Balkonda taklacı yetiştirmek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fbarbaros
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

Fbarbaros

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ferdi BARBAROS
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Kediler
s.a sevgili güvercin severler...
kayseride yaşıyorum yaklaşık 3 sene önce 1 çift beyaz ve 1 çift sarı taklacı güvercin besledim müstakil evimizin bahçesine yaptığım kümeste fakat şimdi binada yaşıyoruz bina 11 katlı biz 6. kattayız balkondan nasıl uçurabilirim bu kuşları forumda bi kaç arkadaş kümes yapmış biraz baktımda fikirlerinize ihtiyacım var taklacı ırkı beslemek istiyorum uçurduktan sonra kuşları balkona indirmekte sorun yaşarmıyım? komşuların balkonlarına yandaki binalara veya az ilerideki müstakil evlerin damına atma ihtimali varmıdır? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim iyi günler dilerim.

Re: Lütfen yardımcı olun

merhabalar genellikle balkonda taklacı kuş beslemek zordur karşınızda evler falan varsa önü açık değilse ve de son kat olmadı mı inmeleri zor olur bence size tavsiyem oraya rahat inebilecek kuşlar besleyin baska bango gibi kuşlar

Fbarbaros' Alıntı:
s.a sevgili güvercin severler...
kayseride yaşıyorum yaklaşık 3 sene önce 1 çift beyaz ve 1 çift sarı taklacı güvercin besledim müstakil evimizin bahçesine yaptığım kümeste fakat şimdi binada yaşıyoruz bina 11 katlı biz 6. kattayız balkondan nasıl uçurabilirim bu kuşları forumda bi kaç arkadaş kümes yapmış biraz baktımda fikirlerinize ihtiyacım var taklacı ırkı beslemek istiyorum uçurduktan sonra kuşları balkona indirmekte sorun yaşarmıyım? komşuların balkonlarına yandaki binalara veya az ilerideki müstakil evlerin damına atma ihtimali varmıdır? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim iyi günler dilerim.

a.s abicim öncelikle aramıza hoş geldiniz.Bu arada bende Kayseri'liyim.
Abi valla belki söyleyeceklerim hevesini kıracak ama malesef bunları söylemeden geçemeyeceğim. 11 katlı binanın 6 katında beslemek istiyosun. Ama orada taklacı kuş uçuramazsın. Hele birde kuşlar Kayseri kuşuysa...
Size tavsiyem bizim Kayseride pek bulunmaz ama baska,bango,kelebek gibi kuşları beslemeniz. (bu kuşlar :Kayseride gubalı diye geçiyor genelde)
Yok ben illede Taklacı beslemek istiyorum derseniz. Binanızın çatısı müsaitse orada besleyin veya bir arkadaşınızın çatısında besleyin......

Sinan Öztekin

arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için çok sağolun sinan kardeşim ben k.karabekir mahallesinde oturuyorum binanın önü bayağı bi açık sadece kümesi yapacağım balkonun sağ tarafında ve arkada 1 bina var bide ben dükkana gitmeden önce biraz uçurup seyredip yada dükkandan erken geldiğim günlerde hava kararmadan 1-2 saat önce uçurmak istiyorum acaba kümesi balkona yapıpta kuşları bir kutunun içinde binanın bahçesine indirip orda uçuramazmıyım?

Fbarbaros' Alıntı:
arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için çok sağolun sinan kardeşim ben k.karabekir mahallesinde oturuyorum binanın önü bayağı bi açık sadece kümesi yapacağım balkonun sağ tarafında ve arkada 1 bina var bide ben dükkana gitmeden önce biraz uçurup seyredip yada dükkandan erken geldiğim günlerde hava kararmadan 1-2 saat önce uçurmak istiyorum acaba kümesi balkona yapıpta kuşları bir kutunun içinde binanın bahçesine indirip orda uçuramazmıyım?

Abicim valla bu dediğin kayseri kuşlarıyla çok zor. Diğer kuşlardan beslemeye ne dersin? olmaz mı???

oyunlu kuş beslemeyi çok istiyordum bilmiyorum şuan hayallerim suya düştü:D

Sizin kuş uçurma işi biraz zor arkadaşım, başka bir dostunuzla ortak uygunn bir yerde kuş bakmayı düşünün imkan varise, taklacı olmasa düz uçan ırklar olsa belki zorlada olsa kuş uçurulur, ancak taklacı pek mümkün görünmüyor . Kapalı bakarım uçurmam diyor iseniz o başka . selamlar.ŞEREF

tekrardan cevaplarınız için çok sağolun artık napalım kapalı felan hevesimizi devam ettirecez ama uçurma imkanım olsa çok daha iyi olurdu sonuçta kuş havada güzel...

ard arda fazla mesaj yazdım kusura bakmayında benim çevremde kuşçu çok ama gidipte istemek istemiyorum kayseride pazar günleri kuş pazarı kuruluyordu dolmuş duraklarının arkasında hâla kuruluyormu bana bu konudada yardım ederseniz sevinirim kayseride kuş besleyen arkadaşlarım [email protected] msn adresim eklerseniz veya msn bırakırsanız çok sevinirim

arkadaşım balkonda beslemek zor dur bende bolkonda besliyorum ve ucuruyorum . cok uraşman lazım bolkondan 1 metre dışarı tahta cak ve yawru alıştır bence bende böle başladım şimdi gayet güzel oyun kuşları ucuruyorum uraşırsan başarırsın olmaz die bişe yoktur bende 5 6 tane yawru al onları alıştır buyuk kuşlar zor alışır ve kacabilirler. inş alıştırırsın ... gurkan sahın...

cevaplar için tekrar teşekkürler gürkan kardeşim cevabından sonra biraz olsun umudum arttı bende dediğin gibi düşündüm pek deneyimim yok ama kapalı şekilde güzel bir çift kuştan yavru alıp onları alıştırmayı düşünüyorum zaten ben iyi bakabilirsem kuşlar memnun olduktan sonra yerini rahat bulacaktır sorun yaşamam inşallah...

Evet Kayseri'de Keçikapı'da aynı yerde pazar kuruluyor. Balkonda kuş beslemek ilk başlarda çok sıkıntılıdır. İnsanı bıktırır. Birde komşulardan şikayet gelecektir çünkü bu kuşlar onların balkonlarına da konup kirletebilirler. Bana kalırsa kendinize müsait bir yer temin etmeye çalışın.

hocam çok sağolun cevabınız için tam olarak nerde pazar tarif edebilirmisin bide sadece pazarları kuruluyor değilmi

slm bende kayserıde oturuyorum ama balkona sole bısey yap bence kusların dıkkatcekecegı bısey ben catıma boya surmustum ole bı hatırlatacak bısey yap bence

kayseriden olan kişilerle bu forumda bir araya gelmek çok sevindirdi beni eğer bana alacağım kuşlar için tavsiye edeceğiniz bir yer veya kişi varsa çok sevinirim alacağım kuşlar renk itibariyle sade olmasını istemiyorum vede miski kuşları çok seviyorum kayseride kekilli ve kalpaklı diyorlar arkalı diyen var o tür kuşların yavrusunu almak isterim 1 veya 2 çift yavru alabileceğim kuş lazım

2 3 katlı oto parkın karsısında kus pazarı var orda hersey olur bıde dolmus duragının orda eskı stadın karsısında

balkonda beslemek gercekten cok zor iş.cok kusunuza mal olur.bence donrk kelebek turu kus beslemnizden yana.veya bir yer tutun lıralayın veyaa nazınızın gectiği bir yer bulun orda besleyin.yok ilaki balkonda beslicem diyosanız ömce kelebek alın yanına yavru taklacılar alın alıstırın derim.ustadın dediği gibi balkondan dısarı 50 cm kadar cıkma yapın daha rahat olacakdır.
Saygılar...

S.a

Kardeşim bende balkonda besledim, çok zor oluyo hele mardin kuşu inemez 2-3 gün damda yatar milletin camına pislerler faaln. Ama problem olmaz komşular ve oyun kuşu uçurmak istersen çorum çıplağı uçur hem kolay iner hemde oyun yapar. Sonra aralarına yavaş yavaş mardin koyarsın.

evet arkadaşım balkonda baska bango posta o tür kuşlar yetiştir mardin dibi kuşlar zor olur bankonda

arkadaşım merhabalar senın hevesını kırmak ıstemem fakat bende en ust katta balkonda beslıyor olmama ragmen komsular beledıyeye sıkayet etmıs kuslarımı ben suanda ucuramıyorum damızlık yapmayı düşünüyorum kaldıkı sen 6.kattası işin bıraz zor he bıde şu var komsularla aran nasıl onu bılemıyorum fakat eger sorun yaratmazlarsa yıne mardın kusu balkona zor ıner benım gorusum düz ucucu kuş besle sadece bı tavsıye selamlar

usta gercekten balkonda taklacı beslemek zor olur sen onun yerine bango-baska-posta o tür kuşlar besle senin icin de kuşlar icin de daha rahat olur saygılarla !!!

o kadarda zor deilya herkez cok abartmış cok zor die alıştırdımmı ucurursun yawru alıştır al 3 5 tane 3 5 gun yerde yemle sona uzattın tahtada kovala cok abartılcak bişe deil yani ben 14 yaşımdan beri balkonda ucuruyorum saygılar...gurkan sahın...

casus' Alıntı:
o kadarda zor deilya herkez cok abartmış cok zor die alıştırdımmı ucurursun yawru alıştır al 3 5 tane 3 5 gun yerde yemle sona uzattın tahtada kovala cok abartılcak bişe deil yani ben 14 yaşımdan beri balkonda ucuruyorum saygılar...gurkan sahın...

Kardeş bilmem farkında mısın ama Kayseri taklacılarından bahsediyoruz. :buyrun:
Abicim sana gelince : Dene bi ne olucaksa olsun... Maksat içinde kalmasın......

polat kardeş kayseri taklacısı sivas corum veya eskişehir vb sonucta oyun kuşu besleyecek ben cok yer gezdim kayseriden tanıdıklarım var kayseri taklacısını sanki bulunmaz mucefer gibi sölemişin sen eskişehire gel bi güzel oyun kuşu olan kişilerde izle veya en mısafir edeyim seni gör bklm ben eskişehirde izledim kuşları kayseride göremedim ama belki sende daha iisi vardır önemli olan ucurabilmesi ve oyun kuşu beslemesi olmucak bişe deil .

polat kardeş kayseri taklacısı sivas corum veya eskişehir vb sonucta oyun kuşu besleyecek ben cok yer gezdim kayseriden tanıdıklarım var kayseri taklacısını sanki bulunmaz mucefer gibi sölemişin sen eskişehire gel bi güzel oyun kuşu olan kişilerde izle veya en mısafir edeyim seni gör bklm ben eskişehirde izledim kuşları kayseride göremedim ama belki sende daha iisi vardır önemli olan ucurabilmesi ve oyun kuşu beslemesi olmucak bişe deil .

s.a ben ıstanbulda oturuorum 18 yasındayımmm ama yaklasık bı 6 seneden berı kus beslıyorum daha onceden oturdugumuz evlerde bahcede falan besledım kumeslerde fakat suan kı ev bı sıtenın ıcınde bınanın en ust katındayız balkonda beslemeyı dusunuorummm koseye bı kumes yaparak fakat salmamak ıstıyorum damızlıga yatırmak ıstıyorum 2 cıft kus koymak ıstıyorum 1 çift şebab arap bir çift te sabuni acaba olurmu salmasam etmesem ?

s.a
sedarduman kardeş ben 11 katlı binanın 6.katında çoğu kişi uçuramazsın demelerine rağmen şuan besliyorum yeterli büyüklükte bir kümes yaparak binanın son katında alıştırabilirsin bence 1 hafta balkonu tanıt kuşlara sonra çatıya indir kaldır yap eğer çatıdan direk balkonu göremiyorlarsa dışarıya inebilecekleri bir tahta uzat beslemek istedikten sonra her türlü besleniyor saygılar sevgiler...
Not:1 çift damızlığım 1 çift uçurduğum kuş var dişi dün akşam yumurtladı ilk yumurtasını bugün yarinde allahın izniyle 2. yumurtası gelecek...

pekı salmasam ne olur abı ıkı cıft sebab koysam yumurta alsam 1 metreye 1 metre bı akvaryumda folluklu ...

salmasan bişey olmaz şebab zaten süs kuşu pek uçuran yok alır besler yavrusunu alırsın istedikten sonra olmayacak bişey yok saygılar...

benim tavsiyem fazla oyunlu kus degilde boyle az oyunlu kuslar bakılabilir orda iyi bi oyun kusu ne olursa olsun inmez oraya baska bı yerlerede illaki atacaktır takip ediceksin kovalıcaksın bisürü hikaye bence catıda beslemen yada yere kümes yapman en mantıklısı...

Geri