erciben
Üye
HeRKESE SELAM OLSUN..yaklaşık bir ay kadar önce uşakta üniversitede okuyan bir arkadaş 20 tane kuş getirdi..abi dedi bu kuşlar uşaktan bir arkadaşın kendisi askere gidicek bi hafta sonra ve bu kuşları satmamızı istiyo dedi..kuşların hepsini eşe dostta verdik hünkarıler postalar falan karışık..yanlız bu kuşların içinde bir çift internetten ordan burdan duyduğum kadarı ile bursa oynarı denilen yada öyle olduğunu sandığım bir çift kuş vardı..ve o kuşları ben aldım..almamin sebebi bursa oynarı denilen kuşun dönek veya saya cinsi kuşlar gibi oyun yaptığıni sanmamdı..taki kuşları aldıktan bir hafta sonra uçurana kadar..kuşlar çok yüksek uçuyo ve havada taklacı gibi takla atıyo pırıltıya kesinlikle duyarlı değil..kanat atışları derin ve oldukça hızlı uçuyo tıpkı filo kuşları gibi..şimdi sorum şu bursa oynarı güvercinlerin uçuş şekli bu şekilmi..ve fiziki yapısı nasıl gaga uzunluğu kuyruk telek yapısı vücud uzunluğu ve kanat şekli uzunluğu..birde sitede araştırdım bursa oynarlarının uzun kanat telek tüy rengi genellikle beyaz bendeki kuşlar siyah..bu durum bursa oynar kuşunun bir çeşidimi(kara kanat)yoksa bu kuşlar kırmamı..tüm bursa kuşu besliyenlerin değerli yorumlarını bekliyorum.. şimdiden tskrlr..