BAŞÇAVUŞ SEFERLİ PERÇEMLİ BEYAZLARIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cenker45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

cenker45

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ferhat şen
Meslek
bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
Araplarımın resminden sonra beyaz başçavuş seferli beyazlarımın resimlerini sizinle paylaşmak istedim. Allah kısmet ederse videoları sonbahara doğru yayınlayacam. Tüm güvercin severlere saygılar.

Ekli dosyalar

• PICT2055.webp
    PICT2055.webp
    99 KB · Görüntüleme: 2,649
  • PICT2060.webp
    PICT2060.webp
    64.2 KB · Görüntüleme: 2,632
  • PICT2076.webp
    PICT2076.webp
    78.5 KB · Görüntüleme: 2,650
Maasallah emeginize saglik güle güle besleyin kuslarinizi ,RABBIM nazardan korusun ins.....

Selamlar ; resimler güzel , umarım oyunlarıda güzel olur . Yanlız kuşlarmı başçavuş , sizmi onu anlayamadım.. ::))
Selamlar.ŞEREF

Bu resimdekiler ise büyük kardeşleri onlar şu an antremana tabiler.

Ekli dosyalar

• PICT2137.JPG
    PICT2137.JPG
    2.4 MB · Görüntüleme: 2,412
  • PICT2123.JPG
    PICT2123.JPG
    2.4 MB · Görüntüleme: 2,438
  • PICT2150.webp
    PICT2150.webp
    161.8 KB · Görüntüleme: 2,630
sefer abi "başçavuş" bu beyaz güvercinlere burada verilen lakap tabi bu lakap tahmini olarak 40 sene öncesine dayanır saygılar..

cenker kardeş ben böyle perçemli görmedim şimdiye kadar başından tırnağına kadar kusursuz bir güvercin belliki damarı temiz bir güvercin böyle kuştan kötü uçuşta beklenmez zaten en kısa zamanda videolarınıda bekliyorum kolay gelsin,

Merhabalar Ferhat bey,kırkbirkere maşallah.Perçimli beyazlar çocukluğumun vazgeçilmez kuş tutkularındandı.Şu an uzun bir zamandan beri taklacı ırk beslemesemde,bu beyazları gördüğümde bir başka oluyorum.Ben daha çok gül perçem diye tabir ettiğimiz beyazları beslerdim.Allah bol yavrulu sezonlar nasip etsin,sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Maşallah kuşlarınız çok temiz sağlıklı inş bunlar gibi birsürü yavru alırsınız
Bol yavrular dilerim....

Bilgi için teşekkürler ,'' Cenker ' kardeşim. Birşey daha öğrenmiş olduk bu arada , demekki bazı yerlerde perçemli beyazlara başçavuş deniyor .. İlginç ve hoş :: ) bir soru daha sorayım bari hangi yörede kullanılıyor bu adlandırma acaba .. selamlar.ŞEREF

selamunaleykum ferhat bey
yovru beyazlar cok guzel INSALLAH huzurla beslersin gonlune gore uretir ve oynatirsin
saygilarla adasin ferhat

maaşallah kuşlar bi harika... Kuşlar nerenin kuşu? ben Kayser kuşlarına benzettim ama yinede heryere ait olabilir...
Atmacasız bol yavrulu sezonlar dilerim...

sinan öztekin

Maşşallah guzel kuslar.
Benım kafesımde vaz gecemedıgım kuslar beyaz ayrı bır guzellık katıyor kafese.

Saygılar....

Benim duruşu güzel olan kuşlara olan yorumumu söylim harbiden Yakışıklı kuşlar :) Allah sağlıklarını eksik etmesin bol bol yavru alırsınız inşallah .. Allah Nazarlardan saklasın .

s.a şeref abi ben şanlıurfada besliyorum bizim burda perçemli veya perçemsiz beyazlar önemli olan ayaklarının uzun paçalarının normalin altında olmasıdır bu tip beyazlara başçavuş denir bu kuşları urfada çavuş diye bir adam beslermiş ama meşhurlarmış bizde ise sefereli kuşa ve fişekleyen kuşa "baş almak" deriz bu adamında bu isimleri birleştirerek başçavuş lakabını bu kuşlara takmışlar iyi günler saygılar

selamünaleyküm kardeş kırkbinkere maşallah çok gzl beyazlar bende çok severim beyazı allah nazardan esirgesin bol bol yavru almalar inşallah yavrulardan çoğalınca satmayı düşünürsen almak isterim bir çift yavru ekesi sevgi ve saygılarla

KUS ALISVERİŞİNİ BASLIK AÇARAK KUS ALIP SATANLAR BÖLÜMÜNDE AÇINIZ FORMLARI OKUYUP KURALLARA UYUNUZ

Maşallah çok güzeller tüyleri kadar yaşasınlar.

paylaşımınız içinde ayrıca teşekkür ederim,

Saygılarımla.

Geri