Beyaz Oyun Kuşu Nasıl Olmalıdır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 60
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
Sayın yetiştiriciler taklacıda biraz sönük kalan beyaz renkli kuslarda konuşalım istedim biraz.
Beyazların performansı nasıl sizce yani izlediginiz çok iyi kuşlarda beyazlar varmıydı.

Beyaz kusda yerde ne gibi özellikler arayacagız.
Çogu renk için az çok kriterlerimiz var ama bütün beyazlar birbirine benziyor.

Beyaz taklacı resimlerinizi burada paylaşabilirseniz üstünde konuabiliriz.

Ben şahsen beyazın altından arap arabın altıından beyaz çıkmasını hoş karşılamıyorum.
Tamam performans kuşu ama bulabiliyorsak beyaza iyi beyaz eşleyelim arap yerine ki altından hep beyaz çıksın yada aynı şey araplarda da geçerli.

Bazı kişiler ise araplardan çıkan beyazların çok iyi oldugunu düşünürler yorumlarınızı bekliyorum.

Sa Ömer Abi...
Beyazın iyi oynayanını bulmak gercekten zor onun için çok değerli oluyor.
Ayrıca benim gibi düşünen herkes de kümesinde oynamıs bi çift damızlık beyaz ister heralde.
Şuan bendede var bi araptan cıkma beyaz doğduktan bir sene sonra ucmaya basladı ama suan görsen bi yavrudan farksız inş sonu iyi olur...

s.a ömer güzel konu
beyaz kuşu şahsen sevmem aldatıcı olur ama iyisinide bulmak bir o kadar zor çözülmesi en zor renktir bence bir tane gördüm kuşçular org da gerçekten güzel kuşdu.

genelde arap ve beyaz kuş her cins kuşun içerisinde mevcuttur arap ve beyaz birbirine zıt görünselerde ikiside ana renktir.

oynuyanını bir sefer izledim çok begendim uzun zamandırda çevremde oynayan beyaz görmedim.

selamınaleyküm

Öncelikle iyi bir beyaz kuşu bulmak uzun zaman ister iyiside oldukça güzel olur

Ben beyazları severim özellikle düz olanlar

Takla perçem bana göre değil

Saygılarımla Yasin18

selamunaleykum
ilk once bence iyi beyaz cift olmaliki tek olarak bulunur raslanir bunca sene kusbesledim sayisini sayamicagim kadar kus gormusumdur dikkatimi ceken beyaz bir elin parmagini gecmedi kusta aranan ozelliklerden ayri benim birde beyaza ozel ozelikler ararim kendimce diyer renklerde onemsemedigim olmasada olur dedigim bazi seyleri beyazda diyemiyorum ondan sanirim yillar once beyazkus zor dedim ve aramaktan vaz gectim bunu sanirim cok kuscu yasamistir elinde guzel bir beyaz olur uygun bir es ararsin kusun omru biter bulamazsin bu arada ister istemez istedigine yakin kuslara es edersin ama birturlu istedigini cikaramassin sonra gine tek bir beyaz olur gine ayniseyler bu sefer dersin keske eski beyaz dursaydi bu tam onun dengi diye
benim sevdigim beyaz kus iri kafali genis ve uzun kanatli uzun bacakli ozellikle erkegi . paca kama . gozleri siyah bir boncuk gibi parlak goz kenarlari tamamen beyaz .duzgun tuylu fitilli cok asiri olmamak sartiyla . diyer renklerde sevmedigim halde beyazin parliyanini severim .
evet arapdan gokten de beyazlar geliyor benim baktigim arapladanda cikiyor guzel hayvanlarda cikiyor beyaz olarak bende ama arap vere biliyor dumanlikirli veriyor ben bendeki beyazi beyaz diye deyilde soydan gelme renk olarak besliyorum .
sitede cok guzel beyaz resimleri gordum tabi kus resimden ne kadar anlasilir hele birde bayazsa 2 beyaz kus cok cok hosuma gitti umarim bu konudada guzel beyaz resimleri paylasilir bizlerde zefklen bakariz bende eklerim resim cok guzel olmasada
saygilarimla

Sa. Bu çift beyazım ilk kuşlarımdandır bu fotoğrafıda çekeli 1 ayı geçti beyaz dişi şuan hayvan biraz halsiz ona vitamin felan veriyorum ancak bbeyaz erkek hayvan yere inmekte zorlanıyor patır patır oynuyor =)
Şuan yavruları var birtane inş sağ salim büyüyecek.

Ekli dosyalar

• S8000128.webp
    S8000128.webp
    2.1 MB · Görüntüleme: 4,271
beyazın oynayanını 1 seneden fazladır ne yazıkki göremiyorum...şimdi yan komsum cok iddialı konusuyor beyazı hakkında kanatları gelince performansını izleyecegiz..beyazın oyunlusunu bulmak gercekten cok zor...bana göre en iyi beyazlar düz beyazlardan cıkıyor..

Merhaba arkadaşlar;

Ben de beyazın iyisini bulmak zor diyenlere aynen katılıyorum. Aslında uzun fişek yapan beyaz bulunabiliyor, ben şahit oldum, ama altları dolu değil ve sesleri kısık oluyor.
Ben, bir kaç kişi de iyi beyaz olduğunu duymuştum. Ama gidip görmedim, bilmiyorum. Ama eskilerde kalan ve belki de Saim Usta, Elektrikçi Şeref ve Vello Dayı gibi ayrı bir başlığı hakeden Erzurum'lu Kör Sado Dayı'daki beyazların çok iyi olduğunu duymuştum. Şu anda kimde var o kuşlardan bilmiyorum. Belki buradaki arkadaşlardan bu kuşları bilen vardır. Bir dönem peşine düşmek istemiştim ama başarılı olamadım.
Bir de Sivas'ta Ayakkabıcı Metin abinin beyazlarının iyi olduğunu duymuştum.
Mutlaka beyazların iyisi vardır. Ama hakkaten iyisini bulmak çok zor.
Selamlar.

Şenol

Kuşçulukta renk ayırımı tamamen zevk meselesi,kimi beyaz sever kimide arap sever.
Benim oğlum Burak (36 yaşında) arap ve dumanlı kirli kuşları hiç sevmez ve beslemez,ben çok severim ama kuşlara o baktığı için karışmıyorum.

Beyazlara gelince, bana göre bir asalet simgesi kuşlar ben ve burak çok seviyoruz. (Bünyamin Akhan'ı bu sitede tanıyan çok bizim beyazlar o çok iyi bilir)
1) Beyaz kuşun gözleri oltu taşı tesbih gibi siyah olacak, kuşun gözlerine güneşte bakınca gri gibi görünecek,eğer gözleri güneşte bakınca nargöz görünüyorsa bilinki o kuş hakiki beyaz değildir,ya gökten çıkmadır veya başka bi kuşla kırmadır.
2)Beyaz kuşun göz kenarları,yani gözünün etrafındaki deride beyaz olacak,eğer bu kemik rengi veya sarıya yakın bej renkte olursa bu kuşta hakiki beyaz değildir,başka renk bi kuştan çıkmadır.
3)Beyaz kuşun ayaklarının deriside pembeye yakın açık bi renkte olacaktır,eğer bu renk kırmızıya veya bordo renge yakınsa bu kuşta hakiki beyaz değildir,başka renk bi kuştan çıkmadır.
4)Beyaz kuşun tüyleride pamuk gibi yumuşak olur,tüyler sertleştikce beyaz kuş saflığından uzaklaşıp kırma olduğunu belli etmeye başlar.

Beyazında oynayanı olur , diğer koyu renk oyun kuşlarına oranla belki birazdaha az ... Bunun çeşitli sebepleri var beyaz kuş yırtıcılar için çok daha fazla cazip , açık renkli kuşların tamamının dezavantajına oda sahip ..
Eğitim uçuşunda yada herhangibir uçuşunda koyu kuşlara oranla daha açık bir hedef .. Bu bakımdan türetmek uçurmak ve uzun ca bir sürede sahip çıkmak güç ..
Fiziksel özellik olarak ben kendi adıma, rengi ve deseni fark etmeksizin Tüm oyun kuşlarında aynı şeyleri ararım beyazlarda buna dahil .. ..
Özel bir ayırımım yoktur soydan soya farklılık arzeden konular vardır, kalıp , gaga uzunluğu , perçem , paça kanat kuyruk sayısı vs .. Bu ayırımlar belki o soyu bakan lar için belli ölçüler olabilir ..
Şuan bende taklacı beyazlar var, ancak kostüm bir dişi ile eş etmem neticesinde oyunkuşu niteliğinşi büyük ölçüde yitirdiler .. Şimdikiler çabuk sıkıya düşüyor ve daha sonra uçurmak güçleşiyor ..
Yıllar önce beyazın iyisini bende beslemiştim ,..Kırıkaleliler bilir . Sivaslı Ali Rıza amca var( yaşıyorsa Allah uzun ömür versin ) zamanının önemli kuşçularından . Bu muhterem büyüğümüzün bir soy kırma perçem ve bir soyda düz ( kabak ) beyazları vardı 1990 lı yıllar ile 2000 li yıllarda ben kuşlarının metini çok dinledim o yıllarda kısmet oldu bana da bir çift hediye verdi ( Oğlu meslekteşım oğlu vasıtası ile ) .. Bizde uçuduk bir süre ... Mesleki olanaksızlıklardan ben bu kuşları yitirdim .. O günlerden bu günlere BEYAZIN İYİSİNİ çokta görme şansı bulamadım ... selamlarŞEREF ..

[No message]

Ekli dosyalar

• BEYAZLAR 1.webp
    BEYAZLAR 1.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 2,126
  • BEYAZLAR 2.webp
    BEYAZLAR 2.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 2,125
  • BEYAZLAR 3.webp
    BEYAZLAR 3.webp
    1.4 MB · Görüntüleme: 2,048
[No message]

Ekli dosyalar

• BEYAZALR 4.webp
    BEYAZALR 4.webp
    2.6 MB · Görüntüleme: 2,146
  • BEYAZALR 5.webp
    BEYAZALR 5.webp
    2.5 MB · Görüntüleme: 2,207
  • BOZ 1.webp
    BOZ 1.webp
    2.6 MB · Görüntüleme: 2,053
Bu resimleri daha öncede görmüştüm, çok alımlı pozlar vermişler maşallah .. selamlarŞEREF

beyaz oyun kuşu genelde uçum yönüyle atmacanın gözüne parladıgı için daha sökmeden uçuramdan kaybettiğimiz bir renk. Ben bu sene 6 adet beyaz yavrudan 4 ünü atmacaya verdim ,Genelde eskişeğir ve eski ankara beyazlarının namını çok duyduk.izlediğim bir beyaz boltaklalı 10,12 takla ile oynayan 40 ,50 metre fişek çıkaran seferli açıkgezen ve taklalı inen vasıfları iyi olan bir kuştu. renk olarak oyun kuşu beslenen kumeslerde gözede hitap eden ,her kümeste bir takım olması gereken bir renk bence.

lutven bu konuya sadece beyaz kus resmi ekleyelim

merhaba ,beyazlarda oynar oynayanıda diğer renkler kadar izletir zamanında beslemiş ve başkalarının sözüyle elimdeki soydan olmuştum tam 1 saat uçup sesli ,tabanlı ve altıda sağlam kuşlardı

Ekli dosyalar

• HPIM0079.webp
    HPIM0079.webp
    863.4 KB · Görüntüleme: 2,310
  • HPIM0183.webp
    HPIM0183.webp
    885.7 KB · Görüntüleme: 2,069
  • HPIM2295.webp
    HPIM2295.webp
    899.5 KB · Görüntüleme: 2,088
aynı resmi tekrar göndermişim kusura bakmayın ,elinde ne renk olursa olsun iyi bir kuş varsa en küçük sorununda elden çıkarmayın her kuşun belli zamanlarda teklediği oluyor sonra çok ararsınız :slm:

S A GÜZEL KUŞLAR SERHAN KARDEŞ GÜLE GÜLE BESLE beyazın oynuyanını bulmak birazda şans kuşculuk hayatımda ya 3kez ya 4 kez gördüm 3kez kendimde 1kerede etlikte seyretmiştim bendekiler 1çift yıllar önce kırıkkaleden agabeyim ozamanın parası 2 binliramı 2liramı zar zor almıştı çok güzel kuşlardı 11fek 14kuyruktular 1çiftte bir dostum elbistandan hediye göndermişti kayseri beyazı diyordu güzel kuşlardı ama beyaz kuştan iyisi genelde nadiren yani az bulunuyor 1tanede tesadüf gezerken yol kenarında mahalle arasında çöplerin içinde yayılırken tutmuştum kanatlarının altı kırmızı boyalı çok mükemmel bir kuştu daha da rast gelmedim ama pek çok arkadaşta tek tük te olsa vardır iyi kuş zaten iyidir ama beyazın oynayanı daha makbuldur çünkü çok rast gelemedigimiz için arananlardandır saygılar ha birde 15 20 yıl öncesi ozaman mamakta oturdugu zamanlar dr LEVENT BEYİN BEYAZLARINI SEYRETMİŞTİM benim bahceyede bir boz ala sı inmişti kendisini tanımadıgım halde gazete kagıdına sarıp göndermiştim tekrar saygılar

selamunaleykum
rengi beyaz olan kus bir cogumuz izlemis veye ucurmusuguzdur benim cevremde beyaz kusdiye nam yapmis ucusu ve oyunu ile berber fazlinin beyazlari allah uzun omurversin guzel hayvanlar ucurmus kapisinda yillarca dinledik birde allah rahmet eylesin ayakkabici hasan abi ucurmus o kusu hayal mayel hatirliyorum rahmetli hasan abinin ucurdugu beyazi hasan KAPLAN abimiz iyi bilir umarim bildilerini bizimle paylasir burda
eskiden ankarada catal kuyruk beyazlar vardi halen varmi bilmiyorum uzun yillardir gormedim
saygilarla

Kral Beyazım

slmlar herkese,buda benim en sevdiğim kuşum...herşeyiyle 10 numaradır,uygun bir eş bulamadım ama henüz...

Ekli dosyalar

• Resim 024.webp
    Resim 024.webp
    67.9 KB · Görüntüleme: 1,742
  • Resim 029.webp
    Resim 029.webp
    64.3 KB · Görüntüleme: 1,697
yetiştirici dayanışma formunda iyi kuş nasıl olur yazmıştım.form yazımda iyi kuş anlatırken hiç bir şekilde açık renkli güvercin yazmadım.beyaz olsun sarı boz olsun vs açık renkli kuşlar diğerleri gibi tüm aynı benzeri oyunları segilerler.açık rengi tercih dışı bırakmamızın nedeni kuşların %70 dayanıksız olmalarıdır bu oran benim kendi kişisel görüsümdür.yoksa diğer kuşlar gibi taban taklası uzama bağlama vs.gibi oyunları yaparlar.safkan kırılmamış beyaz bulmak oldukça zordur.ama gerçek olan şuki kuşun kırılmışı yani eski üstadların dediği gibi tellisi oynar.buda saf gök ve beyazın buluşmasıdır.ben en hızlı düşmeyi ve uzamayı bu tür kuşlarda gördüm ve halen görüyorum tek eksiğim bir görüntü olarak kaydedemedim ama inşallah sene sonuna kadar bir video atacağım bu kuşun tellisi olacak.evet tek sorun dayanıksız oluşları örnek vermek gerekirse.dünyanın en hızlı koşanları çikolata renkli adamlar,basketbolda öyle amerika ile oynadık yarı farkla aldılar maçı,uzun atlama boks 100 metre hemen herşey ellerinde.tek şey hariç bizim saf kanlarımız yağlı güreşçilerimiz,yani saf süt beyazlarımız saygılarımla

cevdet özbayer' Alıntı:
Kuşçulukta renk ayırımı tamamen zevk meselesi,kimi beyaz sever kimide arap sever.
Benim oğlum Burak (36 yaşında) arap ve dumanlı kirli kuşları hiç sevmez ve beslemez,ben çok severim ama kuşlara o baktığı için karışmıyorum.

Beyazlara gelince, bana göre bir asalet simgesi kuşlar ben ve burak çok seviyoruz. (Bünyamin Akhan'ı bu sitede tanıyan çok bizim beyazlar o çok iyi bilir)
1) Beyaz kuşun gözleri oltu taşı tesbih gibi siyah olacak, kuşun gözlerine güneşte bakınca gri gibi görünecek,eğer gözleri güneşte bakınca nargöz görünüyorsa bilinki o kuş hakiki beyaz değildir,ya gökten çıkmadır veya başka bi kuşla kırmadır.
2)Beyaz kuşun göz kenarları,yani gözünün etrafındaki deride beyaz olacak,eğer bu kemik rengi veya sarıya yakın bej renkte olursa bu kuşta hakiki beyaz değildir,başka renk bi kuştan çıkmadır.
3)Beyaz kuşun ayaklarının deriside pembeye yakın açık bi renkte olacaktır,eğer bu renk kırmızıya veya bordo renge yakınsa bu kuşta hakiki beyaz değildir,başka renk bi kuştan çıkmadır.
4)Beyaz kuşun tüyleride pamuk gibi yumuşak olur,tüyler sertleştikce beyaz kuş saflığından uzaklaşıp kırma olduğunu belli etmeye başlar.

Herşeyde olduğu gibi kuşçuluktada zevkler ve renkler tartışılmazmış.
Ben beyaz kuşu severim ama beyaz kuşun düşmanı çok oluyor,bilhassa atmaca havada on kuş varsa bunların içindeki beyaz kuşu seçip ona saldırıyor,havadaki beyaz kuş oyun yapınca yoldan geçen bir kuşçununda dikkatini çekiyor,hırsızlarda kuş beyaz olduğu için hemen görüp farkediyorlar.

Hemen hemen üç senedir beyaz uçurup oynatmak nasip olmadı,çünkü bizim beyazlarımız oyun sökerken sineğe çekilip orada havayi baş yapıp söküyorlar,geçen sene dört beyaz yavru sinekte kayboldu,birtanesi iki gün sonra çıktı geldi.

Genelde bizim beyazlar kalın ayaklı 12 ila 16 kuyruklu bazende 11 fek çıkıyorlar,yarıdan fazlasıda takgalı,arasırada perçemli ve takga perçemde çıktığı oluyor. Bu beyazların kökü ortalama 40 veya 50 senedir bizdeler.
Büyük bi çoğunluğu 2,5 ila 3 saat arasında uçuyor,yanlız çok geç oynuyorlar, gerçek oyunlarınıda yavru, yumurtadan sonra yapıyorlar.
Evelden uçurduğumuz yer çok müsaitti rahatlıkla bahçeye bastırabiliyorduk,sonraları ortalık kalabalıklaştı ve evin arkasındaki tepeye anca inmeye başladılar, yani artık eskisi gibi oynamıyorlar,arka tepeye yayılmaya gidiyorlar.

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
rengi beyaz olan kus bir cogumuz izlemis veye ucurmusuguzdur benim cevremde beyaz kusdiye nam yapmis ucusu ve oyunu ile berber fazlinin beyazlari allah uzun omurversin guzel hayvanlar ucurmus kapisinda yillarca dinledik birde allah rahmet eylesin ayakkabici hasan abi ucurmus o kusu hayal mayel hatirliyorum rahmetli hasan abinin ucurdugu beyazi hasan KAPLAN abimiz iyi bilir umarim bildilerini bizimle paylasir burda
eskiden ankarada catal kuyruk beyazlar vardi halen varmi bilmiyorum uzun yillardir gormedim
saygilarla
A S FERHAT KARDEŞ her halde bir yanlış anlaşılmaya sebeb vermişim gibi geldi bana burda ben gördüm bende vardı gibi anlaşılmasın çok kimsede vardı şuan da vardır benimde seyrettiklerim diger ustaların uçurdugu beyaz kuşları görmesek te duyardık benim söylemek istedigim kendimde olanlar dan bahsettim bizlerde olan herkeste olabilir sadece iyisinin zor bulunabilmesi mesele bu görmedigim bir şeyi görmüş gibi konuşmak istemedim SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
saygilarla
A S FERHAT KARDEŞ her halde bir yanlış anlaşılmaya sebeb vermişim gibi geldi bana burda ben gördüm bende vardı gibi anlaşılmasın çok kimsede vardı şuan da vardır benimde seyrettiklerim diger ustaların uçurdugu beyaz kuşları görmesek te duyardık benim söylemek istedigim kendimde olanlar dan bahsettim bizlerde olan herkeste olabilir sadece iyisinin zor bulunabilmesi mesele bu görmedigim bir şeyi görmüş gibi konuşmak istemedim SAYGILAR
selamunaleykum muharrem abi
benim yazim size veya yazdiginiza deyildi oyle birseyde olmaz zaten sadece sizin yazinizin altina denk gelmesi
saygilarimla

[No message]

Ekli dosyalar

• IMG_0242[1].webp
    IMG_0242[1].webp
    855.1 KB · Görüntüleme: 1,610
  • IMG_0237[1].webp
    IMG_0237[1].webp
    1 MB · Görüntüleme: 1,649
GÜZEL BEYAZLAR....

Ekli dosyalar

• Photo080.webp
    Photo080.webp
    200.4 KB · Görüntüleme: 1,666
  • b2.webp
    b2.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,746
  • b4.webp
    b4.webp
    2.7 MB · Görüntüleme: 1,747
merhaba abilerim arkadaşları kardeşlerim burda bazı abielrimiz yazmış beyazda simsiyah göz olucak evet siah gözdedee çok güzelleri vardır ama diğerlerinin renk kırması olduklarını yazmışlar beyaz perçimlilerimin soyu rahmetli dedeme dayanmaktadır ve ilginç olanı mavi gözlüdürr mavi gözlüdür ve şimdiye kadarda tek bir çapar vermemiştirler..

Ekli dosyalar

• SP_A0586.webp
    SP_A0586.webp
    183.8 KB · Görüntüleme: 1,607
  • SP_A0303.webp
    SP_A0303.webp
    137.7 KB · Görüntüleme: 1,669
merhaba arkadaşlar bende beyazların iyisini uçurdum sene 93le 97 arasında ondan sonra araya kuş gimesine ragmen üç dört senede bir oynatıyoz 94te oynatımız beyazlar dortor levettin düz kırmzı boncuklu beyazlarmış odönem bana getirenler mamaklı nejat kahraman ünal sarı ilhan iyi para verip aldım çok sonra ögrendim dottor leventin beyazları oldugunu levent beyide tanımam oyunları gelişine taklayı çeviriyor beşle sekiz takla sesli şatafatlı konuşları dört altı yedi takla fişek 25le35 metre arası 20 le 35 sefer ikibuçukla üçbuçuk saat uçuşu olan sert vegüzel kuşlardı benim gözümde arkadaşlar paylaşmak istedim

[No message]

Ekli dosyalar

• ALIM0406.webp
    ALIM0406.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,652
  • ALIM0411.webp
    ALIM0411.webp
    1.7 MB · Görüntüleme: 1,601
  • ALIM0413.webp
    ALIM0413.webp
    1.7 MB · Görüntüleme: 1,600
Geri