Aslanbaş kelebekler.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 47
  • Görüntüleme Görüntüleme 24K

gokay

Üye
Siteyi ziyaret et
SLM. Arkadaşlar

BEYAZ DİŞİ

ARAP ERKEK

ARAP ÇAPAR DİŞİ

ARAP ÇAPAR ERKEK

Karabaş dişi ;

Karabaş erkek ;

Beyaz dişi ;

Maşallah, uçusları hakkında bılgıv verırsenız sevinirim bende bir çift kelebek alıyım diyorum, çeşit açısından.

Merhaba Gökay bey öncelikle maşallah diyelim kuşları9n çok güzel kostümleri var. Merak ettiğim birkaç husus var aydınlatırsanız sevinirim. Konu başlığında aslanbaş kelebkeler demişsiniz. Aslanbaş kelebekler dediğiniz kelebeklerin içinde ayrı bir ırkımı yoksa sizin kullandığınız bir tabirmi veya yöreye göre değişen bir isimmi. Ben şöyle düşündüm birinci resimdei beyaz kelebeğin kafa yapısı biraz değişik geldi aslanbaş dediğiniz bunun gibimi oluyor ?
Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Merhaba Hüseyin bey;
Aslan baş denilen kelebeklerin kafa yapısı daha büyük ve yuvarlak oluyor,1 ve 2. kuşlarda bu özellik daha belirgin, bu kuşlar daha cok kostüm kuşu ,genellikle tel kafeslerden dışarıya salınmıyor bu kuşlar, oyunları normal kelebek gibi cevik ve hareketli değil, damarı sağlam değil ,kaçma olasılığı yuksek, yavruluktan alıştırıp ucurursanız, anteramanını düzgün yaptırırsanız, bu kuşları seyretmeye doyum olmaz.İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

S.a Gçkay bey kuşlarınız gayet güzel kelebekler fakat aslanbaş larmı?Bu tartışılır bizim aslanbaş diye tabir edebileceğimiz kuşlar Laleli esnaf olan Hacı Cemal Temizel abiye ait kuşlardır bütün özelliklerini yansıtırlar..Bu resimler farklı bir siteden alıntıdır..Fakat ben kendi salmasını ziyaret ettim yakında tekrardan ziyaret edeceğim ve izni olursa resimlerini çekeceğim.

Ekli dosyalar

• img0152lj7.webp
    img0152lj7.webp
    20.3 KB · Görüntüleme: 10,622
  • img0157rn6.webp
    img0157rn6.webp
    20.7 KB · Görüntüleme: 10,796
Merhaba kemal bey;
Cemal Temizel beyin ismini duydum,gercekten bu işi senelerini vermiş duayen buyuklerimizden biri ve bu işin hakkını vererek yapıyo. Bazı arkadaşlarım ondan kuş aldı, bu resimdeki kuşlar sanırım manisada şampiyon olan kuşların yavruları.Aslanbaş kelebeklerde renk fark etmez, kafakuyrukta olabilir beyazda, siyahta.Maşallah kuşların tüy yapısı ve sakalları güzel, kostüm olarak bakarsak pacadaki siyahlıh kabul edilemez.Benim usteki beyaz ve en alttaki çapar daha 1 yaşını doldurmadı.Bu kuşlar bir kaç sene sonra tam olarak kafa yapısını tamamlayacaktır.Yorumunuz için teşekkür ederim Kemal bey.

Kafakuyruk kendi yavrum 2 yaşında,üsteki beyaz ve en alttaki çaparın babasıdır.Dedeleri manisadan gelmedir.
Karabaş erkek;

Karabaş dişi;

maşallah güzel kuslar kardes tuyunce hayrını gor bol yawru alma lar saygılar

Kafakuyruğun eşi nedir kendi gibi yavrular veriyormu bu tip kuşlar çok hoşuma gidiyor lekesiz maşallah çok güzel ne zamandır bende böle bi takım arıyorum elinizde başka varmı kafakuyruk beslemeyi çok istiyorum bi tane dişi yakaldım bide erkek yakaldım eş oldular ama dişi lekeli olduğu için pek hoşuma gitmiyor

Dişisi

Erkeği

Ben Cemal abiyi ziyaret etmeden önce resimlerine bakmıştım fakat gidip salmasını ziyaret ettiğimde aynı kuşlar çok çok daha güzel görünüyorlar yani diyeceğim kuşu canlı görmek lazım..paçada leke kabul edilir edilemez ..ama o kafa o sakal o boy o göğüs genişliği çok zor bulunur..saygılar..

Merhaba erkan bey;
Kafakuyruk kuşlar ,kendi gibi kafakuyruk kuşlarla eşleştirmelidir, araplar beyazlarla tabi burda soy önemli,mutlaka bu kuşlar karabaşlardan gelmesi lazım ,aksi taktirde karışık yavrular cıkar,sonuçta kelebek kostüm olarak bircok renk desenlerine sahip.Düzgün dişi bulursam almayı düşünüyorum, eski eşi karabaşlardan gelme arap çapardı,yavruları düz beyaz cıktı, 2 tane arap capar verdi ,2 tanede kafa kuyruk verdi ,kafakuyrukların bitanesi babadan güzel cıktı öteki kardeşinin paçalarında siyah lekeler vardı.
Gelelim sizin kelebeklerinize erkan bey,üsteki karabaşla alttaki kelebeğinizin soyları farklı,bunları eş yapmanızı tavsiye etmem,karabaşınıza eş yapmak istiyosanız ya ken gibi kafakuyruk kuşla eşlersiniz,yavrusu ne cıkar derseniz hiç belli olmaz ne geleceği kostüm olarak 4 4 lukte olabilir,beyaz ,arap çaparda cıkabilir veya cift karabaşlardan gelme beyaz erkek bulursanız oda olur.Alttaki kelebeğinizi edremit kuşuna benzettim,telkuyruk karaboyunlu,bu kuşların oyunları güzeldir.

Kemal bey sizle aynı fikirdeyim, Cemal beyde cok guzel kuşlar var,arkadaşların demesine göre ,kuşların yumurtalarına bile faiş fiyatlar veriyolarmış.Ben kelebeği bıraktım bango ya döndüm, elimde 3 cift kelebeğim var onlarıda bırakamıyorum, burada paylaşmak istedim.

gökay' Alıntı:
Gelelim sizin kelebeklerinize erkan bey,üsteki karabaşla alttaki kelebeğinizin soyları farklı,bunları eş yapmanızı tavsiye etmem,karabaşınıza eş yapmak istiyosanız ya ken gibi kafakuyruk kuşla eşlersiniz,yavrusu ne cıkar derseniz hiç belli olmaz ne geleceği kostüm olarak 4 4 lukte olabilir,beyaz ,arap çaparda cıkabilir veya cift karabaşlardan gelme beyaz erkek bulursanız oda olur.Alttaki kelebeğinizi edremit kuşuna benzettim,telkuyruk karaboyunlu,bu kuşların oyunları güzeldir.

Bende zaten ikisini eş yapmak istemiyorum ama ikiside yakalama olduğu için tesadüf eseride dişili erkekli geldiler hiç ellemedim eş oldular yavru aynı baba gibi çıktı hatta şekil olarak daha bile iyi diyebilirim amacım düzgün bi kafa kuyruk erkek bulmak ama çok çılgın fiyatlar çekiyolar bendede bangolar var sizdekileride gördüm çok şahaneler allah nazardan saklasın

Yukarıdaki arap ve beyaz kelebeğin yavrusu, arapın soyunu bilmiyordum , bu yavruyla ispatlandı karabaşlardan gelmiş olduğunu.

maşallahh..kuş cok guzell...

benım bıldıgıme gorede karabaslar kendı kostumune benzer kuslarla eslestırılmelı yoksa bozuk yawru verebılır ama soyları onemlı bu konuda .ve dıkkatımı ceken bı konu oldu yanlıs anlamadıysam kafa kuyruklar arap çapar dedıgınız kuslar gıbı mı yawru werdı? cevabınız ıcın tşk ederım sımdıden

Gökay öncelikle eşleştirmeler güzel olmuş beyaz la çapar gibi geldisini bildigin çaparla beyazi vurunca kesinlikle alcagin kuş kafa kuyruktur benimde kuşlarım da böyle eşli ve sana diyecegim son beyaz yavru hariç kuşlarinin biraz uzunlukta hatalari var uzun kuşlarla ve iyi kuşlarla eşleştir manisada getirtmeye çaliş manisanin kafa kuyrukları uzundur daha iyilerini alacagına eminim tuyleri kadar ömürleri olsun.

zeybek cüneyt' Alıntı:
benım bıldıgıme gorede karabaslar kendı kostumune benzer kuslarla eslestırılmelı yoksa bozuk yawru verebılır ama soyları onemlı bu konuda .ve dıkkatımı ceken bı konu oldu yanlıs anlamadıysam kafa kuyruklar arap çapar dedıgınız kuslar gıbı mı yawru werdı? cevabınız ıcın tşk ederım sımdıden

Bu beyazla capar karabaşlardan cıkma , yavruları duble karabaş geliyor ;

Anne baba ;

Bunlarda yavrular ;

Ekli dosyalar

• annebaba.webp
    annebaba.webp
    79.8 KB · Görüntüleme: 4,292
  • yav.jpg
    yav.jpg
    0 bayt · Görüntüleme: 3,189
[dailymotion][Dailymotion]GÖKAY BEY MAŞAALLAH KUŞLARINIZ GERÇEKTEN HARİKA BENİM BİRADER (ABİM) FANTOM DA ÇOK MERAKLISI BUNLARIN ONCA RENKLİ KUŞUN İÇİNE BİR ÇİFT ALDI KOYDU.
BİZİMKİLERDE GÜZEL YAVRU ALMAYA BAŞLADIK AMA DEDİĞİNİZ GİBİ BU KUŞLARIN KENDİNİ GÖSTERMESİ İÇİN EN AZ BİR YAŞINA GİRMESİ GEREKİYOR.
BENDE İLK KEZ SİZDEN DUYDUM BUNLARA ASLANBAŞ DENDİĞİNİ BİZDE KARABAŞ TIR ADI.
BOL SAĞLIKLI VE YAVRULU SEZONLAR DİLERİM SAYGI VE SEVGİLERLE...
HAVACI
[/dailymotion][/Dailymotion]

hımm ilk defa böle bişi görüyorum bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim bizde yavas yavas öğreniyoruz işte:)

kuşlar gerçekten çok güzel siyah karabaşların kesmeleri kuyrukları ve gözleri mükemmel.umarım kendi damarını devam ettirir ve bol bol yavru alırsın

Resimlerin devamı :

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    148.9 KB · Görüntüleme: 1,182
  • 2.webp
    2.webp
    235.1 KB · Görüntüleme: 1,149
  • 3.webp
    3.webp
    336.5 KB · Görüntüleme: 1,351
maşallh abi beyazlarcok guzell abi..,bi sorun olucak,bu ıkı beyaz yavruu hangi kuşlardan cıkma abi..?

kuscu522' Alıntı:
maşallh abi beyazlarcok guzell abi..,bi sorun olucak,bu ıkı beyaz yavruu hangi kuşlardan cıkma abi..?
Baba karabaş anne beyaz, karabaşa dişi bulunca ayıracağım, yanlız yavruların son hali baya yapılı.

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    753.6 KB · Görüntüleme: 1,243
  • 2.webp
    2.webp
    861.4 KB · Görüntüleme: 1,230
Maşallah abi kuşlar mükemmeller aslanbaşlar baya bi güzel çaparların la beyazlarının karabaşlardan gelme olduğu belli oluyor zaten tüy yapısından bu aralar bende hoşlanmaya başladım bu karabaşlardan askerlik gidince bi çift almayı düşünüyorum ama karabaş degil çaparla beyaz almayı düşünüyom karabaşlardan gelme baqalım inşallah buluruz aradıgımız gibi bi kuş tüyleri kadr ömürleri olsun diyorum abi saygılarımla "SrKnbNcK

BILGININ ICIN TEŞEKKURLER NİZAM ABİ,inşallah aradıgınız dişiyi bulursunuz.. bir sorum daha olucak hıc karabaş takımınızın alttından şu zamana kadar cift beyaz veya cift çapar yavru cıkan oldumu?

Çift karabaştan beyaz geldi, cift beyazdanda karabaş geldi.Çapar genelde arap, karabaş eşleşmesinden cıkar.

kuşlarınız gerçekten çok güzeller.arap erkekte aslanbaşlardanmı.bol yavrulu sezonlar dilerim.

Geri