bir güvercini omzumuza alıştırabilirmiyiz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kutay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
benim güvercinler elimde yem yiyiyo. ama bu gösterilen ilgiye bağlı.

valla güvercini omzunuza her yere alıştırırsınız ama ona yaptıgınız eziyet ne olcak güvercin sevgiyle değil yemsizlikle terbiye edilir. ac bırak iki gün kafana bugday koy kafana gelsin yem nerde o orda ne yaparsın aclık allah kimseyi aç susuz bırakmasın.

AMIN...

ALINTIDIR

Resim EKMEL AKDİK e aittir.

Ekli dosyalar

• Formanoir7.webp
    Formanoir7.webp
    12.9 KB · Görüntüleme: 1,198
selam değerli dostlarım ..karşınızda ne olursa olsun sevgi vermedikten sonra hiç bir şey olmaz bence..sevgi çok ayrı bir şey..bunu her canlı anlayıp algılaya bilir

güvrcinler muhabbet kuşları gibi insana çok yakın hayvanlar değiller dağaları gerği, korkarlar insandan ve bir kişi yi diğirlerinden çok fazla ayırt etmezler. muhabbet kuşları öyle değildir sadece ilgilenen birkişiye çokdaha iyi bağlanabilirler .özel bir ilginiz yoksa güvercin gurubu içinde mutlıudur .şartlardan dolayı arkadaşların aktardığı bazı tecrübelere benzer şeyler yaşana bilir ama özellikle eğitip omuzda taşımak güvercin için çok uygun değil .insana alışması daha kolay olan güvercin ırklarıda var tabi ,örnek ötücü bir güvercin olan sivas kumrusu gibi .selamlar .ŞEREF

Güvercin açlıkla terbiye edilmez....bu çok acımasızca bir davaranış ve düşünce...benim güvercinlerim elimi şıklatmamla elime geliyorlar kafama geliyorlar ben onları açlıkla alıştırmadım ben onları sevgimle kendime alıştırdım toplu halde bir kümeste bulunan kuşlar zaten heran önlerinde yem olmadığından aç olurlar....Ben kuşlarımı kendi ellerimle yem vererek besliyorum ve böylece bana alışıyorlar..Unutmayın güvercin sadece kümese, dama, terasa, çevreye,alışmazlar sahiplerinede alışırlar bu sizin onlara davranışınızla yakınlığınızla olur kuşlara nekadar iyi davranırsanız size okadar yakın olurlar. Havlamıyor, miyavlamıyor diye şaşırıp unutmayın güvercin insana en yakın dosttur.

kuşu omuzuna alıştırabilirsin ama çok kötü olur çünkü kuşu bi uçursan gider bir adamın kafasına veya omuzuna konar böylelikle kaybolur gider bu yüzden kuşu fazla insana alıştırmamak lazım

polllat' Alıntı:
kuşu omuzuna alıştırabilirsin ama çok kötü olur çünkü kuşu bi uçursan gider bir adamın kafasına veya omuzuna konar böylelikle kaybolur gider bu yüzden kuşu fazla insana alıştırmamak lazım
Hiçte öyle olmuyor zaten size alışan kuş kendiliğinden ya elinize gelip konuyor ya kolunuza ya kafanıza yada omzunuza, ama sizin dışınızda başka bir kişi gelsin aynı şeyleri yapmıyor yani yine normal bir güvercin gibi ondan korkuyor kaçıyor, uçuyor v.s....

benim birtane ala vardi elime koluma konardi..elime kondugunda oksardim bile hatta kafasina ve gagasina arada opucuk verirdim.
Kusculugu biraktigimda icim ciz etmisti ondan ayrilacagim diye , kumesimin en guzel kusuydu kirmizi cizgili biraz bol pacali ala idi hediyelik kus.
Zaten ucurmazdim onu , cok sık taklaliydi daha cok kostum kusuydu.
Bana geldiginde 1 yasinda felandi ama hemen kaynasmistik :D

Aradan yillar gecti halen bazen dusunuyorum ne guzel hayvandi diye , beni gordugunde hemen elime koluma konardi.
Yeni eve tasindim kusculugu birakali 6-7 yil oluyor ama bu yaz tekrar baslamayi dusunuyorum allah izin verirse.

Hey gidi gunler hey , hastalik gibi insan birakamiyor kusculugu nekadar zaman gecti ama hic unutmadim hep aklimda kaldi bazende ruyalarima girdiler...hayirlisiyla hersey yoluna bir girsede yeniden kavussam guvercinlere.

Hersey gonlunuzce olsun.

kuşlarını sakin bırakacaksın üzmeyeceksin.onlara yem vermeyeceksin yem kutusunu elinde tutacaksın onlar stn sen elini yem ktsunu aldınmı onlar elini gelirler.

benim şuan bütün kuşlarım elime alışıklar yhane ben istemesemde geiyorlar ama bir tanesinede kıyamıyorum cok seviyorum hep geliyor elime konuyor bnde onu omzuma alıyorum falan ama işte alıştırıcaksan yavru kızması bir azman bango falan bul onu aalıştr gerçi hpsi can taşıyor ama uçuculuk bakımından performanslı kuşlarını alıştırmanı tavsiye etmem

SAYGILARIMLA..

Nusret GASKAR..

vallaha çok üzüldüm gövercin diyip geçiyor millet ama onlarda bir canlı ve şefkati gördülermi bir insan kadar deyerliler

bak arkadaşım kuşunu hep elinde yemlesen biş olmaz elinden başka bir yere gitmez kuşlarını aç bırakcan sonra eline tutcan yemi gelcek onlar eline sonra 1 zaman sonra elinden kaçmıyorya o zaman başına yem koycaksın sonra salcan kuşlarını aç ken alıştırcan ama sonra o kuşu uçurmak çok zor olur söylüyüm arkim nerede besliyon

yorumlarınız için çok teşekkürler ben istanbulda sırapınarda bi sitede besl,orum kuslaımı (sırapınar biraz istanbulun dısında şileye yakın)

güzel kardeşim tabiki alışır kuş elede gelir omuzda konar fakat kuş doğal olan bazı faliyetlerini kaybeder mesela ürkme savunma sakınma gibi sinirsel faliyetlerini unutur.ve zorluk cekersin.zaten kuş olsun başka hayvan olsun kendine şefkat gösteren yemek veren kişiyi sahibi olarak benimser fakat kuşlar belli etmez innki seni cok ii tanır sen eline omsuna alıştırırsan yani kısaca anlatayım köpekleri baz al yalaka olur ...saygılarla

Geri