Bahçede şehirden uzak bir alanda hangi cins güvercin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rdur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

rdur

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Cengiz Yılmaz
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Merhabalar sevgili Güvercinseverler!Sitenize yeni üye oldum.Zihnimde, bahçemde şehir hayatından uzak sessiz sakin
bir ortamda güvercin beslemeyi tasarlıyorum.Bu bölge doğal bir alan yeşillik sessiz sakin nefis bir ortam.Ama tarafımdan "atmacada"tespitedildi.Ayrıca acemiyim,sevgim var ama bilgim yok.Bu işe yeni başlayacağım.Oyüzden siz değerli büyüklerimin ,ve küçüklerimin değerli fikir ve tavsiyelerini almak istiyorum.Acaba "fazla yüksek uçmayan orta veya ortanın aşağısı seviyede gökyüzünde uçan fiyatça nispeten ekonomik olan" hangi güvercin cinslerini önerirsiniz?
Mesela kırma güvercinler olabilirmi?Tabi önemli olan benim değil bilgili /deneyimli siz kuşseverlerin görüşleri.
Şimdiden Güvercinsever büyüklerime ,küçüklerime teşekkürler ediyorum.

Saygılar....

Bu işe yeni başlıcaksan öncelikle abi taklacı öneririm.Taklacı evini kolay kolay terk edip kaçmaz ama bu şu anlama gelmiyor hiç kaçmıcak bi kaldırırsın alır basına gider belli olmaz.Acemilik gidincede benim besledigim ve çook sevdigim adana dediğimiz cins beslemeni öneririm dalıcı oldukları için atmacaya kolay kolay yem olmazlar parlagı çektigin an kuş kaliteli ise kanat çırparak değilse odun gibi kendini bırakarak aşşagı iner.

Sevgili mehmet sümer kardeşim, acilen cevabın ve yardım duygun için inan çok teşekkürederim.Tabiki diğer büyük ve küçük kardeşleriminde değerli görüş ve tavsiyelerini beklemek lazım.Ayrıca bir şey sormak isterim sana kırma güvercinde alçak uçarmı?Atmaca saldırılarında nispeten alçak uçan güvercinler herhalde kurtulur gibime geliyor.

saygılar...

Baskalar Hızlı ve ürkek olduğu için atmacaya kolay kolay yem olmaz. Ama onlar uçar bayağa yükseğe çıkarlar yani. Fazla yükselmesin dersen Hünkari alabilirsin. biraz bakarsan fiyatlara hünkariyi çiftini 50 liraya bulabilirsin.

saygılar..

bence ilk olarak düz uçan kuşlar besle ( posta, baska, kelebek, dönek, bango vb.) çünkü onlarla tacrübelerini geliştir.hem onları kolay kolay atmacada alamaz. sonra kuş besleme hakkında tecrübelerini geliştirdiğin zaman taklacı ırkı hoşuna gitmeye başlayacak sonra onu beslemek isteyeceksin. ilk olarak taklacı kuş beslersen çatıya konar, yuvaya inemez, sinirlenirsin, atmaca alır üzülürsün. bence ilk olarak düz uçan kuşlarla başla.

Sevgili güvercin dostları muhammet bolat,Onur Cambaz altın gibi değerli bigi ve paylaşımlarınız için çok teşekkürederim.Kuşunuz verimli ,ömrünüz uzun ,gönlünüz huzur dolsun,vesselam....

mhmmtbltt' Alıntı:
bence ilk olarak düz uçan kuşlar besle ( posta, baska, kelebek, dönek, bango vb.) çünkü onlarla tacrübelerini geliştir.hem onları kolay kolay atmacada alamaz. sonra kuş besleme hakkında tecrübelerini geliştirdiğin zaman taklacı ırkı hoşuna gitmeye başlayacak sonra onu beslemek isteyeceksin. ilk olarak taklacı kuş beslersen çatıya konar, yuvaya inemez, sinirlenirsin, atmaca alır üzülürsün. bence ilk olarak düz uçan kuşlarla başla.

Kelebek ve Döneği düz uçanlara kattınız ya helal olsun
Hocam siz öncelikle etrafınızda kuş besleyenler var ise onları ziyaret edin çünkü çok farklı ırklar var Ülkemizde izleyebildiğiniz kadar fazla kuş izleyin sonuçta hangisi sizi mest ederse ona yönlenirsiniz
Atmaca konusunda yapabileceğiniz bir şey yok çünkü bütün ırklarda aynı sorun var mutlaka kayıp vereceksinizdir bu yüzden dikkatlı uçurmakta fayda var. Şahsen sizinki gibi bir imkanım olmasını çok isterdim Döneklerim için çünkü çok rahat eğitim yaptırılabilir

Sevgili UĞUR GENÇ kardeşim,vermiş olduğuz bilgilerden dolayı çok teşekkürederim.En kısa zamanda güvercin sahibi kişileri ziyaret edeceğim.(Şahsen sizinki gibi bir imkanım olmasını çok isterdim Döneklerim için çünkü çok rahat eğitim yaptırılabilir) demişsiniz Allah'da sizin gönlünüze göre verir inşaallah.Temiz yüzünüz gibi,temiz bilgileriniz için tekrar müteşekkirim.Güzel İzmir'imize ve size sevgiler selamlar.

Hocam bende şehir dışında besliyorum.Ben dolapçı ve edremit besliyorum ama en çok sevdiğim dolapçılar.Hangi ırkı beslerseniz besleyin atmacanın alamayacağı kuş yoktur bence.Şehir dışında olması nedeniyle dolapçı beslemek çok rahat olur.Hem sadakat hem akıl hem oyun hemde kostüm gibi unsurların hepsi bu ırkta mevcut.Tabiki bana göre.Bence kırma kuşlarla hiç uğraşmayın herşeyin saf olanı güzel ve değerlidir.Harşey gönlünüzce olsun.

Sevgili meslektaşım, buradada mesleki dayanışmaya şahit olmam inanın gözlerimi yaşarttı,duygulandım ne bileyim işte...o güzel yardım ellerinizi uzattığınız için hem siz muhterem meslektaşıma, hem her yaştan ,her toplum kesiminden, her meslek grubundan bütün güvercinseverlere teşekkürediyorum.İyiki varsınız...Beni aydınlattınız.Yol gösterdiniz.. (Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum./Hz.Ali )

Saygılar......

bango posta gibi düz uçucu kuşlar bak bnce sonra taklacı vb. gibi kuşlara geçersin

_-_OB_-_' Alıntı:
bango posta gibi düz uçucu kuşlar bak bnce sonra taklacı vb. gibi kuşlara geçersin

Çok teşekkürler "_-_OB_-_ kardeşim.Arayışlarımı sürdüreceğim.Sadece "kültürel "bir meraktan dolayı soruyorum;acaba
kırma güvercinler nasıldırlar.Yüksekmi alçakmı uçarlar?Hastalıklara dirençleri diğer saf ırklara nazaran güçlümüdür?İyi bir bakıcımıdırlar?Bir bilgili arkadaşımız lutfedip bilgisini,deneyimini paylaşırsa sevinirim.

Saygılar....

rdur' Alıntı:
_-_OB_-_' Alıntı:

Çok teşekkürler "_-_OB_-_ kardeşim.Arayışlarımı sürdüreceğim.Sadece "kültürel "bir meraktan dolayı soruyorum;acaba
kırma güvercinler nasıldırlar.Yüksekmi alçakmı uçarlar?Hastalıklara dirençleri diğer saf ırklara nazaran güçlümüdür?İyi bir bakıcımıdırlar?Bir bilgili arkadaşımız lutfedip bilgisini,deneyimini paylaşırsa sevinirim.

Saygılar....
Selamlar değerli hocam Güvercin besleme merakı ve zevki bir hastalıktır.Geçmişten gelen bir deneyiminiz var mı yoksa
yeni bir başlangıç mı olacak, çoğu güvercin besleyen kuşçu arkadaşımız,bende dahil melez olan kırma kuşlarla başlamışızdır.Benim tavsiyemde Kuşçuluğun temelini oluşturmak için bu şekilde başlayabilirsiniz Kuş mezatlarından kolaylıkla temin edebilirsiniz Sizin için önemli olan sağlıklı kuşlar temin etmektir.Paçasız kuşların çoğu taklacılara nazaran yüksek ve uzun uçarlar.Bizim beslediğimiz taklacı güvercinlerin asıl özelliği ise alçaktan uçup evine(damına), kümesine yakın gelip konacak gibi yapıb, takla atarak yükselmeleridir.Kaliteli olanları gelişine gidişine gidiş mesafesine takla sayısına göre değişir.Diğer tür ırk besleyen arkadaşlarımda yazarlarsa tercihinizi yapmanıza yardımcı olmuş olurlar. SAYGILAR

(Selamlar değerli hocam Güvercin besleme merakı ve zevki bir hastalıktır.Geçmişten gelen bir deneyiminiz var mı yoksa
yeni bir başlangıç mı olacak, çoğu güvercin besleyen kuşçu arkadaşımız,bende dahil melez olan kırma kuşlarla başlamışızdır.Benim tavsiyemde Kuşçuluğun temelini oluşturmak için bu şekilde başlayabilirsiniz Kuş mezatlarından kolaylıkla temin edebilirsiniz Sizin için önemli olan sağlıklı kuşlar temin etmektir.Paçasız kuşların çoğu taklacılara nazaran yüksek ve uzun uçarlar.Bizim beslediğimiz taklacı güvercinlerin asıl özelliği ise alçaktan uçup evine(damına), kümesine yakın gelip konacak gibi yapıb, takla atarak yükselmeleridir.Kaliteli olanları gelişine gidişine gidiş mesafesine takla sayısına göre değişir.Diğer tür ırk besleyen arkadaşlarımda yazarlarsa tercihinizi yapmanıza yardımcı olmuş olurlar. SAYGILAR)

Sevgili yavuz sinan ordu kardeşim;asıl"değerli sensin" lutfedip birşeyler öğretmişsin bana...Öğretmeyebilirdin,paylaşmayabilirdin bunlar elinde olan şeyler.Ama insanlık gereği paylaşmışsın sağol varol.Aslında bu sitedeki tüm katılan,katılmayan arkadaşlara teşekkürediyorum.Hepsinin çorbada bir şekilde tuzu oldu.Çünkü site genelindede araştırmalar yaptım.Değerli bilgi,paylaşımlarını okudum.Kazancın bereketli,Ekmeğin yaya,sen atlı olasın.

Saygılar...

EĞER ATMACA KORKUNUZ VARSA , GRUP UÇUCU POSTA TERCİH EDİLEBİLİR.AYRICA POSTA GÜVERCİNLERİ ALÇAK
UÇARLAR.

BİR DE MAKARACI GÜVERCİNLER VARDIR.BUNLARDA ATMACAYA KOLAY KOLAY YAKALANMAZLAR..ÇÜNKÜ SERT UÇARLAR..
FAKAT YÜKSEKTE UÇARLAR .TAKLA DA ATARLAR.GÖZE-İZLENİME HİTAP DA EDERLER. ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ. :slm:

Sevgili Türker ÖDEN kardeşim;çok faydalandım ,bilgi küpüm dolmaya başladı.Sağolsunlar herkes çorbama bir tutam tuz atıyor.Paylaşımınız için tekrar teşekkürler ediyorum,sağolun...

Hemen herkes kendi beslediği ırka bir yetiştirici daha kazanmanın derdinde :D Fakat cevabını aradığınız soruya odaklanan olmamış hocam.

Melez güvercinlerle alakalı bilgi edinmek istiyorsunuz sanırım. Daha önce kanarya beslediyseniz ve kanarya'daki melezlerle güvercinlerdeki melezleri mukayese etmeniz normal. Fakat ikisi tamamen farklı. Kanaryalarda örneğin york kırıkları değerli olurken güvercinlerde kırık bireyler çok değersizdir. Uçmaz demiyorum ama beslenmeye ya da yavru alıp çoğaltmaya değmez.

Bazı abilerimiz kardeşlerimiz atmacanın alamayacağı kuş yok demişler. Ama var. Halk arasında "tip" denilen Budapeşte Yüksek Uçucuları, yerde veya havada asla yem olmazlar. Yüksekten ne nispeten uzun uçarlar. Ortalama 2-3 saat gibi. Yavrulara çok iyi bakarlar ve iki yavruyu da eşit büyütürler. Yavrular zekidir, hemen hemen asla kaybolmazlar. Çabuk ürerler. Tabi en önemli şey, rahatlıkla ve ucuza temin edilebilirler. Örnek resimlerini atıyorum.

https://www.google.com.tr/search?q=buda ... 24&bih=676

En önemli özellikleri hem paçalı hem paçasız türlerinin bulunması. Hangisi hoşunuza giderse besleyebilirsiniz.

Tabi BYU'ları tek başına beslemek yeni başlayan birisi için kolay değil. Alışmaları çok zor. Yüksekten uçtukları için eski yuvalarına rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Keşan'dan İstanbul Gültepe'ye gelebilen daha 4-5 aylıkken gelebilen BYU'lar biliyorum. Neyse benim tavsiyem birkaç çift anaç BYU almanız ve onlardan üretmeniz. Yavruları da baska güvercinleri ile birlikte uçurup alıştırdıktan sonra ayrı ayrı uçurmanız.

Baska güvercinleri BYU'lara göre hem daha kolay bulunuz hem de daha daha ucuzdur diyebiliriz. Diyebiliriz diyoruym çünkü çok pahalı baskalar da var.

Baskaların kafaları beyaz, vücutları renkli şekilde oluyor. Telekleri beyaz olanlara da rastlıyoruz, onlar daha ucuz olabiliyor.

Hocam size en büyük tavsiyem sakın taklacı beslemeyin. Amcalarım, babam, dedem ve ötesi taklacı beslerdi, besliyorlar ama ben nefret ediyorum. Evet ilk kuşlarım taklacı idi. Ama şuan 2 çift anaç haricinde hiç yok. Kabul ediyorum, gerçekten zevkli. Ama yırtıcılara yem oluyor, yavrulara bakmayanı oluyor, uçurmayınca serte giriyor, saatlerce damda kalıyor. Benim gibi öğrenciler ve sizin gibi öğretmenlerin vakti değerli. Emekli olsanız tamam bi nebze ama eğer mesleğinize devam ediyorsanız, ne olur taklacıdan uzak kalın.

Selametle.

Hemen herkes kendi beslediği ırka bir yetiştirici daha kazanmanın derdinde :D Fakat cevabını aradığınız soruya odaklanan olmamış hocam.

Melez güvercinlerle alakalı bilgi edinmek istiyorsunuz sanırım. Daha önce kanarya beslediyseniz ve kanarya'daki melezlerle güvercinlerdeki melezleri mukayese etmeniz normal. Fakat ikisi tamamen farklı. Kanaryalarda örneğin york kırıkları değerli olurken güvercinlerde kırık bireyler çok değersizdir. Uçmaz demiyorum ama beslenmeye ya da yavru alıp çoğaltmaya değmez.

Bazı abilerimiz kardeşlerimiz atmacanın alamayacağı kuş yok demişler. Ama var. Halk arasında "tip" denilen Budapeşte Yüksek Uçucuları, yerde veya havada asla yem olmazlar. Yüksekten ne nispeten uzun uçarlar. Ortalama 2-3 saat gibi. Yavrulara çok iyi bakarlar ve iki yavruyu da eşit büyütürler. Yavrular zekidir, hemen hemen asla kaybolmazlar. Çabuk ürerler. Tabi en önemli şey, rahatlıkla ve ucuza temin edilebilirler. Örnek resimlerini atıyorum.

En önemli özellikleri hem paçalı hem paçasız türlerinin bulunması. Hangisi hoşunuza giderse besleyebilirsiniz.

Tabi BYU'ları tek başına beslemek yeni başlayan birisi için kolay değil. Alışmaları çok zor. Yüksekten uçtukları için eski yuvalarına rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Keşan'dan İstanbul Gültepe'ye gelebilen daha 4-5 aylıkken gelebilen BYU'lar biliyorum. Neyse benim tavsiyem birkaç çift anaç BYU almanız ve onlardan üretmeniz. Yavruları da baska güvercinleri ile birlikte uçurup alıştırdıktan sonra ayrı ayrı uçurmanız.

Baska güvercinleri BYU'lara göre hem daha kolay bulunuz hem de daha daha ucuzdur diyebiliriz. Diyebiliriz diyoruym çünkü çok pahalı baskalar da var.

Baskaların kafaları beyaz, vücutları renkli şekilde oluyor. Telekleri beyaz olanlara da rastlıyoruz, onlar daha ucuz olabiliyor.

Hocam size en büyük tavsiyem sakın taklacı beslemeyin. Amcalarım, babam, dedem ve ötesi taklacı beslerdi, besliyorlar ama ben nefret ediyorum. Evet ilk kuşlarım taklacı idi. Ama şuan 2 çift anaç haricinde hiç yok. Kabul ediyorum, gerçekten zevkli. Ama yırtıcılara yem oluyor, yavrulara bakmayanı oluyor, uçurmayınca serte giriyor, saatlerce damda kalıyor. Benim gibi öğrenciler ve sizin gibi öğretmenlerin vakti değerli. Emekli olsanız tamam bi nebze ama eğer mesleğinize devam ediyorsanız, ne olur taklacıdan uzak kalın.

Selametle.

rdur' Alıntı:
Merhabalar sevgili Güvercinseverler!Sitenize yeni üye oldum.Zihnimde, bahçemde şehir hayatından uzak sessiz sakin
bir ortamda güvercin beslemeyi tasarlıyorum.Bu bölge doğal bir alan yeşillik sessiz sakin nefis bir ortam.Ama tarafımdan "atmacada"tespitedildi.Ayrıca acemiyim,sevgim var ama bilgim yok.Bu işe yeni başlayacağım.Oyüzden siz değerli büyüklerimin ,ve küçüklerimin değerli fikir ve tavsiyelerini almak istiyorum.Acaba "fazla yüksek uçmayan orta veya ortanın aşağısı seviyede gökyüzünde uçan fiyatça nispeten ekonomik olan" hangi güvercin cinslerini önerirsiniz?
Mesela kırma güvercinler olabilirmi?Tabi önemli olan benim değil bilgili /deneyimli siz kuşseverlerin görüşleri.
Şimdiden Güvercinsever büyüklerime ,küçüklerime teşekkürler ediyorum.

Saygılar....

Bu konuyu ilk ben gördüm dün akşam mesai bitimine denk geldiğinden cevap yazamamıştım. Sevgili abim ben sana ne besleyeceğinden değilde farklı bir konudan bahsedeceğim. Şimdi ne kadar anlıyorsun tam olarak bilemiyorum ama bu iş şöyledir. Kuşlarını beğenir alır kümesini kurarsın, daha sonra başka bir kuş görürsün, sendekiler bu sefer seni tatmin etmemeye başlar ve zamanla güvercinlerin hallerinden duruşlarından anlamaya, iyi kuşu uçtuğunda tanımaya başlarsın sonra iyisini bulursun alırsın sevinerek ve daha iyisi gözüne takılır ve bu 1 sene kadar böyle devam eder taki artık kimsenin güvercinin senin istediğin gibi olmadığını elindekileri üreterek iyileştirmeye çalışmaya başladığını, çünkü artık elin iyisinin bitmeyeceğini farkedersin. Zamanla kuşçular camiasında çevren olur, arkadaşlarınla muhabbet edersin ve böyle devam eder. Umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi.

Alacağın besleyeceğin ırklar konusunda ise, zevk işi bu yerin müsait istediğini besle. Uğur' un da dediği gibi istersen git izle hangi ırkı izlerken keyif alırsın kendince ona karar verip al. Hatta üşeniyorsan gitme youtube dan güvercin videoları arat ırkını yazarak senin bileceğin iş.

Bence senin şu an çok ince eleyip sık dokumana gerek yok ama şunu kesin söyleyeyim pahalı kuş alma. Sayı olarak 3-4 çift alıp onlarla bir süre gözlem ve uçurma yap zamanla bizlerde yardımcı olmaya çalışırız zaten, bu işi çözmeye başlarsın.

Kolay gelsin.

rdur' Alıntı:
(Selamlar değerli hocam Güvercin besleme merakı ve zevki bir hastalıktır.Geçmişten gelen bir deneyiminiz var mı yoksa
yeni bir başlangıç mı olacak, çoğu güvercin besleyen kuşçu arkadaşımız,bende dahil melez olan kırma kuşlarla başlamışızdır.Benim tavsiyemde Kuşçuluğun temelini oluşturmak için bu şekilde başlayabilirsiniz Kuş mezatlarından kolaylıkla temin edebilirsiniz Sizin için önemli olan sağlıklı kuşlar temin etmektir.Paçasız kuşların çoğu taklacılara nazaran yüksek ve uzun uçarlar.Bizim beslediğimiz taklacı güvercinlerin asıl özelliği ise alçaktan uçup evine(damına), kümesine yakın gelip konacak gibi yapıb, takla atarak yükselmeleridir.Kaliteli olanları gelişine gidişine gidiş mesafesine takla sayısına göre değişir.Diğer tür ırk besleyen arkadaşlarımda yazarlarsa tercihinizi yapmanıza yardımcı olmuş olurlar. SAYGILAR)

Sevgili yavuz sinan ordu kardeşim;asıl"değerli sensin" lutfedip birşeyler öğretmişsin bana...Öğretmeyebilirdin,paylaşmayabilirdin bunlar elinde olan şeyler.Ama insanlık gereği paylaşmışsın sağol varol.Aslında bu sitedeki tüm katılan,katılmayan arkadaşlara teşekkürediyorum.Hepsinin çorbada bir şekilde tuzu oldu.Çünkü site genelindede araştırmalar yaptım.Değerli bilgi,paylaşımlarını okudum.Kazancın bereketli,Ekmeğin yaya,sen atlı olasın.

Saygılar...
ALLAH Razı olsun, hocam iyi niyet,dilek ve dualarınız için bilmukabele teşekkür ediyorum.

Sevgili Feyyaz,Hakan YEŞİLLİ,kardeşlerim çok teşekkürederim katkılarınızdan dolayı.
(Hemen herkes kendi beslediği ırka bir yetiştirici daha kazanmanın derdinde :D Fakat cevabını aradığınız soruya odaklanan olmamış hocam.)Feyyaz.

Feyyaz kardeşim haklısın,ama 2 nedenden dolayı müdahale etmedim. 1)Gereksiz yere gönül incitmemek 2)Konu dışıda olsa gene güvercin eksenli değerli bilgiler verildiği için.

Verdiğiniz değerli bilgiler için tekrar müteşekkirim sizlere...

Saygılar...

arkadaşım anlattığın yer güvercin üretmeye yavru almaya çok elverişli bi yer gibi ben senin yerinde olsam bikaç tane salma yapar kaliteli kuşlardan üretirdim yine sen bilirsin saygılar

rdur' Alıntı:
Ayrıca bir şey sormak isterim sana kırma güvercinde alçak uçarmı? Atmaca saldırılarında nispeten alçak uçan güvercinler herhalde kurtulur gibime geliyor.

saygılar...

Şahinler, yüksekten aşağı doğru dalışa geçerler.
Aşağıdan güvercinin direk karşısına çıkar kuş şaşırır ve af etmez.
Kırma kuş alçak uçar, av olmaz diye bir düşünce yok hocam.
İnsanların aslan veya kaplanla karşı karşıya gelmeleri gibi bir şey bu (:
Ne kadar koşarsan koş, altında motor olsun fark etmez.
Aslan aç ise kurtuluşun yok.
Şahin aç ise kümese bile dalar.
İsterse kümesiniz 1. katta olsun yada eviniz müstakil olsun.

Yeni başlıcak birine posta öneriyorsunuz ya helal olsun...Yerli postaları damda tutmak neredeyse imkansız kanadını bantla kanadını çek isterse damında 2 ay 3 ay kalsın kaldırdıgın gibi yatırır eski damına benim arkadaşım bir posta satmıstı tam 4 sene önce bu sene kus geri yarı kanatlı halde hemde postayı şehir dısından alacanki alıstıracan yada aldıgın kusların yavrusunu alıp ucuracan

Sevgili furkan şahin,Cenk Taş,Soner AVCI,mehmet sümer kardeşlerim hepinize ayrı ,ayrı teşekkürler ederim.Site üyelerinin ve sizlerin bu değerli paylaşımları sonucu kafamdaki ırk şekillendi gibi.Galiba ben, Allah tabi nasip ederse "Baska" cinsi beslemem daha uygun gibi görünüyor.Tüm emeği geçen siz sevgili güvercinseverlere çok teşekkürler ediyorum.Büyük Allah gönlünüzdeki, gönlümdeki muratları ihsan etsin.Hayırsız ise bile hayra çevirip ihsan etsin.

Saygılar....

rdur' Alıntı:
Sevgili furkan şahin,Cenk Taş,Soner AVCI,mehmet sümer kardeşlerim hepinize ayrı ,ayrı teşekkürler ederim.Site üyelerinin ve sizlerin bu değerli paylaşımları sonucu kafamdaki ırk şekillendi gibi.Galiba ben, Allah tabi nasip ederse "Baska" cinsi beslemem daha uygun gibi görünüyor.Tüm emeği geçen siz sevgili güvercinseverlere çok teşekkürler ediyorum.Büyük Allah gönlünüzdeki, gönlümdeki muratları ihsan etsin.Hayırsız ise bile hayra çevirip ihsan etsin.

Saygılar....

Allah utandırmasın abi, son 2 cümlen için de ayrıca çok teşekkür ediyorum sıkıntı olursa bu forum bir çok konuda yardımcı olup ışık tutacaktır sana. Allah' a emanet ol, bol şans dilerim.

Teşekkürler abi.Baska daha önce hiç beslemedim umarım beslemeyi başarabilirsin ve kuşlar kaçmaz:)

BENDEN SANA TAVSİYE PAÇALI DÖNEK BESLE KOLAY KOLAY ATMACAYA YEM OLMAZLAR BANGO VS AL HEMDE DÖNÜŞÜNE HAYRAN KALIRSIN DÜZ UÇAN KUŞ BESLEME OYUNLU KUŞ BESLE MARDİN BESLEMENİ TAVSİYE ETMEM ATMACA Bİ TANE MARDİN BIRAKMAZ KELEBEK, MURADİYE , DOLAPÇI , SELANİK , BESLEKİ ZEVKİNİ ÇIKARASIN...

Geri