Bu iş, iş değil!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan İbrahim09
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

İbrahim09

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İBRAHİM KARAMANLIOĞLU
Meslek
ÖĞRETMEN
İlgi Alanı
Seçiniz
Ben kuşçuluğa başladım sırf bu site yüzünden. Çok teşekkür ederim bana biraz daha hayvan sevgisi kattı. Yaklaşık 4-5 ay kuş besledim. Bir çift bangomdan bir çift yavrumu da aldım. Yavruların birinde peynir hastalığı vardı öldü. Ondan sonra vazgeçtim bu işten sattım kuşları. Bana yardım edenlere teşekkür ederim. Ama anladım ki kuşçuluk AKIL işi değilmiş bence. 30 tane kuş geçmişse elime 10-11 tanesi ya öldü ya kaçtı. Bu öğrenci yaşımda zarar ettim. Olsun yine beslemek de güzeldi. Hadi kendinize ii bakın saolun. Umarım üyeliğimi bannlarlar yöneticiler. Hadi bol yavrulu sezon dileğiyle.:slm:

NOT: Eğer yeni başlayan öğrenci arkadaşlar varsa biran önce bu işten vazgeçmelerini şiddetle öneririm. :asla:

selamlar
Bu site sana hayvan sevgisini aşıladıysa ne mutlu ama sanmaki güvercin beslemek akılsızlık besleyen hiç bir kuşçu dostumda akılsız diil güvercin sevdası bambaşka bir duygu sendede böyle bir duygu oluşmamış kuşlarına iyi bakamamışsınki ölmüşler bilgin yokmuşki kaçmışlar.Biz burada yeni arkadaşlarımıza bu sevdayı aşılamaya çalışıyoruz ve bilgilerimizi paylaşıyoruz bilgilerimizden faydalanan ve kuşçuluğu severek yapan arkadaşlarımıza bu şekilde örnek olman beni şahsen kızdırdı. :asla:

aslında arkadas dogruyu söylüyor.kuşculuk akıl işi degildir..ama gönül işidir..iki tane öldü bir tane kactı ZARAR ettim denecek bir şey degildir..
arkadaş hiç kuşcu olmamış.zaten kuşlarına da bakamamış ki hep öldürmüş..zarar kar hesabı yaptıgına göre de bu işi sevda ile degil baska hesapla yapmış..bırakman bencede iyi olmuş kardeş..yerinde bir karar...

Bizde öğrenciyiz ,şimdiye kadar kaçırdığım veya bi şeklde kaybolan kuşların haddi hesabı yoktur..Ama bırakmak gibi bişey aklıma gelmedi hiç..Kuşculugun ne öğrencilikle ilgisi var ne bşka bişeyle..Tekin abinin dediği gibi sen zaten kuşları yeteri kadar sevememişsin , sevseydn zaten istesende bırakamazdın ;)

Tekin abımızın su sozu Herseyı tek cumleyle ıfade etmeye yeter de artar kuşculuk akıl işi degildir..ama gönül işidir..

Sen kuşları bakmayı bilmiyosan, bu kadar binlerce bu güvercin sevdalısına " akıl işi değil " deyipte hakaret ediyosan sorunu neden kendin de aramıyosun ki?.. Bence sen git Counter oyna Gta oyna kendini eğlendir.. Lazım değil senin gibi şam şeytanları bu sevdaya..

Arkdasım bende ögrenciydim okula gitmek istemedim bu sene terk ettim ögrenciykende besliyodum hiç bi zararım olmadı kus besleme bana cok özel seyler kattı 11 yasındayken basladım suanda 17 yasındayım bnmde kuslarım öldü,kaçtı, 1 kerede ben yokken çalında 13 tane birlik te daha saglam yapmak için ugrasdım ve yaptım 20 tane güvercinim avr bunlardan hepside ölse hepside kaçsa yine başka alıp beslerimm GÜVERCİN HERKESİN BESLEYE BİLCEGİ İŞ DEİL !! saygılar ~~KORAY~~

abi sen naptın ya counterle gta oynanır mı arkadas oyunda ölürse oyundada soğur sen gta türk oyna ölmezsin en azından nettende soğuma.... :ckmk:

kuşculuk sevdası bırakmakla bitmez ki..En ufak kanat sesinde basımız göke cevrılır bakarız oyuna dalmış kuş ararız gökyüzünde işte kuşculuk böyle birşey..Kardeş aklını kullanıp yapamamış bu işi..Bence kuşçuluk senin aklına göre değil..

Evet kuş beslemek zor iş bende öğrenciyim ama hinede zorlukları oluyor ama ben zaten veterinerlik okuyorum.Hayatımda hep hayvan vardı ve hep olacak.
Bir ara bende bırakmayı düşündüm ama bırakamadım bana göre kuş beslemekten zordur bu sevdayı bırakmak bence en iyisini yapmış bir üniversite düşünüyorsa bu öğrencilik hayatında zor oluyor.Sizin ibrahim09 a dediğiniz ayıp oluyor bence git gta oyna demek nedemekmiş ben şahsen size yakıştıramadım.

Saygılarımla...

bende bu siteyi gördüm kuşa başladım iyiki bu site var olmasa belki kuşa başlayamayacaktım bende öğrenciyim bende 1 çift bango besledim 1 i kaçtı diğerinide ben saldım sonra tekrar tekrar geldi bizim balkona ve kuşun benden vazgeçmeyeceğini anladım amcamınoğlundan aldım bir dişi ve hala besliyorum kuşum kaçtı veya öldü diye kuş beslemeyi bırakmayacağım iyiki bu site var

Evet akıl ısı degıl gonul ısı abımız cok guzel bır kelam etmiş.
Ama bu kadar kişiyede akılsız deme be kardeşim sizler de kardeşimizi rencide edici sözler lütfen kullanmayınız.

Ben şuna inanırım bu iş bir hastalıktır,amansız,dermansız bir hastalık istisnalar ya da çok büyük olumsuzluklar olmadıgı sürece bir kuşcu kuşculugu bırakamaz bıraktıysa dedigınız gibi hiç kuşcu olmamıs demektir bu kardeşimiz gibi aynen.
Kuşculugun bu güzel hayvanları beslemenın hayatınızı,derslerinizi etkilediğine inanmıyorum şahsen herşeyin fazlası zarar oldugu gıbı bununda aynı şekilde sen sınırı biliyorsan derslerini,aileni etkileyecek şekilde bu hobiyi yapıyorsan zaten bu senin kişiliginde vardır kuşlar olmasa ya internet nüktelası olacaksındır,ya kumar,ya oyun vs....

Hayatımızı etkılemeyecek sekılde layıkıyla bu işte elbette yapılabilir.

Benimle beraber bu amansız hastalıga kapılan tüm herkesi seviyorum :)

bende öğreniciyim şimdiye kadar kaç kere bırakmak zorunda kaldım tekrar tekrar başladım beaska eve tasındık caldırdım kacırdım öldü vvs vs ama asla bıkmadım bir kanat sesi duyduğum an içim ürperirdi bu sevda bir başka son 3 senedir besliyom söylede bir söz vardır

ŞUÇ İŞLEYİP YERE BAKACAĞIMA KUŞ BESLEYİP HAVAYA BAKARIM...

Vay be gerçekten akıl işi degilmiş ama kendi akılsızlıgından bango gibi bir kuşu kaçırmış 10 tl ye bango alırlar sonra bende bango vardı kaçtı derler o kuşu kaçırabilidiysen sende sorun var bence öyle 10 tl vericen sonra kar edemedim zarar ettim diye kimseye tavsiye etmem diyeceksin başka

Merhaba, bi bakiyim neler olmuyo burda dedim, bana kızmıssınız ama hiçbirinize akılsız demedim, eğer öyle anlaşılmışsa özür dilerim. Gerçekten kuşçu oldum, buna gönülden inanıyorum. Evimin üstü kapalı olduğu halde 10 adet kuş besledim. 3-4 tane kuşumu ayar da ettim. Bu sitede çok ama çok iyi insanlarla da tanıştım. Bi gün hastalık kaptım. Alerji oldum ve kuşların yanına sıkça gitmeye başladığımda gözüm şişiyordu. Doktora gidince alerjik reaksiyon olduğunu öğrendim.

Merak etmeyin Gta yıda bebkken oynadım Counter Strikeyi de bebeyken oynadım. Siz oynayabilirsiniz ama hâlâ.

allaha sükür benim kuşlarar karşı tek hastalığım onlara olan bağlılığımdır. senin hastalığından dolayı üzüldüm allah acil sifalar versin ama hani bebeyken gta ve counter oynamııssın ya demekki fazla oynamıssın şimdide oynadığını unutmussun neyse ben senin oyununu bölmeyim birde fazla oyun oynama gözüne zarar edebilir nede olsa sen hastasın dinlenmen gerekiyor..

Benim yasım 12 ben 15 20 tane kusdan 10 tane 12 tane kus kacırdım

Ama ne olursa olsun bırakmadım kusları kaldı 7-8 tane

Kuslarım cok oyunluydu ve 15 20 gun içinde butun kuslarım calındı ve ben hala daha devam ediyorum

arkadaşım 1 çift yoz verdi 1 tanede tek almanım var şimdilik bunlar yetiyor ama o oyun kuşlarından tekrar isteyeceğim abimden ve tekrar güzel bi kümes yapacağım dayımın kümesinede ben bakıyorum ondada mardinvar 2 kümes 1 den idare ediyorum ve bundan cok zevk alıyorum :) bence cok yanlış yapmışsın kuculuğu bırakara :S :banane:

Bizde öğrenciyiz. Her şeyin bir zamanı var 24 saat kuşlarda duracaksın die bi kaide yok .

İyi ki bırakmışsın kardeşim yoksa her kaçırdığın kuşta biz harap olcaktık burda.Ben 4 senedir kuş besliyorum kaçırdıklarım ölenler oldu ama şuan ben yabancı tutuyorum.Allaha bin şükür siteden baktığım ilaçlar tedavi yöntemleriylede hiç zaiyat vermiyorum.Sağol KUŞÇULAR.ORG :evet:

s.a imkanı sevgisi zamanı olupta güvercin beslemeyi bırakmak akılsızlık bence .imkan varsa maddi manevi ve ilgi varsa ve zamanı da müsaitse insan bırakmaz

Bendede alerji var bende bıraktım kuşçuluğu ve şaun besliyorum kümesimi arkadaşlar temizliyor ve küümese çıkarken ağzıma mutlaka maske takıorum maskenin içinede peçete toz girmesin diye.

Bende öğrenciyim ben daha 1 kere kuş kaçırdım 30 cıvarı kuşum oldu hiç birini öldürmedim...Kaçırdığım kuşda acemiliğime ve komşumuzun vefat ettiğini duyunca indirmek için o an cabalıyamadım hayvan sevgisi başka kuş sevgisi başkadır iyi ki bu alışkanlığım var güvercinim var köpeğim var memnunum hayatımdan emsallerim gibi diskoda barda pavyonda gençliğimi heba ediceğime bu işlerle uğraşıp hem zevk alıyorum hemde gayri meşru işlerle uğraşıp ahiretimi zedelemiyorum...Hayvan almak sorun değil sorun olan büyütüp beslemekdir....Uçurmaya vaktim pek olmuyor hem çalışıp hem okula hemde dershaneye gidiyorum...Ama okadar dert içinde genede yemini suyunu eksik etmiyorum...Bu hobide en güzelide ne biliyomusun yeni doğmuş bir yavrunun ebeveynlerine cıyıklayarak ağzına kusturdugunu görmek ve o anı seyretmek gerçekden çoğu fani şeyin verdiği zevk ve mutlulukdan daha üstün geliyor.
Bence hayvanları gerçekden sevdiğiniz için alıp besleyin heba olmasınlar...Belki ben karga besliyorum ama olsun sonuçda severek sevdiğim işle meşgulum...Saygılarım la Ankaradan Kadir.

güvercin akılla değil, gönülle ,aşk ile bakılır. hangi akıllı sabahın köründe kümese gider kuşalrına bakar, uçurur, yemler, ilgilenir, kümesi temizler, hadi bekarlar bir yana -, ya evliler, ailelerine ayırmadıkları vakitleri,fedakarlıkları kuşlarına ayırır, şuda bir gerçek küçük yaşlarda aşılanmadıysa bu AŞK, bitmesi kolaydır. Yeni kuş bakacak genç arkaşadlar bence çok şanslılar, ki sanal ortama bir sürü bilgi,tecrübe ve teknikler var, bizim zamanımızda hiç birşey yoktu, ama biz kuşlarımıza AŞK ile bağlıydık, sağlık problemleri bir yana kuş bakmam akılıl adam işi değil, demek akılsızlıktır.

S A Arkadaş gençbir arkadaş belkide demek istedigini ifade edememiştir bir art niyet olarak düşünülmemeli yapamadım yapamayacagım demek istemiştir geriye dönük tartışmalarda bu devede kulaktır bizlerde genç olduk uzatmamak daha olumlu olur saygılar

bu iş bence güzel iş. herkes her işi yapamaz. sizde yapamamış olabilirsiniz.

Niye brakıyon ki bence bırakma bak ben kuş kaçtımı veya gelmedimi okula bile gitmiyom ama gelmesede ne yapalım gelmedi diye brakçak halim yokya kuş bakmak güzeldir bambaşka bisey

Kubilay ve Kadir ÖZER'e teşekkurler başka yoruma gerek yok

kardeş bende arkadaşların sölediklerine katılıyorum.güvercin bir gönül işidir ona verdiğin para umruna gelmez o uçtukça sanki sende onunla birlikte uçarsın aklında hep o vardır kafan hep havada gezersin öle kaçtı zararım oldu falan bunlar yanlış iş her işe başaldığında kötü gidebilir ama bunu düzeltmek senin elinde sevmiyorsan hiç başlama bıraktıysan en doğru kararı vermişsin kardeş

Kuş beslemek için gerekenler, zaman, mekan, masrafları karşılayacak para, başbakanın dediği gibi az 3 cocuk yapın lafından yola cıkarak, yeni besleyenler en cok 3 çift kuşla başlayabilirler.Kuş kaçtığı için insan üzülür fakat şu kadar para vermiştim param gitti diye üzülmez.Bu iş gönül işidir, eğer içinizde gercek bir güvercin tutkusu varsa bir avuç yemlede bir parkın bankında da otururken kuşları besleyebilirsiniz.Öğrenci arkadaşlara gelince kuş yüzünden derslerini aksatmasınlar.

Geri