Aslanbaş kelebekler.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 47
  • Görüntüleme Görüntüleme 24K
gurcay10' Alıntı:
kuşlarınız gerçekten çok güzeller.arap erkekte aslanbaşlardanmı.bol yavrulu sezonlar dilerim.

Arap erkekte karabaşlardan gelme, kuyruk altında beyaz damgası mevcut buradanda karabaşlardan geldiğini anlarsınız,,yavrusunu almak kısmet olmadı, dişisi genc ,ikinci yumurtasına yatıyorlar şimdi.

Ekli dosyalar

• arap..webp
    arap..webp
    151 KB · Görüntüleme: 1,632
bilginiz için teşekkür ederim.bol yavrulu sezonlar dilerim.

s.atüyleri kadar yavruları olur inşallah kuşları uçurmuyormusun bende de var zabun hocanın kuşlarından kaafiller var birde aslanbaş erkek var arap var kafa olmaz zayıf uçarlar demişssin yanılmıyorsam bendekiler süper uçuyor oyun var kafada var gerçi aslanbaşı yakalamışdım ama şahin daldı kuşlara benim denizli dolapcları aşagıya dogru kaçarken karanbol de girdi aralarına indibana ben de bir gün yakalamadım gider diye hayvan korkudan kümesden kafayı bile çıkarmadı bende sahiplendim gerçi sabini bilsem hemen veririm ama kimbilir kimin .mahallede varbir kaçkişi onlarınsada haytda vermemde şimdiki evime yeni taşındım 1 ay oldu ilk günlerde oglum var 12 yaşında o kaldırmış kuşları dolapcı yavrular daha hiç uçmamışdı 7 8 tanesi büyüklerle sinege çktılar daha sonra ikisini hemen üstümde biri tutmuş şimdide ben kuş uçurdummu hemen prıltı veriyor altdan kuş kaldırıyor yakalayamazda kuşların dikkati dagılıyor burda bütün mahhelle benim kuşlara kuş kaldırıyor yüzlerce kuşun arasından geliyorlar artık alıştılar ee bende onlardan yakalayıpda geri veririsem çok ayıp olur hemen pazara yada bir arkadaşıma hediye ederim yakalanan kuşların birer kardeşleri bende kuşları büyüklerle geçen 10 km den saldım evi buldu kaçanlar acemiligimize geldi ama bizim oldugunu bile bile getirmiyor dahada yakalamaya çalışıyorsa bunda hayra yormak yanlış olmazmı konu dagıldı ama maksat muhabbet olsun sana bol yavrulu saglıklı kayıpsız bir sezon dilerim virde bu baska ırkı sendede var heralde nerde gelme bu kuşlar bilgin varmı ırkları hakkında.. balıkesirden saygılar..

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Ersun bey;
Kelebek dediğiniz uçmalı tabi, son zamanlarda kelebeklerin arasına aslanbaş denen, daha iri yapılı ,hantal, kostum kuşlarına ilgi duyuldu.Bende bu pastadan nasibimi aldım.Aslanbaşın haricinde, normal benim beslediğim kelebek ırkı yani kümesimde olan, karabaşlardan gelme, karabaş, beyaz, arap ,renkleri bulunmakta.Burada dikkatini çekeceğim nokta arapların kuyruk altında beyaz muhur dediğimiz işaret bulunur, bu işaret diğer kelebek ırkında bulunan düz araplarda olmaz.Kırlangıclardan gelen duz arapla , karabaşlardan gelme beyaz eşleştirilmez yani.Bu kostümle ilgili bir detaydır.Kuşu kötülemek anlamında değil.Bu günki piyasada kırlangıc kelebekler burada fiyat olarak benim beslediğim kelebeklerden pahalı, dönüşlerini anlatmaya zaten gerek duymuyorum.Ben kelebeklerin damızlıklar hariç bir kısmını ucuruyorum, yeni cıkan yavrular dahil.

Baska kuşu yapma bir kuştur, günümüzde akbaş baska modası vardır, ve bu modayıda tüketmiş durumdayız, bu kuşlar İstanbulda bolca uretildi, kimse ilgi duymuyor artık.İzmir ,Bursa gibi şehirlerde hala meraklısı cok.

Ekli dosyalar

• ban.webp
    ban.webp
    70.8 KB · Görüntüleme: 1,556
selam kusların masallahı var bence ama bı sorun var son resımde kafa kuyrukla edremıttı es vurmussun

IZ_MIR_LI' Alıntı:
selam kusların masallahı var bence ama bı sorun var son resımde kafa kuyrukla edremıttı es vurmussun

Çatıdaki kelebekler, karabaşlardan gelme, kuşların yavru halleri bir önceki sayfada var, edremit kelebeği kümesimde yok, taktir sizin yinede.

maşallah güzel kuşlar bende edremit göremedim benzetti heralde tüyleri kadar çok ömürleri ve yavruları olur inşallah.

gökay' Alıntı:
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Ersun bey;
Kelebek dediğiniz uçmalı tabi, son zamanlarda kelebeklerin arasına aslanbaş denen, daha iri yapılı ,hantal, kostum kuşlarına ilgi duyuldu.Bende bu pastadan nasibimi aldım.Aslanbaşın haricinde, normal benim beslediğim kelebek ırkı yani kümesimde olan, karabaşlardan gelme, karabaş, beyaz, arap ,renkleri bulunmakta.Burada dikkatini çekeceğim nokta arapların kuyruk altında beyaz muhur dediğimiz işaret bulunur, bu işaret diğer kelebek ırkında bulunan düz araplarda olmaz.Kırlangıclardan gelen duz arapla , karabaşlardan gelme beyaz eşleştirilmez yani.Bu kostümle ilgili bir detaydır.Kuşu kötülemek anlamında değil.Bu günki piyasada kırlangıc kelebekler burada fiyat olarak benim beslediğim kelebeklerden pahalı, dönüşlerini anlatmaya zaten gerek duymuyorum.Ben kelebeklerin damızlıklar hariç bir kısmını ucuruyorum, yeni cıkan yavrular dahil.

Baska kuşu yapma bir kuştur, günümüzde akbaş baska modası vardır, ve bu modayıda tüketmiş durumdayız, bu kuşlar İstanbulda bolca uretildi, kimse ilgi duymuyor artık.İzmir ,Bursa gibi şehirlerde hala meraklısı cok.

evet Karabaşlardan gelme araplarda kuyruğa doğru mühür bulunmakta.Karanfillerde ise düz renk olarak fakat zorda kalındımı eşlene bilir karanfil ve karabaşlardan gelme kuşlar verdikleri yavru kanının kalitesine göre hem karabaş hemde karanfil çıkabiliyor sırf karalar için değil tabi diğer renkler içinde.İzmirde hala meraklısı var karabaşların bende en iyisi için uğraşıyorum benim kuşlarımın kanında Aslanbaşlık olmamasına rağmen boy ve kuyruk olarak Aslanbaşlar kadar uzunlar.Manisadan yayılan bu kuşların normalde aşağıya oynaması gerekiyor seri ya da geniş açıyla fakat şimdi yeni bir kanla karşıya oynayanlarınıda çıkardım sırtlarında sayılı nokta oluyor fakat her güzelin bir kusuru vardır kısmetse seyri bol bir yaz geçecek. (:

Arkadaşlar bu bahsi gecen baskalar kelebek değil yanlış anlaşılmasın, İzmirde bazı kelebek kuşlarına baska deniliyor, benim bahsettiğim kısa gagalı paçasız, dalıcı ırk.

çok doğru soyledin nizam abi..2 3 sene önce kırımızı ve sarı baskaları parayla alamıyodun,şimdi ise genellikle herkeste bulunuyoo..

slm gökay..ben ank hakan..kelebek güvercinlerin çok güzel.bunların 1 çiftine sahip olabilirmiyiz.?? teşekkürler.536/5809808

MAAŞALLAH GÖKHAN BEY KARABAŞLAR GERÇEKTEN ÇOK GÜZELLER GÜLE GÜLE SAĞLIK VE MUTLULUK İÇİNDE BESLEYİP ÇOĞALTMANIZI DİLİYORUM SAYGILARIMLA N ÇAKIR..

Nizam Abi maaşallah aslan gibiler (: Harikalar tekrar tekrar maaşallah.. Umarım bol yavru alırsınız bunlardan..

Nİzam abi bende başladım bu işe yakında görüntüleri paylaşırım hayırlısı ile

Nİzam abi bende başladım bu işe yakında görüntüleri paylaşırım hayırlısı ile

Hayırlısı olsun Serkan kardeşim.

Maşallah güzel yavru kesme,kuyruk eşgal olarak gayet iyi.

Geri