BALKONDA KUŞ BAKILMAZ DİYENLERE :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan artis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 47
  • Görüntüleme Görüntüleme 19K

artis

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gökhan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
:) Başka bir siteden aLıntıdır.. sizLerle de paylaşmak istedim , benim çok hoşuma gitti güzel salma yapmışlar..

yyuva0064eb.jpg

yyuva0015vy.jpg

yyuva0032yu.jpg

yyuva0044ef.jpg

yyuva0052bg.jpg

yyuva0077vh.jpg

yyuva0084hu.jpg

yyuva0093fb.jpg

yuvabbbaa5xj.jpg

Saygılar..

Selamlar.
Öncelikle Hoşgeldiniz.
Paylaşım için teşekkür ederiz.
Bu arada balkonda kuş beslemek isteyen ve besleyemeyen birçok yetiştiricimiz vardı. Umarım bu resimler sayenizde yararlı olacaktır.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

basoglanh' Alıntı:
Selamlar.
Öncelikle Hoşgeldiniz.
Paylaşım için teşekkür ederiz.
Bu arada balkonda kuş beslemek isteyen ve besleyemeyen birçok yetiştiricimiz vardı. Umarım bu resimler sayenizde yararlı olacaktır.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Ben teşekkür ederim.
HoşbuLduk
:buyrun:
Saygılar..

Selamlar

Bu güzel paylaşım için teşekkürler.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

S.A arkadasim harika olmus süper fikir.Her nerede her nasil olursa olsun iste kuscu budur sartlar önemli deyil gerci sana diyom ama ben hala bir yer bulup besleyemedim neyse hayirlisi selametle ALLAH a emanet olun.

öncelikle aramıza hoşgeldiniz.çok güzel bir paylaşımda bulunmuşsunuz.bundan şunu çıkarıyoruz gerçek güvercin severi şartlar ne olursa olsun,karşısına ne çıkarsa çıksın hiçkimse bu sevdasından vazgeçiremez.bence bu bir çaresiz hastalık bulaşan kurtulamaz.ama zararsız aksine yararlı bir hastalık.zaten hiçbirimizde kurtulmak istemiyoruz güvercin besleme hastalığından.

(: kuşcu her şartta kuş bakar
kanıtıda (: resimle belirtmiş arkadaşımız.
teşekkürler baylaşım için

bu neki :) ben 6 yıl evın ıcınde besledim salonda hemde 12 cift keşke o zmana bilgisayarım olsdıda resımlerı paylassaydım :)

Büyük emek verilmiş ve güzel bir kümes olmuş. Balkonda kuş yetiştirilebilir tabiki. Ama balkonda takla güvercin uçurmak çok zordur. Bunu başarabilmek için gerçekten büyük çabalar harcayan arkadaşlar var. Onlarında bu azmine saygı duyuyoruz.

kutay bana soruyosan pisligi nasıl temızledıgımı cok kolaydı bana özel bır kafes yaptırmıstım 50 ytl altı cıkıyodu ve temızlıyorum cok basıt ve pratıktı ınan bana damızlıklar ıcın bıre bır bır suru yavru alıyordum hırsız cok olunca ne yapalım evde beslıyordum suan daha ıyı bır yerım var eger sadece 10 veyua 12 cıtf kus beslıyorsan en guzelı kafesdır bol bol yavru alırsın

çok saol abi ben de en fazla 20 kuş beslerim diye düşünüyorum şu an ama kesn bu sayının üstüne çıkarım ben de önce ewde başlıyıp çok artarsa bahçeye çıkarmayı düşünüyorum. Bahçede kümesim hazır ama senden sonra ewde besleme kararı aldım:D

vallah kuşların saglam kuşlarsa evde besle kafesler var bıldırcınlar veya keklikler icin yapılmıs kafesler bir kac deyişilik yaparak harkika kumes yapabilirsin onlardan normal kumeslerden daha verımlı oluyor bana ınan suan benım araplarım öle sureklı yavru alıyorum ama fazlda yorma kuşları her 3 sezonda bır ara vermelısın yoksa dişi zayıf düşer ölur bol yavrulu gunler deyıl boıl kaliteli yavrulu gunler dılerım :)

çok iyi düşünülmüş bir fikir. harika olmuş.

AMASYA GÜVERCİN KÜLTÜRÜ DERNEĞİ

bende uzun zaman balkonda damızlıklarıma baktım ama uçan kuşa gelince sıkıntı oluyo balkona inmesi bir dert başka bir balkona konarsa komşuyla aranda sorun çıkması bir dert tüğ zamanı helede evde küçük çocuk varsa sağlığı açısından o bi dert ama her şeye rağman kuşlardan vaz geçemeyenler ve yer sorunu yaşayanlar için güzel bir çözüm

aramıza hoşgeldin arkadaşım kümes gerçekten çok güzel olmuş heralde çok hevesli biri....

Bursalı Kral Kuşçu...

ben ikikere kümesin etrafında toplanmış 4 kedi görmüştüm sonunda kuşların yarısını yediler yinede yılmadım kümesi daha düzgün özenli biçimde yapınca daha patilerini bile içeri sokamıyorlar

Herkese selamlar.....

Evet gerçekten de güzel bir kümes... Ama bence balkonda güvercin beslemenin en sıkıntılı tarafı güzel bir kümes yapamamak değil maalesef. Basit birkaç malzeme ve biraz emekle gayet güzel yapılabilir. Sorun diğer apartman sakinlerinin bu olaya bakış açılarından kaynaklanıyor gibi geliyor bana. Eminim birçoğumuzun yaşadığı yerde de öyledir. Bizim için en masum ve en değerli bu uğraşı, maalesef toplumda sanki ayıp birşeymiş gibi görülüyor, bu işle uğraşanlar yadırganıyor hep nedense. Tabi toplum içerisinde "kimin nasıl baktığı umrumda değil" de diyemiyorsunuz. Kokusu, tüyü, uçurursanız balkonlara pislemesi ve özellikle son zamanlardaki kuş gribi abartıları hep şikayet konusu oluyor ayrıca. Bu durumda hep siz en büyük zevkinizden feragat etmek zorunda kalıyorsunuz. Elimde bir imkan olsa en güzel kuşa sahip olmayı değil, şu kuşçuluğun toplum üzerindeki kötü imajını düzeltmek isterdim.

Saygılarımla...

selam aleykum bır yıldır adana cınsı beslıyorum adanalıyım kayserıde okuyorum aılem beslettırmedıgı ıcın kıraladıgım evde balkonda beslıyorum guvercınlerı cok kuş kacırdım ucurup da ındırdıgım ya 3 dur ya 5 ta adanadan getırıyorum 5 dk ıcınde kacırıyorum ınemıyor kuşlar korkuyorlar bence kuş damda beslenmelı kuş yumurta yaptı erkegı kactı ınemedı balkona ekıbı ne zorluklarla topluyom balkon yuzunden dagılıyo herşey..

performans58' Alıntı:
Herkese selamlar.....

Evet gerçekten de güzel bir kümes... Ama bence balkonda güvercin beslemenin en sıkıntılı tarafı güzel bir kümes yapamamak değil maalesef. Basit birkaç malzeme ve biraz emekle gayet güzel yapılabilir. Sorun diğer apartman sakinlerinin bu olaya bakış açılarından kaynaklanıyor gibi geliyor bana. Eminim birçoğumuzun yaşadığı yerde de öyledir. Bizim için en masum ve en değerli bu uğraşı, maalesef toplumda sanki ayıp birşeymiş gibi görülüyor, bu işle uğraşanlar yadırganıyor hep nedense. Tabi toplum içerisinde "kimin nasıl baktığı umrumda değil" de diyemiyorsunuz. Kokusu, tüyü, uçurursanız balkonlara pislemesi ve özellikle son zamanlardaki kuş gribi abartıları hep şikayet konusu oluyor ayrıca. Bu durumda hep siz en büyük zevkinizden feragat etmek zorunda kalıyorsunuz. Elimde bir imkan olsa en güzel kuşa sahip olmayı değil, şu kuşçuluğun toplum üzerindeki kötü imajını düzeltmek isterdim.

Saygılarımla...

Merhabalar Taner bey gerçekten konunun özetini net kelimelerle ifade etmişsiniz.Ben üzerine ekleyecek başka bir şey bulamıyorum.Malesef bu güzel hobimizin topluma yansıtılış biçimi içler acısı.Toplumda empoze edilen kavramlar hep kuşçuların sorumsuz iş güç sahibi olmayan kişiler olduğu yönündedir.Ancak o kadar çok yanlış şeyler biliyorki bu insanlar,camiamızın içine girseler bir araştırma yapsalar küçük dudakları uçuklar.Bugün güvercin hobisine sahip nice mühendiler,nice avukatlr nice işadamları ve en öenmlisi NİCE İNSANLAR varki....

çok güze kümeste kaça para tutar bu?

Balkonda besleyenler için gayet güzel bir kümes açıkcası ... Ama inememe sorununu da 1,1.5 metrelik bir tahta ile çözebilirsiniz :) 10 - 15 cm genişliği olsa yetebiliyo .. Ben Çatıarasında besliyorum ve taklacı besliyorum ... Çatının kapısından dışarı tahta uzatıyorum ve kuşlar alıştı gelip oraya iniyorlar :) Tabi tahtayı iyi sabitlerseniz bir yere daha sağlıklı olur :)

on numarasın kardesım tAktır ettım senı paylasımın ıcın tskler

Geri