Bu kuşun yörenizdeki ismi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 75
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K
bENCE GÖĞ,GÖV YANLIŞ BİR TANIM BU YÖRESEL ŞİVEDEN KAYNAKLANIYOR SANIRIM GÖK Ü O ŞEKİLDE TELAFUZ EDE EDE ADINI DEĞİŞTİRMİŞLER.

Gök,Mavi yani herkesin kendine göre taktığı isimlere grede farklılık gösterebiliyor..

ewt bidede gök denir ama pek satılmaz gök olduğu için burlarda yani burda pek tutulaz

istanbul da bu kusa herkes mavı der acık ve koyu olmak uzere ıkı cesıttır eger beneklerı olursa cakmaklı olur eger koyu hıslı bır sekılde olursa dumanlı tabıkı dumenlınında ıkı cesıdı vardır beneklı ve eneksz saygılar

bu kuşa eskişehirde benim bildigim çingene kırı derler gök ise da açık renkte olur kocaelide ise küllü olarak geçer :

çorumda göğ derlerdi istnbldada mavi derler

bizde mor derler. fakat kanat uclarında siyah cizgiler olduğu zaman elifli mor denirSAYGILAR

Selamlar.İstanbulda Çogu Semtte Buna Mavi Derler.

arkadaşlar o resimdeki kuşun ön tepelisi ile arap bi taklacıyı çiftleştirsem yavru nasıl olur? :slm:

edirnede mavi mardin derler buna. bunun açık renkli olanlarına gök diyorlar. (çakmaklıların açık renkli olanları gibi)

Mardin :asla: :heyo: :tamam: :oley: :hhh: :buyrun: :hmm: :banane: :heyo: :? :s: :unlem: :ne: :sinirli: :hayir: :slm: :kalp: :asla: :evet: :ckmk: (: :p :haha: :pilot: :kitap: :hungur:

bızde qok felan deıl bızde donuk bıberı bılmem ne delısımı ne sonra karalı felan fılan bu renqlere :D ama bu fotodakı mavı yada donuk xD

arkadaşım ben VAN dan yazıyorum biz burada bu kuş türüne güvercinli diyoruz.. VAN / Merkez.

gö derler bizim buralarda

bizim buralarda bu renge gök denir tekirdağ da :evet:

saygılar

maviş deniyo bn pek mardinden anlamıyom kelebek dolapcı bnim işim ama cok iyi takla attıklarını gördüm fişekçileri cok bizim burda bandırma

_BAND!MA__KUSCU_KELEBEKÇİ

ankara ve kırıkkale çevresinde bu 1. resimdeki kuşa gök die hitab ediliyor.bazı yerlerdede mavi dediklerini duydum .yorumların içersinde bir arkadaş ta başka bir resim koymuş o renk kuşlarada ankara ve kırıkkalede boz kirli die hitab ederler.saygılarla

Erdekte Mavi , GÖK , Yabani üç rengide söylerler koyu veya açık kelimesine eklenir örnegin açık gök veya koyu gök gibi

Çoğu arkadaş Gök mavisi der. Kirli mavi, silik mavi, dumanlı gibi renk tonları da isimlendirilir.
İşte bizim zenginliğimizde bu. Herşeyimiz böyle değilmi bizim.
Kurban olduğum güzel ülkemizin ve Allahımın lütfu bu güzel ülkede
yaratılmış güzel insanlarımın oluşturduğu zengin kültür.
Bakın bu güzel platformun bir misyononu daha gördük değerli dostlar.
Yöresel kültürlerimizi yaymak.
Bunu sağlayan ve vesile olan herkese TÜRKİYE AŞIĞI BİR TÜRK OLARAK
sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

İstanbuldan Neco.

biz gayapa diyoruz

bizim buralarda da mavi mardin dderler trakya çevresinde :oley:

Geri