Böyle Performanslısını görmedim...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adslci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

adslci

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İsmail Kaygısız
Meslek
Bilgi İşlem Yöneticisi
İlgi Alanı
Bir çok kelebek uçuranın kelebeğini gördüm fakat böyle döneni görmedim. acaba muradiye kanımı var bunda renk yok ama felaket dönüyor.kapatıp yana ve aşağı vuruyor ama kontrollü... salak salak her yere inmez...

Ekli dosyalar

• kelebek.webp
    kelebek.webp
    27.7 KB · Görüntüleme: 1,718
  • kelebek1.webp
    kelebek1.webp
    18.8 KB · Görüntüleme: 2,095
evet gerçekten video paylaşabilirseniz cok seviniriz.

takip edemiyorum. kaliteli video mak gerekiyor mevcutta yok temin edince çeker izlersiniz.

Benzer bir bozalıda bende vardı evin üstüne kadar karşıya oynar pırıltı verince tabak çevirirdi binde bir çıkıyo öğle kuşlar.

Manisa Turgutlu ilçesine yakın olan bir kuşçu arkadaşımız olsa bende sizlere bir kelebek seyrettirmek isterdim. Kuş yerçekimine inat direk karşıya dönüyor. Çinsi kelebek, ırkı kara kafakuyruk burada da fotoları vardı. Bu tür kuşaları izlemek bambaşka bir vek. 15 yıldır kelbek besliyorum çok dönek gördüm ama hepsi bir yana bu kuş bir yana. Şimdi iki erkek yavrusu da oyuna girdi. İnşallah onlarda analarına çekecek. SAYGILARIMLA

video koyarsanız çok sevinirz arkadaşlar göz zevkimiz artar :)

abılerım kus bellı oyuncu ama ılle oyuncu saya izlemek isteyen olursa manisaya beklerız döne döne kaybolacak 10 dk sonra done done ters taraftan gerı gelecek kı kumesten kus gosterılmedıgı taktırdede hıc bır yere konmayarak performansını sergılemeye dewam edecek manısada tek tek atan oynak ucurmas kımse manısa turgutludan turgay hocamında yazdıgı gıbı oynak saya manısadan cıkar ustadlarım saygılarımla iyi geceler..

İsmail beyin bahsettiği kuş dönek gibi gövde gösteriyomuş zor bulunan bir oyun dikkatli okuyalım.
Birde ne zamandan beri Manisa oynak güvercin konusunda merkez oldu Edremit kuşları ne zaman Manisaya geldiyse bunada dikkat edelim....

ızmirliyim oynak sayanin ataları edremit kuşudur..üzülerek belirtmek isterim karanfil beslemekteyim..karanfil ve bozalilar manisa kuşudur ama oynak kus merkezi kesinlikle değildir..oynak kuş merkezi balikesirdir..bende şuan mavilerden gelme fakat tepeli bi kus var..abartisiz 70 80 metre sarıyo dönek gibi aşağı dogru tekrar yükseliyo..bu sefer çaprazdan kümes üstüne doğru sürekli oynuyo böyle kuşlara kanı sert kuş deriz ve ızmirde uzun yıllar kuş besleyen herkezde butür kuşlar en az bitane bile olsa muhakkak vardır.. saygilarimla..

İsmail bey eskiden beslediğim Sayaların arasında sizinki gibi göbekten kapalı gelen kuşlar vardı özellikle ensede oldukları dönem seyirlerine doyum olmazdı.Güle güle besleyin !

erciben' Alıntı:
ızmirliyim oynak sayanin ataları edremit kuşudur..bende şuan mavilerden gelme fakat tepeli bi kus var..abartisiz 70 80 metre sarıyo dönek gibi aşağı dogru

Sayalar Edremit kuşundanmı türedi yani ? (: Saya-Kelebek kuşunun çıkış yeri İzmir-Manisa çevresidir.Manisada ,İzmirde ,Edremitte çok kuş seyrettim her yerde iyiside var kötüsüde . Bu arada erciben bende İzmirliyim bunca senedir kuş besliyorum , o kadar şehir gezdim , bir sürü kuş meraklısı arkadaşım var 70-80 metre dönek gibi dönen saya ne gördüm ne duydum , oyundan çıkamayıp metrelerce debelenip düşen kuşları saymıyorum ,o dönüş değildir.

20 sene önce hangi karanfil doğru düzgün oyun yapıyodu..ama yirmi sene önce bi çok edremit besleyen balikesir besleyen kişilerin kuşlarının evin bacasina ağaçlara girdigini gördüm..ben sayanin cikis yeri edremit demedim..oynak kus merkezi balikesir ve edremittir dedim..ayrıca 70 80 metre oynuyan kus var bende bayraklidayim gel..geçen gün aynı kusun kardeşini 500 liraya verdim akhisarda bi arkadaşın birisine..saygilarla..

Yazdıklarının hiç bir tutarlı yanı yok ... Tam tersi ah o 20 sene önceki sayalar bugünde olsa keşke, pazardan aldığın kuş bile güzel oynardı ! Şimdi araki bulasın temiz oyuna girip çıkan ,çarpmayan kuşu...edremit ,balıkesir kuşlarıda dahil buna ! 70-80 metreyi geçtim 7-8 metre temiz oyuna girip çıkan kuşun varsa tebrik ederim seni. Yakınız bende Mavişehirde oturuyorum özelden tel verirsen hafta sonu uygunsan gelelim izlemeye.

Oyun derken videoda 0.15 te aşağıya oyun yapan kuş gibi dönecek, bana sinekten aşağı 8 çizen kuşu izlettireceksen gelmeyeyim hiç !

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0UgPYV8efwE[/youtube]

kardeşim sinekten dönek saniyede atıyorum 5 sefer rüzgar gulu gibi seri bi şeklde dönüyosa bu bahsettim kuş daha az saniyede iki sefer dönüyodur..yada oynuyodur..bilmem anlata bildimmi..gel bayrakli cengizhan mahallesindeyim..ama oynak seyretmek isteyene kus uçurulmanin bi ücreti var biz boşa kuş kaldırmayiz..öyle her oynak kuş seyretmek isteyene..kuş kaldırsak işimiz var..yanlış anlama şöyledigimi..ücret yüz lira..ister tek gel ister arkadaşlarinla..güzel video çeken kameran varsa videoşunuda çekersin..

Anlatamadında ben anladım seni .... İnternette 70-80 metre dönen kuşlarınla mutluluklar dilerim sana , güzel kardeşim benim :slm:

kimseye birşey ispatlamak zorunda değilim :evet: nergizde demirköprüde okan abi var gümüşpalada sinan abi..bunlar yılların oynakcisidir benide tanır.. mavişehire yakın bu kuşçular berki tanırsin diye soyluyorum..erci de kınalı de onlar benim kuşlarin namini bilir..daha fazla polimige girmicem arkadaşım.. saygilarla..

70 80 metre deıl 200 metrede donse asagıya oynayan kus bakılmaz manısada ustadlarım oyun kusu dedıgın zaman manısada karsıya oynayacak hem izlemek isteyenler bızım kımseden korkumuz yok kus kaldırıp ızletmeye parada almıyoruz buyrun gelın izleyın kus kaldırmk için para isteyen bırını ılk defa gordum ayrıcaa :S.. hem ben oyun kusunun hası manısadan baska bıryerde yok demedım ..

kenan kardeşim sana katılıyorum.MANİSA SARUHANLIDA oturuyorum kendimi bildim bileli güvercin besliyorum ve 1997 den beri aynı damara bakıyorum mavi bozalı kırmızı bozalı besliyorum.saruhanlı da kuşcuların tamamı denecek kadar çoğunluğu oynak besler karşıya oynuyan kuş burada geçerlidir yavruların çoğu 5,6 havada oyuna başlar çok oynadıkları için damarları zayıf ama sağlam olanlarıda var sayadan oynak yavru almak bambaşka bir zevktir onuyan kuşları arkadaşlara,mısafirlere göstermek zevklerin en büyüğüdür bunun için para alın dığını hiç duymadım. keşke eski kuşlar olsa renk,kostüm kuşu çıkaracaz diye eskisi gibi oynak kalmadı. oynak diye bakılan kuşların çoğu aşşağıya çengele giriyor.SARUHANLIDA FEVZİ,İSMİLCAN buarkadaşların kuşları efsanedir mükemmel karşıya dönerler İZMİR,BALIKKESİR,BURSA buraları çok gezdim güzel onaklar var ama MANİSA daki oynaklar bambaşka.saygılarımla.

arkadasim senin avatardaki resim kara ense ve tepeli edremit kusudur.. manisa kusu diye bu kusa diyosan yaniliyorsun ..manisa kusu benim konudaki kuslardir..konu ismi KUSLARIM karanfiller..ayrica iletimde su sekilde yazdim 70 80 metre donek gibi asagi sararak oynar yukselir ve kumes ustune her iki kanat capraza dogru oynar yazdim..ben oyun derken helozon cizmekten bahsetmiyorum..donek misali donmekten bahsediyorum sararak hic kesmeden..bu bahsettigim oyun sitilini yapan kus her oyun stilini yapar ..

öndermanisa' Alıntı:
kenan kardeşim sana katılıyorum.MANİSA SARUHANLIDA oturuyorum kendimi bildim bileli güvercin besliyorum ve 1997 den beri aynı damara bakıyorum mavi bozalı kırmızı bozalı besliyorum.saruhanlı da kuşcuların tamamı denecek kadar çoğunluğu oynak besler karşıya oynuyan kuş burada geçerlidir yavruların çoğu 5,6 havada oyuna başlar çok oynadıkları için damarları zayıf ama sağlam olanlarıda var sayadan oynak yavru almak bambaşka bir zevktir onuyan kuşları arkadaşlara,mısafirlere göstermek zevklerin en büyüğüdür bunun için para alın dığını hiç duymadım. keşke eski kuşlar olsa renk,kostüm kuşu çıkaracaz diye eskisi gibi oynak kalmadı. oynak diye bakılan kuşların çoğu aşşağıya çengele giriyor.SARUHANLIDA FEVZİ,İSMİLCAN buarkadaşların kuşları efsanedir mükemmel karşıya dönerler İZMİR,BALIKKESİR,BURSA buraları çok gezdim güzel onaklar var ama MANİSA daki oynaklar bambaşka.saygılarımla.

Merhaba Önder ;Manisada her zaman güzel sayalar uçmuştur halada var Alaşehirde geçen yaz sonu ,minyon bir pal dişi izledik ağzımız açık kaldı , makina gibiydi mübarek hayvan (: Seninde yazdığın gibi nerde o eski kuşlar, okul harçlığımdan artırdığım bozukluklarla alıp,limon kasalarından bozma kümeslerde beslerdim hayvanları,bütün gün uçurup güzel oyun seyrederdik, bu renk furyası çıktığından beri eskisi kadar oyun kuşu kalmadı malesef ; Oynayan kuşlarında çoğu defolu.. sarkıyor,batıyor bizim eskiden ıskartaya ayırdığımız oyunu bozuk kuşlar bugün beğenilerek besleniyor, bu her yer için geçerli Edremit,Balıkesir,Bursa,İzmir Manisa farketmiyor.

Misafirden para isteme,70-80 metre dönek gibi dönen saya konusuna hiç girmiyorum dostum! Sanal ortama yeni yeni alışıyoruz (:

Saygılar.

dedim ya arkadaşım polimige girmicem ..varsa merakin koy cebine yüz lira gel sana oynak şeyreteyim..benim kuşun üstüne bana oynak kuş göster parada iade buda benden sana güzellik olsun..ayrıca oynak izlerken çaylarda şirketten :haha: ayrıca yeni üye olanlara cvp yazmicam bundan sonra..farklı msn ile geliyolar galiba.. :heyo:

Özelden tel ver hafta sonu uygunsan gelip görelim kuşlarını bakalım !

tabiyaa bu isin guzel taraflarindan biride iddia dir hemfikir oldugunuz kisileri juri secin ucurun kuslarinizi :heyo: :tamam: bende uzun yillar semiklerde kus besledim eminim ikinizdede fildir fildirdir kuslar vardir..bu beyaz pek net degil ama paso karsiya cevirir http://www.youtube.com/watch?v=7h5_rENa62I

gel arkadaşım gel.. :heyo: haberlesıriz..şuan antalyadayim bi hafta kadar..gelir gelmez ilk isim buyur gel kardeş sana makine izleteyim olucak.. :hhh: izletıcegim kuş karanfillerden gelme mavi hafif tepeli minyon ufak tefek bi dışı.. kuş..ben çok kuş kaldırmam iki veya üç kuş..ama hepsi fıldır fıldır makine.. bak bakalım dönüşlerini sayabilcekmisin..

tolgahan bu is hem idda hemde verilen emeğin karşılıgini almak gibi birşey..kuru tskr durumlarıni geçtik artık..bu durumun ticari boyutuna bakıyorum ben :heyo: bellide olmaz arkadaşa berki bi çift güzel bi kuşta verebiliriz..eğer bu işin meraklısı ise.. :hhh: o zaman kuş kaldırma parasıda almayız.. :pbu arada benim teyze oğluda semikler pazar yerinde kuş besliyo ismi ferdi..bango... hunkari ..besliyo berki tanırsin..saygılar..

arkadaşlar ben Edremitli olarak renk ve dönüş meraklısı bir kişiyim.dönüş hususunda aradığımız özellik hem sağa hemde sola tek tek yarım metre veya bir metre arayla yere paralel bir şekilde dönmesidir.Edremit Körfezinde hemen hemen herkezin kafesinde böyle kuşlar vardır.yüzeye sert şekilde dönen kuşlarda vardır.bunlar çok yükselemezler,3lü4lü veya 10lu 20li sert şekilde dönerler.havada durma süreleri az olur ve düşme ihtimalleri çok yüksektir.seyrek dönen kuşlar alttan kuş grürlerse baş aşağı veya çapraza sert bir şekilde kaç dönüş yaptığı sayılmayacak şekilde dönerek alçalırlar. tekli dönen güvercinlerin çoğu alttan gösterilen kuşları kaideye almaz. en güzel dönen güvercinler Burhaniyededir.renge kesinlikle önem vermezler.Körfezimizin kuşlarında hem kostüm hemde dönüş vardır.birde eklemek istediğim Edremit körfezinden kimse dışarıya güvercin almaya gitmiyor fakat Türkiyenin heryerinden Edremit körfezine güvercin almaya geliyorlar.herkeze saygılar.

arkadaşlar ne güzel işte her yerde oynak kuş var daha ne istiyorsunuz birbiriyle kırılmayan kuşmu kaldı önemli olan oyunlu olması manısa izmir balıkesir ne farkeder

Arkadaşlar Selmalar
Esasen Bursa Oynarı bakmaktayım fakat bu kelebeği uçurup oyununu gördüm ve namzet olarak kümeste tutuyorum inanın ki bu kuşu saldığımda muradiye-Macır ve kelebek uçuran komşularım kuş uçurmayı kesip izliyorlar keyif veriyor. videolarını verdiğiniz kelebeklerin oyunlarıyla uzaktan yakından alakası yok. Mermi gibi yivli sarıyor muradiye gibi tabak da yapmıyor farklı ne bileyim işte fakat kelebek gibi 8 çizmiyor keyif veriyor zaten güvercin beslemekteki amaç hobi ve keyif almak değil mi? Boşu boşuna benimki iyi seninki iyi gel izleteyim demek doğru değil... kuş gününde olmaz oyun yapmaz böyle boş tartısma ve atısma yerine bilgi paylaşımı yaparsak daha sağlıklı olur. sahip olunan herşey güzeldir.Sevgiyle kalın

arkdaslar sayadan anlamıyan cok.. saya kuş dönmezz yahu.. sadece vurgu yapmaktadır ve o kadar hızlı yaparlar ki kuştan anlamayanlarda döner zanneder.. saygılarımla..

Geri