider.Bu sonbaharda uçurduğum kuşlardan 8-9 tane aldı gitti.

Geri