Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Benekli bülbül

Mert

Moderatör
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
7,276
Aldığı Beğeni
1
Yaş
37
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Tanımı
Bülbüle çok benzer Kuzey Avrupa'da onun yerini alır. Dış görünüşüyle ancak iyi ışıkda ayırt edilebilir, üst tarafı daha koyu ve daha donuk kahverengi, kuyruk sokumu ve kuyruğu daha az kızıl, göğsü silik beneklidir. Hafifçe koyu renk bir bıyığı vardır. İlk primerleri bülbülde olduğu gibi çok küçüktür, ancak primer örtülerinden daha kısadır.Genç bireylerde tüy rengi daha koyu olup koyu kahverengi ve koyu kızıl benekleri bulunur.

Koyu yeşilimsi boz renklidir.Pas kızılı kuyruklu ve alt tarafı açık olan küçük bir ardıca benzer.Boğazı ve göz halkası beyazımsıdır.Bülbüle çok benzer ,ondan daha koyu kahverengi üst tarafı ,kuyruğundaki daha donuk pas kızılı,kirli gri göğsü ve yakından görüldüğünde belirsiz benekli böğrü ile bülbülden ayrılır.Gizlenmeyi seven bir türdür...en iyi uzun uzun ötüşü ile ayırdedilir.


Habitatı
Bülbül ile benzer ortamlarda görünmesine rağmen ondan daha değişik coğrafyalarda da görülürler.Tatlısu kenarlarındaki nemli yoğun çalılıklar'ın bulunduğu derin vadiler yada yoğun bitki örtüsüyle karışık çalılık topluluklarında görülürler.




Yayılışı
Avrupa dağılımı: Orta Avrupa ve güney İskandinavya kıyılarında yaz boyu görülür. Ülkemizin her yerinde geçit kuşu olarak gözlenir.




Beslenme
Diğer ardıç türlerinde olduğu gibi böcekler, böcek larvaları, meyveler ve tohumlarla beslenir.Yuvası civarındaki kısa uçuşlarında kanatlı böceklerle de ilgilenirler.




Biyolojisi
Dişi, yaprak, sap, kök ve yosunlardan yapılan yuvaya 4 - 6 yumurta bırakır kuluçka süresi 12 - 14 gün, yavru süresi 14 - 16 gündür.




Göçü
Ülkemizi transit göçlerde kullanır ve yazı Avrupa'da geçirir.Kışları Afrika'nın Doğu bölgelerinde kışlarlar.Çoğunlukla Ekvator'un güney'i ile Etopya 'nın Kuzey ve Güneyinde.




Popülasyonu
Yaklaşık olarak 1.7 milyon çift civarı olduğu düşünülmektedir.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular