Bu rengin adı ne?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan makturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
makturk' Alıntı:
mehmet21' Alıntı:
s.a.

abiler bu kuş KAPLAMA...bizim burada çok var...yani ilk iki fotodakiler aynı ırk fakat ilk resimdeki muhtemelen urfa çakmaklıları ile kırılmış ki gagası koyudur..eğer gagası beyaz olsa bulunmaz türden bir kuş olurdu..rengin ismi KAPLAMA ve ırak kökenli bir kuştur..

Evet hocam doğru ben de biraz araştırdım kuş musul kökenli farklı kombinasyonları var gümüş kafa karakanat çakmaklı olarak geçiyor bakalım ayarlayabilirsem bir çift almayı düşünüyorum.
s.a kaplamalar şebab miskilerin koyu ve iri taneli versiyonudur tanelerin yoğunluğundan dolayı kaplama ismini alır çakmaklı ile miskinin gaga tırnak ve kaplama rengi çok farklı olur bu kuşta çakmaklı ve kaplamaların üzerinde çalışılarak uygulanmış bir kuş miski demek son derece yanlış biz koyu çakmaklı ve yahut karakanat çakmaklı deriz karaman yöresinde çakmaklı diye şebab tarzı olan kuşa deriz diğer oyun kuşu kökenli olana çimkeli deriz

Bu konu çok uzadı bence birinci resim deki kuş Karakanat Çakmaklı,İkinci resim karakanat miski,
Birinci Kuşa IRAK ta ATLASİ diyorlar,İkinci kuşa yine ırakta LETIĞ diyorlar.Elinizde ATLASİ veya Diğer adıyla karakanat çakmaklı varsa resim koyun millet karşılaştırsın.Karakanat çakmaklıda kanat üstünde pul yoktur,Pul olsaydı zaten direk Çakmaklı derdik.Mavi bir kuşla eşleştirirsen bu Atlasiden (Karakanat Çakmaklıdan ) altından Çakmaklı geldiğini görürsünüz.Bu kuşlar yeni üretilmiş bir ırk veya kan değildir.30 sene evvelde vardı.Kaldıki 1 resimde görülen kuş şekil olarak çok iyi değildir.Kısa boylu ve küçük kafalıdır ayaklar kısadır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri