BALKON Kümesim ve Kelebeklerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan scutaro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

scutaro

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gökhan Yalçın
Meslek
Serbest
İlgi Alanı
Balıklar
Bunlar da benim kuşlarım, hepsi aynı soydan gelmedir ve iyi uçan kuşlardır.

mapvzswu.jpg

zam5x64y.jpg

k33mz73o.jpg

1.5 aylık olan yavrular
8kf9q2vt.jpg

Sağdaki hepsini annesi, eşi kayboldu ikisi de çok iyi bakıcıydılar.
77i2ln2s.jpg

fkbdiamq.jpg

onwp8z9e.jpg

4i93a24b.jpg

w9rxcco5.jpg

GÖKHAN ; ÇOK ÇOK SEVİMLİLER .ALLAH NAZARLARDAN KORUSUN ..MAŞALLAH DİYORUM..KEYFİNCE , GÖNLÜNCE OLSUN !

Teşekkür ederim hocam.

GÖZÜNDEN KAÇANLAR OLABİLİR..! BAZI ARKADAŞLARIMIZIN .

TABANA NAYLON SERİLİ , ÜZERİNE ESKİ GAZETE ÖRTÜLMÜŞ .ÜZERİNE * KAKA YAPABİLECEKLERİ * BİR GIDA DA BULUNMAMAKTA.BÜYÜK BİR KÜMES OLMASA DA '' ÖZEN İLE DEKORE EDİLMİŞ '' OLDUĞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM..

TEBRİK EDİYORUM .KUŞLARINIZA DEĞER VE ÖZEN VERDİĞİNİZ APAÇIK ORTADA..MAŞALLAH.

maşallah çok güzeller Allah gönlünce bakmayı nasip etsin.

@ suat39

İyi dileklerin için teşekkür ederim dostum.

Abi bu kuşların kanatları seslimi sessizmi ? Bu arada maşallah ALLAH nazarlardan korusun 10 numara kümesin 10 numara kuşların var ..saygılar .

@ static_revenger

Kelebeklerde kanat sesi olmaz, kümes abartılacak kadar güzel değil ama teşekkür ederim, güvercin beslemeye 20 yıl önce taklacı cinsi ile başladım ve bıraktım, tekrar başlayalı 3 sene oluyor güvercin sevgisi bir başka benim için ve bir daha bırakacağımı hiç sanmıyorum. Kelebekler yüksek seviye uçan kuşlardır, bu ırka has özelliğinden dolayı dağınık şekilde uçarlar ama izlemek keyif verir, aynı zamanda Taklacı ırkına göre yırtıcıya göre daha duyarlıdırlar, oyunlu kuşlar gibi nazlı değildir istediğinde hemen kümese iniverir, Kelebekleri bu yüzden daha çok seviyorum.

Oyle bir anlattın ki saya beslemeye heveslendim abi :D Ama bence insanı uğraştıran kuşlar daha güzel bu benim düşüncem yavru alacan uçuracan bel kıracak deli taklaya girecek baş yapacak sökülecek falan filan hergün farklı şeylerle karşılaşacan bu benim hoşuma gidiyor O yuzden taklacı besliyorum ha bide sivas'a has olan kumru güvercini :)

Kümes ve kuşlar çok güzel gerçekten tebrik ederim ama kuşlar biraz boysuz gibi gördüm bu kuşların daha iri olanları benim için daha iyidir :)

Lambada ısıtma özelliği varmı ? eski kelebekci olarak bu tarz kuşlarda dönüş kostüme göre daha ön planda.Boylu olması daha tutulan özellik fakat iri olması ucma suresini azaltır.Bu arada iyi döndürmeler.Nazar deymesin, maşallah.

gökay' Alıntı:
Lambada ısıtma özelliği varmı ? eski kelebekci olarak bu tarz kuşlarda dönüş kostüme göre daha ön planda.Boylu olması daha tutulan özellik fakat iri olması ucma suresini azaltır.Bu arada iyi döndürmeler.Nazar deymesin, maşallah.
Evet var hocam zaten o yüzden aldım, ama her zaman yakmıyorum sadece çok soğuk havalarda. Atletik yapıda olan bir çiftim var onlar diğerlerine nazaran daha uzun süre uçuyorlar doğru, o yüzden fazla yağlanmamaları için sadece akşamları genelde buğday ağırlıklı yem veriyorum, içlerinde bazıları dönüş yapıyorlar.

Serkan BONCUK' Alıntı:
Kümes ve kuşlar çok güzel gerçekten tebrik ederim ama kuşlar biraz boysuz gibi gördüm bu kuşların daha iri olanları benim için daha iyidir :)
Teşekkürler, oturduğum apartman bayağı eski, mimaride balkonu uzun ama çok dar tutmuşlar, mesafeyi tam olarak kullandım geniş balkonum olsaydı daha büyüğünü yapabilirdim. Aralarında boylu olanlarda var resimlerden pek anlaşılmıyor, iri aslanbaş olan ırk biraz daha hantal oluyorlar aslında. Kelebek güvercininde kostüme de fazla önem vermiyorum, uçucu olması daha önemli benim için.

Aslanbaşı boşyer hocam,bu kuşların yüzünden eski minyon dönüşlü kelebekleri arar olduk.Ucuruyorsan dönüşlü ve akıllı damar olması aranan özellik, ucurmuyorsan göze hitap eden kostümü besleyeceksin.İki özellikte olursa lezzetli olur.

@ gökay

Eşlerin rahat edebilmeleri için folluk genişliğini 70 cm, yüksekliği de fazla tuttum o yüzden kuşlar Serkan arkdaşımıza fazla ufak görünmüş olabilir, küçük kuşları ben de sevmiyorum biraz boy pos olmalı. İri kuş denince Edirnekapı kuşpazarındaki Kelebekçi Ramazan'ın sattığı aslanbaşları kasdediyorum. Bendeki kaybolan baba orta boy kafa kuyruk lekesiz aslanbaştı, anne lekeli kafa kuyruk ve oyunlu şansıma kuşların damarı iyi çıktı iyi yavrular aldım. Yavruların alışma safhasında şimdiye kadar rahat 10 tane de kaybolmuştur, artık en az 3 ay kanatları iyice güçlenmeden salmıyorum.

scutaro' Alıntı:
@ gökay

Eşlerin rahat edebilmeleri için folluk genişliğini 70 cm, yüksekliği de fazla tuttum o yüzden kuşlar Serkan arkdaşımıza fazla ufak görünmüş olabilir, küçük kuşları ben de sevmiyorum biraz boy pos olmalı. İri kuş denince Edirnekapı kuşpazarındaki Kelebekçi Ramazan'ın sattığı aslanbaşları kasdediyorum. Bendeki kaybolan baba orta boy kafa kuyruk lekesiz aslanbaştı, anne lekeli kafa kuyruk ve oyunlu şansıma kuşların damarı iyi çıktı iyi yavrular aldım. Yavruların alışma safhasında şimdiye kadar rahat 10 tane de kaybolmuştur, artık en az 3 ay kanatları iyice güçlenmeden salmıyorum.

Belki de dediğiniz gibidir benim resimlerden gördüğüm biraz küt durmaları tabiki de Nizam abinin bahsettiği gibi bu kuşlar ikiye ayrılıyor bi uçuş bi kostüm ama ikisi bir oldumu da tadından yenmez diye düşünüyorum bi arkadaşımda var bu kuşladan kuş gözüme çok büyük geldi tuttum metre ile ölçtüm gagadan kuyrugun sonuna kadar 36 cm çıktı ama kuşun yerde görüntüsü çok uzunmuş gibi sonra gidip en kısa kelebeği ölçtük oda 34 çıktı aralarında muazzam bi boy farkı yok ama yerde ki görüntüleri çok farklı birde eve gelip gözüme en büyük görünen tel kuyrugun boyunu ölçtüm oda 38 cm çıktı ama arkadaşımdaki karabaş daha uz<un duruyor ama farkettik kikuşun gövdesinin ufak olup kuyruklarının çok uzun olmasından dolayı kuş çok uzun boylu duruyor

Çok sevimli kuşların var bende inşallah dolapçı besliycem :D

Yeni resimler.

lrzcd9im.jpg

9me5ng7w.jpg

q8i2hukq.jpg

cn2bss49.jpg

gq5fm7bn.jpg

fb5cwgmx.jpg

oa5zfm26.jpg

5xwedt5b.jpg

7jrfrir4.jpg

Maşallah tüğleri kadar ömürleri olsun

Canım kardeşim senin ne hoşuna gidiyorsa onları besle onun bunun dediğini beslemeğe kalkarsan keyfini yapamazsın bende zamanında karabaş besledim ne zaman aslanbaşlar çıktı bizler bıraktık( gaziosmanpaşa - küçükköy - pazarda ) besliyen arkadaşları hala görüyorum selamlaşıp konuşuyoruz onlarda bu işin içinden çıkamıyorlar eski kuşlardan pek kimsede kalmadı nacizane benim şahsi görüşüm arap çaparın çok güzel ona eski karabaşlardan bir beyaz takarsan siyahlıkları azaltabilisin sırf sırtta muska kalır hayırlı döndürme ve uçurma keyifleri diliyorum selamlar.

Ahmet hocam arap'ın eşi beyaz ikiside kafa kuyruklardan gelme, mart çıksın onlardan yavru alacağım kafa kuyruk verirse güzel olur.

Bahar gelince hepsi uçarken, dama dönüş yaparlarken video çekebilirsem daha güzel olacak, 4 aylık yavru kızmaları sinek oldular ama çekemedim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bugün hava güzel neşeleri yine yerinde, hepsi genç kuşlar ve üzerlerinde aşı hiç kullanmadım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sağol dostum. (:

1.5 aylık yavrular, ikisini ayrı olarak farklı çiftlere baktırdım. Postalar da yumurtlarsa güzel olacak, kümesi de bekar kuşlar için dışarıya doğru büyüttüm artık yer sorunu kalmadı.

Kara ense tel kuyruk

4ZbgVL.png

Bu da kardeşi telkuyruk

J7nYzY.png

SEVGİ VE AŞK GÖRÜYORUM ..MŞLH..

GÖNLÜNCE OLSUN DİLİYORUM ..

Geri