at sineğini kuşlardan nasıl uzaklaştırabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 48
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K
Merhaba arkadaşlar ,kümes içi böcekler ve kuş üzerindeki asalaklar için ,kuşlara zararı olmayan ve oldukça etkili BOLFO ilacınıda kullanabilirsiniz.daha hesaplı bir ilaç almak istiyorsanız OPTİGAL 5 tavsiye edebilirim..SAYGILARIMLA
ÖMÜR DENİZ

Merhaba sevgili Ömür BOLFO ve OPİGAL S nin serpilerek kullanım etken günü bir haftayı geçmez. Serpildikten sonra kuşun banyo yaparsa anında etkisi kalmaz. Onları ancak çok rahatsızlık verdiği durumlarda geçici çözüm olarak kullanabilirsin. Örneğin kümesinde 2-3 çift güvercin besliyorsun. haftada bir kere ilaçlama yaparsın. Büyük bir salman ve oldukça kalabalık bir sürüye sahip olanlar mecburen etkisi kalıcı olan ve ilaçlanması kolay şekilde davranmak zorundalar. Selamlar.

MERHABA Tahir abicim zaten bizler ismini vermiş olduğum ilaçları düzenli olarak kullanmaz isek yani tedbiri elden bırakırsak uyguladığın ilacın hiç bir anlamı kalmaz.ben bu tarz toz böcek savarları düzenli olarak uyguluyorum .hatta bir pet şişenin kapağına 8-10 delik açtım çivi ile . tozu içine doldurup sıkıyorum.kümesin içini bu şekilde ilaçlıyorum.zaten belli bir düzenle ilaçlama yapınca faydası oluyor.ayrıca salmam yok.dönek beslediğim için uçuruyorum.kümeslerimde bir hayli kalabalık.dönek,saya,hünkari toplam 110 tane kuşum var.bu sezon 30 adet yani 15 çift kuşla sezona girdim.120 adet yavru aldım. bu da düzenli ilaç kullanmamın güzelliği
SAYGILAR
ÖMÜR DENİZ

Maşallah Ömür kardeşim gerçekten örnek bir meraklı arkadaşımızsın her türlü tedbiri hazır kıta bulundurmak huzurlu günler için vazgeçilmezdir. Başarılar diler en güzel günlerde hobini yaşamanı dilerim. Selamlar.

tüm arkadaşlar bilgilensin ben yaklaşık 20 senedir tarasta kuş beslerim blotik ilacını 20senenin üzerinde kullanırım hiç sorun yaşamadım
ben en iyi çözüm yeterki içmesin
kuşların tepinmesinin sebebi deri altına etki yapıyor bırakın at sinegini deri altındaki mikroplarıda öldürüyor
ayrıca kuş 6 ay boyunca korunma saglıyor
ben her 4ayda bir yaparım artan ilaçlı suyuda kümesin her yerine dökerim cıplak yavru yumurta dada kullanırım hiçbir zararını görmedim ayrıntılı bilgi için www.kuscusafak.comdan her konuda ulaşabilirsiniz allaha emanet olun şafak yılanlı 05555195790

miskici57' Alıntı:
arkadaşlar parazitler için en etkili ilaç ardaptır.at sineğinden kurtulmak istiyorsanızkümesinizebıldırcın alın 1 erkek 2 dişi olacak çok etkili çözümdür saygılar

slm abicim bu bıldırcını ben gördümde uçarmı o bıldırcın bnm kümesim yokta dolabım war cevap yazan olursa sewinirim 2 gün olduda ...

Aleykümselam Ömer eğerki güvercinler büyük bir salmada dışarı çıkarılmaksızın bakılıyorsa salma içinde dış parazit yoğunlaşmasını engellemek için bıldırcın katmak düşünülebilir. Dışarı çıkarsa uçup kaybolma riski vardır. İlaçlamak daha düzgün ve olması gereken yöntemdir.

saul abi ama mersinde kuşçularda ilaç satılmıo dediginiz ilaçlardan nerde bulabilirim yada ismini werseniz iyi olur benim için şimdiden teşekürler...

0535 365 1157 Muammer Vurkun Pendik/İstanbul
Görüşürsen kargo ile sana yollamada yardımcı olacaktır. Selamlar.

hasan_22' Alıntı:
arkadaşım merhaba blotic diye bir ilaç var onu al 5 litre suya bi kapak koy o su rakı renginde olacak daha sonra kuşların kafasını sokmamam şartıyla hepsini daldır kümese at yanlız ilaçladıktan sonra sakın uçurma kaçma şansı yüksek çünkü o ilaç vücudunu kaşındırdığı için yerinde duramaz hayvanlar ondan sonra at sineği böcek v.s kalmaz selamlar

Arkadaşa aynen katılıyorum yalnız tarif edilen ilaca kuşları sokmak yerine birtane fıs fıs yardımıyla kuşlara kanat altlarına kuyruk altlarına sırtlarıuna ve yuvalarına sıkıldığı zaman daha etkili olduğunu biliyorum...
Çünkü ben bu yolla kesin netice alıyorum...

Saygılaırmla..

tahirsadan' Alıntı:
Aleykümselam Ömer eğerki güvercinler büyük bir salmada dışarı çıkarılmaksızın bakılıyorsa salma içinde dış parazit yoğunlaşmasını engellemek için bıldırcın katmak düşünülebilir. Dışarı çıkarsa uçup kaybolma riski vardır. İlaçlamak daha düzgün ve olması gereken yöntemdir.

slm abi bide şu bıldırcınları dama alıştıra bilirmiyiz acaba sormak istedimde satılan bir yer buldum..

Ömer güvercinler alıştırılıp uçurmak içindir ve yeteneklerince bizlere keyif verirler. Bıldırcını ise yumurtasından Bronşit v.s solunum yolu hastalıkları için , etini bıldırcın kebabı yapmak için kullanırlar. Alıştırıp ne yapmak istiyorsun anlayamadım.

yukarda arkadaşımızın söyledigi gibi blotic çok etkili bir ilaç gerisi yalan sprey falan kullanımınıda çok güzel anlatmış bence siz onu deneyin

arkadaşlar at sinegi güvercinde kötü degildir. güvercinin üzerindeki diger asalakları yok eder. temizlenmiş güvercinden kendisi digerine geçer. araştırırsanız bunu daha iyi öğrenirsiniz

selam kardes benimkilerde de vardi at sinegi ben bol bol yikiyordum sudan acayip korkuyorlar hemen ölüyorlar
devamli yika
bide temiz tut yuvayi devamli temizle kirec at biraz yanmamis fazla deyil ama denemekte fayda var isal olan kuslari ayir

selam bide baytri ama hakikisi olacak sivi bu 5 litre suya 1 mililitre anladinmi cok az yani ha koy kuslara ver cok koyma öldürürsün kuslari her kastaliga iyi geliyor tecrübeden diyom almanyada eczanelerde doktor recetesiz vermiyorlar 50 euro sisesi 100 ml

Merhaba arkadaşlar. Biyotoks denen ilaç arkadaşlarında anlattığı gibi dış parazit meselesini kökünden bitiriyor. 2,5 tl olan bu ilaç hem kuşları hemde kümesi tamemen arındırıyor.Ben iki yıldır kullanıyorum çok faydasını gördüm. Bu ilacı cam sil şişesine koyup püskürtmeli olarak kullanabilirsiniz.Kolay gelsin.

Blotic aldım ve kullanıyorum gerçekten cok etkili bir ilaç kusun uzerınde bi at sineği göreyim hemen hepsini aksam ustu bloticli suyla ilaçlıyorum içeriye sokuyorum gece bıraz kasınıyorlar sabaha sınek mınek kalmıyor gercekten blotic i onerırım :heyo:

peki bu sineklerın ölülerını goruyormusunuz yani oluyorlarmı yoksa kacıyorlarmı bence bu da cok onemli bi konu ??

Geri