bir dişinin dört yumurta yapması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eflan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
MUHTEREM HOBIDAS
eger kumesinde yumurta edecek baska bir eke kusun yoksa olabilir diyecegim bu olay irsi olabiliyor
bende bir disi kus var oda havalarin asiri sicak gittigi donemlerde 3 tane yumurtluyor,ucunude cikartip buyutuyorlar ben bu ise irsiylik diyorum

şansın varsa kuşlarında bakarsa yavruları büyütebilirler ama 4 tane yumurta da fazla hangi cins kuş olursa olsun
başka bakıcı kuşun varsa onların altınada koy 2 tanesini böyle daha iyi bence olur
ama yinede bilemem

arkadaş senin dediğini hiç duymadım vede görmedim 15 gün arayla 2 çift yumurta vede 4 üde dolu imkansız kuşlar yumurtadan çıkarsa bakarlar sen yemini ve suyunu bol tutuğun sürece ama bir tek kuş 4 yumurtaya aynı anda yatamaz bu imkansız bence 4 üde boş çıkacak haberin olsun hani desen ki 2 farklı tüleğe 2 şer yumurta bırakmışlar sen de rahatsız etmessen 4 üda çıkabilir dişi vede erkek ayrı ayrı yatar vede 20 veya 30 dakika yumurtaya yatmassada yumurta dolu çıkar ama 4 yumurtaya tek kuş zor hatta imkansız beniim başıma gelseydi ilk yumurtaları atardım büyük ihtimal onlar cılk ve içi boş
ama çıkarlarsa rahatsız etmessen yavru allem eder gallem eder kendine bakıtır

sonucunu bildirirsen seinirim

.

4 tane veya 3 tane yumurtlayan kuş görmedim ama bi kışun altına bi defa 3 yumurta bıraktım 3 nüde çıkardı ama birine bakmadı kısacası 2 taneden fazla yavruya birden bakamıyorlar (yumurtadan yeni çıkmış yavrular)

bende civciv yumurtası koydum kuşun altına civciv cıktı cokta güzel bakıyo civcive

Doğru söze ne denir? hayırlı olsun. :haha:

ugur5454' Alıntı:
bende civciv yumurtası koydum kuşun altına civciv cıktı cokta güzel bakıyo civcive
Bu koyduğunuz civciv bildiğimiz civcivmi? Bir güvercinin altına civciv koydunuz ve civcive çok güzel bakıyor. Gines rekorlar kitabına girebilirsiniz. :haha: :haha: :haha:

köy yumurtasıydı hemde siyah bir civciv cıktı ama aldım kumesten kuşlar rahatsız olmasın diye evde bakıyorum :ckmk:

bayburtlular gibi fazla ürüyor olmalılar

Nasrettin hocanın göle maya çalmasından güvercinlerden civciv çıkarmaya döndük. Çok ta güzel oldu stres attık ve gerçekten güldük. :ckmk:
Sevgili Uğur ben bu senin yaptığın işlemi 7 yaşındayken yapmaya başladım. O zamanlar civciv satılmazdı. O zamanki tavuklar kuluçkada yatmazdı. Merak bu ya aklıma takılmış nasılsa gizlice folluktan bir yumurta koydum güvercinlerimin altına. Merağı tahmin edebilirsiniz o yaşlarda. 21 gün nasıl geçti Allah bilir.
Sonuçta civcivi güvercinin altında görünce dünyalar benim oldu. Sorun nasıl besleneceğindeydi. Güvercin çok uğraştı beslemek için itinayla ağzını açıp mayalamak istedi ama olmadı. Ciyak ciyak bağırmaya başladı açlıktan. Derken babam yetişti imdadıma ve annesiz civciv lamba ışığıyla nasıl beslenir öğretti. O gün bu gündür hala güvercinlerin altında civciv çıkarırım. Bu sene 25 tane ispenç civcivi çıkarıp büyüttüm postalarımın altında hemde çifter çifter yatırdım hiç ıskartasız çıktılar.
Çokta güzel bakyo civcive deme onu yemez kimse çünkü sadece gözleriyle bakabilir. selamlar.

tahirsadan' Alıntı:
Nasrettin hocanın göle maya çalmasından güvercinlerden civciv çıkarmaya döndük. Çok ta güzel oldu stres attık ve gerçekten güldük. :ckmk:
Sevgili Uğur ben bu senin yaptığın işlemi 7 yaşındayken yapmaya başladım. O zamanlar civciv satılmazdı. O zamanki tavuklar kuluçkada yatmazdı. Merak bu ya aklıma takılmış nasılsa gizlice folluktan bir yumurta koydum güvercinlerimin altına. Merağı tahmin edebilirsiniz o yaşlarda. 21 gün nasıl geçti Allah bilir.
Sonuçta civcivi güvercinin altında görünce dünyalar benim oldu. Sorun nasıl besleneceğindeydi. Güvercin çok uğraştı beslemek için itinayla ağzını açıp mayalamak istedi ama olmadı. Ciyak ciyak bağırmaya başladı açlıktan. Derken babam yetişti imdadıma ve annesiz civciv lamba ışığıyla nasıl beslenir öğretti. O gün bu gündür hala güvercinlerin altında civciv çıkarırım. Bu sene 25 tane ispenç civcivi çıkarıp büyüttüm postalarımın altında hemde çifter çifter yatırdım hiç ıskartasız çıktılar.
Çokta güzel bakyo civcive deme onu yemez kimse çünkü sadece gözleriyle bakabilir. selamlar.

Ben ilk defa bu gibi birşey duyuyorum. Nasıl oluyorda çıkıyor anlamadım. Yumurtaların büyüklük farkları olmuyormu peki? Çıktıktan sonra direk ısı lambasınamı konulması gerekiyor. Yiyecek olarak ne, nasıl verilmeli?
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

selam bende de posta var. posta ve gök dişim aynı anda yumurtlamıştı gök dişim öldü bende yumurtalarını postanın altına koydum. hepside çıktı ve şuan da 4 yavruyu da uçuruyorum anormal bi durum değil posta gerçekten nasıl bi kuşsa bakıyo hepsine de.

Güzel adaşım karıştırdın son mesajı sanırım biz güvercinin altında tavuk yumurtasının çıkabildiğini yazmıştık. Hüseyin arkadaşım ise değişik fiziki yapılarda olan kanatlıların bu olayı gerçekleştirmesini merak etmiş. Eğerki yumurta cinsi tavuk yumurtası ise tek yumurtanın çıkması daha sağlıklı ve eza vermez anaçlara. İspenç dediğimiz küçük paçalı tavukların iki yumurtasını ise rahatça örtüp çıkarıyor.
Mevsim yaz ayları ise gündüz güneş sıcaklığı yeterli gece üzerleri bir havlu ile örtülüyor. Tüylenince ona gerek kalmıyor.
Sonbahar ve kış mevsimi ise vatsız ampule sigara paketinin aliminyum iç kağıdını(yanmaz tarafından) kaplayıp kutuya sarkıtıyorum. ısı veriyor gözlerini ışığın alıp kör etmesini önlüyor.

2 den fazla çıkarsa 2 den sornasını alıp tipinin altına koy çünkü bakmaz

arkadaşım senin kuşların büyük ihtimalle yuva eşidir, yani kardeş. ve ikisi de dişidir. ötüşleri görünüşleri bazen dişi mi erkek mi ayırt edemiyorsun. kızıştıklarından birbirleriyle eş tutmuşlardır. ve her ikisi de 2şer tane yumurtluyordur. erkek kuştan tarafından döllenmedikleri için de boş çıkarlar. aynı şey benim başıma da gelmişti. bir abimiz bir çift yavru trakya yerlisi tepeli kanarya vermişti. o zaman başka da kuşum yoktu doğal olarak kızışınca birbirleriyle çiftleşmeye başladılar.fakat her seferinde 4 tane yumurtlamaya başladılar ve boş çıktı. tanıdığım kuşçu abilerime sordular her ikisi de dişidir dediler.

merhaba arkadaşlar bende bir çift taklacı var benim kuşlarımda 4 tane yumurta yapıyolar şu anda yumurtalardan ikisi çıktı diğer ikiside çatlamış durumda onlarında çıkacagını umuyorum bunda öncesinde de 3 yavru çıkardılar bu sefer 4 yavruyuda çıkarırlar diye umuyorum ....zaten çatlamış onlar da çıkar...bilgi almak isterseniz msn adresimden bana ulaşabilirsiniz [email protected]
Saygılar...... :buyrun:

ARKADAŞLAR BENDE BİR ÇİFT TAKLACI VAR 4 YUMURTA DOGURUYORLAR ŞUANDA 4 YUMURTADAN 2 Sİ ÇIKTI DİĞERLERİDE ÇATLADI BUNDAN ÖNCE Kİ YUMURTALARDAN BİRİSİNİ ALDIN 3 TANE YUMURTA BIRAKTIM BUNLARI RAHATLIKLA ÇIKARTIK BÜYÜTTÜLER ..... ŞUANDA BULUNAN YUMURTALARIN DÖRDÜDE ÇIKARMI Kİ ÇATLAK AMA BİLMİ[email protected]

Kardeşim 4 yumurtayı birden kaybetmek istemiyorsanız altından 2 yumrutayı feda edeceksiniz.
aynı şekilde benımde yumurtladı. nudilerim. 3-4 gun sonra 2 tane yumurtayı alıp damızlık postalarımın altına koydum. ve bakmayı unutup aldıgım yumurtalardan 1 tanesi cıvıkmış. kontrol et. ondan sonra yumurtları al.

eğer kuşların eşlerinden eminseniz bence kuşların bazı yumurtaları boştu çünkü bendede oldu yumurtalara baktığımda ikisi bozuk çıktı ama emin olmadan bişey diyemem sen yinede bir bak
saygılarımla

Geri