BU KUŞLAR BURSA OYNARIMI YOKSA KIRMAMI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erciben
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 55
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K

erciben

Üye
Siteyi ziyaret et
HeRKESE SELAM OLSUN..yaklaşık bir ay kadar önce uşakta üniversitede okuyan bir arkadaş 20 tane kuş getirdi..abi dedi bu kuşlar uşaktan bir arkadaşın kendisi askere gidicek bi hafta sonra ve bu kuşları satmamızı istiyo dedi..kuşların hepsini eşe dostta verdik hünkarıler postalar falan karışık..yanlız bu kuşların içinde bir çift internetten ordan burdan duyduğum kadarı ile bursa oynarı denilen yada öyle olduğunu sandığım bir çift kuş vardı..ve o kuşları ben aldım..almamin sebebi bursa oynarı denilen kuşun dönek veya saya cinsi kuşlar gibi oyun yaptığıni sanmamdı..taki kuşları aldıktan bir hafta sonra uçurana kadar..kuşlar çok yüksek uçuyo ve havada taklacı gibi takla atıyo pırıltıya kesinlikle duyarlı değil..kanat atışları derin ve oldukça hızlı uçuyo tıpkı filo kuşları gibi..şimdi sorum şu bursa oynarı güvercinlerin uçuş şekli bu şekilmi..ve fiziki yapısı nasıl gaga uzunluğu kuyruk telek yapısı vücud uzunluğu ve kanat şekli uzunluğu..birde sitede araştırdım bursa oynarlarının uzun kanat telek tüy rengi genellikle beyaz bendeki kuşlar siyah..bu durum bursa oynar kuşunun bir çeşidimi(kara kanat)yoksa bu kuşlar kırmamı..tüm bursa kuşu besliyenlerin değerli yorumlarını bekliyorum.. şimdiden tskrlr..

kuşların resimleri..17 günlük yavrusu ile birlikte..çok iyi yavru bakiyolar..yavruda çok hızlı büyüyo diğer beslemiş olduğum ırklarla kıyasladıgımda..

Ekli dosyalar

• 21022011172-001.webp
    21022011172-001.webp
    653.8 KB · Görüntüleme: 4,249
  • 21022011171-001.webp
    21022011171-001.webp
    923 KB · Görüntüleme: 4,210
  • 21022011170-001.webp
    21022011170-001.webp
    662.1 KB · Görüntüleme: 4,214
bursa beslemiyorum ama besleyen arkadaşlar var. Bunlar Bursaya benziyor ama dediğiniz gibi kanatları tamamen siyah,benim gördüklerimin kanatlarının beyazdı. Söylediğiniz uçuş özellikleri Bursaların gibi. Yüksek uçuyor, takla atıyor, pırıltıya duyarlı değil. Bursa besleyenler daha net bir yorum yapabilirler.

Bunlara karakanat oynar(bursa) derler.Güzel kuşlar güle güle besleyin.

BU KUŞLAR DAMIZLIK OLABİLECEK DÜZEYDE BURSA KARAKANAT OYNAR GÜVERCİNİ OLUP, ÇOK DA GÜZELLER.ELİNDEN SAKIN ÇIKARMA. SEVGİLERİMLE..

kuslarınızın kıymetını bılın bence..

bu kuşlar karakanat bursa oynarı güzel kuşlar güle güle besleyin.

tüm yorum yazan arkadaşlara tskrlr..bu arada yavru ile ilgili birşey söylemeyi unutum..anne ve babasında olmamakla birlikte yavrunun kuyruk teleklerinden bir tanesi siyah..internette arastırdım biraz tek kuyruk telegin siyah olma durumuna elifli deniyormuş..karşılıklı kuyruk yani sağlı sollu kuyruk telek renginin birer telek olmak şartı ile siyah olma durumuna ise aynalı deniyormuş..bu durum kusta yani kuyruğun elifli veya aynalı olma durumu bir kusurmudur..yoksa kuşa extra bi değermi katıyor..yoksa bursa oynarında böyle bi durum yok bu tamamen uydurmamıdır kuyruk rengi kesinlikle lekesiz ve beyazmı olmalıdır..bilgilendirirseniz sevinirim..şimdiden tskrlr..

KUYRUKTA TELİ OLMASI İYİ BİR YÖN OLMAMAKLA BERABER KÜÇÜK AYRINTI ÖNCELİKLİ AHLAKLI OLMALARIDIR.YÜKSEK VE SERT , DAĞINIK UÇMASI İTİBAR EDİLİR. SEYREK DE OLSA TAKLA ATARLAR. YAKLAŞIK 10-15 KM MESAFEDEN YUVALARINA GERİ DÖNEBİLİRLER. FAKAT ASLA BİR MESAFE KUŞU DEĞİLLERDİR. EL İLE TUTULMAYI SEVMEZLER, ÇÜNKÜ ÜRKEK YAPILARI VARDIR. UFAK BİR HAREKETTEFIRLAYIP UÇARLAR. UÇAR İKEN BAŞKA KUŞLAR ONLARIN İNMESİNİ KOLAYLAŞTIRMAZ AKSİNE DAHA DA YUKARILARA YÜKSELMELERİNE SEBEPOLUR.

bu kuşları aldıktan bir hafta sonra ilk uçurduğumda ikiside çok yukseldiler..ben saya beslerim..sayalarda dağınık uçar her biri kendine ayrı bir uçuş yönü tayin eder ama sonuçta kümes üstünde daire çizerler..bunları uçurdum bi yirmi dakika kadar benim kuşlar ile birlikte..sonra kuşları ben çektim..bunlar uçmaya devam biri bi yerde biri başka bir yerde.. yıldız tabir edilen yükseklikte ucuyolar..altan kuş gösteriyorum hiç oralı bile olmuyolar..dedim tamam bu kuşlar gider..bir buçuk iki saat öyle başına buyruk uçtular sonra indiler..ilk uçurmamda şöyle düşünmuştum..kuşlar damarlı kuşlar ikiside büyük ihtimal eski yerini yuvasını aradı ve bulamadı ve geri döndüler diye düşünmuştüm..bi iki gün sonra yine uçurdum sayalarla yine yarım saat kadar.. yine aynı sayaları çektim indi bunlar uçuyo..pırıltı veriyorum insinler diye oralı bile değiller..çok değişik bir uçuş sıtilleri var..sonra bi daha uçurmadım zate bi hafta sonra yumurtladılar..kısmet olursa yavruyu pırıltıya duyarlı bir kuş olarak alıştırmak istiyorum bakalım başarabileçekmiyim..

erciben kardesim kusların guzel kuslar.ama onlar saya veya donek degıl o yuzdende bos işlerle ugraşma.onlar oynar ve oynar gibi ucacaklardır..
oynarın ucumundan yada ahlakından hoslanmamıssan kıymetını bılecek bır dostuna hedıye et..saya gıbı ucurmaya ugrasıp hayvanı maskaraya cevırme(kı o bıldıgını yapacaktır yıne)

haketen karakanat oynarlar çok ii kıymetini bilin bencede.
SAYGILAR.

dişi ensede yine. yeni yuva seçtiler dün.. büyük bir ihtimal uc beş gün içinde yumurtlucak..zate anne ve babayı bu gidişle uçurmam mümkün değil..dediğim gibi iki kez uçurdum..bu kuşlar hakkında hiç bilgi sahibi değildim..ve çevremde hiç besleyene rastlamadım..ben ızmirliyim ve burda taklacı bile fazla besleyen yok..bu kuşları ancak pazara götürüp verebilirim büyük bir ihtimal coluk çocuğun eline düşüçek..benim isteğim yavruyu alıştırabilirsem onları uçurmak..ben kuşlara hükmetmeliyim ben istediğim zaman uçmalı istediğim zamanda inmeli..iş hayatından dolayı günlük bir saat kuşlara vakit anca ayırabiliyoruz..şimdilik tek engel bu..yoksa kuşlar ile kötü olması ile ilgili bi sorun yok çokta iyi posta gibi yavru bakıyorlar..ama kesinlikle bu kuşlara yavru baktırmam..yavruları alıştirabirlirsem beslerim..yoksa forma satılık güvercinler bölümününe yavrular ile birlikte ilanını bırakırım..saygilarla..

kuşların çok güzel arkadaşım güle güle besle.telek meselesine gelince aslında oynar kuşunda istenmeyen bir özellik fakat çokta önemsencek birşey değil.hatta bazı eski kuşçu abilerimiz kanın koyulaşmasına bağlı olarak oluştuğunu tanımlarlar.buda bir kusur teşkil etmez onlar için. Kuşların güle güle besle.

Karakanatlarınız çok güzeller maşallah...

Saygılar

kuşlar karakanat değil akkuyruk denilen bursa kuşu en damarlı kanı bozulmamış en safkan ırktır güle güle besleyin

ARIKEŞ' Alıntı:
kuşlar karakanat değil akkuyruk denilen bursa kuşu en damarlı kanı bozulmamış en safkan ırktır güle güle besleyin
bilgileriniz için teşekurler karakanat denilen kuş varmı peki varsa nasıl..birçok bursa oynarı besliyenlerin ortak noktası bu kuşların kara kanat olduğu ile ilgili..siz farklı birşeymi söylüyosunuz yoksa isim farklı sadece karakanat yada akkuyruk denilen kuş aynı kuşmu..

ARIKEŞ' Alıntı:

Selamlar

Oynarcılar genelde bu tarz oynarlara karakanat oynar derler... yoksa benmi yanlış biliyorum 20 senedir..?

Birde bildiğim kadarıyla karakanatlar saf olmamakla birlikte yapma oynarlardır yani oynar kuşunun standartlarının içerisinde bulunmazlar! akkanat akkuyruk, düz siyah düz beyaz ana renklerdir. bu renklerin kapalı kan yada açık kan diye tabir edilen kuşların çeşitli çiftleşmelerinden ortaya çıkarılan kuşlardır.... diye biliyorum...ama yinede sizin dediğinizde doğru, yanlış anlamayın kuşların kuyruğu ak....yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Saygılarımla

O. Uğur KORKMAZ

bu kuşlar hakkında pek bilgi sahibi değilim ilhan abi..fakat yavrunun anne ve babasının tırnakları beyaz..

Kusların güselmis kapalı kandan olmalarına ragmen yavru nasıl akkanat yada süt beyaz çıkmadı şaşırdım ...

benimbu kuşlarla ilgili yorum yapan arkadaşlara bir sorum olacak.Bu resimlere bakarak damızlık seviyesinde olduğunu çok güzel olduğunu söyleyen arkadaşlar bu kuşlarda hangi özellikleri görmüşler bizlerle paylaşırlarsa çok sevinirim.Bizlerde karakanat veya akkuyruk diye geçen bu kuşları alacak olursak bu bilgilerden istifade edelim.şimdiden çok teşekkürler

vermid0n' Alıntı:
Kusların güselmis kapalı kandan olmalarına ragmen yavru nasıl akkanat yada süt beyaz çıkmadı şaşırdım ...
kapalı kan durumu nedir açıklarsananız sevinirim..bence yavrunun bu renk atması doğal anne ve babasıda aynı renk sonuçta..büyük bir ihtimal anne ve babanın annesi ve babasıda bu renk yani karakanat( akkuyruk)denilen cinsten..yoksa karakanat denilen kuşlar farklı kuşların eşlesmesindenmi oluşuyo..kendi cinsleri ile eşleştiginde soya çekip yavrular soy rengimi atıyo..bu konu hakkında daha net bilgi verirseniz sevinirim..şimdiden tskrlr..

çok güzeller maşallah. göğüslü , gagalı, kuyrukları da dar, renk tonları da koyu, karakanatta siyah tırnak olabilir. gözleri de hoş. kanatları uzun, boyunlu ve uzun ayaklı da değiller. ESKİ UÇUCU BURSA OYNARI görünümündeler. DAHA NE OLSUN.

o kadar güzel oynar değil sadece ucurmalıktır sayın abim.lütfen yanlış anlama bazı abilerim damızlık yazmışlar ama alakası bile yok yani ama güzel uçarlar .saygılar

tum yorum yazanlara tesekurler..bu arada kusları iki ay once verdim yavruyu pırıltıya alıstırdım ama sonraki yavrularla birlikte 5 bursa oynarının hepsini verdim..bi sonraki yavrunun kanat telekleri beyaz verdi..ve gaga altındada hafif bir beyaz akıntısı vardı..formda o tarz bursa oynarı bolca var..tekrar yorum yazan arkadaslara tskrlr..

kusların melez kardeşim bursa oynarı alınırken pazardan yada parayla alınmaz bu iş meslek gibidir ustadan çıragına geçer geçerkende kuşların adeti önemli deildir kuslar miras kalır yarım kan kuşlar var hep piyasada bunlar herkeste var oynar kusunun mesela gagası. tırnakları . göz yapısı kafa yapısı bel kamburlugu kızıllık tozluk uçusu ahlakı çok önemlidir . bunların harici en önemlisi soy aktarımı soyunu bilmessen en kral oynar bile yarım kandır ..

VERMİDON ; AŞAĞIYA BİR KAÇ RESİM YÜKLEYECEĞİM BU KUŞLARIN SOYUNU BİLMİYORUM. ACABA BUNLAR KIRMA MI? BENİ BİLGİLENDİREBİLİRMİSİN ? 5 YILDA EN AZ 50 ADET YAVRU ALDIM .HEPSİNİ DE HER TÜRLÜ DENEDİM . NE DİYORSUN BU YARIM KANLARA. PAZAR KUŞUMU SENCE. BİR BAK BAKALIM.

DEĞERLİ YORUMLARIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.SEVGİLERİMLE.

Ekli dosyalar

• PICT0062[1].webp
    PICT0062[1].webp
    45.1 KB · Görüntüleme: 1,299
  • PICT0129[1].webp
    PICT0129[1].webp
    30.5 KB · Görüntüleme: 1,426
  • PICT0012[1].webp
    PICT0012[1].webp
    51.6 KB · Görüntüleme: 1,387
[No message]

Ekli dosyalar