Tweety
Moderatör
Etlik piliç olarak da bilinen broiler tavuğu hızlı büyümeleri ile bilinmektedir. Yumurtadan çıktıkları günden itibaren 45-50 gün içinde kesilebilir büyüklükte olabilmekteler. Bu yüzden de et tavuğu üreticileri tarafından tercih edilmekteler.
Etlik tavuk cinsleri arasında yer alan Broiler tavuğu fazla yem tüketir. Zaten çabucak gelişmesinin sebebi de budur. Geliştikçe de daha fazla yem tüketmeye başlayacaktır. Bu yüzden ısı ve su ayarları iyi yapılmalıdır. Isı düştükçe tavuklar su yerine yem tercihi yapacaklardır.
Bu tavuklar 50 gün gibi kısa bir zamanda 2 kg kadar ağırlığa ulaşabilirler. Yine 100 günde 3,5-4 kg arası ağırlıklar görülebilir. Bu yüzden kısa zamanda iyi bir gelir kapısı sunmaktadır.
Kırmızı ve beyaz broiler olmak üzere iki farklı rengi vardır. Beyaz tavuk cinsleri arasında yer almaktadır. Eti bol ve kemiği az olan bir tavuk cinsidir. Hastalıklara karşı dayanıksızdır. Bu yüzden bakımı özenle yapılmalıdır.
Hayvancılık sektöründe etlik piliç önemli bir yere sahiptir. Yemin ete dönüşme oranının yüksek oluşu, kırmızı ete kıyasla tavuk etinin daha ucuz, kolay sindirilebilir, yağ ve kolesterol oranı düşük oluşu ve protein bakımından zengin oluşu gibi sebeplerle tercih edilmektedir.
Etlik tavuk cinsleri arasında yer alan Broiler tavuğu fazla yem tüketir. Zaten çabucak gelişmesinin sebebi de budur. Geliştikçe de daha fazla yem tüketmeye başlayacaktır. Bu yüzden ısı ve su ayarları iyi yapılmalıdır. Isı düştükçe tavuklar su yerine yem tercihi yapacaklardır.
Bu tavuklar 50 gün gibi kısa bir zamanda 2 kg kadar ağırlığa ulaşabilirler. Yine 100 günde 3,5-4 kg arası ağırlıklar görülebilir. Bu yüzden kısa zamanda iyi bir gelir kapısı sunmaktadır.
Kırmızı ve beyaz broiler olmak üzere iki farklı rengi vardır. Beyaz tavuk cinsleri arasında yer almaktadır. Eti bol ve kemiği az olan bir tavuk cinsidir. Hastalıklara karşı dayanıksızdır. Bu yüzden bakımı özenle yapılmalıdır.
Hayvancılık sektöründe etlik piliç önemli bir yere sahiptir. Yemin ete dönüşme oranının yüksek oluşu, kırmızı ete kıyasla tavuk etinin daha ucuz, kolay sindirilebilir, yağ ve kolesterol oranı düşük oluşu ve protein bakımından zengin oluşu gibi sebeplerle tercih edilmektedir.