BU KUŞLAR BURSA OYNARIMI YOKSA KIRMAMI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erciben
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 55
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K
VERMİDON ;

SOYU BİLİNEN, USTANDAN MİRAS ALDIĞIN,DAMIZLIKLARININ BİR KAÇ FOTOSUNU EKLE DE HEPİMİZ BİR GÖRELİM.

BİZDEKİLER YARIM KANMIŞ YA , ŞU SENİN SAF KANLAR NASILMIŞ GÖZÜMÜZ GÖNLÜMÜZ AÇILSIN. MERAK VE SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

SAFKAN OYNARLAR GÖREBİLMENİN HEYECANIYLA 44 YAŞINA KADAR GÖREMEDİK YA SEN GÖSTER BAKALIM.

[email protected]' Alıntı:
VERMİDON ;

SOYU BİLİNEN, USTANDAN MİRAS ALDIĞIN,DAMIZLIKLARININ BİR KAÇ FOTOSUNU EKLE DE HEPİMİZ BİR GÖRELİM.

BİZDEKİLER YARIM KANMIŞ YA , ŞU SENİN SAF KANLAR NASILMIŞ GÖZÜMÜZ GÖNLÜMÜZ AÇILSIN. MERAK VE SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.

SAFKAN OYNARLAR GÖREBİLMENİN HEYECANIYLA 44 YAŞINA KADAR GÖREMEDİK YA SEN GÖSTER BAKALIM.

Türker abi çok doğru söylemiş belki ben oynar konusunda pek bişey bilmiyor olabilirim benim yaşım 18 bana dersen senin kuşların çok kötü kırma bu kuşlar beni oynardan uzaklaştırmış olursunuz. Neden Oynar bakanlar hep 30 veya 40 yaş üstü çünkü biz gençlerin heveslerini köreltiyosunuz. Bence kuşlar Damızlık olabilecek özelliklerin çoğuna sahipler. Ahh Nerde o senin kuşlarında güzel ama bak sana bunlardan veriyim bu kuşlara bak diyen ustalar abiler...

Saygılarımla

AFERİN OZAN. SANA DA BU YAKIŞIR.

vermid0n' Alıntı:
kusların melez kardeşim bursa oynarı alınırken pazardan yada parayla alınmaz bu iş meslek gibidir ustadan çıragına geçer geçerkende kuşların adeti önemli deildir kuslar miras kalır yarım kan kuşlar var hep piyasada bunlar herkeste var oynar kusunun mesela gagası. tırnakları . göz yapısı kafa yapısı bel kamburlugu kızıllık tozluk uçusu ahlakı çok önemlidir . bunların harici en önemlisi soy aktarımı soyunu bilmessen en kral oynar bile yarım kandır ..

USTANIZ SAYIN BAHRİYELİ MUSTAFA AMCAMIZA ;
SELAMLARIMI LÜTFEN İLETİN.ELLERİNDEN ÖPERİM.

BERBER KEMAL'İN TORUNU . ÇARŞAMBA BANKACI METİN' İN OĞLU TÜRKER ÖDEN

VERMİDON ; BURSA OYNAR GÜVERCİNİNE YENİ HEVESLENMEKTE OLAN ARKADAŞLARIMIZA KUŞLARI HAKKINDA YORUM YAPARKEN MAŞALLAH /BAREKALLAH DİYELİM.DAHA İYİLERİNİ NASİP ETSİN .ALLAH CAN PEKLİĞİ VERSİN...GİBİ
ONLARI ONORE EDİCİ CÜMLELERİ KULLANMAYA ÇALIŞALIM.BURSA OYNAR GÜVERCİNİNİ BESLEYEN OLMASIN İSTEMEYİZ DEĞİL Mİ? ATALARIMIZDAN MİRAS BU KUŞLARIMIZ BİZLERDEN SONRA DA VARLIĞINI SÜRDÜRSÜN İSTEMEZMİYİZ.?

çok güzeller maşallah. göğüslü , gagalı, kuyrukları da dar, renk tonları da koyu, karakanatta siyah tırnak olabilir. gözleri de hoş. kanatları uzun, boyunlu ve uzun ayaklı da değiller. ESKİ UÇUCU BURSA OYNARI görünümündeler. DAHA NE OLSUN.

aygan' Alıntı:
kuşların çok güzel arkadaşım güle güle besle.telek meselesine gelince aslında oynar kuşunda istenmeyen bir özellik fakat çokta önemsencek birşey değil.hatta bazı eski kuşçu abilerimiz kanın koyulaşmasına bağlı olarak oluştuğunu tanımlarlar.buda bir kusur teşkil etmez onlar için. Kuşların güle güle besle.

VERMİDON ; YORUMLARIMIZ BURSA OYNAR GÜVERCİNİNE YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN BU VE BENZERİ ŞEKİLLERDE OLMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

haltbar' Alıntı:
Karakanatlarınız çok güzeller maşallah...

Saygılar

HALTBAR' IN YORUMUNU VE ÜSLUBUNU TEBRİK EDERİM . SEVGİLERİMLE HALTBAR .

Eskilerden' Alıntı:
VERMİDON ;

Türker abi çok doğru söylemiş belki ben oynar konusunda pek bişey bilmiyor olabilirim benim yaşım 18 bana dersen senin kuşların çok kötü kırma bu kuşlar beni oynardan uzaklaştırmış olursunuz. Neden Oynar bakanlar hep 30 veya 40 yaş üstü çünkü biz gençlerin heveslerini köreltiyosunuz. Bence kuşlar Damızlık olabilecek özelliklerin çoğuna sahipler. Ahh Nerde o senin kuşlarında güzel ama bak sana bunlardan veriyim bu kuşlara bak diyen ustalar abiler...

Saygılarımla

Ekli dosyalar

• PICT0102[1].webp
    PICT0102[1].webp
    24.7 KB · Görüntüleme: 1,852
hocam bu kusların tırnakları sıyah yavruların bana kırma gıbı geldı bursalı kusuna benzıyor ama bence bu kuslar kırma bı de bursalı mardın gıbı tek takla kesınlıkle atmamalıdır.

Göz,ruhun penceresidir;bundan dolayı vücudun en hassas noktasıdır.Kişi , karşısındakine kin ve haset duygularıyla bakarsa ,kötü tesirler meydana gelebilir.Aşırı takdir duygusu da nazar sebeplerindendir.Her şeyi bir sebebe bağlayan Allah, bazı belaları ve hastalıkları da nazar sebebiyle yaratmaktadır.
İnsan, etrafına daima enerji dalgaları yayan bir santral gibidir.Bu hayat enerjisinin ,duyguların hususiyetine göre , iyi ve ya kötü tesirler yapması elbette mümkündür.Elektromanyetik dalgalar yayarak uzak yerlerde nice işlerin yapıldığını gören günümüz insanlarının , nazar olayını anlaması hiç de zor olmasa gerek...
Nazardan korunmak için Felak ve Nas sureleri , şifa için ise; Ayetel Kürsii tavsiye edilmiştir.Bu vadide başka dualar da vardır.
Peygamber Efendimiz ,bir nazar hadisesine şahit olunca'' Sizden biri niçin kardeşini gözle öldürüyor? ''BAREKALLAH''deseydi.!ya. diye buyurmuştur.Memleketimizde aynı gaye için ''MAŞALLAH'' TABİRİ YAYGINDIR.
Nazarı keskin kimselerin ,birşeyi beğendikleri zaman bu sözü esirgememeleri gerekir .

Selamun aleykum
Bursa kuşu satın alınmaz, ustadan çırağa geçer diye bir yorum yazılmış yanlis okumadıysam eee şimdi benim bursa besleyen bir tanidim bile yok bizim burda herkez mardin besler ben simdi kimseyi tanimiyorum diye adam akıllı bir bursa besliyecekmiyim ?

arapali24' Alıntı:
Pardon "besleyemeyecekmiyim"
BESLEYEBİLİRSİN ..BEN VARIM ..SIKINTI YAPMA .. :tamam:

BELKİ 10 ÜZERİNDEN 10 NUMARA OLMAYABİLİR KUŞLARIM ..AMA ; KİMSEYİ * MAHÇUP ETMEZLER.*

KUŞLARIMIN HER ZAMAN ARKASINDAYIM..APTAL KUŞ BESLEMEM..HİZMET ETMEM..

HİÇ KİMSEYE DE MAHÇUP OLACAĞI KUŞU VERMEM...

BURSA OYNARINI TANIMANIZI ,SEVMENİZİ , ..ARZU EDERİM..

Şüphesiz Türker abi insallah herseyin hayirlisi....abi bide istanbulda (avrupa)
Nerden bursa alabilirim bir bilgin varmı ve bir kusun iyi olmasi icin pahali bi kus mu olması lazım yada normal fiyatta bi kusu biz besleyerek ve hic kirilmasa kus biz de kusa deger kata bilirmiyiz ? Nerden alinacaği hakkinda konu acim mi ?

arapali24' Alıntı:
Nerden bursa alabilirim bir bilgin varmı ve bir kusun iyi olmasi icin pahali bi kus mu olması lazım yada normal fiyatta bi kusu biz besleyerek ve hic kirilmasa kus biz de kusa deger kata bilirmiyiz ? Nerden alinacaği hakkinda konu acim mi ?
KARAALİ ;
NORMAL FİYATA ALDIĞIN KUŞLARIN YAVRULARI İSLAH EDİLEBİLİR...ZAMAN ALIR ,SABIR GEREKİR..ELENİR.

GÜZELE GİDİLİR..

Sağol abi yardım ve ilgin için teşekkür ederim

arapali24' Alıntı:
ALİ ; BESLEMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜN ..YA DA BULDUĞUN *OYNARLARLARIN * FOTOSUNU YÜKLE YORUM YAPARIZ..ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR YARDIMCI OLURUZ.

Türker abi karakanatları gördumde pek anlamam ama maşallah ı var kusların.Sen ne dıyorsun abi senim sözun muteberdır.

turkyilmazerol' Alıntı:
Türker abi karakanatları gördumde pek anlamam ama maşallah ı var kusların.Sen ne dıyorsun abi senim sözun muteberdır.
BURSA'DAN UZAK BİR YERDE VE 2 ADET OYNAR ...NİMET ÖNCELİKLE..DEĞİL Mİ..?

ERKEK DİŞİYE ORANLA DAHA HOŞ GÖRÜNMEKTE ..DİŞİNİN SİYAH TONU BULANIK..FAKAT HER İKİSİ DE YÜKSEK UÇUŞLU , AEROBİK YAPILARI UÇMAĞA ÇOK ELVERİŞLİ .

DİŞİDEN BİR DİŞİ YAVRU ALIP BABA İLE EŞLEŞTİRİP ..BESLENEBİLİR..UŞAK ' TA İDİ SANIRIM ..BU KUŞLAR .

İÇERİSİNDEN BAZI YAVRULAR ELENEREK , *BESLENECEK KIVAMA GELEBİLİRDİ.* MAYA VAR KUŞLARDA -BOŞ DEĞİLLER..KANATINDAYIM..!

Bursanın çok fazla çeşiti vardır ---beyaz --siyah beyaz--sninki gibi karakanat----Tepeli bursa bile var

İsmail34' Alıntı:
Bursanın çok fazla çeşiti vardır ---beyaz --siyah beyaz--sninki gibi karakanat----Tepeli bursa bile var
tepeli bursa oynarı olmaz.!

Arkadaşım hala yararım veya faydam dokunacaksa
ben uşak'ta besliyorum yani memleket uşak evet bu kuş bursa oynarı fakat kırma neresi mi ?
1.kuşların kırma ne ile mi ? uşak kuşuna benziyorlar alta foto atarım bursa oynarı ile kırmışlar kuşları

bu uşak kuşudur paçasız düz aynı zamanda agresif ve tehlikeyi sever 1 çiftim vardı fazla yükselmez atmacaya karşı uçar yani kısa ve öz yürekli akllı ve cesurdurlar uşakta bu kuşlarden en az en kötü birinde bile 1 çift vardır değerini bil :heyo: :heyo: :heyo:

Ekli dosyalar

• b-811371-Uşak_Yerli_Irk_Yüksek_Uçucu_Güvercinleri.webp
    b-811371-Uşak_Yerli_Irk_Yüksek_Uçucu_Güvercinleri.webp
    40.1 KB · Görüntüleme: 2,002
Kuşlar bence de kırma gibi görünüyor, Bursa oynarlarının fiziki yapısı Türker hocamınkiler gibi olmalı. Uşak güvercini diye bir ırk varmı yoksa bildiğimiz Dolapçı mı bunlar.

Geri