Bango lar kendi yavrusuna bakamıyor,fikir ve önerilerinizi buraya yazınız.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K

gokay

Üye
Siteyi ziyaret et
Yavrusu:

Babası:

Bangolar yavrularına bakamıyor veya bakmakta zorlanıyolar.Yavrular kendi ana babalarının altında on gün durduktan sonra, malesef anne babadan yem alamadıkları için ölüyorlar.Bu nedenle bango kuşlarının diğer birçok ırka göre yavru alımı cok zor.Sabır ve bilgi gerekiyor.Ben kendim bango yumurtalarını,kelebek ve bursa ırkı kuşlara büyüttürüyorum.

benim bildiğim bango ve baska türü kuşlar çok güzel yavru baktıkları, hatta şu mevsimde dahi hiç yavru zayi etmeden üreten baskacılar var çevremde, ilginç geldi bana hatta ve hatta bu kuşları buralarda bakıcı olarak ta kullanan var..

bu durumda iş başa düşüyor ve kendin bakman gerekecek, bende yavrular yeme düştükten sonra takviye yapmak zorunda kalıyorum bu zamanlarda, kümese girdiğimde yavrular etrafımda üşüşür :):):

sevgili kardeşim güvercin bakmak özen ister eher çalışıyosan akşam kaçta gelırsen yemek ini ye kümesine git bak yemi sade buday verme kuşlar bıkar yani sen hep safülye yeyebilirmisin hayır kaşırık ver yavrulara bak mıyor diyo sun kendin besle vitamin ver eher hiç olmadı bana güvercinlerin resim lerini gönder ben bakam sana yardım cı olurum

maalesef bu bütün bangocların ortak sorunu.ben de bir bangocuyum ve bangolar gagaları küçük olduğu için yavrular gelişip gagaları büyüyünce yavrularına bakamıyorlar.eğer bango üretmek istiyorsan mutlaka ayrı bir bakıcı kümesin olmalı.bu kümeste bakıcı olarak sana tavsiye edebileceğim ırk da trakya.3 yavruya bile zorlanmadan bakabiliyorlar.

evet abi doğrudur kısa gagalı kuşlar yavrularına pek bakamazlar bende bulgar besliyorum onlarında gagaları kısa bakamıyorlar.istanbuldan bangocu bi arkadaşım var oda bana geldi dediki ben bangoları üretemiyorum bende ona 1takım trakya yerlisi verdim trakya yerlileri yavrularını kesinlikle ziyan etmezler ben geçtiğimiz sezon 10 takım yavru kadar aldım .sanada tavsiyem trakyadır
saygılar

Bango kuşu kendi yavrusuna bakamıyor, diğer uzun gagalı kuşlara rahatlıkça bakabiliyolar.Baska kuşlarındaki gaga yapısı bangolara göre uzun olduğu için, baska kuşu kendi yavrusuna bakar bunda problem yok.Yem olarak karışık yem veriyorum, yavru döneminde muhabbet yemini yemliğimde fazla olmasına dikkat ediyorum.Ayrıca akşamları kumesimde üç dört saat aydınlatma yapıyorum, sabah ve akşam yemlerini sürekli veriyorum.

selam sorun kuşların gagasının kısa olması değil öyle olsaydı inanın bangonun gagasıda uzun olurdu.bangonun gagası kısa olduğu gibi yavrusununda gagası kısadır yani normalda bango yavrusu uzun gagalı kuşa baktırılmaz tabiki sorun nerde ozaman diyeceksiniz sorun şu bango en ufak şeyde keyifsizlenir yavru bakımı esnasında bangonun keyfinin hiç kaçmaması lazım ki yavruyu neşeyle büyütsün yavru genelde on günlükken ölüyor demişsin peki neden yavrunun gagası büyüdüğü için olamaz zaten büyümeliki rahatlıkla kusulan yemi almalı maya olayı bitmiş zaten demek ki hayvan kusmuyor yada kusuyor yavru yemi sindiremiyor. kusnuyorsa kusmama sebebbi bende mi? acaba kuştan mı ? diye düşünmelisin ve kusuyıorda yavru yemi sindiremiyorsa nedenini bulmalısın sonra çözüm üretmelisin kuştansa neden kuş keyifsizmi genç olduğu için bakmayı bilmiyormu yoksa yavru isteksiz davrandıgından mı.yada sadece dişi yada erkek mi kusuyor bunun gibi bir sürü sorun olabilir iyi gözlem gerekir.benden mi acaba hayvan sindirimi iyi yapabilliyor mu? yapmasını saglamak için öğütücü görevi gören mineraller taşlar verdimmi? acaba kuşun ihtiyaçını verdikten sonra yavrusunada kusması gereken yem kadar yem veriyor muyum.yada yem fazla önünde oldugundan yavruyu hep doyurdugundan yavru aclık hissini unutup yem istemediği için mi kusmuyor.veya hayvanı rahatsız eden başka takım mı var kümeste yada iç parazit mi var kümesimde yumurta gözeneklerinden hayvana bulaşıp 30 günlük kuluçka süresini bitirip hayvanın ölmesine mi neden oluyor bunun gibi bir sürü neden sorun şu ki yavru bakmayan kuş yoktur iç güdüsel olarak yavru bamaya programlı bu hayvanlar doğada saldırıya ugramadıkça uzun yada kısa gagalısı yem kıtlığı cekerken bile yavru baka biliyorsa sorun bizde demektir iyi bir gözlem sorunun bitmesine cok fayda sağlar.yaptıgınız hataları bu hatalardan dolayı hayvanın yaptıgı hataları görürsünüz ve sorun kesin çözülmüş olur. fakat gözlemleme şansınız yoksa kümesin dışından bir yerden kümesin içini görmüyorsanız bu sorun çözülmez.saygılar.

kenan arkadaşım
çok iyi güzel yorumlamışsın. bir bakıma yorumlarında da haklısın
ama kuş bakmıyor işte sorun bendede var. bir çok arkadaşımdada var .hadi sorun bende diyelim ben baktıramıyorum yavrulara.diğer arkadaşların neden kuşları bakmıyor.ortamı daha musait kümeste olan kuşlarda bakmıyor.neden kısırlar daha iyi yavru bakıyor bunlarıda araştırmak lazım.

Kenan bey;
Acıklamanız için çok teşekkür ediyorum, sözlerinizde eksik yaptığım bir şey yok yalnızca kümesim ufak.10 çift bangom var, bunlardan 8 çifti yavruya 1o gün bakıyo, daha sonra bakmakta zorlanıyo ve yavru açlıktan ölüyo.Bu yüzden bangoların altına tek yumurta bırakıyorum sonuç yine aynı.Akla bir soru geliyor 10 gün yavrusuna bakan kuş 10 günden sonra neden bakamıyor ?Nedenini söyleyim ben size, yavru yumurtadan cıktığı zaman gagası normalden uzundur ve besin ihtiyacı azdır, 10 günün sonunda gaga ufalmaya başlar ve besin ihtiyacı artar.Anne veya baba yavrusunun gagasını ağzı içine alamaz ,yani tam gıdayı veremez.Sonrası açlıktan ölüm.Bu esnada yavrunuzu takip ederseniz anne veya babasının bakamadığı durumda, yavru kuşu başka uzun gagalı kuşun altına kaydırırsanız ,yavru rahatlıkla büyüyor.

BATILI' Alıntı:
kenan arkadaşım
çok iyi güzel yorumlamışsın. bir bakıma yorumlarında da haklısın
ama kuş bakmıyor işte sorun bendede var. bir çok arkadaşımdada var .hadi sorun bende diyelim ben baktıramıyorum yavrulara.diğer arkadaşların neden kuşları bakmıyor.ortamı daha musait kümeste olan kuşlarda bakmıyor.neden kısırlar daha iyi yavru bakıyor bunlarıda araştırmak lazım.

selam doğru kısırlar daha iyi bakar bunun sebebi yük ceken öküzleri hadım aderler sebebi güçü ve enerjisi hep olsun diye boşa yatmış bir kuşun altına yumurta sürüyorsun ve bakıyor.önce yumurtlama evresindeki yıpranmayı ve zorlanmayı yaşamıyor vücudunda yumurta ve yumurta kabuğunu oluşturacak kalsiyum protein gibi önemli besinleri harcamıyor bundan dolayı çok güçlü bir şekilde yavru bakımına hazır oluyor birde kümes cok büyük diye şartlar bize göre uygun gözükebilir ama kuşa göre uygun mu? yani kümes bir metre kare olabilir ama her yavru büyür kümes 10 metre kare olur her yavru büyümez size bir tavsiye vereyim o zaman ayni bursalarda oldugu gibi teneke yuvalık seklinde yuva yapın yani kuşun yumurtladığı yer ve yavruyu baktıgı yer gözükmeyecek şekilde olsun bir deneyin derim.

gökay' Alıntı:
Kenan bey;
Acıklamanız için çok teşekkür ediyorum, sözlerinizde eksik yaptığım bir şey yok yalnızca kümesim ufak.10 çift bangom var, bunlardan 8 çifti yavruya 1o gün bakıyo, daha sonra bakmakta zorlanıyo ve yavru açlıktan ölüyo.Bu yüzden bangoların altına tek yumurta bırakıyorum sonuç yine aynı.Akla bir soru geliyor 10 gün yavrusuna bakan kuş 10 günden sonra neden bakamıyor ?Nedenini söyleyim ben size, yavru yumurtadan cıktığı zaman gagası normalden uzundur ve besin ihtiyacı azdır, 10 günün sonunda gaga ufalmaya başlar ve besin ihtiyacı artar.Anne veya baba yavrusunun gagasını ağzı içine alamaz ,yani tam gıdayı veremez.Sonrası açlıktan ölüm.Bu esnada yavrunuzu takip ederseniz anne veya babasının bakamadığı durumda, yavru kuşu başka uzun gagalı kuşun altına kaydırırsanız ,yavru rahatlıkla büyüyor.

selam benim cocukluğumda safkan bango yani o bal kanat cikolata kanatları besleyen abilerim vardı inanın daha bir kez o zamanlar bakıcı nedir bilinmezdi ve kümeslerinde bangodan başka bir ırk kuş yoktu.sorun gagayla ilgili değil başka bir şey vardır birde kuş bir gün bakmadı diye hemen altından almayın bende bir takım posta var 10 günlük yavruyu elime aldıgımda sanki hayvanın kemikleri geliyor gibi oluyor ama yavaş yavaş derken 15 günün sonunda kendine getirdiği yavruyu diğerlerinden daha iyi bakıp büyütüyor bir kaç kez yavru ölsede altında bence bakmasını ögrenmeli çünki altından cıkan yavru onunsa yani kısa gaglı bir kuşsa kesinlikle bakabilir size düşen yavruyu hemen calmaktansa onu bakmasını beklemeniz ilk bir kaç seferinde yavru ölebilir doganın kurallarına uygun şekilde davranırssanız sorun olmaz mesela yumurtlayan kuş yumurtaya yatmıyorsa yumurta atılır.yavruya bakmıyorsa kuşun bir bildiği vardır bakması beklenir kuşlar insanlar gibi değil nankör olmazlar yavrusunu bakması gereken şekilde bakmayı ögrenmeli birde yavrunun ilk zamanlar gaga yapısı uç kısım yuvarlak ve yumsakttır kusun agzına zarar vermez daha sonraları serleşir ve bu esnada maya kusumunu bitiren anne baba kuş yem kusmaya başlar bakalım anne babmı kusmuyor yoksa yavru yem kusuldugunsda onu almayı becerebiliyormu bence bir kaç yavru feda ederek bunu ögrenebilirsiniz çünki bango baska azman türü kuşlar mükemmel bakıcıdırlar ama bunların içinde bango narin ve hassas kuştur bir eksiği bir hatayı kaldırmaz.selam.

dushekimi' Alıntı:
benim bildiğim bango ve baska türü kuşlar çok güzel yavru baktıkları, hatta şu mevsimde dahi hiç yavru zayi etmeden üreten baskacılar var çevremde, ilginç geldi bana hatta ve hatta bu kuşları buralarda bakıcı olarak ta kullanan var..

bu durumda iş başa düşüyor ve kendin bakman gerekecek, bende yavrular yeme düştükten sonra takviye yapmak zorunda kalıyorum bu zamanlarda, kümese girdiğimde yavrular etrafımda üşüşür :):):

Walla Doru Söyliyorsun Bende Baskları Bakıcı Olarak kullanıyorum Cok Güzel Yavru Bakıyorlasr ama Bangoların Gagası Kük Oldugu için Kusamıyorlasr En iyisi Sen Onları Baskların Yada postaların Altına Koy İ Onlar Halleder Yavruları:D

EFKARLI_COCUK

arkadaşlar bakıcı olarak bence en saglam kuş baskalar.benim taklacıların altında tek 1yumurta vardı yumurtaya 5,6 gün baktılar sonra bakmadılar hemen kısır olan dişi abskanın altına koydum açıkcası umduu kesmiştim..hayvanlar yavruya öyle bir baktılarki kuş gemi gibi oldu..eger ortam müsaitse bence basakaların altında yavru ölmesi çok ama çok zor bir olay..bangolara gelince bence bango ytmurtalarını ya baskanın yada bursaların altına sürün hem daha çabuk büyür hemde ölümler azalır.bango yavru bakma konusunda biraz eksik bir cins

Arkadaşım benim bildiğim bangoların yumurtaları uzun gagalı kuşlarınkilerle değiştirilir yani yanlışmı diyorum bilmem ama bu böyledir yani bir çok bango yavrusuna gagası kısa olduğundan bakamaz yani gerçek anlamda bangolardan bahsediyorum sıfır gagalardan...

selam konu uzucak onun için ben pes ediyorum ama şunu unutmayın doğada her canlının yavrusu kendi bakabileceği şekilde dünyaya gelir et yiyen hayvanın yavrusu dünyaya geldiği gün eti sindirir ve kısa gagalı kuşun yavrusu kısa galı olur eger uzun gagalı olursa annenin babanın bogazına zarar verir ve tam aksidirki uzun gagalı kuş kısa galı yavrunun gagasını tam ağzına alamadıgından kustugu yemin geneli dışarı gider kısa gagalı kuş kusum için agzını actıgında yavrusu agzına en yakın temasa geçtiğinde direk bogazıyla temasa gecer ve kustugu yemin tamamını alır bu böyledir ama yavru bakamıyor diye hayvanın altındandan bir kaç kez cekersen hiç ögrenemez ve en ufak zorlanmada yavru bakımını bırakır.neden hep bizdiriz doğa her şeyi ölcülü ve dengeli sunar dengeyi bozanlar dışardan müdahele edenlerdir.

tengelli' Alıntı:
http://www.hxjcy.gov.cn/ReadNews.asp?NewsID=455

selam bu sayfaya bir girin derim.
Sayfaya girdim ama çincem olmadığından pek bişey anlayamadım doğrusu.

Bangolar kuşçulukta bilinen en zayıf bakıcılardır diye biliyorum.. yani bangolar gerçekten yavrular 1 hafta 10 gün kadar bakıyorlar sonra yavruların gagaları biraz büyüyünce bırakıyorlar yani bunun doğayla bir alakası yok yani bangolar doğada yaşamıyorlar sonuç olarak bizim beslediğimiz güvercinlerin hemen hemen hepsi Kolombiya Kaya güvercini denen bizim yabani diye bildiğimiz güvercinden geliyor..yani ben tarihte doğada yaşayan bango diye birşey duymadım gerçekten varsa bizi bilgilendirirseniz seviniriz. saygılar

selam şunu anlamıyorum posta belçikalıların güvercinin ataları ise kolombiyanın yanlış analama ama yanlış bilgi daha tarihin sayfalarında kolombiya denen yer bilinmezken bizim arlarımız ta selçuklu zamanında kuş besliyormuş amerika kıtasının keşfinden düşün birileri kendine keseri yontmuş bilmeyen herkes senbiliyormusun bu nerden gelmiş demiş :=)

[No message]

Nuri bey;
Bu postalar sizinmi, sizinse eğer bu kuşları yetiştirdiğiniz için tebrik ederim.Sizinde bu konudaki fikrinizi almak isteriz, hünkarilerde kısa gagalı aynı sorun onlardada var.Bu postalar bakabilirmi bango yavrularına ?

tengelli' Alıntı:
selam şunu anlamıyorum posta belçikalıların güvercinin ataları ise kolombiyanın yanlış analama ama yanlış bilgi daha tarihin sayfalarında kolombiya denen yer bilinmezken bizim arlarımız ta selçuklu zamanında kuş besliyormuş amerika kıtasının keşfinden düşün birileri kendine keseri yontmuş bilmeyen herkes senbiliyormusun bu nerden gelmiş demiş :=)
Yani orası öyle size katılıyorum...nedense tarihte keseri bi biz kendimize yontamamışız orasıda ayrı bi hikaye... saygılar

gökay' Alıntı:
Nuri bey;
Bu postalar sizinmi, sizinse eğer bu kuşları yetiştirdiğiniz için tebrik ederim.Sizinde bu konudaki fikrinizi almak isteriz, hünkarilerde kısa gagalı aynı sorun onlardada var.Bu postalar bakabilirmi bango yavrularına ?
Bence postalar çok güzel bakabilir...zaten postalarda bilinen iyi bakıcılardandırlar. Genelde iri ve büyük gagalı kuşlar çok iyi bakıcı oluyorlar örnek vericek olursak Bağdadi, King, Posta, tabi Bursalar da iyi bakıcılar yani bendekiler iki yavruyuda hiç şüphesiz büyütüyorlar...saygılar

abim bende taklacı besliorum yumurtaları candırların yada postaların altına koyuyorum çok iyi bakıolar

omennn' Alıntı:
abim bende taklacı besliorum yumurtaları candırların yada postaların altına koyuyorum çok iyi bakıolar

selam candır ırkı hangi kuşa diyorsunuz bunu bir kişiye daha sordum cevap alamadım cevaplarsanız sevinirim.

BATILI' Alıntı:
evet abi doğrudur kısa gagalı kuşlar yavrularına pek bakamazlar bende bulgar besliyorum onlarında gagaları kısa bakamıyorlar.istanbuldan bangocu bi arkadaşım var oda bana geldi dediki ben bangoları üretemiyorum bende ona 1takım trakya yerlisi verdim trakya yerlileri yavrularını kesinlikle ziyan etmezler ben geçtiğimiz sezon 10 takım yavru kadar aldım .sanada tavsiyem trakyadır
saygılar
ya arkadaşlar kuşların gagası kısa a bu uzun yok bulgar yok trakya yok kelebek bune kardeşim sen bu kuşa nasıl bakıyorsun ben anladım sen bu kuşlaRI SIKIYORSUN ONLAR DA BISÜRE BAKIP BIRAKIYORLAR YANİ SEN HER GUN YAVRULARA BAKIYORSUN ERKEK BUNDAN HOŞ LAN MI YO DİŞİ İSE ANINDA BIRAKIYO SEN BU KUŞLARI N YAVRULARINA FAZLA YAKLAŞMA BIDE ERKEK DİŞİ İÇERDEYSE YAVRULARI ELLE ME SAKIN BUNDAN OLUYO

ya arkadaşlar kuşların gagası kısa a bu uzun yok bulgar yok trakya yok kelebek bune kardeşim sen bu kuşa nasıl bakıyorsun ben anladım sen bu kuşlaRI SIKIYORSUN ONLAR DA BISÜRE BAKIP BIRAKIYORLAR YANİ SEN HER GUN YAVRULARA BAKIYORSUN ERKEK BUNDAN HOŞ LAN MI YO DİŞİ İSE ANINDA BIRAKIYO SEN BU KUŞLARI N YAVRULARINA FAZLA YAKLAŞMA BIDE ERKEK DİŞİ İÇERDEYSE YAVRULARI ELLE ME SAKIN BUNDAN OLUYO[/quote]

selam mantıklı kimi kuşlar bu konuda hassastır yumurtayı bile ellediğinde bırakabilir farklı bakış acısı ama doğru olma ihtimali yüksek.

ben baya bir süre baktım bango gagaları çok ufak oldugundan dolayı kendi yavrularını doyuramıyorlar ve yavrular ölüyodu ama daha sonra bir takım yavru posta aldım tecrubesiz yavru bakmamış ve postalar yumurtladıgında bangoların yumurtalarını altına kaydırdım ve çok güzel randuman aldım yavrularda ölüm olayı hiç yaşamadım bu konu hakkındaki görüşlerim bu kadar...

benimde bugün 1 tane bugün 1 tanede gecen hafta fındık yavrum öldü bakmadılar yavrulara biri daha 3-4 günlükken öldü biride 15 gün oldu öldü. bende 1çift posta aldım yavru büyütmeleri için. bakalım randuman alabilecekmiyim.

Umarım randıman alırsınız ama posta dediğim gibi iyi bir bakıcıdır oynarıda tavsiye edreim yani kısa gagalı kuşlara uzun gagalı kuşlar daha iyi bakıyor saygılarımla

Şuan bende bulunan karakanat bangolarım yavruya bakamadığı için . kelebek cinsi kuşun altına koydum yavruyu çok iyi şekilde bakıyorlar maşallah .

Geri