benim kargalardan bir gönüllü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan velidamar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

velidamar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
vedat damar
Meslek
ticaret
İlgi Alanı
Kediler
seferlerin tamamını çekemedim,inşallah hepsini müsait bir zamanda çekip göndereceğim,Aslında her fişek arası 20m kuş 100 m gidiyor12,13 takla ile ama kameranın ayarlarından yani çok yakınlaştırılmış onun için fişeği biraz kısa görünmüş.saygılar http://www.dailymotion.com/user/velidam ... um_animals

[dailymotion]xan1e5[/dailymotion]

slm keşke dier seferleride çekseydiniz iyi olurdu kuş güzele benziyor allah sağlıcakla uçurmak ve izlemek nasip etsin saygılar

27 seferi var.kuş 2 saat uçtuğu için kamerayı 2 saat açmadım.her sefere geldiğinde açtığım için parça parça .onları birleştirip hepsinide yollayacagım inşallah,iyi akşamlar..

bu sefer taş çatlasın 30 metrelik sefer belkide yok.

bizim kuşlarımız ısındıkça daha iyi gider mazotlu araba gibidir,giderken sağ sol yapmaz,22 takla ile 200 m gidenlerini gördük tengelli efendi :asla: , çoğunu fişeklerken arkadan atmaca aldı,taklayı yanlış vurmadığı takdirde 70 metrenin altına düşmez,ayrıca bizde taban takla ile 2 metreye kuş gelmezse isterse 500 m gitsin o kuşu kümese almayız :asla: allah nasip ederse bu sitede daha ne kuşlar izlettireceğim size ,ben resim göndermem video gönderirim .SAYGILAR....

velidamar' Alıntı:
bizim kuşlarımız ısındıkça daha iyi gider mazotlu araba gibidir,giderken sağ sol yapmaz,22 takla ile 200 m gidenlerini gördük tengelli efendi :asla: , çoğunu fişeklerken arkadan atmaca aldı,taklayı yanlış vurmadığı takdirde 70 metrenin altına düşmez,ayrıca bizde taban takla ile 2 metreye kuş gelmezse isterse 500 m gitsin o kuşu kümese almayız :asla: allah nasip ederse bu sitede daha ne kuşlar izlettireceğim size ,ben resim göndermem video gönderirim .SAYGILAR....

Tamamda abi niye bukadar kizdin anlamadim , bana gorede 30 metre civari gitti.Yani siz 100 metre diyorsunuz kus 30 metre gidiyor , kusta hicbir kabahat yok hatta maasallahi var.Ama 100 metre nere 30 metre nere , misal bir BMW veya Mercedes ne Ferrari ne , ama BMW ile Mercedes de cok iyi cok guzel arabalar yalniz bunlara Ferrari denildiginde kendini mahcup duruma dusurmus olursun burda kusta kabahat aramanin zaten bir manasi yok Maasallah cok guzel gidiyor.
Umarim 100 metre giderken de videosunu cekip koyarsiniz , zaten kimse 100 metre gitmiyor demiyorki sadece bu videodaki goruntu 100 metre degil.

ALLAHA emanet olun , hersey gonlunuzce olsun.

benim o kuşu metreyle ölçme şansım yoktu :ckmk: 90 olma ihtimalide var tabiki ama görüntü biraz alttan olduğu için ve kameranın ayarları maksimum yakınlaştırıldığından size kısa gibi gelebilir sizce falan metre gidiyor diyenler metreylemi ölçüyorlar :unlem: videoda kuş 16 saniye fişekliyor,metreylemi ölçtünde 30 diyorsun o süre zarfında 30 metremi gitti sizce, :ckmk: kuşcuysan hesabı kitabı öğrenmeniz lazım :slm: cevap:90/30:3 30*3=90 :hhh:

Selam
Veli kardeş senin kuşunda maşallah güzel ama birde şu kuşa bak.Yanlış anlama KUŞ VE VİDEO BANA AİT DEĞİL Sahibinide tanımam beğendiğim için alıntı yaptım.100 metre değildir belki ama iki metrenin altına girdiği net görülüyor.
Saygılarımla...

[dailymotion]xaouup[/dailymotion]

mavigalaca76' Alıntı:
Selam
Veli kardeş senin kuşunda maşallah güzel ama birde şu kuşa bak.Yanlış anlama KUŞ VE VİDEO BANA AİT DEĞİL Sahibinide tanımam beğendiğim için alıntı yaptım.100 metre değildir belki ama iki metrenin altına girdiği net görülüyor.
Saygılarımla...

Bu kuş yanılmıyorsam KÜTAHYA lı Hikmet Hocanın kuşu. Bendede birkaç kuşunun videosu var,gerçekten uzun gidiyorlar.Dahada önemlisi taban taklalı gidiyorlar.
Herkese sağlıklı ve güzel kuş uçurmalar.

Veli arkadaşımızın kuşununda maşallahı var.Yavruya kustuktan sonra,taban taklalı ve taklayı sıklaştırarak oynar.O zaman dahada keyifli seyredilir.
Güle güle besleyin.

mavigalaca76' Alıntı:
Selam
Saygılarımla...

[dailymotion]xaouup[/dailymotion]

Çok güzel kuşmuş maşallah.. Bende böle açık alanda besliyorum zor oynatması.. Çok muntazam gidiyor.. Allah bize de nasip eylesin inşallah. .. :kitap:

selamlar bu seferi cok güzel kuşun inanın artık herkes 100 metre sefer yapan değil 25 30 metre 5 6 taklalı tabanlı bağlamalı inişi boş olmayan 20 sefer üstünde hedefte yapan kuş arıyor yani bu videodaki kuş eğer taban taklası atsa birde 20 sefer yapıyorsa kuş kralı olur.

s.a tengelli arkadaşım ağzına sağlık kuşta standart olmalı ve istikrar, istersen birde bunu ekleyelim birde güvercin baş aldığı gibi hemen videosunu çekip işte kuş demelerine sinir oluyorum önemli olan kuşun bir kırpık ve yavru ya kusmasından sonraki performansıdır. Güvercin o zaman halen aynı görevini yapıyorsa o zaman güvercin temiz bir soya sahiptir Yani videonuzu koyun 1 yıl sonra tekrar o güvercinin videosunu koyun aynı performansı devam ediyorsa eyvallah o kuşa kimse laf söyleyemez ancak cahiller anlamayanlar laf söyler. saygılarımla ferhat.

karganın yavrusu kendine şahin gibi görünürmüş,valla ben kendi kümesimdeki kuşlarımdan hariç hiç bir yerde kuş seyretmediğim için demekki biraz havaya girdim herhalde,ama şunu söyliyeyim kuşların apartman kiremitlerine her zaman aynı yerden baş yapması ve kalktığı yere inmesi ,ayrıca uzun fişeklemesi benim deneyimlerime göre her kuşun yiyeceği halt değil, benim kuşlarımın soyundan eski kuşculardan garip amca lakaplı antalyada oturan bir büyüğümüz yerde uçuruyor kuş her seferinde kuş dar yere inmeye çalıştığı için çok taklalı ve çok uzun gidiyor bir fişeğinde 22 takla attığı nı gördük ve yaşadık bu bir sefere mahsus değildi,buda benim kuşculuk anlayışım

velidamar' Alıntı:
karganın yavrusu kendine şahin gibi görünürmüş,valla ben kendi kümesimdeki kuşlarımdan hariç hiç bir yerde kuş seyretmediğim için demekki biraz havaya girdim herhalde,ama şunu söyliyeyim kuşların apartman kiremitlerine her zaman aynı yerden baş yapması ve kalktığı yere inmesi ,ayrıca uzun fişeklemesi benim deneyimlerime göre her kuşun yiyeceği halt değil, benim kuşlarımın soyundan eski kuşculardan garip amca lakaplı antalyada oturan bir büyüğümüz yerde uçuruyor kuş her seferinde kuş dar yere inmeye çalıştığı için çok taklalı ve çok uzun gidiyor bir fişeğinde 22 takla attığı nı gördük ve yaşadık bu bir sefere mahsus değildi,buda benim kuşculuk anlayışım

Selamlar
Veli kardeş niyetim kuşu kötülemek değil.Videosunu koyduğun kuş güzel kuş benim kümesimde olsa beslerim ama bir yerden (yemleme,terbiye ,uçtuğu yer,uçum saati,kılı tüyü v.s) eksik.
Ben bu işin meraklısıyım biryerde iyi kuş oynuyor derlerse bana gitmeye seyretmeye çalışırım.Şimdi iyibir kuşun nasıl oynayacağını büyük çoğunluk nasıl oynayan kuşu sever hepimiz aşağı yukarı biliyoruz.Kendimize dürüst olursak bu iş iyiye doğru gider.
Hasan kardeş sende ne var yazdın birdünya yazı dersen ;bende daha bu sene kayda değer birşey yok ve yarışlarda da çıta boyna yükseliyor.Kümesimizden çıkarmaya uğraşıyoruz...

cenker45' Alıntı:
s.a tengelli arkadaşım ağzına sağlık kuşta standart olmalı ve istikrar, istersen birde bunu ekleyelim birde güvercin baş aldığı gibi hemen videosunu çekip işte kuş demelerine sinir oluyorum önemli olan kuşun bir kırpık ve yavru ya kusmasından sonraki performansıdır. Güvercin o zaman halen aynı görevini yapıyorsa o zaman güvercin temiz bir soya sahiptir Yani videonuzu koyun 1 yıl sonra tekrar o güvercinin videosunu koyun aynı performansı devam ediyorsa eyvallah o kuşa kimse laf söyleyemez ancak cahiller anlamayanlar laf söyler. saygılarımla ferhat.
arkadaşım iyi güzelde siteye daha yeni alışıyoruz,bizde iyi kötü bişeyler paylaşalım dedik ayıp ettiysek özür dilerim .Şu andatüye girmeyen ve yeni başlayan 3 aylık yavru olan bu kuşumuz vardı,onu çektik yolladık senin için bundan sonra önce resmigazetede yayınlarız,ben tatlı rekabetleri ,paylaşımları severim,abileri ,ablaları tüyden çıksın onlarıda göndeririz...saygılar

s.a veli damar kardeşim 100 metreden bahsediliyor hatta 200 metreden bahsediyorlar benim kızmam ona senin güvercinine sözüm yok kuş güzel ama önemli olan devamlı aynı görevi yapması tabiki hemen bu kuş çok iyi denmez eğer dersen güvercin böyle şöyle yapıyor 1 hafta sonra normal kuş gibi kümesine inerse neyapacaksın ne diyeceksin böyle kuşlar var hemde çok 2 hafta adamı çıldırtıyor 3 hafta pat diye normal kuş gibi iniyor bir takla bir baş alma bile yapmıyor peşin ve emin konuşmak yanlış olur. sitede böyle konuşanlara lafımız bizde diyoruzki kardeşim 20-25 metre çıksın 4 takla ile taban taklası ve baş bağlamasını yapsın sortiside güzel olsun herzaman bu görevi yapsın yavru verdikten kırpıktan sonra bu görevi yapıyorsa ben kuş sahibinin elini öperim tebrik ederim kardeşim ha bunuda söyleyeyim şu an senin videosunu koyduğun güvercinin gibi kuşumda yok elimde ama uçuruyorum daima yeni kuşlar getiriyorum ama 1 yıla kadar bu kuş böyledir şöyledir demem 2 yıl söylerim arkadaşım yoksa güvercinin güzel lafım yok niye çünkü güzel çıkıyo yüksek çıkıyo bir kırpıktan sonrada aynı çıksın 10 numara kuş bu bunuda diyebilirim. Sözlerimizi yanlış anlama. saygılar.

cenker45' Alıntı:
s.a veli damar kardeşim 100 metreden bahsediliyor hatta 200 metreden bahsediyorlar benim kızmam ona senin güvercinine sözüm yok kuş güzel ama önemli olan devamlı aynı görevi yapması tabiki hemen bu kuş çok iyi denmez eğer dersen güvercin böyle şöyle yapıyor 1 hafta sonra normal kuş gibi kümesine inerse neyapacaksın ne diyeceksin böyle kuşlar var hemde çok 2 hafta adamı çıldırtıyor 3 hafta pat diye normal kuş gibi iniyor bir takla bir baş alma bile yapmıyor peşin ve emin konuşmak yanlış olur. sitede böyle konuşanlara lafımız bizde diyoruzki kardeşim 20-25 metre çıksın 4 takla ile taban taklası ve baş bağlamasını yapsın sortiside güzel olsun herzaman bu görevi yapsın yavru verdikten kırpıktan sonra bu görevi yapıyorsa ben kuş sahibinin elini öperim tebrik ederim kardeşim ha bunuda söyleyeyim şu an senin videosunu koyduğun güvercinin gibi kuşumda yok elimde ama uçuruyorum daima yeni kuşlar getiriyorum ama 1 yıla kadar bu kuş böyledir şöyledir demem 2 yıl söylerim arkadaşım yoksa güvercinin güzel lafım yok niye çünkü güzel çıkıyo yüksek çıkıyo bir kırpıktan sonrada aynı çıksın 10 numara kuş bu bunuda diyebilirim. Sözlerimizi yanlış anlama. saygılar.
doğru söylüyorsun arkadaşım,dediğin gibi kuş yavruya kustuktan sonra belli olur bizim kuşlarımız durgunluk safhasında çok olsa taklayı azaltır bazen boş fişekler ama yinede uzun gider ,yvruya kustuğu zaman taklayı çoğaltıp daha sesli gider ve daha yakından girer dediğim gibi malum tüy mevsimindeyiz elimizde uçan adayımız bu vardı,inşallah ilerleyen aylarda videolarını sizlerle paylaşacağım.iyi günler....

velidamar' Alıntı:
cenker45' Alıntı:
doğru söylüyorsun arkadaşım,dediğin gibi kuş yavruya kustuktan sonra belli olur bizim kuşlarımız durgunluk safhasında çok olsa taklayı azaltır bazen boş fişekler ama yinede uzun gider ,yvruya kustuğu zaman taklayı çoğaltıp daha sesli gider ve daha yakından girer dediğim gibi malum tüy mevsimindeyiz elimizde uçan adayımız bu vardı,inşallah ilerleyen aylarda videolarını sizlerle paylaşacağım.iyi günler....
artık bu kuşumuzu biz kendimizde hiç göremiyeceğiz ,çünkü onu bugün akşamleyin bu dünyadan uğurladık...

velidamar' Alıntı:
slm
abi naptın senya ne 100 metresi ne 500 metresi uçak motorumu taktınız bu kuşa o kadar giden kuşun varsa uçurda izleyelim ya çok merak ettim

saygılar
emre kalender

hem madem metreyle ölçme şansın yok yada ölçemessin zatende 200 metre gidenleri nerden biliosun 70 metre gittiğini nerden bilion metre mi taktın

saygılar
emre kalender

Bak iyi guzel neguzel abimizn videosunu koymus, e daha ne metre ne meselesini katiyorsunuz sizde koyun sizde benimkiler bukadar metre gidiyor deyin onun kadar ii giden kusunuz varsa konusun olanda konusuyo olmayanda.

mikail125' Alıntı:
Bak iyi guzel neguzel abimizn videosunu koymus, e daha ne metre ne meselesini katiyorsunuz sizde koyun sizde benimkiler bukadar metre gidiyor deyin onun kadar ii giden kusunuz varsa konusun olanda konusuyo olmayanda.
teşekkürler dostum,beni bir tek sen anlıyorsun...artık 3 ay video gönderemiycem çünkü kuşu bu akşamleyin şehit verdik ,inşllah kardeşlerini uçurcaz,iyi akşamlar.....

Yapma yav geçmis olsun abi, neoldu atmacami kapti. millet simdi yalan soyluyorsun zanneder.

velidamar' Alıntı:

selamlar videodaki kuş tabanlı değil ikincisi 2 metreye değil 5 metreye gelmiş cünki senin cekim yaptıgın yerle kuşun girdiği yer arası en az beş metre kümes önüne girmiyor kuş birde 40 metre ve 50 metre oynayan kuşlar nerdeyse nokta kalıyor 200 metre oynayan kuş nasıl kalır ? saol benim videoya ihtiyacım yok he başka kardeşler için koy ben hep canlısını izliyorum arkadaşlarda :=) ben taş catlasın diye 30 metre derken bunu kız diye değil metre hesabını bil diye dedim.

velidamar' Alıntı:
benim o kuşu metreyle ölçme şansım yoktu :ckmk: 90 olma ihtimalide var tabiki ama görüntü biraz alttan olduğu için ve kameranın ayarları maksimum yakınlaştırıldığından size kısa gibi gelebilir sizce falan metre gidiyor diyenler metreylemi ölçüyorlar :unlem: videoda kuş 16 saniye fişekliyor,metreylemi ölçtünde 30 diyorsun o süre zarfında 30 metremi gitti sizce, :ckmk: kuşcuysan hesabı kitabı öğrenmeniz lazım :slm: cevap:90/30:3 30*3=90 :hhh:

kuşta fışkırma hızı eğer cok hızlı ve takla araları 10 metreyse bu 16 saniyede 80 metre cıkar demek fakat senin kuşta 5 metre kadarboş cıkıyor ilk 4 takla 4 metre kadar sonrakiler 3 metre ancak ve fışkırma hızı ilk 3 takladan sonra nerdeyse yok yani taş catlasın 30 ama bana sorarsan 25 metre bile almazlar bunu kupada

dogan18' Alıntı:
mavigalaca76' Alıntı:
Selam
Saygılarımla...

Bu kuş yanılmıyorsam KÜTAHYA lı Hikmet Hocanın kuşu. Bendede birkaç kuşunun videosu var,gerçekten uzun gidiyorlar.Dahada önemlisi taban taklalı gidiyorlar.
Herkese sağlıklı ve güzel kuş uçurmalar.

beyazın videosundaki kuştada taban taklası yok uzunderken bu kuş 8 taklayla net 30 metre kabul görür.

selamlar birde 2 yıldır devamlı bu olayları yani takla güvercinleri takip ediyorum ve bu yılda cayıra indim ben şuna inanırım elinde daha iyisi yoksa seyrettiğin kuş 10 metre bile oynuyorsa kötü demem zaten senin kuşunda kötü demedim bu sene full takiteyim ve inan senin bu videosunu köydugun kuştan sadece bu sezon daha iyisi olarak 10 kuştan fazlasını gördüm ve izledim arkadaşlarda bu iş önce emek zaman sonra iyi kuş sonra işi bilmek sonra kendini övmemek övülücek kuş ucurdunmu bir bakmışın tüm şehir senin kuşu izlemeye gelmiş bir gün 2 seyredip ertesi gün 30 kişinin izlemeye geldiğini gördüm cok hızlı ögreniliyor. ( bu dediklerim benim için değil şahit oldugum arkadaşların kuşları için gecerli )

emeğini inşallah daha fazlasıyla alırsın her emek verip kuşun hakkını veren kuşçu arkadaşlar içinde en iyilere sahip olmalarını dilerim.

tengelli' Alıntı:
velidamar' Alıntı:

kuşta fışkırma hızı eğer cok hızlı ve takla araları 10 metreyse bu 16 saniyede 80 metre cıkar demek fakat senin kuşta 5 metre kadarboş cıkıyor ilk 4 takla 4 metre kadar sonrakiler 3 metre ancak ve fışkırma hızı ilk 3 takladan sonra nerdeyse yok yani taş catlasın 30 ama bana sorarsan 25 metre bile almazlar bunu kupada
valla iyicem coçuhttp://www.dailymotion.com/user/velidamar/video/xao6s9_dumanly-diyi_animalsk olduk sayenizde,aynı kuşun videosu bu ,bence 30 metre bu kuş oynuyor,

velidamar' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
velidamar' Alıntı:

valla iyicem coçuhttp://www.dailymotion.com/user/velidamar/video/xao6s9_dumanly-diyi_animalsk olduk sayenizde,aynı kuşun videosu bu ,bence 30 metre bu kuş oynuyor,

yok öyle algılama ne alakası var senle biz akranız seni cocuk yerine koyarsak e o zaman bizde cocuk oluruz :=) ben sadece düşencemi dedim işallah her şey gönlünce olur.

Geri