Beyaz Oyun Kuşu Nasıl Olmalıdır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 60
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K
[No message]

Ekli dosyalar

• DSCI0294.webp
    DSCI0294.webp
    80.9 KB · Görüntüleme: 1,345
ARKADAŞLARINDA DEDIGI GIBI PIYASADA BEYAZ COK OLUP IYISINI BULMAK ZORDUR .........BIR RESIMDE BEN EKLEDIM ...............

Ekli dosyalar

• BEYAZ.webp
    BEYAZ.webp
    60.3 KB · Görüntüleme: 1,295
[No message]

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaslar güzel bir konu cogu büyüklerimin dedigi gibi beyaz kusun iyisini bulmak cok zor elimizde olsa dahi ucurup oyun actirmak dahada güc atmacanin dikkatini daha cok cektigi icin ben sahsen beyaza ayri bir zaafi olan biriyim sadece gecen sene 18 yavrudan ikisini seyretmek nasip oldu gerisi kurban gitii atmacaya (: iki resimde ben atmak istedim bütün arakadaslara atmacasiz hastaliksiz kümesler dilegiyle

Ekli dosyalar

• Beyaz1.webp
    Beyaz1.webp
    1,009.1 KB · Görüntüleme: 1,225
KONYALI 42' Alıntı:
Merhaba arkadaslar güzel bir konu cogu büyüklerimin dedigi gibi beyaz kusun iyisini bulmak cok zor elimizde olsa dahi ucurup oyun actirmak dahada güc atmacanin dikkatini daha cok cektigi icin ben sahsen beyaza ayri bir zaafi olan biriyim sadece gecen sene 18 yavrudan ikisini seyretmek nasip oldu gerisi kurban gitii atmacaya (: iki resimde ben atmak istedim bütün arakadaslara atmacasiz hastaliksiz kümesler dilegiyle

Ekli dosyalar

• BILD0067.webp
    BILD0067.webp
    737.8 KB · Görüntüleme: 1,208
selamunaleykum kenan bey
masallah guzel hayvanlar baska resim varsa beyazlarin rica etsem paylasirmisiniz
saygilarila

bu beyazlar dumanlilardan cikma , tepeli olani tüyden cikmistir oyunludur

Ekli dosyalar

• DSCN8137.webp
    DSCN8137.webp
    428.7 KB · Görüntüleme: 1,263
  • DSCN8161.webp
    DSCN8161.webp
    280.8 KB · Görüntüleme: 1,219
  • DSCN8164.webp
    DSCN8164.webp
    227.4 KB · Görüntüleme: 1,270
...

Ekli dosyalar

• 09.11.2010-91.webp
    09.11.2010-91.webp
    137.3 KB · Görüntüleme: 1,173
  • 09.11.2010-94.JPG
    09.11.2010-94.JPG
    135.5 KB · Görüntüleme: 1,065
  • 09.11.2010-125.webp
    09.11.2010-125.webp
    148.2 KB · Görüntüleme: 1,169
Aleykümselam Ferhat bey tsk ederim buyrun 2 tane daha resim atayim
Masallah güle güle besleyin samsunlu 55 Atmacasiz saglikli kümesler dilegiyle

Ekli dosyalar

• Beyaz11.webp
    Beyaz11.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 1,724
  • Beyaz12.webp
    Beyaz12.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 1,660
[dailymotion]xfi42o_beyazz_animals[/dailymotion]

Merhaba ömer dostum beyaz nasıl olmalı,kısaca kuş 3 aylıkken neyse 3 yaşındada aynı olmasa bile ona yakın bir oyun sergilemelidir.Bizim uçurduğumuz beyaz 4 yaşında anne ve baba boz,bozlardan çıkma beyaz aslı boz yani,2 sezon uçtu,ama şu hali ile benim çok hoşuma gitmedi sebebi ise aşırı taklalı olması ideal olanı 7-8 takla en fazla 10 takla,fakat bu kuş 15-16 takla ile abartıyor,uçtuğu gün ortalama 2 saat havada kalıyor ve uzun seferler çıkartıyor 22 saniye fışkırıyor buda kuşun kırgın düşmesi rahatsızlanmasına sebep oluyor.Bir gün uçan kuş ertesi gün bitkin düşüyor.
Zaten kuşçuluğun hedef noktası da bu insanoğlu her konuda doyumsuz kuş konusundada,5-6 takla yetmiyor daha fazla olsun,buluttan atsın,buluta gitsin,yok böyle birşey kuş 2-2.5 direk 6-7 takla 2 saati geçmeyecek.İşte ideal beyazda başka renkte bence konunun özeti bu.

Beyaz kuş resimlerinizi bekliyoruz
Bazı yetiştiricilerin beyazlardan iyi kuşlar çıkmaz dedikleri oluyor ama ben beyazın iyisi olursa çok iyi oldugunu gördüm geçmiş yıllarda.

Bir kaç beyazda ben paylaşayım.

Ekli dosyalar

• beyaz1.webp
    beyaz1.webp
    146.7 KB · Görüntüleme: 1,583
  • beyaz2.webp
    beyaz2.webp
    120.4 KB · Görüntüleme: 1,651
Merhaba,
Forumda gezerken bu başlık gözüme çarpınca, beyaz karanfilliyi hatırladım.
Geçen sezon ekelikte oynatıp, 2011'de kanatlarını değiştirdikten sonra kaybettiğim,beyaz ve oyun kuşu olarak memnun olduğum bir kuştu.
Onun bir-iki fotoğrafını konuya katkı sağlamak açısından ekliyorum.
Selamlar
Khalid

Ekli dosyalar

• DSCN0243.webp
    DSCN0243.webp
    35.5 KB · Görüntüleme: 1,590
  • DSCN0638.webp
    DSCN0638.webp
    31.5 KB · Görüntüleme: 1,643
cevdet özbayer' Alıntı:
Kuşçulukta renk ayırımı tamamen zevk meselesi,kimi beyaz sever kimide arap sever.
Benim oğlum Burak (36 yaşında) arap ve dumanlı kirli kuşları hiç sevmez ve beslemez,ben çok severim ama kuşlara o baktığı için karışmıyorum.

Beyazlara gelince, bana göre bir asalet simgesi kuşlar ben ve burak çok seviyoruz. (Bünyamin Akhan'ı bu sitede tanıyan çok bizim beyazlar o çok iyi bilir)
1) Beyaz kuşun gözleri oltu taşı tesbih gibi siyah olacak, kuşun gözlerine güneşte bakınca gri gibi görünecek,eğer gözleri güneşte bakınca nargöz görünüyorsa bilinki o kuş hakiki beyaz değildir,ya gökten çıkmadır veya başka bi kuşla kırmadır.
2)Beyaz kuşun göz kenarları,yani gözünün etrafındaki deride beyaz olacak,eğer bu kemik rengi veya sarıya yakın bej renkte olursa bu kuşta hakiki beyaz değildir,başka renk bi kuştan çıkmadır.
3)Beyaz kuşun ayaklarının deriside pembeye yakın açık bi renkte olacaktır,eğer bu renk kırmızıya veya bordo renge yakınsa bu kuşta hakiki beyaz değildir,başka renk bi kuştan çıkmadır.
4)Beyaz kuşun tüyleride pamuk gibi yumuşak olur,tüyler sertleştikce beyaz kuş saflığından uzaklaşıp kırma olduğunu belli etmeye başlar.
üstadım ne güzel anlatmışsınız beyazı bende bir kaç sey eklemek istedim gaga rengi sedef rengi yada inci rengine yakın bir renk olmalıdır burun etide keza öyle en önemli özelliği bana göre hakiki beyazın kanat sesi çok şamatalı sesli değildir alışık olduğumuz kanat sesinden cok farklıdır.

s.a.

bana göre oynamayan kuşun bu sorunu renkle alakalı değil..beyaz a sırf beyaz diye bir kuş eşlerseniz sonuç içinde olduğumuz durum olur.bu durum diğer renkler için de geçerlidir. ne hikmettır ki kuşçularımız beyaz ve arap konusunda özellikle aynı renk eşleşmelere gitmek isterler sonuç olarak rengi alıyorlar ama oyun özelliği kayboluyor.halbuki uçuş özelliklerine göre iyi bir beyazı iyi olan başka renkte bir kuş ile eşlesek altından düşen beyazın oynama ihtimali yüksek olur..bir iki derken oynayan beyazların sayısı artacaktır...kısacası bence oynamayan beyazların çokluğu eşleme hatasındandır..saygılar.

Ekli dosyalar

• 20120405163043.webp
    20120405163043.webp
    346 KB · Görüntüleme: 1,554
Cevdet bey merhaba;
benim merak ettiğim bir soru var ;
kuşların kırılması(beyazın arapla,arabın dumanlı ile,dumanlının mavi ile eşleştirilmesi) sonucu çıkan yavrunun gözlerine bakılarak kırılmış kuş olduğu anlaşılabilir mi?yukarıdaki metinde de belirtmiş olduğunuz üzere(gözler gri olmalı vs...).kırılmamış ise gözler ne renk olur, kırılmış ise gözler ne renk olur?,yavrusuna bakıp anaçlarını tahmin edebilir miyiz?
teşekkür ederim...

Merhaba,

İyi bir kuş anlatımaz yaşanır?

Saygılarımla,

Beyazın iyisini göstermezler diye bilirim ama bu forum için gösterilmiş, gösteren arkadaşlara teşekkür ederim. Maşaallah Allah nazarlardan saklasın.

vallahi bende canlı canlı iyi oynayan beyaz bu yaşıma kadar izlemedim

Genelde bana göre tüm kuşların ana rengi yabani rengidir.Diğer arap beyaz vs kırma olarak elde edilmiştir.Zaten hep baktığınız da ya boz dumanlı gök vs kuşlardan oyun çıkar.Beyazın pek oynayanını görmedim.Oynayan olsa da az sayıda dumanlılar bozlar gibi oynarlar.

Ben uzun zamandır besliyorum ama inanın hiç merak etmedim kaşı,gözü nasıldır diye.Renk...vb ne bakarak beslemişim hep kuşmu kuş beslim demişim hep.ama şimdi inanın çok merak ediyorum nasıl olmalı diye.yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hadi herkes kümesindeki favori beyaz taklacısının resmini bizimle paylaşsın.

Bunlarda benim beyazlar :slm:

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    531.1 KB · Görüntüleme: 1,401
  • 3.webp
    3.webp
    474.4 KB · Görüntüleme: 1,366
  • 2.webp
    2.webp
    628.7 KB · Görüntüleme: 1,327
  • 4.webp
    4.webp
    395.8 KB · Görüntüleme: 1,361
puff benim kümeste hiç beyaz kuş yok, akşama eve giderken bir sprey boya alayım bari, boyayıp yüklersem belki yutarsınız beyaz diye :)))

kardeş öncelikle acık renk kuş oynamıyor sahsi görüşüm gök , dumanlı ,bozdan vazgeçmeyeceksin ölüsü oynuyor

gözleri mavi olur tüyleri çok esnek ve olabildiğince beyaz göz çeperleri beyaz ayakları pembe ve nasırlı gögsü geniş kanat ve kuyrukları çok uzun olur beli ayakları çok kısa ve uzun değildir kanatlarının küçün telekleri ilk on telekten önceli telekleri uzun ve kanadını açtığınızda çok geniş bir kanat görürsünüz.

Diğer kuşçular nasıl yorumlar bilmiyorum ama gerçekten dans eder gibi oynayan beyaz mardinlere şahit oldum. Yenibosna'da ismini vermek istemediğim bi abimde ayaklı sebap paçalı bir çift var ve erkeği saatlik bir kuş. 6'lı 7'li çıktığı oluyor uzun fişekli gidiyor, başka dama oynama kesinlikle yok. Tabi bunun yanı sıra diğer ırklarla kırılmış paçalı beyazlar var ki altta bakıcı olarak kullanılanlardan. RENGİNE DEĞİL OYUNUNA BAKALIM BENCE ABİLERİM :)

Geri