bir dişinin dört yumurta yapması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eflan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

eflan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
.........
Meslek
...........
İlgi Alanı
.

4 Yavruyu çıkarma olsalığı sıfır gibi birşey. Dişi dişiye eşleşme olmadığından eminmisiniz?

4 yumurta çıksa dahi pek sanmıyorum bakacaklarını. Bana göre imkansız.

O işte bir terslik vardır. Peşpeşe dört yumurta yumurtlamayacağı gibi dört yavruyu da büyütemezler zaten. Siz bir araştırın :ne:

Merhaba zaman zaman 3 yumurta yapan dişiler gördüm 4 ü ilk defa duyuyorum. İnşallah büyütürler yavruları ama pek olası dir durum değil büyütebileceklerini sanmıyorum. Kısmetin ve şansın açık galiba aman bozulmasın :)

eflan' Alıntı:
slm alykm ben şuan şırnakta çalışıyorum memlekette bir takım bayburtlarım var yavruları 15 günlük olduğunda tekrar yumurtlamışlar. bu gün 8 gündür yumurtaya yatıyorlar. bu gün yumurtalar tutmuşmu diye bakmalarını söylemiştim. biraz önce telefon geldi. kuşların altında 4 yumurta varmış ve dördüde tutmuş damarlaşmış. başka kuşun yumurtası desem başka kuş yok önceden kalmış desem zaten kuşlar yeni. bir takım yavruları 15 günlükken tekrar yumurtladılar.vitamin fazlalığı desem hiç vitamin vermedim. köyde tamamen doğal yaşıyorlar.bana hediye eden arkadaş da vitamin vermemiş hiç .bakalım yavruları çıkarıp bakabilecelermi.

bende ilk defa duydum desem yeridir kuşlerı tüymevsimi öncesi erkekleri ve dişileri ayırdığım zaman dişilerin kızgınlıktan bir birleriyle eş tutup kızgınlık yumurtası yumurtlamasını biliyoruz ama senin kuşu çözemedim kuşların ırkındamı var ne!!!! anlamış değilm sayende 4 yumurtayıda duyduk teşekkürler sana :slm:

bende de vardı o dişi dişiye eşlenme.
uzunca bir süre çözemedim olayı çünkü herşey normaldi.biri erkek biri dişi gibi davranıyordu.iri kuş olduklarından yapılarındanda belli olmuyordu en son altlarında dört yumurta görünce olayı anladım.

Ben en fazla 3 yumurta yumurtlayan bir dişiye şahit olmuştum,ancak yumurtalardan ikisi çıktı ve ikisinide büyütmüştü.Ancak dört yumurta olayını ilk defa duyuyorum.Hayırlısı olur işallah.

.

evet eşleşebiliyorlar.
hatta yılların kuşcuları bile olayı farkedemiyor.hangisinin dişi hangisinin erkek olduğunu ayırt bile edemiyorlar.

basoglanh' Alıntı:
4 Yavruyu çıkarma olsalığı sıfır gibi birşey. Dişi dişiye eşleşme olmadığından eminmisiniz?

Koy bir postanın altına 4-5 yavruya aynı anda bakar :)

nadyas' Alıntı:
basoglanh' Alıntı:
nadyas kardeşim bu kesinliği neye dayanarak söylüyorsun,daha önce böyle bir şeye şahit yada tanık oldunmu,yani bir postanın 5 tane yavruya aynı anda bakabildiğine.Yaklaşık 14 yıldır güvercin besliyorum,bugüne kadar daha öyle babayiğit bir kuş görmedim.

nadyas' Alıntı:
basoglanh' Alıntı:

hangi güvercin cinsi olursa olsun 4 veya 5 yavru bakacağına ihmal vermiyorum. zor bir durum. posta güvercinide bakamaz bence.

eğer damarlaşmışsa yavrular kısa bi süre sonra çıkıcak demektir ama yavrular çıktıktan sonra bi daha eşleşip ve yavruları olursa yavrulara bakmaslar ve yavrular ölür belki bir ihtimal 1 yada 2 güvercinin kurtulabilir

ben 4 yumurtaya da şahit oldum hemde kuşlar oyunluydu fakat yumurtaların hiç bri çıkmadı
bence yumurtaların ikisini bulabilirsen baska bi kusun altına koy
çünkü bayburtlar çok güzel kuşlar bende de vardı bi ara ama değerini bilemedim hatta o zaman bayburt türünü bilmiyordum neyse bence yumurtaları baska bi kuşun altına koy yazık olmasın yavrulara...

ELEMİM

alykm slm keske yumurtaların ikisini baska bi kusun altına koyabilseydin

ELEMİM

ya kuşların resimlerini koysana siteye bizde görmüş oluruz :tamam:

s.a arkadaşlar yazılarınızı okudum en fazla 3 yumurta görmuşsunuz, benım adanalarım var ve ıkı yumurta yaptılar bır hafta sonra ıkıtane daya bır hafta sonra ıkı yumurta daha daha sonra tek yumurta yaptılar bende şaşırdım :? ne oluyor dıye ama böyle ışte yumurtaların hıcbırıne bakmadılar :ne:

abi çiftleşiyorlar ama yumurta cık çıkıyor birdaha okuş orada yaşamıyor zaten ama damarlaşmışsa biri erkek biri dişi erkek dişiye çünkü basmış

35 yılı aşkın süredir güvercin besliyorum ne duydum ne gördüm. Bu doğal bir durum değil. İzahın mantıklısı şöyle olabilir. Altındaki yavrular henüz çok küçükken bir çift yumurta yapmış ve oturmamıştır. Sağlıklı güvercin 5-7 günde kendini hazırlayıp tekrar yumurta yapabilir. Yavruların çıkmasını bekleyin. Büyük ihtimal ilk yumurtalar bayatladığı için çıkmayacaktır. Eğerki çıktılar varsayalım. Lütfen resimlerini çekip bir ilke imza attıkları için bizlerle paylaşın.

Diğer konu ise posta güvercinleri bir çiftten fazla yavru beslermi?
Ever aslanlar gibi besler. Sizde hayranlıkla izlersiniz. Bunun için sıradan alalade işlem olmaz. önce sağlıklı, gürbüz ebeveynler olmalı. Eşhaneleri standarta uygun olmalı. bakım sistemi oturmuş, değişken olmayan ve aradıkları tüm imkanları bakıcı tarafından uygun şekilde sağlanmalı. (Tuz, mineral, karbonhidrat, yağ, protein, vitamin desteği bilinçli olmalı)

Bakım olayına gelince. yavrular aynı ebeveynin altında çıkmıyorlar. İlk çıktıkları ebeveynlerden gerekli ana sütü, mayasını alıp gelişimleri muntazaman ilerlerken, üşümeyecek duruma geldiklerinde yuvadaki yavruların yanına birer birer yavru eklemek suretiyle 5-6 yavru beslediklerine bizzat tanık oldum. İş sadece onların üzerine yıkmakta değil gerekli desteği bizler verip kolaylamak suretiyle onlar sadece aktarıcı oluyorlar. Selamlar.

ilginc bi durum araştırması lazım ark daşımızın acaba 4 yumurtada aynı kuşdan cıkmamı

ùc yumurta yumurtlayan kusum oldu ama dort yumurta daha olmadi bencede tuhaf bir durum...3 yumurtaya yatti yumurtalar tuttu catladi cikti ama yasayamadi bakamadi bakmaya calisti ama her zaman biri disarda kaliyordu yani besleme isitma acisindan bencede 4 tane yi yasatmasi zor ama yaradanimizin isine akil ermez belki yasar ve bùyùr sonucu bizede haber verirsen cok iyi olur... burda bazi gùvercinler var tavuk gibi ucmuyor sadece yem yiyor onlari yemek icin besliyorlar cidden iri gùvercinler onlar iri olduklari icin 4 yavruyada bakabiliyorlar ama cok nadir...

.

benımde bir sorum olcaktı kuş beslemeye yeni başladım bir tanıdıktan 4 tane kuş aldım arap eş ve onun 1 yavrusu birde enseli gök kendisi adanadan getirmiş oda ankarada bakıyor ordan getirdi eşler sürekli iki kusun yuvalarına girip onları yuvalarından attıktan sonra kendi yuvalarına giriyor sürekli dövüyorlar birde hangisinin dişi olduğunu bilmiyordum öğrenmek içinde bir tane tavuk yumurtası koydum eşlerdenbirtanesi hiç kalkmıyor ymurtanın üstünden yatan dişimidir birde onun yumurtlamasını engellermi alayımmı yumurtayı altından şimdiden tşk.

eflan' Alıntı:
merhabalar sanırım son mesajları okumamışsınız sonucu yazmıştım. 2 tanesi çıktı. 1. ve 4. yumuta diğerleri damarlaşmasına rağmen tam oluşmamış.

Sen bilirsin deyince kavga çıkmazmış. Atalarımız böyle diyor. Sen bildiğin gibi inan elbet bir gün olayı çözersin. Selamlar.

ugur5454' Alıntı:
benımde bir sorum olcaktı kuş beslemeye yeni başladım bir tanıdıktan 4 tane kuş aldım arap eş ve onun 1 yavrusu birde enseli gök kendisi adanadan getirmiş oda ankarada bakıyor ordan getirdi eşler sürekli iki kusun yuvalarına girip onları yuvalarından attıktan sonra kendi yuvalarına giriyor sürekli dövüyorlar birde hangisinin dişi olduğunu bilmiyordum öğrenmek içinde bir tane tavuk yumurtası koydum eşlerdenbirtanesi hiç kalkmıyor ymurtanın üstünden yatan dişimidir birde onun yumurtlamasını engellermi alayımmı yumurtayı altından şimdiden tşk.

Sevgili Uğur yeni bir deneyim yaşarken başına gelmiş bu olayı kendi topiğini açıp neden sormuyorsun? Alakasız bir konu ve karmaşaya neden olur. Sorun gayet güzel ve bilgilenmek için yararlı bir olay. Selamlar.

Geri