at sineğini kuşlardan nasıl uzaklaştırabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 48
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K

cnytclr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tyenuc relic
Meslek
çoban
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar;
kumrular balkona geldiklerinde at sineğinide beraber getiriyorlar,kuşlarımda çok rahatsız oluyor.onlar rahatsız olunca bende rahatsız oluyorum açıkçası,at sineğini nasıl uzaklaştırabilirim.
sprey şeklindeki sinek ve böcek ilaçları etkili olur mu acaba?
saygılarımla....
tekrar hayırlı ramazanlar.

arkadaşım merhaba blotic diye bir ilaç var onu al 5 litre suya bi kapak koy o su rakı renginde olacak daha sonra kuşların kafasını sokmamam şartıyla hepsini daldır kümese at yanlız ilaçladıktan sonra sakın uçurma kaçma şansı yüksek çünkü o ilaç vücudunu kaşındırdığı için yerinde duramaz hayvanlar ondan sonra at sineği böcek v.s kalmaz selamlar

hatta arkadasın dediği ilaç o kadar etkiliki güvercinler agresifleşip etrafına saldırabiliyor...

Ben blotık kullanıyorum geyette memlunum ılk uyguladıgında bıraz kasıntı oluyor kuslar onun ıcın huzursuz olabılıyolar bı kac saat, ama snrasında gayet rahat oluolar her turlu dıs parazıtten kurtuluyorlar...

kşçularda 3 ytlye ilaç var onu sık

nskyigit' Alıntı:
kşçularda 3 ytlye ilaç var onu sık

Merhaba. Mesajlarınızın tamamında Türkçe karakterimizden kullanmama gereksinimi duyuyorsunuz. Lütfen mesajlarınızın tamamını chat dili yerine Türkçemizi tamamen kullanarak yazınız.

arkadaşlar parazitler için en etkili ilaç ardaptır.at sineğinden kurtulmak istiyorsanızkümesinizebıldırcın alın 1 erkek 2 dişi olacak çok etkili çözümdür saygılar

miskici 57 kardeş ;
ben balkonda besliyorum bide bıldırcın alırsam artık sonum hiç iyi olmaz apartman at sineği gibi yapışır vala bana:))
saygılarımla...

bazı kuscular at sınegı ıyı dıyolar kusdakı bıtlerı yıyormus ??

ee ztn ikiside parazit deilmi bide basoglann bey benim yazm sizi hiç ilgilendirmez doru değilmi sonuçta bnm kararırım

nskyigit' Alıntı:
ee ztn ikiside parazit deilmi bide basoglann bey benim yazm sizi hiç ilgilendirmez doru değilmi sonuçta bnm kararırım
ne demek ilgilendirmez.
elbetteki ilgilendirir.
sizi daha önce defalarca uyardığımızı hatırlıyorum hala ısrarla chat dili ile konuşmaya devam ediyorsunuz.son kez uyarılıyorsunuz. :sinirli:

Bolfo geçici çözümdür kalıcılık yaratmaz. üzerinde var olan sizin at sineğine benzettiğiniz kanat sinekleri kan emen sineklerdendir. Kısa süre sonra kuşlarınızda çiçek(fox) salgını başlayabilir. BLOTIC kesin çözümdür. Kuşlarda yan tesiri yoktur. Kaşınmalarının sebebi rahatsızlık değil kurtulmak için çırpınan haşereleri üzerinden temizleme davranış biçimidir. Harekete geçen haşereler çırpınırken vermiş olduğu hareketten kuşumuz onları bir an önce dökebilmek için kaşınır ve ayaklarını sertçe yere vurarak tepkisini gösterir. Kuşlarınızı ilaçlı suya sokup friksiyon yaptıktan sonra (kafalar sokulmuyor) kalan su dökülmüyor ve ilaçlama pompası veya camsil fısfısı yardımıyla püskürtüldüğünde tüm salmanın haşereleri, yumurtalarıda kesin sonuca getirilmiş oluyor. Selamlar.

Tüyler arasında saklanıp kan emen sinek BOLFO'nun etkisinden kaçar veya ölür. Bu etki 3-5 gün sürer. Etkisi kalıcı değildir geçer. Oysa Salmada aralıklarda dışkı birikimlerinde bir sürü yumurta bırakmıştır. Her gün çıkmaya devam edeceklerdir. Artık yemleri yemeye gelen yabanilerin taşıdıkları da cabası. Devamlı periyodik her hafta bolfo kullanmak hem zahmetli hem masraflı olacaktır. Imperator veya Blotıc ya da bulursanız Ardap kesin çözümdür. Etkileri uzun sürelidir.

Blotic i Birkere Kullanmak Yetiyor Değilmi ? Fiyatı ne kadar ve nerde Bulabilirim ?

Blotic i Bir kere kullanmak Yetiyormu ?
Kuşları İlaçladıktan kac saat sonra ucurabiliriz?
Fİyatı ne kadar ve nereden bulabiliriz
Cevaplarsanız Sevinirim

eczane ve kuşçulardan 3 ile 5 ytl arası sanırım etkili çözüm

Blotic 500 CC 20 YTL 07.11.2008 de kendim ecza deposundan aldım.

Nedense bulması zor olan bir ilaç.
İhtiyacı olan arkadaşlara yollaya bilirim.

S.A arkadaşlar,dış parazitler (gece kenesi) dahil İmparator isimli bir ilaç sayesinde engellenebiliyor.fakat bu ilacı uygularken;
1.İçerde güvercin yavru bırakmayın.
2.içerde yumurta bırakmayın.
3.Kuşların hepsini dışarı çıkarın.
4.Bir bez parçasını ıslatıp,ağzınıza maske yapın.
5.İlaçlama işi bittikten yarım saat sonra kümesi havalandırıp,kuşları kümese salın.
Saygılarımla.
Ömür DENİZ.

İmparatorun etki dozu düşürülmüş(seyreltilmiş) kuşlar içerdeyken üzerlerine dahi püskürtme yapınca yan tesiri yok.Yumurtaların üzerine sıkmayın.Bir camsil fısfısına bir tatlı kaşığı imperator koyup üzerini suyla dolduruyorum.Çok kaşınan kuş olunca kanatlarından tutup kaldırıyor kanat altlarına ve kuyruk altı yardımcı tüylerin arasına sıkmak suretiyle kuşu rahatlatıyorum.Kuluçka yatan tavuğa direk üzerine tüylerini aralayarak fısfıslıyorum yan tesirini görmedim duymadım.Alerjik yapılı arkadaşlarda gözlerde yanma ve yutakta gıdıklanma yaptığı söyleniyor.Zehirlenme görülmedi.Orijinali yapıldığında salmaya 6 ay sinek girmezdi şimdi bir hafta sonra etkisi geçiyor.Blotic in küçük ambalajı 6 YTL ve aynı şekil fısfıs kullanınca çok daha etkili.Gözlere boğaza yan tesiride yok.Büyük tulumbayla kuşlar salmadayken üzerlerine sıkarak dahi kullanıyorum yan tesirini görmedim.Dış parazitlere güzel ve ucuz çözüm.

s.a tahir bey size katılıyorum.çünkü önceleri ilacı kümeslere atarken önlem aldığımız halde zehirlenme belirtileri olurdu fakat şimdi maske kullanmadan dahi uygulama yapabiliyoruz.fakat tedbiri elden bırakmamakta fayda var.saygılar
ÖMÜR DENİZ

Aleykümselam Ömür Deniz arkadaşım,
bu hobiye gönül verenlerin birinci derecede klavuzu sizin söylemiş olduğunuz tedbiri elden bırakmamak sözcüğü olmalıdır. Bir anlık ihmal karşımıza kötü olayların yaşanmasına sebep olabilir. Örneğin salma temizliğinde ağzını, burnunu kapamayan arkadaşlar uçuşan tüy ve partikülleri yutunca ani yükselen baş ağrısı, ateş, bulantı hissi v.s izlenimleriyle karşılaşabilir kısa bir müddet sonra ilaç almadan dahi geçse bile insanın aklında soru işareti kalır. Bunların ilerde daha büyük sorun olarak karşımıza çıkmaması için her zaman size katılıyorum. Her konuda ilkönce tedbir olmak zorunda. Selamlar.

Ekonomik olması, yan etki riski taşımaması, uzun süre kalıcı olması önemli. Sprey tarzı savarlar çok kısa etkilidir. Etkisi çabuk geçer tek tek ilaçlamak uzun sürer. Dahada basit ve kolay bir başka uygulama önereyim. Kuşlarınıza her hafta banyo yaptırmayı alışkanlık haline getirin. 10 litrelik banyoluğa suyu dökmeden önce bir avuç tuzu eritip ekleyin, bir kahve fincanı elma sirkeside katın ve banyo yapsınlar. Tüylerde bu eriyikler uzun müddet dış parazitlerin yuvalanmasını ve yumurta bırakmasını önleyecektir. İçtikleri andada metobalizmalarına yararı var. selamlar.

evet bendede böle olay oldu ama ben kusum dakik at sineqini alıp öldürdüm bi kaç defa sonra ilaç sürdüm qeçti ama sineqi welinle öldürdükten sonra salınca yine qelio walla

saygılarla çılqın kuscu

Bilotici verilen miktardaki su ile karıştırıp cam sil fısfına koyup kusları suya sokmadan elimize alıp kanat altlarına vb. sıksak olurmu.

Erdal yeni tüylenmiş yuvadaki 20-25 günlük yavrulara yazdığın şekilde uyguluyorum selamlar.

Geri