Bir İstanbul Efsanesi.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 72
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A

Anonymous

Misafir
Merhaba sevgili arkadaşlar ustamın bursa oynarlarını sizlere görsel olarak sunuyorum.

Nazar etme çamur atma ne olur çalış senin de olur:)

41 kere maşallah böyle güzel oynarlar görünce hakikaten gözümün pası gidiyor.Eminim bunları izlemesi dahada hoş olur.Tüyleri kadar ömürleri olması dileğiyle.Saygılar...

Ozdemir59' Alıntı:
Hüseyin her zaman olduğu gibi yine çok güzel bir paylaşım yapmışsın kimin kuşları bunlar bilgi verirsen seviniriz teşekkürler

Sevgili BÜlent abi merhabalar oynarlar Osman Sütunç abimize ,ustamıza aittir ''İStanbul'' .Bilirsin dıdığının dığının filan peşmekanın filancasından filan peşmakanın filancasının vsvsvs gibi soy sop muhabbetleri yapmayı sevmediğimden dolayı kuşların şuan ki sahibi ve şuan ki durumu hepsinden daha önemli olduğu için kuşlar Osman ustama aittir kuşlar ortadadır kısacası filan peşmakana pek gerek yok sanırım :buyrun: abi ilgi ve alakana çok teşekkürederim esenlikler dilerim.

huseyın anlasılıyorkı muskalı oynar hastalıgı sana ustandan gecmıs..ben herzamankı gıbı yasmaklıya bakmaya doyamadım..ustanın elıne saglık..
bu arada ustan kuslarını ucuruyormu ?
ucumu konusunda da bıraz bılgı verırsen sevınırım..

tekinn' Alıntı:
huseyın anlasılıyorkı muskalı oynar hastalıgı sana ustandan gecmıs..ben herzamankı gıbı yasmaklıya bakmaya doyamadım..ustanın elıne saglık..
Öncelikler Hüseyin kardeşime paylaşımından dolayı teşekkür ediyorum.. Tekin abim Ustamız Osman Abi kuşlarını kuş gribi vakasından sonra uçurmayı kesmiş şuandada uçurmuyor onun kuşlarını Hüseyin ve Mehmet Akcan kardeşlerimiz uçuruyor kısmet olursa bir kaç ay kadar sonra bende uçurmaya başlayacağım
saygılar

tekinn' Alıntı:

Merhabalar sevgili Tekin abim geçen yıla kadar kuşlar uçuyorlardı şuan uçmuyorlar?Ben uçuruyorum Mehmet Akcan uçuruyor,Osman Uğur uçuruyor,Altay Tuzuner uçuruyor Hayrettin Çorlu,Çavi Yılmaz,Cahit İhsan abim,Zeki abi,Hakan Ersöz uçuruyor şuan daha aklıma gelmeyen bir çok yetiştirici aynı soyu uçuruyor uçum konusunda kendini ispatlamış bir kandır.Ve bir özel sebebten dolayı kuşlar şuan uçurulmuyor abi bunuda özelden sana iletirim mesala ben geçmişte bu kuşların yavrularını uçurarak seçmiş ve bu kandan edinmiştim.O dönemde de uçurulmayan kapalılar vardı ama yavrularını hep uçurduk ve hala saydığım isimler dahil uçuruyolar hepsi de burda uçumlarından bahsedebilirler ve yolu düşenlere izleme imkanı sunabilirler.

Muskalı beğenisi evet kısmen Osman abimden geçti doğrudur ama İnegöl de de bir iki iyi kümes ve iyi kuşlar görünce açıklardan gelen güzelliğin farkında olmamak pek mümkün değil''çözebilene tabii''!

Bursa kuşunda oluyor be Tekin abi altı beyaz açık cicili bicili muskalı çekmeli sürmeli vs oluyor yani olmadığı zaman sanki bursa kuşu değilmiş gibi hissediyorum full karabaş nereyi kada?gidecekk ki mecburlar açık girmeye ve hala karabaş ellerinde3 olan soycular 40 yıldan bahsediyorlar yavv bırakın abicim açık girmeseniz kapanacak gidecek!Soruyorum hiç kan girmediniz mi diye gözüme baka baka yalan söyleyenleri görüyoruz hep birlikte Tekin abim sen farkındasın bunların!

Bursa kuşunda hepsi olur hepsi olduğu için asil zaten abi!Necmi abinin bir sözü aklıma geldi''KARABAŞLR BENİ HİÇ HEYACANLANDIRMIYOR VE GİD GİDE KAPANMALARI HAYRA ALAMET DEĞİL!''kara kanatlarda olduğu gibi şimdi bakıyorumda kuyruğunda 3 tane beyaz orjin karakanatları gece fenerleriyle arıyorlar ama yok olanlarda akkanatların kapanmış hali!Akkuyruların kara kanatların başına gelen ak kanatların başına gelmemesi için full karabaşların başına gelmemesi için hepimiz mecburuz muskalı ve yaşmaklıyı karabaşa çakmaya ben çakmıyorum diyen sanırım yoktur!soy kuşçuları hariç :ckmk: onların kuşlarında bakıyorum da bazen cicili bicililer baya bir artmış nedendir acaba mutfak yaptılar şimdi bide ahçılık mı öğreniyorlar? :evet: Büyük oynar ustaları :ckmk:Full karabaşlara ne oldu?acaba :ckmk:

Tekin Bey arkadaşlar bahsetmiş doğrudur, bu kuşların yavrularından ben de uçuruyorum. Geçen dönem ürettiğim yavrulardan çoğunu uçurdum. Kış dolayısı ile şu an doğru dürüst uçuramasam da bahardan itibaren yeni yavruları da yanlarına katarak uçurmaya devam edicem. Kanat alışları ve uçuş süreleri tatmin edici.
Aşağıda uçurduğum ilk yavruların resimleri geçen bahardan...
Selamlar
Mehmet Akcan

Ekli dosyalar

• ubat 2008 043.webp
    ubat 2008 043.webp
    215.9 KB · Görüntüleme: 362
Maşallah maşallah Mehmet abi duruşları bile yetiyor heybete bak dünya güzelleri bunlar :)

çok güzellerr :oley: :oley: :oley:

tek kelimeyle süperr yetiştirenlerin emegine saglık :heyo:

maşşallah kuşlar çok güzel böyle güzel kuşları havada izlemesi daha güzel olur imkanınız varsa video çekebilirmsiniz?
sağlıklı bol yavrular almam dieğiyle

aziz' Alıntı:
maşşallah kuşlar çok güzel böyle güzel kuşları havada izlemesi daha güzel olur imkanınız varsa video çekebilirmsiniz?
sağlıklı bol yavrular almam dieğiyle

İlgi ve güzel düşünceleriniz için teşekkürler Aziz bey.Geçen yıl bir video çekmiştim altta ki linke tıklayrak izleyebilirsiniz iyi seyirler.İyi dilekleriniz için bir ekz daha teşekkür ederiz esenkalın.

Tıkla.
http://www.metacafe.com/watch/1435700//#

video için çok teşşekürler hüseyin bey müzikle tam uyumlu olmuş (: bunları izlemeye doyamaz insan :hhh:

aziz' Alıntı:
video için çok teşşekürler hüseyin bey müzikle tam uyumlu olmuş (: bunları izlemeye doyamaz insan :hhh:

Beslediğimiz kuşla müziğimiz doğru orantılıdır Aziz bey duygudur oynarcılık :buyrun: Hissetmek lazım.

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
aziz' Alıntı:

Beslediğimiz kuşla müziğimiz doğru orantılıdır Aziz bey duygudur oynarcılık :buyrun: Hissetmek lazım.

tebrik ettim sizi bu sözünüzden hüseyin bey gerçek oynarcı işte :heyo:

hakan_41' Alıntı:
yavrular gözleri siyah mı atıyor ??

yavrulukta gözrengi öyledir büyüdükçe gözün rengide açılır

dikkatimi çeken bazı hususlar var resimlerde.kuşlar birbirleri arasında farklı yapılar sergilemekte birde görünen yavruların eşkal yapıları damızlık olarak görülen kuşların yapılarını ve aşgallerini pek fazla sergilemiyorlar gibi.

birde çok yanlış olarak gördüğüm bir durum görüyorum.damızlık bir kümeste oynarlrın içinde baska tip ve kırmızı kuşlar görüyorum bunun nedeni nedir acaba.

bursa.ist' Alıntı:
dikkatimi çeken bazı hususlar var resimlerde.kuşlar birbirleri arasında farklı yapılar sergilemekte birde görünen yavruların eşkal yapıları damızlık olarak görülen kuşların yapılarını ve aşgallerini pek fazla sergilemiyorlar gibi.

birde çok yanlış olarak gördüğüm bir durum görüyorum.damızlık bir kümeste oynarlrın içinde baska tip ve kırmızı kuşlar görüyorum bunun nedeni nedir acaba.

Tuncay bey ilgi ve alakanıza öncelikle teşekkürederiz.

Merakınıza ve sorularınıza yardımcı olmaya çalışayım.
bursa.ist' Alıntı:
yavruların eşkal yapıları damızlık olarak görülen kuşların yapılarını ve aşgallerini pek fazla sergilemiyorlar

Bir ebeveyin ile yavrusunun arasında bariz farklılıklar vardır bu oynar kuşunda yavrular yetişkin hale gelene kadar ve yavruya kusana kadar sürer oynar 1,5 yaşından sonra ebeveyinlerine daha çok benzemeye başlar ve dahada ilerleyen yaşlarında ebeveyinlerin karakteristik özellikleriyle birlikte eşgal olarakta aynı duruma gelir.Bu sürece biz yavru süreci ''çaylaklık süreci diyoruz'' bir yavruyu değerlendirmek için 3 aylık haline değil en az 1 yaşında ki halini dikkate almanızı tavsiye ederim.

bursa.ist' Alıntı:

Görmeniz çok doğal gördüğünüz kuşlardan da besliyoruz :hhh: Yavru kümeslerinde olağan durumlardan birini görmüşsünüz baska,dolapçılar yavru iken eş dönemine yakın zaman kadar bir arada durabilirler biz sakınca görmüyoruz.Siz gürüyor olabilirsiniz düşünceniz için ayrıca teşekkürler.Umarım merakınızı gidermiş ve size faydalı olabilecek cevaplar vermişimdir.

Esenlikler dilerim.

kart kuşla yavru arasındaki yorumuza pek katılamıcam benzerlik olmaya bilir ama eşgal yapıları olarak gelecekte nasıl olacaklarının sinyallerini verirler ama bu yavrularda uzaktan yakından resimlere dikkatli bakarak bu özellikleri sergilediklerini görmüyorum gaga çıkışları fiziki özellikleri göz yapıları olsun damızlıklarla pek bagdaştiramıyorum.yada şu olabilir kuşlar arasında kan baglantıları olmadığı için farklı yönlere dogru gitmiş olabilirler.ayrıca eger bir yavru anne ve babanın kanını taşıyorsa bu yavru ilerde ne olacagını işaretlerinden zaten belli eder.bence bu kuşlar kendi içinde karmaşlar sergilemektedirler.her ne kadarda yavruda olsalar damızlıklara göre çok zayıf bir görüntü sergilemekteler.birde toplu resimlerde açık bir kuşun tırnaklarını siyah olarak görüyorum ama yanlışmı gördüm bilemiyorum.

sözlerim kuşları kötülemek gibi sakın yanlış anlaşılmasın.damızlık kuşlar güzel ama aynı güzelliği ırkının özelliklerini yavrulara yansıtamıyorlar gibi geliyor bana.

bursa kümesleri içinde herhangi bir zaman dilimde ben farklı ırk kuşlar oldugunu görmedim bana göre bu durum yanlış bir olay.

saygılar.

[No message]

Ekli dosyalar

• 26b2b9daf63cc8a55d2a5acfq3.webp
    26b2b9daf63cc8a55d2a5acfq3.webp
    39.4 KB · Görüntüleme: 266

bu resimde farkındaysanız kuşlar yumurta veya yavruda yatmaktalar ama kümse içerisinde renkli kuşlar görülmektedir.

bursa.ist' Alıntı:
kart kuşla yavru arasındaki yorumuza pek katılamıcam benzerlik olmaya bilir ama eşgal yapıları olarak gelecekte nasıl olacaklarının sinyallerini verirler ama bu yavrularda uzaktan yakından resimlere dikkatli bakarak bu özellikleri sergilediklerini görmüyorum gaga çıkışları fiziki özellikleri göz yapıları olsun damızlıklarla pek bagdaştiramıyorum.yada şu olabilir kuşlar arasında kan baglantıları olmadığı için farklı yönlere dogru gitmiş olabilirler.ayrıca eger bir yavru anne ve babanın kanını taşıyorsa bu yavru ilerde ne olacagını işaretlerinden zaten belli eder.bence bu kuşlar kendi içinde karmaşlar sergilemektedirler.her ne kadarda yavruda olsalar damızlıklara göre çok zayıf bir görüntü sergilemekteler.birde toplu resimlerde açık bir kuşun tırnaklarını siyah olarak görüyorum ama yanlışmı gördüm bilemiyorum.

sözlerim kuşları kötülemek gibi sakın yanlış anlaşılmasın.damızlık kuşlar güzel ama aynı güzelliği ırkının özelliklerini yavrulara yansıtamıyorlar gibi geliyor bana.

bursa kümesleri içinde herhangi bir zaman dilimde ben farklı ırk kuşlar oldugunu görmedim bana göre bu durum yanlış bir olay.

saygılar.

Herkesin her yetiştiricinin doğrusu ve yanlışı farklıdır Tuncay bey siz düşünce belirtmekte hürsünüz ama üstü kapalı da ''uyur gezer kurnazlığından vazgeçemiyorsunuz!''çamur deyil ama çamur izi gibi!:)

Bin kişi beğenir bir kişi beğenmez normaldir ne diyeyim kimseye yetiştiricilik ahlakı öğretmiyoruz sadece kuşlarımızı paylaştık ama görüyorum ki bir teşekkür dahi etmemişsiniz!Bunun adı nedir bilemiyorum!

Siz hataları arayın ve buraya yazın hiç olumlu bir şeyden bahsetmeyin hep hataları konuşalım olur mu?Başka neler var bahsedermisiniz?

Resimde ki kırmızı dolapçıalr yavrudur bu arada es geçmeyelim!

hataları belirtmezsek bu işin ne anlamı var o zaman her siyah beyaz kuş ekleyene maşallah deyip geçelim o zaman.dogru yolu görmek için bazı şeylere çomak sokmak lazım..bursa oynarına gerçekten gönül vermiş ve gözlemleri iyi oaln herkez benim söylediklerimi tekrarlar.bir kuş üzerinde yorum yapmak için iyi soyları görüp bunlar üzerinden denklemleri kurmak lazım zaten ondan sonra hatası nerde herkez görür.o yüzden kuzguna yavrusu güzel gelirmiş..

maşallah demek için önce ırkın devamlılığını görmek lazım kuş kendi güzel bir anlam ifade etmez zaman içerisinde sadece vitrinlik olarak yani altı çalışmayan çok kuş piyasada var.benim için damızlık teşkil eden kuş kendisi yavru ve torunlarında gerekli işaretlerini taşımalı ama bu işaretleri yansıtmak için ırkın hatalarını ve dogrularını çok iyi gözlemleyip eşlemeleri buna göre yapılmalıdır.öyle yada ben asla içinde farkı tarz kuş besleyen bursa oynar kümesi görmedim affınıza sıgınarak söylüyorum.

şunu unutmamak lazım soyu bilinen ve takibi yapılan ırk eşlemeleri düzgün yapıldığı sürece yanıltmaz.

bursa.ist' Alıntı:
hataları belirtmezsek bu işin ne anlamı var o zaman her siyah beyaz kuş ekleyene maşallah deyip geçelim o zaman.dogru yolu görmek için bazı şeylere çomak sokmak lazım..bursa oynarına gerçekten gönül vermiş ve gözlemleri iyi oaln herkez benim söylediklerimi tekrarlar.bir kuş üzerinde yorum yapmak için iyi soyları görüp bunlar üzerinden denklemleri kurmak lazım zaten ondan sonra hatası nerde herkez görür.o yüzden kuzguna yavrusu güzel gelirmiş..

maşallah demek için önce ırkın devamlılığını görmek lazım kuş kendi güzel bir anlam ifade etmez zaman içerisinde sadece vitrinlik olarak yani altı çalışmayan çok kuş piyasada var.benim için damızlık teşkil eden kuş kendisi yavru ve torunlarında gerekli işaretlerini taşımalı ama bu işaretleri yansıtmak için ırkın hatalarını ve dogrularını çok iyi gözlemleyip eşlemeleri buna göre yapılmalıdır.öyle yada ben asla içinde farkı tarz kuş besleyen bursa oynar kümesi görmedim affınıza sıgınarak söylüyorum.

şunu unutmamak lazım soyu bilinen ve takibi yapılan ırk eşlemeleri düzgün yapıldığı sürece yanıltmaz.

Yani ne deyim Tuncay bey Allah gönlünüze zevkinize,performans isteminize göre kuş versin yolunuz açık kuşlarınız pırıl pırıl mos mor şallı olsun yeşil olmasın, ben bu kuşların yavrularından besliyorum gayet menlunum beni tatmin eden kuşlar sizi beslemeden de olsa tatmin etmeyebilir aramızda ki fark sanırım birazda burda ortaya çıkıyor siz sadece masada fikir beyan ediyorsunuz. lafı uzatmama gerek yok benim gibi bir oynar meraklısı takdir edersiniz ki hayal kuşu bakmaz !

BEn kendi anlayışımı besliyorum başkasının kurduğu hayalin peşinden gidecek ne zamanım nede mantelitem var ben kendi kuşuma bakıyorum onların da çoğu bur da var memlunum yani Tuncay bey siz düşünce belirtiniz faydası olacaktır muhakkak aksini düşünmüyorum ama benim kuşum bana kendini ispatlamış kuşlardır yolunuz Edirne ye düşerse bu kuşları elde yerde olduğu gibi havada da kalitelerini ispatlarım İstanbul da da ispatlanacak bir çok adres verebilirim gider seyredersiniz yakında inceleme fırsatı bulursunuz görüyorum ki kuşlarımıza ilginiz var havada da paylaşabiliriz aklınız da olsun.

Yolunuz açık olsun Allah gönlünüzde yatan hayali size versin benim hayalim yok gerçeklerimin resimleri de burda.

Esenkalınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri