Böyle Performanslısını görmedim...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adslci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
deugd' Alıntı:
arkdaslar sayadan anlamıyan cok.. saya kuş dönmezz yahu.. sadece vurgu yapmaktadır ve o kadar hızlı yaparlar ki kuştan anlamayanlarda döner zanneder.. saygılarımla..

sende oyle zannet birader bende bir mavi bozali var , alcakta harbi donekten tek eksigi gogsuyle donmemesi , kafasini saklayamiyor ayni sekilde bir kac tane daha gordum yani saya besliyenlerin cogu donegide bilir... :evet:

kendin bile soyluyorsun kardes.. ama bilmıyorsun.. kuş vurgu yapar cok seri hemde sen onu donuyo zannedersin.. git bi doneğe bak birde sayaya bak... allahım yaa... gidip ünlü sayacılara sor kardes sen.. harbiden de cok anlamıyan varr.. gerci bizim gorevimizde bilinçlendirmek.. ki saya ırkını kırmayalım yanlış soyleyimlerle.

kelebek kuşu dönüş kuşu ırkından gelmedir sen nasıl kelebek dönmez diye bişey soylebılıyosun hayretler ıcındeyim tabıkı kelebeklerde farklı farklı donenler var asagıya karsıya capraza gıbı ama sonunda hepsı donuyo burgu demısın karsıya oynayanların ıcınde burgu yapanlar tabıkı cıkacak bilinçlenmek gerekiyosa sen okuyup öğreniceksin kelebek kuşundan pek anlamadığın ortada herkes bildiği şeylerı yazarsa daha iyi olur kanısındayım selamlar

saya kuşu dönek gibi donmez.. dönek goğsunun ustune yuvarlak tabak şeklinde donerler. bunlara döner denilir. sayada donus ırkında ama donuş stilleri burgudur... saygılarlaa

sayanin doneni senin donek dedigin bir cok kusu bozar havada 10 metreden cicek gibi acar bakarkalirsin ... ben gogsuyle donmuyor derken kafasini yatiramadigi icin kafasinin ustune donuyor... burgu dedigin sivri ve hizli olur biz senin dedigin tabaktan bahsediyoruz deviri dusuk olan ama plaka donusu yapamaz saya , harbi donek gibi en azindan ben gormedim

video net değil fakat sayamıdır bilmem fakat sırf bu kusun oyunu ve havadaki performansı sebebıyle bursa oynarının dısında bu ırkdanda beslemeye ve sevmeye basladım. vurgu yapmadıgını net cıplak gozle gorebılıyorum.kus tolgahan arkadasımızın dedıgı gıbı doneklerden farklı hareket edıyor. burada kelebek ve macır ucuranlar var fakat yoz gıbı ucup sıkıyorlar en azından boyle degıl. bu konuyu actıgımda vıdeosunu koymam ıstendı cekebıldıgım kadarıyla yukleme yaptım yorum yapan arkadaslar da cekıp yuklerlerse bıze dogru performanslısını gostermıs olurlar saygılar. her kus farklı performans sergıleyebılır.

benim oynakların videosunu ben bir kere çekmeye çalıştım olmadı..olmadı derken kuşu havada arayıp durdum :heyo: adı üstünde oynak kuş bi orda bi burda..zoom yapıyosun görüntü kalitesi gidiyo elin titremesinden etkileniyo falan filan..üstelik kamerada çok kötü birşey değildi.. videosunu çekmesi en zor kuş bence kelebek..tam bir profesyonel işi bu kuşun tam performansını videoya çekmek..oynak kuş besliyenlerde kimlerde neler neler var..ama internette net ve kalite video nerde ise yok denecek kadar az..ayrıca şunuda belirteyim saya dönmez diyen arkadaşta saya beslememis şimdiye kadar..kendi çapında kanat alan yada kendi deyimi ile vurgu yapan kuş beslemiş.. oyundan çıkamayıp bir yere giren diye bi duruma hiç rastlamamış çevresinde böyle bi durumu hiç görmemis..özetle şunu söylücem kelebek kuşu döner hemde öyle bir dönerki havada o dönüşü görünce donar kalırsın..aşağıya döner sert döner..dönek kendi etrafında çok hızlı döner fakat aşağıya kendini yavaş bırakarak döner..saya tam tersi kendi etrafında çok hızlı donmez donegin daha ağır çekimdeki dönüş halini andırır ama yere çok sert bırakır kendini.. :hhh:

ben izmirliyim ancak balıkesrde öğretmnlıkk yapıyorum.şunu solewyeym balıkesr merkezde artk cok da oynak kus yok ozellıkle ızmırde balıkesr dedgmz balıkesrde ıse sakallı karakuyruk dıye anılan kuslarda hep kostume yonelıyorlar bu farkla ızmırde daha cok oynak kus gordm dıyebılırm.buna korfezı dahıl etmıyorm edremıtler ve enselıler superdr zatn.saygılar

kelebek kusu ucurlursa ve yoz degilse döner burgu falan yapmaz....

Geri