BOS FISEK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DELIYUREK41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat koç
Meslek
teknıker
İlgi Alanı
Kediler
selam degerlı dostlar.elımde erkek eke bır arap var.kus ıkı sefer yumurta gordu fakat ıkısındede yumurtalar cıkmadı,yanı yavruya kusmamıs bır kus.kusun fısek uzunlugu gayet guzel,atma gezme mevcut fakat kus cogu zaman bır taklayla yada bos fısek cekıyor.merak etdıgım konu bu kus yavru gorunce duzelırmı yoksa artık stılı oturmus bıdaha degısmezmı.bu soyu dısardan getırdım.ırk hakkında bılgım yok.daha oncekı kardeslerı bole seyler yapdımı kanda olan bır ozellıkmı bılmedıgımden sız degerlı ustaların KONU HAKKINDAKI DUSUNCELERINI MERAK EDIYORUM.saygılarımla

Ekli dosyalar

• 23102010929_1075x1434.webp
    23102010929_1075x1434.webp
    79.4 KB · Görüntüleme: 1,269
büyük bir ihtimal yavruluğunda kanat ellemiş olabilir oyüzsden ekelikte kanat ellemz ama boş kaçar.
yada tüyzamanı uçurlup kuşun fişeği bozulmuştur bilrsinizki tüyde kuşun kanatları ve tüyleri boru şeklinde olur ve içi kanla doludur kuş buamanda uçurulursa canı yanarç ve fişeği taklayı bırakır.
yada çok sıkıştırılmıştır. bazı kuşlar çok uçurulduğunda fişeği bozarlar.
birde şuvar, yine bazı kuşlar ekeliğine geldiklerinde yavru yumurta gördüklerinde oyun bozmak değilde seferde boş kaçmaya başlarlar bunun sebebi bana göre bi kanı iyi bikanıda kötü olmasıyla alakalı

kanat elleme veya tuyde ucurulma olmadı,sıkıstırma zaten yok.yınede yorumunuz ıcın tesekkurler

metın abı senmısın yazan dıkkat etmedım.kusura bakma saygılar

DELIYUREK41' Alıntı:
metın abı senmısın yazan dıkkat etmedım.kusura bakma saygılar
önemli değil biz buişin tekelini ypmıyoruz ama dediğim gibi kuşunuzdak sorunlar bitip olaylardan çıkabiliyo ben sadece fikrimi söyledim.

yavruya kusdugunda kuş kendini gösterir ama dikkat et mayadayken ucurma yavru 15 günlüken kusunu kaldır hergün arttırması lazım 10 günde kuşun degişir ya iyi olur yada bomboş olur büyük ihtimal ama eger kuşun 20 metre kadar gidiyorsa degerli bir kuşdur takla atmaması 2 bol dönekli kuşdan cıktıgına işarettir yavrudan sonra güzel olur kanımca saygılarımla

tesekkurler altan bey

selamunaleykum
ben kusunuz icin deyilde bazi besledigim veya cevremde gorduklerimden birseyler yazayim bazi kuslar yavrulugunda guzel boslar taklali perdahli bir kus olur ekelige gecim doneminde perdahdan takladan eser kalmaz tekrar perdahini alir sa guzel olabilir ama bazi hayvanlarda ne kadar ugrasirsan ugras eski halinden eser kalmaz bu kusun altinin eksikligini perdah eksikligini gosterir umarim sizin kusda buturbir sorun olmaz gine perdah yapar iki kere basliyan kuslardada iyi kuslar gordum biraz zahmetli olurlar ama kus zaten ugras isyeyen bir hobi hastalik deyilmi
saygilarimla

ferhat bey kus 20 25sefer yapıyor bır bucuk saat cıvarı ucuyor.bu seferlerın cogunu ınme vaktınde kendını tuketmek ıcın yapıyor.yanı dedıgınız yonden bır sorunu yok.tek sorun dedıgım gıbı fıseklerının cogu zaman bos olması.4 5le gıtdıgıde oluyor ama dedıgım gıbı genelde bır taklayla veya bos gıdıyor

S A Murat kardeş tanımadıgın bir kuş olsa bile bir müddet emek vermissin iki kez yumurta cılk olmuş her nekadar bilmedigin kuş olsada yavru görmesini bekle bence hırsını alamamış stresli kimi kuş yavruda kimi kuş yumurtada degişir bir yavruya kusup mayasını attktan sonra düzenli antraman ver degişmesse elinden çıkar her zaman için benim düşüncem bilmedigin kuşa hizmet etmek ve bir şey beklemek zaman kaybıdır bu kadar beklemişsin yavru görsün olmazsa elinden çıkar sana tecrübesi kalmış olur saygılar
MURAT KARDEŞ söylemeyi unutmuşum gördÜgüm kadarıyla yumurtaya yatan bahsettigin arap ın altındaki çör çöp degilde saman gibi gördüm eger saman ise yumurta nın CILK Çıkmasının tek sebebidir saman kaygan oldugu için kuş yumurtayı ne kadar düzenli çevirirse çevirsin yumurta kaydıgı için cılk olur yumurtlayacak kuşların altlna saman koyma süpürge çöpü çam yapragı vs koy SAYGILAR

tesekkurler muharrem abı.normalde alıp bakmam bılmedıgım kusa fakat bunları aldıgım arkadas cok ovmusdu.dedım bıze yalan solemez herhalde.sırf dost sozune ıtımat edıp aldım.karsılıksız verdı zaten hedıye etdı.kendısı tasınıyordu al ucur bunları dedı ıkı kardesler.dısıyı zaten sokmedım erkegıde dedıgım kus.altında yıne yumurtası var ve bu sefer dolu dedıgın gıbı bırde yavruya kusdurup denıyecem bakdım degısıklık yok cıkartırız artık elden yapacak bırsey yok

Abim kuşu bırakmayın derim ben 1.5 saat ucuyor ve 20 küsür sefer yapıyor diyorsunuz..Takla ve fişeği iyi olmasa bile uçması bence güzel hiç olmazsa diğer kuşalarınıza rehberlik eder..Yatan kuş degil sonucta..

kardeş kuşun kapasitesi budur.bende de oldu aynı sorun ben yol verdim.kuşun içinde varsa ne yapsan o taklayı bırakmıyor.yoksada cortluyor.onun için herkes sürekli arayışta zaten..kolay gelsin..

Genelde uzun süre yatırılıp sonradan tekrar açılan kuşlarda boş sefer durumu gözlemlenir.Birde düzenli uçurmuyorsanız sürekli kaldırıyorsanız taklayı azaltabilir.

Geri