Konu yerini bulmus hocam Bango tercih etmissiniz.
Resimleri cok sempatik ve sicak kanli gösteriyor.
Ben bir irk asilama derdinde degilim ama konuda bir türlü okuyamadim kac kus beslemek istediginizi.
Birde gencler yada eski kuscular alisiktir yukarda ucan kusu takip edemiyecekseniz yüksek ucucu kus size göre kus degildir.
Benim misafirlerim gelir ve kuslar toplu uctugunda 3 dakika dayanamazlar misafirlerin baslari döner,sehir ormaninin yanindayim,bahcede yerdeyim sanki bahce icinde bahcedeyim.
Bir diger husuda kuslarla sizin evinizin arasi ne kadar mesafe olacak yada evinizin yanindami besliyeceksiniz.
Evinizin yaninda besliyecekseniz söyleyecek bir sözüm yok ama eger 10km gibi bir mesafe varsa zamanla masraf ve yorgunluk yapabilir.
Ayriyetden calinma riskide bir okadar fazladir,sonucta bazilari icin ucan gelir olabilir.
Bu durum sizde olmasin,eger yer musaitse 2 cift olmak sartiyla bir kac cesit alip her gün veya belirli saatler arasinda ciftleri ucurmaniz
Hangi kus yerine cabuk alisiyor istedigim bu olmali dedirtiyor o irklara yönelebilir yada ciftlerden yilda 3x2 yumurta alarak ürete bilirsiniz.
Az kus besliyerek baslarsaniz hem deneyiminiz artar hemde saglikli yavrular alirsiniz.
Okudugum kadariyla ögretmensiniz birden cok kus beslemeniz size moral bozuklugu ve stres verebilir.