Balıkesir/Burhaniye paçalı döneklerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tekço
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 55
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K

tekço

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet toprak
Meslek
emekli tekçi
İlgi Alanı
Kuşlar
Körfezimizde tutulan paçalı döneklerin resimleri.Paçalı döneklerimiz Akhisar, Manisa, İstanbul tarafından tanınmaktadır. Edremit'teki mezatta gelip de bizim bu yörenin kuşlarını tanındığı için alıyorlar. Bizim döneklerimizin damarları sert olduğu için başı açık uçurulup dönüşleri seyredilebilir. Fakat genelde çoğu döneklerde, mesela Ayvalık dönekleri, hepsi değil ama birçoğu aşağıdan kuş gösterildiği zaman başka kümeslere inebiliyor.

Ekli dosyalar

• IMG_2198.webp
    IMG_2198.webp
    608.2 KB · Görüntüleme: 4,273
  • IMG_2202.webp
    IMG_2202.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 4,804
  • IMG_2214.webp
    IMG_2214.webp
    826.8 KB · Görüntüleme: 4,508
Slm Mehmet bey;
Kara arka olan kuşlar balıkesirmi dönekmi, telkuyruklarda var arada, bunların dönüşleri hakkında bilgi verebilirmisiniz,ayrıca kümesleriniz güzel ve bakımlı görünüyo,paylaşım için teşekkürler, hayırlı bayramlar,

maşallah kusların ve köpek süper allah iyi günlerde beslemeyi ve bol yawru almayı nassıp etsın

Kuslarin cok süper ve saglikli görünüyor,insallah tüyleri kadar yavrulari olur.

gökay' Alıntı:
Slm Mehmet bey;
Kara arka olan kuşlar balıkesirmi dönekmi, telkuyruklarda var arada, bunların dönüşleri hakkında bilgi verebilirmisiniz,ayrıca kümesleriniz güzel ve bakımlı görünüyo,paylaşım için teşekkürler, hayırlı bayramlar,
Değerli arkadaşım kurban bayramınız sizin ve tüm islam aleminin bayramını kutlarım. kuslarım 10 senelik uğraşımın ürünüdür. daha önce kuşlarımın renkleri bozuktu. fakat dönüşleri benim istediğim gibiydi fakat renkler bozuktu. onun uğraşını vererek renkleride düzeltmeye başladım. şu an eşlediğim kuşlarımından cıkan yavrularımın nasıl olacağını biliyorum. cıkan yavrularım benim dediğim gibi dönüyor. damarlarıda serttir. Karşıya tek tek dönecek. ben kuş ucurmam. fakat çok sevdiğim iki arkadaşım var. onlara cıkan yavrulardan veriyorum. onlar ucuruyor ve bakıyorum . istediğim gibi değil ise eşleri değiştirip, başka kuşlarla yavru alıyorum. ve sonuda istediğim gibi oluyor. ben parayla kuş satmam. benim amacı istediğim gibi kuş döndümek.Altınoluğa verdiğim yavrularla edremitte iki sene arka arkaya yarışmada birinci geldiler.VE Bir kerede körfeze rest cekerek,diğer arkadaşımdaki kuşuma kimse kuş ucuramadı.benim hastalığım tek tek dönen kuş üretebilmek ve çok sevdiğim arkadaşlara vermek.SAYGILAR.

selam değerli dostum..maşallah maşallah...kuşların gerçekten çok güzel görünüyorlar..yetiştirici olarak verdiğin emeğin karşılığını almak gerçekten de önemli insanın verdiği emeğin karşılığını bu şekilde görmesi kadar haz veren bir şey olmasa gerek..

Kaplamalar gerçekten çok güzel görünüyor..Ve eminim dönüşleride kostümleri kadar iyidir..Bukadar güzel kuş yetiştirdiğin için seni tebrik ederim..

kardes kusların kelebek selanik değil kelebeklerin eski kan ansak selanik ayrı birsey paylasım icin sagol

Kardeşim bence kuşlar son derece güzel.Köpeğinde kangal sanırım.

S.a Mehmet abi kesinlikle hastalığınıza sonsuz saygı duyuyoruz aynı hastalık bende de var...yetiştirdiğiniz kuşlara verdiğiniz emeklere dolayı sizi tebrik ediyoruz..Yalnız bu kuşlar kelebek mi dönek mi ?kara ense ve tel kuyruklar görüyoruz resimlerde.

maşallah paçalı dönekçiler gittikçe artıyor forumda.. kuşların harika abi valla yazın tatlısuya tatile kaçıyorum arasıra davet edersen birde havada izlemek isterdim kuşları bende bu kuşlara gönül vermiş biriyim ama şimdilik kostümleri ile pek ilgilenmiyorum.. dönüş önemli benim için yani senin katettiğin yolun çok başındayım. paylaşım için teşekkürler...

kemal' Alıntı:
S.a Mehmet abi kesinlikle hastalığınıza sonsuz saygı duyuyoruz aynı hastalık bende de var...yetiştirdiğiniz kuşlara verdiğiniz emeklere dolayı sizi tebrik ediyoruz..Yalnız bu kuşlar kelebek mi dönek mi ?kara ense ve tel kuyruklar görüyoruz resimlerde.
Deverli arkadaşım iyi bayramlarve iyi akşamlar. Kuşlarım dönek. 3 sene önce evimin inşatı dolayısıyla sevdiğim arkadaşıma 13 cift damızlıklarımı verdim. kuşculuğu bırakması sebebiyle kuşlarımın bir kısmını geri aldım. çünkü bir çoğu hastalıktan ölmüş. şimdi eski haline getirebilmek icin uğraşıyorum, Arkadaşım yolunuz bizim bu taraflara yolunuz düşerse beklerim.Ben kuş ucurmam ama verdiğim arkadaştaki yavrularımı ucurur .seyrederiz.Kuşlarımın rengine bakıp aldanma. cünkü kuşlarımdan kırmızı renkli hariç her renk yavru alabilirsinÇünkü kanadına ve soyuna bakarak eşlerim.

boşnakesat' Alıntı:
maşallah paçalı dönekçiler gittikçe artıyor forumda.. kuşların harika abi valla yazın tatlısuya tatile kaçıyorum arasıra davet edersen birde havada izlemek isterdim kuşları bende bu kuşlara gönül vermiş biriyim ama şimdilik kostümleri ile pek ilgilenmiyorum.. dönüş önemli benim için yani senin katettiğin yolun çok başındayım. paylaşım için teşekkürler...
Değerli arkadaşı iyi bayramlar veiyi akaşamlar. Kemal beye söylediğim sözler sizin içinde gecerli .Yolunuz düşerse beklerim.Benim veya arkadaşımdaki kuşları işi sebebiyle müsait olursa ucururuz.Uçuramasamda isterseniz yanlış anlamazsanınız bir kac çift yavrum u hediye ederim .ucurup dönüşlerini izlersiniz. Bu sözlerimi dönüş meraklısı olduğunuz ici söyledim Yanlış anlamayın.SAYGILAR.

Mehmet abi bizim oturduğumuz semtte çok iyi dönek yetiştiren abilerimiz var arnavut Nevzat amca,tepebağda oturan arnavut Veysel amca bunlar 30 seneden fazla dönek yetiştiriyorlar hepsi makedonyadan gelme paçalı çok iyi performans sergiliyorlar ara sıra ziyaret ederiz seyrettirir..Benim geçen sene elime bir tane kelebek geçti senin resimde gösterdiklerin gibi enseden sırtına kadar hatta daha ileriye kadar kara ,döneğede benzettik aslında ama kuşu uçurduğumuzda gördüğümüz döneklerin aşşağıya dönüş şekllini o düze doğru yapıyordu çok şaşırdık şimdi senin kuşları gördüğümde acebamı dedim..ve karşıya doğru oynayan tek tek dönüş gösteren demişsin sabi affınıza sığınaraktan benim bildiğim paçalı dönekler karşıya değil aşşağpıya doğru oyun yaparlar ..tabi bu bizim bildiklerimiz bunun haricinde bir durum olmaz demiyorum..

Değerli arkadaşlar merhaba mehmet beyin kuşları gerçekten mükemmel .fakat konuya açılmış başlık kuşları anlatmıyor .ben kendimi bildim bileli edremit sayası ,dönek ,paçalı dönek besliyorum.fakat bu sitede dikkatimi çeken bir konu oldu.çoğu arkadaşım dönücü ırk olan her kuşu dönek olarak tabir ediyor .nasılki her gagası kısa kuş mısıri değilse ,her dönen kuşta dönek değildir.bu resimdeki kuşlarla döneği birbirinden ayırmak çok kolay.kuşlar zaten fizik yapıları olarak dönekle alakası yok .onuda geç ,kaldır uçur dönüşleri yarım kapalıdır hiç bir zaman dönek gibi göbek göstererek dönüş yapmaz.kemal beyinde belirttiği gibi döneklerde karşıya dönüş yoktur fakat resimdeki kuşların dönüş stilleri karşıyadır.bilgilendirme amaçlı yorumda bulundum.hiç bir arkadaşımı rençide etmek için yorum yapmadım.bilginize.saygılar
ÖMÜR DENİZ.

cüneyt arkın' Alıntı:
Değerli arkadaşlar merhaba mehmet beyin kuşları gerçekten mükemmel .fakat konuya açılmış başlık kuşları anlatmıyor .ben kendimi bildim bileli edremit sayası ,dönek ,paçalı dönek besliyorum.fakat bu sitede dikkatimi çeken bir konu oldu.çoğu arkadaşım dönücü ırk olan her kuşu dönek olarak tabir ediyor .nasılki her gagası kısa kuş mısıri değilse ,her dönen kuşta dönek değildir.bu resimdeki kuşlarla döneği birbirinden ayırmak çok kolay.kuşlar zaten fizik yapıları olarak dönekle alakası yok .onuda geç ,kaldır uçur dönüşleri yarım kapalıdır hiç bir zaman dönek gibi göbek göstererek dönüş yapmaz.kemal beyinde belirttiği gibi döneklerde karşıya dönüş yoktur fakat resimdeki kuşların dönüş stilleri karşıyadır.bilgilendirme amaçlı yorumda bulundum.hiç bir arkadaşımı rençide etmek için yorum yapmadım.bilginize.saygılar
ÖMÜR DENİZ.

Merhaba. Ömür bey döneklerde karşıya dönüş yoktur demişsiniz bunu biraz açarmısınız. Tam olarak karşıya derken kastınız neydi.

kemal' Alıntı:
Mehmet abi bizim oturduğumuz semtte çok iyi dönek yetiştiren abilerimiz var arnavut Nevzat amca,tepebağda oturan arnavut Veysel amca bunlar 30 seneden fazla dönek yetiştiriyorlar hepsi makedonyadan gelme paçalı çok iyi performans sergiliyorlar ara sıra ziyaret ederiz seyrettirir..Benim geçen sene elime bir tane kelebek geçti senin resimde gösterdiklerin gibi enseden sırtına kadar hatta daha ileriye kadar kara ,döneğede benzettik aslında ama kuşu uçurduğumuzda gördüğümüz döneklerin aşşağıya dönüş şekllini o düze doğru yapıyordu çok şaşırdık şimdi senin kuşları gördüğümde acebamı dedim..ve karşıya doğru oynayan tek tek dönüş gösteren demişsin sabi affınıza sığınaraktan benim bildiğim paçalı dönekler karşıya değil aşşağpıya doğru oyun yaparlar ..tabi bu bizim bildiklerimiz bunun haricinde bir durum olmaz demiyorum..
İyi akaşamlar Kemal bey dönek kuşlar cok farklı Ömer beyin dediği gibi göbekten toplu olarak yere kadar dönecek 1veya 2 metre kalınca dönüşü kesip iner. Bizde veya edremitte bu tür yetiştiren cok nadirdir.Ömer beyin dediği kuşlar Ayvalık, gömec ilcelerinde tutulur.Bizde bu tür dönekler tutulmaz.Baş aşağı dönekler coğu pacasız oluyor.pacalı olanları çok nadirdir.Her yörede dönen ve tutulan kuşlar farlı. SAYGILAR.

mehmet abi benim kuşlara bir göz atarmısın yorumlarını bekliyorum gerçekten yorumların benim için önemli...

boşnakesat' Alıntı:
mehmet abi benim kuşlara bir göz atarmısın yorumlarını bekliyorum gerçekten yorumların benim için önemli...
Değerli arkadaşım iyi akşamlar Kuşların çok güzel Düz renkli arabını çok beyendim. Dönüyormu,Kuşlarının bir çoğu bey kafa beyaz kuyruk ,siyah ve morlu bu türler ayvalık yöresinde çok tutuluyor.Arkadaşım sakın beni yanlış anlama bizim kuşlar çok yerde tutulmaz.Ayvalıktaki yeğenimde sizin kuşlardan besliyor,bizimkileride onlarda tutmuyor.SAĞLIKLI VEBOL YAVRULAR ALMANI DİLERİM.SAYGILAR.

mehmet abi benim kuşlar zamanında üsküpten getirtilmiş kuşların yavruları yada yavrularının yavruları boylarına filan dikkat ettiysen belli eder. yanlış anlaşılacak bir şey yok yorumunuz benim için önemli demiştim.. dönüşlerine gelince benim için iyi durumda ama istediğim dönüş yok daha kuşlarda tam tepemden 90 derece ile kanatları kapatıp döne döne geliyorlar ama 7 8 baş ama dönmeye başlayıpta kümese kadar devam eden kuşum yok şimdilik aldığım yavrulardan ümitliyim eğitimleri için epey bi uğraş veriyorum inş karşılığınıda alacağım kendi yavrularımı eğitipte uçurmak kadar zevkli bir iş olmasa gerek...

basoglanh' Alıntı:
cüneyt arkın' Alıntı:
ÖMÜR DENİZ.

Merhaba. Ömür bey döneklerde karşıya dönüş yoktur demişsiniz bunu biraz açarmısınız. Tam olarak karşıya derken kastınız neydi.
merhaba.hüseyin bey karşıyadan kastım,yere paralel dönüştü.zaten fotoları koyan abim açıklamamı anlamış olacak ki beklediğim açıklamayı hemen yaptı.foto ve video çekim işlerinde profesyonel değilim .keşke görüntüleme imkanım olsada sizlerle dönüş stilleri ırklara göre nasıl (en azından elimdeki ırklar için)görüntülerini sizlerle paylaşabilsem.belki döneklerimi dönerken videoya çekebilirim fakat kelebekler için bu imkansız gibi çünkü oyunları çok seri ve uzun mesafeli kelebeklerimde edremit ırkı dediğimiz cins.bunların oyunları yere paralel ve yarı kapalı daire seklindeve kesintisizdir.yani diğer oynarlar gibi aşağıya doğru kol alarak oyun yapmazlar.tabiki bu şekilde anlatarak bu oyun stilleri anlaşılmaz.bu sene yakın dönemde kelebeklerle ilgili düzenlemeyi yaptım iki takım damızlık için kendime bıraktım.inşallah üretebilirsem ilerki dönemlerde sözüm olsun size bir takım yavru ulaştırıp (kelebek ve dönek)dönüş stilleri hakkında siz muğlalı değerli dostlarıda oyun stilleri hakkında görsel olarak bilgilendireceğim.
SAYGILAR .ÖMÜR DENİZ.

tekço' Alıntı:
Körfezimizde tutulan paçalı döneklerin resimleri.Paçalı döneklerimiz Akhisar, Manisa, İstanbul tarafından tanınmaktadır. Edremit'teki mezatta gelip de bizim bu yörenin kuşlarını tanındığı için alıyorlar. Bizim döneklerimizin damarları sert olduğu için başı açık uçurulup dönüşleri seyredilebilir. Fakat genelde çoğu döneklerde, mesela Ayvalık dönekleri, hepsi değil ama birçoğu aşağıdan kuş gösterildiği zaman başka kümeslere inebiliyor

mehmet abi ben sinan kuşlarımı beğendihin için sağ ol teşekürler,abi senin kilerde süper, sanırım kuşların hepsi aynı kan herel de kuşlarının üzerine düştühün belli hepsi tertemiz ğüzel yavrular alırsın inşallah sayğılarımla :slm:

Kuşlarınızın maşallahı var.denilecek laf yok.oyunları nasıl acaba.bu tür döneklerdende beslemek istiyorum fiyatları hakkında özel mesaj atarsanız sevinirim.bol yavru almanız dilegiyle.PAYLAŞIM İÇİN TŞKLER UŞAKtan SERDAR ARSLAN.

Abi kuşlar süper yha
bende de 1 çift dönek war ama valla abi senin 1 kuşun benim dönekler gibi 3 tane
süper görünüşleri var...

saygılar...

mehmet bey kuşlarınız cok guzel bugun sizin kuşlarınıza benzer bitane kuş yakaladım sırtı siyah kaplama ve aynıları hemen hemen ama bel üstü yag bezesi bulunuyor kuşların cinsi nedir anlayamadım kelebegi anımsattırıyor ama belüstü var kuş kostüm olarak cok gusel müsait bir durumda olursanız yakaladıgım kusa erkek almak isterim satarsanız cevabınızı bekliyorum

Değerli arkadaşım kuşlarım kelebek, siteye üye olduğum zaman resimlerimin başlığını yanlış yazdım.Ben kuş satmıyorum.elimden gelen birşey olursa yardımcı olmaya calışırım.Eğer bizim kuşlardan istersen yaz sezonuna girdiğimizde yavru almaya başladığım zaman 1çift gönderebilirim.SAYGILAR.

slm kardeş ben yeni pacalı dönek bakmaya merak saldım bana 1 çift satmak istersen alabilirim cevabını bekliyorum msn adres [email protected] görüşmek üzere

Geri