Ben böyle birşey görmedim !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mustican Yeşilırmak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 44
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
OFFICER' Alıntı:
ayrıca h turhan KIMI KIME sikayet edecegız derken ne demek ıstıyosun bıraz acarmısın.ben neyı bılıyormusum onu da ac bıraz.ne demek ıstıyosun.

hüseyin abinin ne yazdığı gayet açık ne yamulmuş ne büzülmüş senin bakış açın ve tavrın hoş değil kimi kime sikayet edecezderken çalınma durumunu bahsetmiyor.... güvercinini uçururken kalkıp başkasının kümesine gittiği durumda diyor kimi kime şikayet edecez diye polislere laf attığı filan yok bu güvercin iki kanat bir kuyruk ne algısı var ne vergisi bu yüzdedirki hukiki yaptırımı hırsızlığı durumunda değil kafasını kesersen yada işkence edersen bir yaptırımı söz konusu bizde az çok biliyoruz avukat olmasakta bir çok hırsızlık vakasısı yaşadım daha yenilerde bir polis abimizin kuşları çalındı ve o bile hukiki bir işlem yaptırmadı bire bir yaşadığım olay kulaktan dolma değil

yorgun' Alıntı:
kimse kusura bakmasın bu kuşçukuğun kuralıdır.biz büyüklerimizden böyle gördük küçüklerimizde bizden öyle öğrendi.havadaki kuşun sahibi yoktur.karaktere gelince buda ilişkileri iyi tutmakla alakalı.kapı komşunla sorunluysan suçu önce kendinde ara bence sen iyiysen herkez iyidir birazda yaklaşım meselesi.bizde çok indirdik çokda aldırdık.bazısının suyuna gidip aldık bazısının bedelini ödedik bazısınada 5 kg yem verdik aldık.duruma göre.sonuçta kural değişmez kuşa güvenmiyorsan güvenene kadar teke düşürme.bu olayda biraz art niyet var anladığım kadarıyla zannedersen arkadaşımızın canı ona sıkılmış.bence oda çok kuş indirmiştir bu güne kadar zaten olmassa kuşculuğun zevki olmaz.
üzgünüm ama kuşculuktan nasibini alamamışlarla. Çalmanın adına kuşçuluk diyenlerle ilişkilerimi iyi tutmak gibi bir çabam olmadı olmazda..Benim böyle dostlarım yok olamazda.

OFFICER' Alıntı:
degerlı arkadaslar kafanızdakı su yanlıs ımajı sılın.ne demek polis kaale almıyor ve ufak tefek ıslerle ugrasmıyor.cok buyuk bır yanılgı ıcındesınız.arkadasım kac kez polısle boylesıne bır sorun yuzunden karsı karsıya geldınde atıp tutuyosun.en basıtınden komsunun yaptıgı gurultu sebebıyle 155 ı arayan bır vatandasın yardımına gıden polıs neden bu mesele ıle ılgılenmesın.sacmalıyosunuz ve bılgısızsınız.madem oyle size baska bı akıl vereyımde bu sıtede bosu bosuna yırtınmakla vakıt gecırmeyın.gıdın savcılıga bır dılekce verın konuyu anlatan ve davacı oldugunuzu belırten.savcı dılekcenızı polıse havale eder.polıste dedıgınız gıbı(hıc sanmıyorum o sızın ukalalıgınız) ılgılenmıyosa bu sekılde ılgılenmek zorunda kalır.bırakın maval okumayı burada.birey olun bıraz.polıs ılgılenmıyomus.hayret yaa...
abim o şekilde hak aramakla ömrümüz adliye salonlarında çürür..Kaybettiğimiz kuşun on misli cezasını çekeriz ayrıca Böyle bir davanın sonucunuda tam bilmediğimizden büyük ihtimalle kaybetmiş olacagız..Görmedim kuşmuş gelmedi diyecektir adam..Tabi şikayetçi tarafında görmesi birşeyleri degiştirmediğini düşünürsek kaybettik..Sorun şu ki böylelerini toplum içinde dışlamak yerine haklıymışlar gibi göstermeyi bırakmalıyız..

bak kardesım bende dıyorumkı gıttın adama gerı ıstedın ve kusu vermedımı ?şikayet etme hakkına sahıpsın anlıyomusun.sen kendı kafana gore yorum yapmaya devam et.benden bu kadar.gorevımızı yaptık.ne halınız varsa gorun.allah selamet versın...

Mustican Yeşilırmak' Alıntı:
abim herşey iyi güzel acıklamışsınsınız.Yalnız kuşculugun bir ahlakı degeri var degıl mi bunu hepımız bılıyoruz..Peki kuşculukla ahlak dedıgımızde aklımıza ilk gelen ne olabilir..Adam İnmiş kuşu taşla tekrar kaldırıp pırıltı verdıgı günlerde oluyor.Attıkları taşın sokaktan gecen vatandasın basını yardıgına allah şahidim olsun şahit dahi oldum..oyun kuşlarını zevki izlemesindedir Aç salarız gelip celsin severe binsin fişeklesin oyununu göstersin diye.. Ayrıca halk arasında kuş beyinli degimide kuşların yem konusundaki hassasıyetlerınden ve yenıklıgınden gelir..Anlamadıgım şey bunun kaliteli kuş ile alakalandırmışsınız...Kaliteyle bunun ne ilgisi var ilk uçurdugumuz yavrunun bile yerlerde gezdıgıne biz şahit olurken..

Doğrudur senin dediğin gibi insanlar burada da var sabahtan akşama aç kurtlar gibi ayartma bekleyen pırıltıcı hoşgörü ile yaklaşıyoruz ne yapalım... kalite derken maddi anlamda değil örneğin bir arkadaşa bir çift ankara bozlağı hediye gelmişti kuşların huyunu suyunu bilmediği için damızlığa attı bir çif yavru aldı hiç sokak görmedi yavrular bana verdi üç gün kümesin camından manzarayı izlediler üç gün sonra bıraktım ürkek yavrular bir kalktılar ve bir hafta afyonu turladılar bir hafta sonra geri geldiler alıştılar düz kuşlarla uçuyordum oyun yoktu 3-4 uçuşları vardı. Kızgınlık zamanı oyuna girdiler uçuş süreleri dahada artı en sonunda atmacaya yem oldulardaha sonrada bir çift miske geldi afyonun bir ilçesinden 60 km ilerisinden kuşları bıratığım gün evlerine geri gitmişler bu yüzden taklacıları damarlı bir ırk diye biliyorum kalite derken böyle kuşlardan bahsediyorum beni yanlış anlama ben makaracı meraklısıyım taklacılar hakkında pek bilgim yok sadece bu iki çift kuş geçti elime yaşadıklarımdan dolayı böyle bir yokum yazdım saygılar iyi akşamlar...

60 TANE KUŞUMU ÇALDILAR ANKARADA.KUŞLARIN ÇALIINDIĞINI DUYAN BÜTÜN ARKADAŞLAR 1 ER 2 ŞER ÇİFT KUŞ GETİRİP BIRAKTILAR KÜMESE 2 AY SONRA KÜMESİMDE 50 CİVARINDA KUŞUM VARKEN TAKRAR ÇALINMA DURUMU OLUŞTU.GECENİN DÖRDÜNDE 3 KİŞİDEN BİRİNİ YAKALADIK.SONRA KONUŞTURDUK ÖNCEKİ KUŞLARIDA ONLAR ALMIŞ ESERTEPEDEN HARFİYATÇI ATİLLA DENEN ZATA VERMİŞLER.BİRİNİN ADI ŞENOLDU YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM.SABAH ÜÇÜNÜDE ALDILAR DAVACI OLDUK TABİ.POLİSLERLE EVLERİNE GİDİP KÜMESLERİNİ AÇTIRDIM ÖNCE ÇALINAN KUŞLARDAN 6 TANESİNİ, BULDUM.MAHKEMEDEN ÖNCE KEŞFE GELDİ POLİSLER KÜMESE.MAHKEMEDE HAKİM BU ÇAKALLARI GÖRÜNCE HEMEN TANIDI.16 TANE AYRI DAVALARI DEVAM EDİYORMUŞ.KONUŞTU BİRŞEYLER İŞTE SONRA SALDI...BEN AYAĞA KALKIP HAKİM BEY BU ADAMLAR BENİM ÖNCEKİ KUŞLARIMIDA ÇALDILAR DEDİM,BANA KES SESİNİ İÇERİ ATARIM DEDİ.ÇOK KOMİKTİ VALLA...DAHA SONRADA MAHKEMEDEN NE ÇAĞRI GELDİ NE BİRŞEY.BAHÇENİN ÇİTİ YADA DUVARI OLMAYINCA BU İŞ BÖYLE OLUYORMUŞ MALESEF İŞTE.......

AKLIMA GELMİŞKEN ;ARKADAŞIN KÜMESİNİ PATLATIRLARKEN ARKADAŞ TAM OLAY ANINDA GELMİŞ EVE .ÇOCUKLAR KUŞLARI ALMIŞ KAÇMAYA BAŞLAMIŞ.BİRİNİN PEŞİNE TAKILMIŞ 40 KUŞTAN 12 TANESİ BU ÇOCUKTAN ÇIKTI.ÇOCUĞA YETİŞMİŞ ÇOCUK SOPA İLE SALDIRINCA ARKADAŞDA BİR TANE VURMUŞ.SENMİSİN VURAN.KUŞLARIN GERİ KALANINI ALAMADI VE AYRICA ÇOCUĞUN AİLESİNE 300 YTL PARA VERMEK ZORUNDA KALDI.......

hüseyin turan' Alıntı:
geçenlerde yavru sersemine düşmüş bir yavrum yaklaşık 300 metre ilerideki arkadaşın yuvasına indi.ama bir aydır uçurduğum ve ablası ve abisi iyi oynayan bir kuş.arkadaşa telefon ettim ve _arkadaşım sarı senin oraya indi kuşu getir yeme düşmüş bir çift kardeşi var al götür dedim.bana kuşun gelmediğini ve görmediğini söyledi oysa 2 gün sonra kuşu yakın b,ir arkadaşı kuşun onda olduğunu gelip bana söyledi.eeee şimdi kuş yattı.daha uçuramaz.mahallede dışlanıyor.uçsa belki kupa alacak kalitedeki kuş arkadaşta pert oldu.sizce bumu kuşçuluğun adaleti.o iki yavruyu alıp kuşu bana verseydi belki yine dışlanacaktı ama en azından yalancı konumuna düşmeyecekti.

Yukarıdaki gibi duruma düşmemiz çok zor zaten altın kural işliyor afyonda gidene yallah gelene eyvallah eminim ki eskiden böyle değildi kuşcular arasında ilişkiler ama bir kaç cahil adam çıkıp yukarıdaki gibi yapmıştır ve ilişkiler bu duruma gelmiştir sen önce benim kuşumu yakala benden gizle daha sonra gel benden yavru yada yumurta iste er geç yaptığı oyun ortaya çıkınca ilişkiler bu hale gelmiştir diye düşünüyorum. neyse

Hayatımda elime iki cift taklacı geçti diyebilirim iki çiftende yukarıda bahsettim o yüzdendirki taklacı konusunda pek bilgim yok ben bursa oynarı besliyorum ve oynar yavrularımı yeme düşmeden kümesin önüne çıkarırım kümese girip çıkarlar ve uçmaya başlayalı bir haftalık olunca uçurmayı denerim kartlarla yükselirler ama çabuk yorulurlar ve alçalırlar ve gelip çatıma geri konarlar şimdiye kadar hiçbir yavrum sağa sola gitmedi... Yeni aldığım kartlardan sağa sola giren oluyor ama yuvamdan çıkan yavrularım yüzümü kara çıkartmadı.

hüseyin turan' Alıntı:
60 TANE KUŞUMU ÇALDILAR ANKARADA.KUŞLARIN ÇALIINDIĞINI DUYAN BÜTÜN ARKADAŞLAR 1 ER 2 ŞER ÇİFT KUŞ GETİRİP BIRAKTILAR KÜMESE 2 AY SONRA KÜMESİMDE 50 CİVARINDA KUŞUM VARKEN TAKRAR ÇALINMA DURUMU OLUŞTU.GECENİN DÖRDÜNDE 3 KİŞİDEN BİRİNİ YAKALADIK.SONRA KONUŞTURDUK ÖNCEKİ KUŞLARIDA ONLAR ALMIŞ ESERTEPEDEN HARFİYATÇI ATİLLA DENEN ZATA VERMİŞLER.BİRİNİN ADI ŞENOLDU YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM.SABAH ÜÇÜNÜDE ALDILAR DAVACI OLDUK TABİ.POLİSLERLE EVLERİNE GİDİP KÜMESLERİNİ AÇTIRDIM ÖNCE ÇALINAN KUŞLARDAN 6 TANESİNİ, BULDUM.MAHKEMEDEN ÖNCE KEŞFE GELDİ POLİSLER KÜMESE.MAHKEMEDE HAKİM BU ÇAKALLARI GÖRÜNCE HEMEN TANIDI.16 TANE AYRI DAVALARI DEVAM EDİYORMUŞ.KONUŞTU BİRŞEYLER İŞTE SONRA SALDI...BEN AYAĞA KALKIP HAKİM BEY BU ADAMLAR BENİM ÖNCEKİ KUŞLARIMIDA ÇALDILAR DEDİM,BANA KES SESİNİ İÇERİ ATARIM DEDİ.ÇOK KOMİKTİ VALLA...DAHA SONRADA MAHKEMEDEN NE ÇAĞRI GELDİ NE BİRŞEY.BAHÇENİN ÇİTİ YADA DUVARI OLMAYINCA BU İŞ BÖYLE OLUYORMUŞ MALESEF İŞTE.......
doğrudur benimde başıma geliyordu hırsızı kümeste yakaladım 4.kat terasta nasıl çıktı anlamdım yakalanınca başladı ağlamaya salya sümük işte ben hırsızlık yapmak istemiyorumda bana yaptırıyorlarda filan filan sonra konuştum dövsen sövsen yine gelecek çünkü arkadaşın biri dövdü aynı kümesi bir çok kez soydu elamanın her seferinde ağzı burnu haşat edildi yine yaptı yapacağını bende oturdum konuştuştum neden böyle yapıyorsun sen gel benden iste hepsini vereyim beyendiğin varsa hepsi senin götür senin dedim hiç birni almadı yine bana yaptırıyorlar diye zırvaladı ve serbest bıraktım bir dahada gelmedi. tamam ona yaptırıyorlardır ama kimse kimseye istemediği birşeyi zorla yaptıramaz bu elamanın birazda içinden gelerek yapıyo biç tam bir profesyonel ama artık güvercinle uğraşmıyor daha büyük oynuyor o yüzden kuşcular biraz rahatladı yoksa birinin elinde kalacaktı ve onun da başını yakcaktı ...

saygılar ve iyi geceler

03deniz' Alıntı:
Mustican Yeşilırmak' Alıntı:
abim herşey iyi güzel acıklamışsınsınız.Yalnız kuşculugun bir ahlakı degeri var degıl mi bunu hepımız bılıyoruz..Peki kuşculukla ahlak dedıgımızde aklımıza ilk gelen ne olabilir..Adam İnmiş kuşu taşla tekrar kaldırıp pırıltı verdıgı günlerde oluyor.Attıkları taşın sokaktan gecen vatandasın basını yardıgına allah şahidim olsun şahit dahi oldum..oyun kuşlarını zevki izlemesindedir Aç salarız gelip celsin severe binsin fişeklesin oyununu göstersin diye.. Ayrıca halk arasında kuş beyinli degimide kuşların yem konusundaki hassasıyetlerınden ve yenıklıgınden gelir..Anlamadıgım şey bunun kaliteli kuş ile alakalandırmışsınız...Kaliteyle bunun ne ilgisi var ilk uçurdugumuz yavrunun bile yerlerde gezdıgıne biz şahit olurken..

Doğrudur senin dediğin gibi insanlar burada da var sabahtan akşama aç kurtlar gibi ayartma bekleyen pırıltıcı hoşgörü ile yaklaşıyoruz ne yapalım... kalite derken maddi anlamda değil örneğin bir arkadaşa bir çift ankara bozlağı hediye gelmişti kuşların huyunu suyunu bilmediği için damızlığa attı bir çif yavru aldı hiç sokak görmedi yavrular bana verdi üç gün kümesin camından manzarayı izlediler üç gün sonra bıraktım ürkek yavrular bir kalktılar ve bir hafta afyonu turladılar bir hafta sonra geri geldiler alıştılar düz kuşlarla uçuyordum oyun yoktu 3-4 uçuşları vardı. Kızgınlık zamanı oyuna girdiler uçuş süreleri dahada artı en sonunda atmacaya yem oldulardaha sonrada bir çift miske geldi afyonun bir ilçesinden 60 km ilerisinden kuşları bıratığım gün evlerine geri gitmişler bu yüzden taklacıları damarlı bir ırk diye biliyorum kalite derken böyle kuşlardan bahsediyorum beni yanlış anlama ben makaracı meraklısıyım taklacılar hakkında pek bilgim yok sadece bu iki çift kuş geçti elime yaşadıklarımdan dolayı böyle bir yokum yazdım saygılar iyi akşamlar...
Usta anlıyorum gayet net ama bizler ve çevremiz kapımıza geleni geri çevirmeyiz ve bunun adına ahlak deriz kimsenin kuşunda gözümüz yok gözü olupta farklı şekilde elde etmeye calısanlara konuşuyoruz biz..Taklacı kuşlar farklıdır işte iyisini bulmak alttan yetiştirmek çok zor oluyor..oyunlu kuş kendını çok farklı damlara atar indiği anda cıkıp damda el atarsanız bile yakalarsınız o hala gelirler ondan..Havadaki kuş kimsenın degıldır anlayışı bizce yalnış..Herşey ve paylasımınız ıcın tşkler...

hüseyin turan' Alıntı:
Hırsızlar genellıkle tanıdık bıldık ınsanlar oluyor..Ben bir ara balkonda beslerdım aynı sokagın yuz yuze temas halınde oldugumuz arkadasımız dedıklerımız balkona cıkıp kuslarımı calmıslardı Allahtan bır kac tane alabılmısler..Şimdi cok saglam,, yerde demır kapı arkasında beslıyorum..Gelip gıden akıl verıyor..Kümesımın hemen yanında dısarıya donuk zayıf bır kapılı yer daha var bana oraya tası kuslarını daha ıyı olur dıyorlar..Tipler aynı hırsız tipler.Kuşları tasımda gelip kapıyı söksünler aklındalar...Komşularda gece gelip gidenlerin oldugunu söylediler..Alarmda var cevrem duyarlı pek korkmuyorum sımdi..

biri geldiğini farkedersen al muştayı kafalarına gözlerine.. acıma.. bana olsa ben öyle yaparım..

İletiyi rapor etAlıntı ile cevaplaRe: Ben böyle birşey görmedim !!!
OFFICER » 18 Temmuz 2010 21:50

cezası yok mu.avukatmısın sen nereden bılıyosun..benden ıyımı bılıyosun...her hırsızı mahkeme tutuklamaz.ayrıca baska yaptırımlara sonuc olarak carptırır merak etme.sen once hakkını bı ara bakalım..zor gelmesın karakola gıdıp ıkı satır ıfade vermek,gerısını yuce adalete bırak.. Kusura bakma güzel abim özür dilemekle başlamak istiyoru güvercin calmanın kanunda cezası yok kümes hayvanı olarak bile gözükmüyor tavuk çalmanın cezası var ama güvercin çalmanın kanunen hiç bir cezası yok bu işi çok araştırdım ve emin bir şekilde soyluyorum ve aynen diğer arkadaşlarımın soylediği gibi kolay kolay hiç bir polis uğraşmıyor uğraşanlarda istisna seni tutanak derken ifade derken ordan oraya 5 saat karakolda dolandıryolar sonrda mahkemeye yolluyolar ama orda yakalanan hırsız bile benim kadar karakolda tutulmuyor bunada defalarca şahit oldum maksadım polemiğe falan girmek değil ama bu bizim ülkemizde boyle herkese selamlar olsun

Beyler yanlış anlamayın ama her işin bir raconu var. Bizim buralarda gidenin peşine düşülmez. Giden gitmiştir, gittiği gün bitmiştir. Eğer kuşu alıştırmadan uçurmuşsan hata senindir. Yok sen alıştırdın kuş yine de başka dama veya çatıya konuyorsa bu sefer kuşun kanında bir bozukluk vardır. Her iki durumda da kimseye kızmaya hakkın yok. Kimse yakaladığı kuşu vermek zorunda değil. Sen de yakaladıklarını ister ver, ister verme. Bunun içinde sana kızacak değiliz.

Hoca' Alıntı:
Beyler yanlış anlamayın ama her işin bir raconu var. Bizim buralarda gidenin peşine düşülmez. Giden gitmiştir, gittiği gün bitmiştir. Eğer kuşu alıştırmadan uçurmuşsan hata senindir. Yok sen alıştırdın kuş yine de başka dama veya çatıya konuyorsa bu sefer kuşun kanında bir bozukluk vardır. Her iki durumda da kimseye kızmaya hakkın yok. Kimse yakaladığı kuşu vermek zorunda değil. Sen de yakaladıklarını ister ver, ister verme. Bunun içinde sana kızacak değiliz.
Abim bizim buralarda ise kuş elden çıkarsa gitmiştir..Tşkler.

Geri