ben yeni bir dolapçı yetiştirici adayıyım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fatma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

fatma

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
oktay mertcan paçacı
Meslek
elektrikci
İlgi Alanı
Balıklar
herkese selamün aleyküm abi size önce kendimi tanıtayım sitede yeniyim.adım oktay mertcan paçacı bursanın nilüfer ilçesinin kayapa köyündenim yaklaçık 8 senedir güvercin bakıyorum 16 yaşındayım şimdiye kadar birçok güvercin ırkı yetiştirdim.
kuşçu abilerim kardeşlerim ustalarım arkadaşlarım benim derdim uzun senelerdir.benim çevremde kuşçu var diyecek kadar hepsi benle yaşıt dönekçiler ve kelebekçiler var bende kendim kelebek bakıyorum ama çevremdeki tüm yetiştiriciler bilinçsiz melez güvercin bakıyorlar bir meraktır senelerdir aynı bu benim evimde bilgisayarım olduğu için bu kişilerle değilde internet üzerinden forumlardan kendimi geliştiriyorum ve bilinçli bir yetiştirici olduğuma inanıyorum ve çevremdekileride bilinçlendirmeye çalışıyorum.ve bu forumlarda sitelerde dolaşırken dolapçı ırkı güvercinlere rastladım bu ırk çok hoşuma gitti bilgisayarımdaki resim dosyalarıma dolapçılarıda ekledim ve yaklaşık 4 senedir bu ırkı bursada aradım nette gördüğüm ercan saygılı kemal alkaya abilerimin adreslerini aradım fakat bulamadım ama bu sene şans eseri yazım aydına gittim oradan dönüşte denizliye pamukkaleye uğradım ve kaleiçindeki kuş pazarınada uğradım ve birçift dolapçı satınaldım aldığım bu kuşları koymak için kutu sorarken dükkanların birinde buldum zafer metinöz (yılmaz ticaret-pamuk pazarı) bu abimizle karşılaştım bana dükyanlarında kendi imalettiği helvadan ikram etti ve kısa bir konuşmamız geçti bana dededen dönek yetiştiricisi olduğunu söyledi burdan ona çok selam söylüyorum ve eve geldim güvercinleri eşe attım ama şanssızlık ikiside dişi çıktı ve ben yıkıldım sonra güvercinler alıştı ve kelebeklerimle uçurdum inanılmaz güzel performansları var ve çok hoşuma gitti daha sonra yine dolapçı forum ve sitelerinde dolaşırken recep özmeriç abimizin sitesine girdimki oda dolapçı yetiştiriyormuş bende ona derdimi anlattım ve bana bir çift dolapçı hediye edebileceğini söyledi ve o anda dolapçı yetiştiricilerinin arasındaki dayanışmanın içinde buldum kendimi .sonra ıspartadan osman abiyle görüştüm bana dolapçı gönderebileceğini söyledi ama ben yeni kümes yaptım ve maddiyat dolayısıyla alamadım sonra ona kelebek gönderebileceğimi söyledim oda karşılığında bana dolapçı gönderecekti ve hem ben kelebekleri yollayarak hem dolapçılara yer açmış olacaktım hemde bilinçli bir yetiştirici olarak ırkların karışmamasına yol açacaktım ama sonra bahanesiya ondada karışmasın diye kelebeklerimi buradaki arkadaşlarıma dağıttım ve şu an kümesim ve kasında gelecek olan dolapçıları bekliyorum
sizden ricam bana uçurabileceğim dolapçılar hediye etmeniz yardım larınızı bekliyorum gerçekten bu ırka gönüşl veren genç bir yetiştiriciyim ilgfinizi bekliyorum
birde son olarak bursada bulunan dolapçı yetiştirici abilerim benimle irtibata geçin ben bursa kılıç kalkan folklör turizm gençlik ve dayanışma derneğinde dansçıyım msn adresim [email protected]

cok sey istiyorsun da

ıspartaya yolun düserse yardımcı olurum

ben çok şey istemedim bu işte ne kadar gönüllü olduğumu görmenizi istedim birde bana dolapçı hediye ederseniz sevineceğimi söyledim he unutmadan bana bursalı dolapçı yetiştiricisi abilerime ulaşabileceğim bir adres bişey verirseniz çok sevinirim

bende dolapçıları çok seviyorum öyleyse banada destek olunsun hehe

destek olunsunu anladımda kardeş hehe noluyo ya burda ben destek olunsun demedimki ben bursalı olduğum için çevremde dolapçı bakan yok bende sizden hediye istiyorum bursada var dolapçı bakan ama tanımıyorum

orası sana kalmış nasıl anlarsan

valla abi çok kötü oldum ya ben burda ne bileyim bi dayanışma görürüm dedim kimse yokdaha ya hala bekliyorum çünki artık elimden bişey yapmak gelmiyor hem okulum dolayısıyla hemde para sıkıntısı yüzünden (yeni kümes yaptım)ve denizli ısparta burdur gibi yerler uzak dolapçı edinemiyorum ama forumlarda okuyorum dolapçı yetiştirmek isteyenlere gönderiyorsunuz hediye ediyorsunuz sevinmiştim
bide şunu sorayım 15 tatilde gelebilirsem beni karşılarmısınız

inş istedğin olur

bende dolapcı beslıyorum ve satın almak istıyorum istanbuldaki abilerim cvp yazarlarsa sevinirim yerim gaziosmanpaşada.

İstanbulda gördüğüm kadarıyla dolapçı kuşu fazla yaygın değil bende çok istiyorum dolapçı beslemeyi

bildiğim kadarıyla edirnekapıdaki pazarda var satanlar

Rennie' Alıntı:
valla abi çok kötü oldum ya ben burda ne bileyim bi dayanışma görürüm dedim kimse yokdaha ya hala bekliyorum çünki artık elimden bişey yapmak gelmiyor hem okulum dolayısıyla hemde para sıkıntısı yüzünden (yeni kümes yaptım)ve denizli ısparta burdur gibi yerler uzak dolapçı edinemiyorum ama forumlarda okuyorum dolapçı yetiştirmek isteyenlere gönderiyorsunuz hediye ediyorsunuz sevinmiştim
bide şunu sorayım 15 tatilde gelebilirsem beni karşılarmısınız

Merhabalar.
Eğer Muğla'dan ulaşım sorununu çözebilirseniz yavrulardan size bir iki çift hediye edebilirim.
Yukarıdaki mesaj yazan diğer arkadaşlarımızda konuyla ilgilenmiyorlarsa neden mesaj yazıyorlar. Bir daha bu şekilde anlamsız mesaj yazan kişileri her kim olursa olsun uyarıya gerek kalmadan uzaklaştırıcaz. Her seferinde söylemekten sıkıldık artık.

sevgili emre bu konu hakkındaki düşüncelerin çok yanlış hele ki senin bu şekilde düşünmemen lazım sende sitemize bu şekilde bir ihtiyacın olduğunu kuş hediye edebilecek birileri varsa sevinirim diye yazılar yazmıştın imkanı olan kişilerde yardımcı olmuştur seve seve..durum böyleyken kendi durumunu açık açık ifade edebilen samimi bir arkadaşa yapabileceğiniz bir yardım yoksa en azından bu şekilde karşılık vermemen gerekirdi.. sevgi ve saygı ile..

kemal abi ben öyle demek istemedim söylediklerim yanlış anlaşıldı galiba

çok üzgünüm kusura bakmayın :(

abilerim bana ilgi ve alakanı<zdan dolapçı besleme isteğime sırtınızı dönmüyorsunuz hepinize gönülden çok tşkkür ediyorum valla staj paraları birikince inş izin olursa hepinizi tek tek ziyaret edecehim sizinde bursaya yolunuz düşerse buyurun

kuscu522' Alıntı:
bende dolapcı beslıyorum ve satın almak istıyorum istanbuldaki abilerim cvp yazarlarsa sevinirim yerim gaziosmanpaşada.

mesafe sorun degil kardes ben ıspartada huseyin mercan sen satın almak istedin dolapcıların iyilerinden göndeririz kardes kactane almak istedini söyle fiyat konusunda anlasırsak adrese teslim ulasırlar sorun olmaz formumda bazı dolapcılarımın resimleri vardır bakabilirsin.

Rennie' Alıntı:
abilerim bana ilgi ve alakanı<zdan dolapçı besleme isteğime sırtınızı dönmüyorsunuz hepinize gönülden çok tşkkür ediyorum valla staj paraları birikince inş izin olursa hepinizi tek tek ziyaret edecehim sizinde bursaya yolunuz düşerse buyurun

kardes sen adresini gönder bakalım bir sekilde sanada dolapcı göndermeye calısalım ve dolapcı beslemenin ayrıcalından ve zevkinden mahrum kalma seve seve yardım edebilirim ısparta huseyin mercan

selamlar.igiyle okudum.bir güvercinsever ve dolapçı ırkına heves etmiş arkadaş.yardım istiyor.bir çift iki çift kuş istiyor dolapçı besleyenlerden.ve ona yardımcı olacak net olarak yardımcı olacak bir allahın kulu yok.yazık.çok yazık keşke bende olsaydı inanın 2 çift gönderirdim.koca sitede yüzlerce dolapçı besleyen insandan net bir ilgi yok.vay be her şey para olmuş.yazık ki ne yazık.utandım doğrusu.

KEMALO' Alıntı:
selamlar.igiyle okudum.bir güvercinsever ve dolapçı ırkına heves etmiş arkadaş.yardım istiyor.bir çift iki çift kuş istiyor dolapçı besleyenlerden.ve ona yardımcı olacak net olarak yardımcı olacak bir allahın kulu yok.yazık.çok yazık keşke bende olsaydı inanın 2 çift gönderirdim.koca sitede yüzlerce dolapçı besleyen insandan net bir ilgi yok.vay be her şey para olmuş.yazık ki ne yazık.utandım doğrusu.
2008 de istemiş yıl 2011 nereden aklına geldi acaba?

selamlar

Haldun abininde dediği gibi 3 yıl geçmiş aradan şuanda bildiğim kadarıyla oktay arkadaşımız dolapçı beslemekte denizliye geldiğini biliyorum oktay tekrardan gelirsen buyur gel dolapçı konusunda yardımcı olurum sana gerçi üzerinden 3 yıl gibi zaman geçmiş ama

selamlar.olayın üzerinden 3 yıl geçmesi değil söz konusu olan.şimdi yeni bir arkadaş aynı istemde bulunsa ne değişecek ki.yine bir kişi en fazla yardımcı olmak isteyecek.sonrada diyoruz ki dolapçı ırkı yalnızca denizli de ıspartada afyonda besleniyor şu bu.fakat bu dolapçı ırkı yaygınlaşsa herkes tanısa bu ırkı fena mı olur.bakın bazı ırklarımız yok olmak üzere.alabadem ırkı çorum ırkı v.s.bir taklacı ırkı tutturmuş gidiyoruz.ben dolapçı ırkını tanıyıp videolarını izledikçe hayran kaldım doğrusu.kelebek dönek ırkları makaracı ırklar yaygınlaşsa herkes için daha iyi olmaz mı.fakat ne yazık ki dostluklar da pazarda satılır olmuş herşey gibi.ben buna içerledim sadece.belkide o arkadaş baktı ilgilenen yok dolapçı besleyemiyor.belki de güvercinden soğudu ve beslemiyor.

KEMALO' Alıntı:
selamlar.olayın üzerinden 3 yıl geçmesi değil söz konusu olan.şimdi yeni bir arkadaş aynı istemde bulunsa ne değişecek ki.yine bir kişi en fazla yardımcı olmak isteyecek.sonrada diyoruz ki dolapçı ırkı yalnızca denizli de ıspartada afyonda besleniyor şu bu.fakat bu dolapçı ırkı yaygınlaşsa herkes tanısa bu ırkı fena mı olur.bakın bazı ırklarımız yok olmak üzere.alabadem ırkı çorum ırkı v.s.bir taklacı ırkı tutturmuş gidiyoruz.ben dolapçı ırkını tanıyıp videolarını izledikçe hayran kaldım doğrusu.kelebek dönek ırkları makaracı ırklar yaygınlaşsa herkes için daha iyi olmaz mı.fakat ne yazık ki dostluklar da pazarda satılır olmuş herşey gibi.ben buna içerledim sadece.belkide o arkadaş baktı ilgilenen yok dolapçı besleyemiyor.belki de güvercinden soğudu ve beslemiyor.
Kemal Bey Dolapçıyla tanışanın soğuması imkansız hastalıktır dolapçı yetiştirmek,şahsım adına çok seviyorum çok sevimli oluyorlar keratalar.

Birde şunu söyleyeyim bende imkanlarımı zorlayıp ücretle aldım,başka biryere yollamak gerçekten çok zor buralarda oturan arkadaşlara veririm yavrulardan.

selamlar.evet benimde gördüğüm anladığım kadarıyla bu kuşları besleyen bir daha bırakamaz.çünkü taklacı ırkından çok üstün özellikleri var.taklacı seferli ırklar hep aynı nakaratı okur dururlar.ve yıllardır taklacı besleyenlerde yok 20 metre kaçtı yok 50 metre 20 taklayla filan.amacım taklacı dolapçı kavgası çıkarmak değil yanlış anlaşılmasın.fakay dolapçı videolarını izledim ve hayran kaldım.mükemmeldi.tabii birde dolapçıdan anlayan biri olsam demekki daha da saracak beni.hiç bir oyun kalıbına sıkışmadan özgürce oynamaları harika.besleyenlere hayırlı olmalarını nice bol yavrulu sezonlar yaşamalarını dilerim.

selamlar

Kemalettin abi eğer isterseniz 1 çift dolapçı hediye edebilirim size

selamlar. bazı sebeplerden dolayı şu anda kuşçuluğa ara verdim sevgili umut.fakat inşallah besleme ortamı oluştuğunda ücreti mukabilinde sizden bir çift dolapçı almak isterim.çünkü harika kuşlarınız var hayran kaldım.ve çok titiz bir üreticisiniz.tebrik ederim.ayrıyeten de içten teklifiniz için de çok teşekkür ederim.allah razı olsun.

selamlar.evet umut beyin dolapçılarına hayran oldum gerçekten.her ne kadar geçmişte taklacı beslemiş biri olsam da dolapçı dan anlamasam da kuş beslemiş biri olarak asaleti farkedebiliyorum.çok asil duruşları gözleri kostümlerinin tam oturmuş olması .evet çok haklısınız.valla ben bir daha başlarsam taklacı besleyenler yanlış anlamasın ya dolapçıdan başkasına bakmam.keşke gençliğimde tanısaymışım dolapçı ırkını.

KEMALO' Alıntı:
selamlar. bazı sebeplerden dolayı şu anda kuşçuluğa ara verdim sevgili umut.fakat inşallah besleme ortamı oluştuğunda ücreti mukabilinde sizden bir çift dolapçı almak isterim.çünkü harika kuşlarınız var hayran kaldım.ve çok titiz bir üreticisiniz.tebrik ederim.ayrıyeten de içten teklifiniz için de çok teşekkür ederim.allah razı olsun.

selamlar

Kemalettin abi teşekkür ederim ücret önemli değil inşaallah en kısa zamanda başladığınızda 1 çift dolapçı hediye etmek isterim.

belhal' Alıntı:
umut coşkun' Alıntı:
selamlar

Kemalettin abi eğer isterseniz 1 çift dolapçı hediye edebilirim size
Umutun dolapçılarıda süperdir Kemalettin bey.

selamlar

Haldun abi dolapçı açığınız varsa eğer ayarlayabilirim hediye olarak ama.

Geri