İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Ersun bey;
Kelebek dediğiniz uçmalı tabi, son zamanlarda kelebeklerin arasına aslanbaş denen, daha iri yapılı ,hantal, kostum kuşlarına ilgi duyuldu.Bende bu pastadan nasibimi aldım.Aslanbaşın haricinde, normal benim beslediğim kelebek ırkı yani kümesimde olan, karabaşlardan gelme, karabaş, beyaz, arap ,renkleri bulunmakta.Burada dikkatini çekeceğim nokta arapların kuyruk altında beyaz muhur dediğimiz işaret bulunur, bu işaret diğer kelebek ırkında bulunan düz araplarda olmaz.Kırlangıclardan gelen duz arapla , karabaşlardan gelme beyaz eşleştirilmez yani.Bu kostümle ilgili bir detaydır.Kuşu kötülemek anlamında değil.Bu günki piyasada kırlangıc kelebekler burada fiyat olarak benim beslediğim kelebeklerden pahalı, dönüşlerini anlatmaya zaten gerek duymuyorum.Ben kelebeklerin damızlıklar hariç bir kısmını ucuruyorum, yeni cıkan yavrular dahil.
Baska kuşu yapma bir kuştur, günümüzde akbaş baska modası vardır, ve bu modayıda tüketmiş durumdayız, bu kuşlar İstanbulda bolca uretildi, kimse ilgi duymuyor artık.İzmir ,Bursa gibi şehirlerde hala meraklısı cok.