Bu iş, iş değil!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan İbrahim09
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
12-13 YAŞINDA başladdğım 10 sene yaptığım kuşçuluğa yıllar sonra yeniden başladım.şuan elimdeki kuşların içinde 2 çift de yavru anasız babasız var sabah 7 de işe gitmeden kendim kahvaltı yapmadan onlara mama basıyorum mamalıkla.hakkatten bu iş akıl işi değil merak işi.Kafama göre kuş bulursam alıyorum eşliyorum Alma eşlelmem yumurtlama kimden geldi gitti vs. için bilgisayarda liste tutuyorum.Kümeste çok şükür çocukken bile kuşum ölmedi.asgelin şahin hariç kuş zebil etmedim.Açık karabaş ve o cins beyaz çapar ayrıca uçurmak için yerli hünkari bakıcı için bağdadi besliyorum.Emek verenlere kolay gelsin diyorum.Herkese selamlar.

Selamlar,

Aynen Levent bey söyediklerinize katılıyorum, benimde başımda bi tane var, evde plastik yuvalıkda bakıyorum dolu kanat baska çiftin ikidir yavrularından biri yanık oluyor, ilk yanık olanı denk geldi başka bir çiftin altına aşırdım onlara baktırdım, bu ikinci yanık olan bana kaldı, evde ailece kızım dahil bakıyoruz. Sabah 6 da kalkıyorum, onu besliyorum, iyicene kaynaştık artık beni görünce yuvalıkdan atlayacak gibi kanatlanıyor elime bakıyor. Onun karnı doyduğunda benimde manevi huzur açlığım doyuyor. Akıl iş mi? akıl işi olmasa da kişinin kişiliğinin göstergesi olan sorumluluk işi bence....

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Allah insanı yartırken hamurunu aşk ile sevgi ile kardı.Sevgi insanın mayasıdır.ama biz kullar şu fani alemde çıkar,maddiyat ve geçici hevesler yüzünden içimizdeki sevgiyi kararttık.
ama hayvanlar öyle değil işten gelip onlara bakarken yaratıcının onlara verdiği sevginin bozulmadığını görüyor ve gün içindeki iş vs. ile insanların olumsuz yönlerini unutmaya çalışıyorum.
elimle baktığım yavrunun birini birine hediye ettim inan onu özlüyorum.diğeriyle avunuyorum ayrı bir yeri oluyor insanda.

Kuşunuz öldüyse veya kaçtıysa hatayı kendinizde arayın, mutlaka yanlış bir şeyker yapmışsınızdır ve yeterince ilgi gösterememişsinizdir. Herkez güvercin besleyemez emek ve sevgi ister, okul çağındaki belirli yaş altındaki kişilere uygun bir hobi değildir. Akıl işi olmasa bu kadar besleyen kişi memnuniyetini dile getirmezdi, kuş besleyen kişilerin çoğu bu hobiyi zor bırakırlar çünkü güvercinlerin uçup geri gelmesinin verdiği zevki başka hayvanlar veremez şahsi görüşümdür.

MESELE BU İŞ İŞ DEGİL DEMEK DEGİL

GERÇEK SORUN BU İŞ HER KESİN YAPABİLECEGİ İŞ DEGİL DEMEK OLMALI

KUŞÇU OLABİLMEK KUŞA YEM VE SU VERMEK DEGİLDİR KİŞİ KENDİ HAYATINI İDAME ETTİREBİLMEK İÇİN KENDİNE NE YAPABİLİYORSA KUŞ İÇİNDE NE VEREBİLDİGİYLE ALAKALIDIR

HER KESEİN DÜŞÜNCE VE GÖRÜŞLERİNE KARSILIKLI SAYGI SEVGİ GEREKTİRİR

SAYGILAR

MERTSOMA' Alıntı:
12-13 YAŞINDA başladdğım 10 sene yaptığım kuşçuluğa yıllar sonra yeniden başladım.şuan elimdeki kuşların içinde 2 çift de yavru anasız babasız var sabah 7 de işe gitmeden kendim kahvaltı yapmadan onlara mama basıyorum mamalıkla.hakkatten bu iş akıl işi değil merak işi.Kafama göre kuş bulursam alıyorum eşliyorum Alma eşlelmem yumurtlama kimden geldi gitti vs. için bilgisayarda liste tutuyorum.Kümeste çok şükür çocukken bile kuşum ölmedi.asgelin şahin hariç kuş zebil etmedim.Açık karabaş ve o cins beyaz çapar ayrıca uçurmak için yerli hünkari bakıcı için bağdadi besliyorum.Emek verenlere kolay gelsin diyorum.Herkese selamlar.

selamlar

Abi şöyle bir söz vardır bilirmisin bokumu kimse çiğnemesin etimi kimse yemesin... :p biraz kabaca oldu ama pisliğini çiğneyen kolay kolay bırakamaz besleyende kıyıp etini yiyemez...

saygılarımla

umut coşkun
DENİZLİ

Abiler benim yaş dağa küçük ama hep bi kuş sevdası ama bir türlü besliyemirorum annem babam okulla ilgilenmessin diye almıyorlar aynen dediğiniz gibi kafam hep gökte burda kuş bakan çok kişi var gidip kuşlarını izliyorum içimi çok güzel ibr his kaplıyor kendim bakamasamda nerde olursam olsun arabada veya yürürken kafam çatılarda gökde inşallah 4 5 seneye bende kuş sahibi olucağım 4 5 yılı 4 gözle bekliyorum ve her türlü hayvanı çok seviyorum ondan veteriner olmayı düşünüyorum her bilgisayar açmamda güverci n resimlerine bakıyorum videolarına flean bence bu iş öyle kar amaçlı bakılmamalı varsa sevdan seviyorsan kuşları sevdan varsa bakmalısın kar amaçlı yaparsan kuşlarıın hepsi ölür

Saygılar... Anıl

Geri