Ayağı Yamuk Büyüyen Yavru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pasovski
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 908

pasovski

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emir Paşov
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Selamlar .
Bildiğiniz gibi acemi anne babalar yavrunun yuvasını düzgün yapamıyorlar yada çok yattıklarından bazı yavruların ayakları yamuk büyüyor. yana doğru açılıyor. bir yavrumda daha böyle oldu kuş tüğlendi daha sonra azgın erkekler kasasına girip bine bine öldürdüler . Çözüm aradım fakar fazla bi bilgi edinemedim. Elimde şuan bi mısıri yavrusu var bir yağaı yana doğru açık. Acaba sağlam ayağına bağlasam bi hafta kadar bi süre bekletsem yavru ayakta durabilcek kadar düzelir mi . yavru daha tüğlenmedi 1-1 buçuk haftalık falan . Veya daha kesin bi çözümü olanlar paylaşabilirmi . Şimdiden teşekkürler

TABANI DÜZ SANDIKLARDA ,YUVA ÇUKURU OLUŞMAMIŞSA AYAK AÇILMALARI GÖRÜLEBİLMEKTE.

YUVALIK OLARAK PLASTIK , TOPRAK...KASE YUVALIKLARI TERCİH EDELİM..ALTLARINDA MUTLAKA DA HAVA DELİKLERİ OLMALIDIR..

Bu başlıklardan bir sürü var arama yaparak bulabilirsin.

böyle çok bilmiş gibi konuşmak yerine kesin çözümün olduğu bi başlığın linkini atsan daha güzel olurdu onur kardeşim. bizde baktık heralde başlıklara elimizden geldiğince ama bu diğerlerindeki gibi ayak sakatlanması değil .

Saygısızlık ettim özür dilerim. Kendim açıklayayım.Keçe olmayan plastik yuvalıklar da ot olmayan raflarda yavrular tutunacak yer bulamazlar ve ayakları sürekli yanlara açılır. Ve o şekilde büyümeye devam eder. Eğer böyle bir nedenden dolayı ise ayağını acıtmayacak şekilde bir bez parçasını ip şeklinde kesip ayakları bağlayıp düz durmasını sağlayabilirsin fakat sadece yavruyken işe yarar. Bir başka nedense genetikle alakalıdır 1. dereceden yakınlarsa anne babaları akraba evliliği olmuş olur ve yavruda bu gibi sakatlıklar meydana gelmesi yüksektir. Ve bildiğim kadarıyla tedavisi yoktur.

sağolasın kardeşim zaten bir pipetten ufak bi destek yaptım. ayaklarını düz bir şekilde pipete bağladım yara bandıyla. sonrada iple destekledim. yani yavru yürüyebiliyor annesi babası besleyebiliryor. anne baba akraba değil ama sorun folluktan sanırım . saolasın tavsiyen için.

Ben bezle becerememiştim kuşta biraz büyük olduğu için clips taktım iki ayağınada cilipsleride iple bağlamıştım Büyük olduğu için yeme düşmüştü bu arada benim değildi bi arkadaşım getirmişti o haldeydi geldiğinde tam geçmedi ama daha iyi olmuştu.

Geri