buda benden olsun :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaDiR--
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

KaDiR--

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kadir altınsu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar eksiklerimi ve yanlışlarımı sölerseniz sevinirim yakın bi zaman içinde tadilata başlıcam o yüzden sizinde yorumlarınızı almak istedim

arkadaşlar resimler biraz karışık olmkuş kusura bakmayın ilk defa bu kadar çok fotoğraf yüklediğim için onu ayarlıyamadım

Elinize sağlık iyi günlerde besleyin

Kadir abi gerçekten mükemmel olmuş.Hayırlı olsun.Bizde böyle bir kümes yapmaya kalksak maliyeti ne olur?
Saygılar.

saol emre ebi teşekkür ederim.
hakan kardeşim maliyeti 400-500 tl felan olur bende tam bir fiyat veremem çünkü ben tahtaları felan hep 2. el aldım temizletip kullandım nasip olursa bi kaç gün içinde kümeste bazı değişiklikler yapıcam hepinizin yorumlarına açığım nasıl bi değişiklik daha faydalı olur ?

bence boyundan fazla yapmalıydın dostum.kümes gayet iyi ama senin yerinde olsam 30 40 cm daha çıkardım yukarı.daraltmanın anlamı yoktu bence.onun dışında gayet iyi.güle güle beslersin kuşlarını inşallah

bu sefer düzelticem onu kardeş sonradan anladım bende onun bi hata olduğunu

fotoğraflarını bekleriz berat kardeş ankaranın neresinden

hımm kızılay tarafı yani o taraflarda pek kuş uçuran kişi görmemiştim ben hasköyde oturuorum kardeş

ben de görmedim açıkcası :D.buralarda kuş besleyen yok zaten.senin yerin çok güzelmiş ama.benim oyle degil.balkonda besliyorum

bence mühim olan severek yapabilmek kardeşim onları sevdikten sonra istersen yerin altında besle en iyisini yapmaya çalışırsın

Malum yaz ayı geliyor bence havalandırmayı biraz daha büyük yapsanız kuşlarınız açısından daha iyi olur.

Güzel Bir Kümes Olmus ... İsallah Gönlünüzce Kuslarınıza Bakarsınız ... Bende Duvarlarını Bitirdiğim Sadece Catısı Ve Kapısı kalan kümesimin isleri bittiktek sonra İsallah Fotolarını Buraya Atıcağım ...

kümese yeni bir pencere aç derim o 2 tane pencereyi kapat kümesin içine güneş girmesin mümkünse yada sabah güneşini alsın sabah günesinde bir sorun olamz ama öyleden sonrası için kuşları boğucu bir sıcaklık bekler. kuşların altındaki yarular aşırı sıcakdan dolayı sallabaş olabilir yada yumurtaların ısı dengesi bozulup boş yada farklı şeyler olabilir. açıcak oldugun pencerenin boyutuna dikkat et ve pencerenın karşısında yuvalık bulunmasın mümkünse çünkü kışın rüzgarlar güney ve kuzeyden esiceğinden kuşlara etki edebilir. birde pencere boyutu 40x40 ideal bence o kümese. kümesin boyunu büyütüp 2-3 mt yapmana gerek yok. kümese kümese girdiğinde dik halde durabiliyorsan sorun yok demektir. ha basımı eğiyorum içerideyken diyorsan çatıyı ters v şeklinde yap ortası yüksek olur ve dik durabilirsin. boyun kadar olması yeterli dememin sebebi kümese kuş tutmaya girdiğinde kuş senden kaçmak istiyecek e büyük ve rahat kümeslerde kaçacak çok köşe var sende nazik davranıcan kuşa zarar gelmesin diye içeride baya bir boğuşucaksın ve diğer kuşlarda zarar görecek yumurtada yada yavruda yatan kuşlarda ürkücek yavru ve yumurtaları ezicekler falan filan.yuvalıkların boyunuda 30 en 30 derinlik 25 yükseklik yada 30 yükseklik yapsan yeterli olur. birde yuvalıların ağzını çapraz kapatırsan güzel olur kavga etmeleri azalır ve yukarıda duran kuş alttaki kuşu pislemesi biraz azalır. yuvalıkların karşısınada uzun 20-25 cm genizlikde bir konmaya yer yaparsan güzel olur. yada yuvalıkların yanlarınada olur. mesele cam seviyesine falan dışarıyı izlerler.

hatta şuanki kümesinde değişiklik yapıcaksan kümesi bozmadan şöyle değişiklikler yapabilirsin. resimlerden anladığım kadarı ile kümesin arka tarafı doğu oluyor. kümesin sağ tarafına 30.30.30 ebatlarında raflar yaparsan ya kümesin arkasına havalandıram penceresi aç yada pencereyi kümesin kapısına yap. kümesin kapısına yaparsan kuşları salmadan da durumlarına şöyle uzakdan bir göz aatbilirsin.kümesin sol ve arka tarafına 20-25 cm genişlikde takta koyarsan 2 plaka alt lı üstlü ama birbirine yakın olmıyacak mümkünse saol ve arka tarafına koyucak olduğun tahtalarda birbiriyle aynı hizada olmasın.( mekan kavga sı yaparlar koskocaman alanda 1-2 kuş durur ) pencereyi kapıya yaparsa pencede nın alt kısmıada bir konda tahtası yerleştirirsen gene oradada tüneklerler. kuşlar genelde yuvalıklarda durmazlar yavruları ve yumurtaları olmadığı sürece. kümesin boyundan şikayetçisin galiba birde çatıyı dediğim gibi yani suan kırmızı plakayla kapladıgın şekil yaparsan iy iolur ama yanlardan bir 20-30 cm yükselt e naz sonra çatının dikliğini kendine göre ver.kümesin perçevesini bozmadan gerek yok 25-30 cm lık yükseklikde tahtaları çivile yada vidal sonra kümesin üstüne koy parça tahtalar yardımı ile kümesine birleştir. kümesin en alt kısmına raf yapma yerden 30-40 cm yüksekden başla raflara yerdeki rafları beyenmez çoğu kuş.hem yere ızgara koyarsan temızlık açısından çok kolay olur.

sağlıklı beslemeler...

bu arada kadir kardeşim kümesin dışındaki tül şeklindeki malzeme ne oluyor tam olarak.ne amaçla oraya koydun.öğrenebilir miyim

ekrem kardeşim fikirlerin güzel bi çoğunu uygulucam saolasın.
berat kardeş o malzeme naylon hani bu parkelerin altına düşenen yalıtım malzemesi varya o işte bende vardı kışın hem soğuğu biraz engeller hemde yağmur suyunu içeri geçirmemesi için öle kaplamıştım ama bu sefer onu sökecem dıştan strafor kaplıcam onun üstünüde güzel bi naylonla kapatıcam ne sıcak ne soğuk geçmicek

brtysl' Alıntı:
ekrem biz de öyle diyoruz zaten.en az o insanın boyu kadar olmalı kümes.bu benim düşüncem.benim boyum 1.88 o yuzden kümesi 2 metre yapcam mesela.kuşu yakalayamayan varsa da söylesin ben gelir tutarım :)

boyu olana sorun yok ama benım boy okadar yok xD bazı kuşlar çok korkak oluyor höt desen kaçıyor xD bende var bitane öyle kuşa bakıyom kuş başlıyo kaçmaya kümesin içinde ordan oraya vuruy okendini xD

Güle güle kullanın. Bende yeni kümes yaptım OSB hem tahtadan ucuz hem sudan etkilenmiyor yapımı da çok kolay 183x410 ebatı tabakası 34 lira.belirlediğiniz ölçülerde aldığınız yede kestirip evde monte edin. 4 tabaka yetti bana çerçeveler için 3x5 çita kullandım süper oldu. 183 x 183 genişliğinde 155 yüksekliğinde oldu dışına da 25 lik stafor ü naylon kapladım.üzerine de 2 metrelik renkli ondilin 3 boy aldım .Tabana naylon kapladıktan sonra yer ızgarası döşedim.karşılık lı havalandırma yaptım(kuş yuvaları cereyanda kaalmayacak şekilde)
bi ara fotoları atarım.

bu kümese yeni damızlıklar alcağım inşaallah karabaş mavibaş kırmızıbaş kümes bozacak toptan satacak arkadaşlardan alabilirim kümeslerini bedavaya bozdurup kuşları ucuz ucuz vermesinler beğenirsem hakkıyla alırım selamlar.

birde kümesin dışına gezinmeleri için salma kafesi yaptım çelik hasırlardan delikleri 5x15 olanlardan 150x150 cm lik 3 adet panel yaptırdım çevresi 30x30 mm profille dönüldü. bunları kümesin ön yüzüne kapı tarafınna monte ettim önde açık kalan yerede 2 adet 75x150 paneli biri sabit biri kapı olarak monte ettim .kuşların gezinip hava almaları için güzel oldu çünkü bütün gün sıkılırlar içerde benimde saatlerce başlarında duracak vaktim yok. sabah kümesin kapısını açıyorum salmayıda kapatıp kilitliyorum.akşama kadar salmada geziniyorlar. neşeleri morallaeri artıyor.

MERTSOMA' Alıntı:
birde kümesin dışına gezinmeleri için salma kafesi yaptım çelik hasırlardan delikleri 5x15 olanlardan 150x150 cm lik 3 adet panel yaptırdım çevresi 30x30 mm profille dönüldü. bunları kümesin ön yüzüne kapı tarafınna monte ettim önde açık kalan yerede 2 adet 75x150 paneli biri sabit biri kapı olarak monte ettim .kuşların gezinip hava almaları için güzel oldu çünkü bütün gün sıkılırlar içerde benimde saatlerce başlarında duracak vaktim yok. sabah kümesin kapısını açıyorum salmayıda kapatıp kilitliyorum.akşama kadar salmada geziniyorlar. neşeleri morallaeri artıyor.
hayırlı olsun levent abi ben bişi sormak istiyorum bu osb lerin standart boyutu nedir ? bide straforun boyutları ve fiyatı hakkında bilgi verebilirsen bana sevinirim bende osb ve strarof kullanmayı düşünüyorum ama açıkcası fiyatları hakkında çok bir bilgim yok sen kullanmışsın fiyatlarını felan biliyorsundur burdan paylaşalımki diğer arkadaşlarada az çok faydamız olsun.

yorumlarını esirgemeyen tüm arkaldaşlara teşekkür ederim

Osb 8 mm kalınlığında sudan etkilenmeyen ağaç parçalrının preslenmiş halidir 410 x 183 lik olanı 34 lira.25 mm strafor ipaketi (10 metrekare) 12 lira bana 1 paket yetti.altını muhakkak straforlayın.
foto yükleyemedim denedim fotoların boyutu faza ayarlayıp yüklerim.
dış çelik kafes 200liraya yaptırdım 300 yada daha fazla isteyenler oldu
150 X150X150 CM ÇELİK SALMA KAFESİ MALZEME FİATLARI
5 boy profil 30x30x 1.5mm 16lira x5 = 80
1 tabaka 5x15mm aralıklı çelik kafes =70 ARTI İŞÇİLİK = 150 L.
1 kutu renkli antipas beyaz boya+tiner birde 2 liraya rulo alıp kendim boyadım boyamak için fazla istiyolar

anladım abicim ama sanırım beratın dediği gibi ankarada o ölçülerde bulamıyabilirim çok pahalı değilmiş en azından alırım işçiliğini felanda ben kendim yapıcağım için çok bi harcamam olmaz heralde.
bu kümesin alt tarafınada strafor yap demişsin levent abi ben altını kapatmayı düşünmüyorum çünkü plastik ızgaralardan koycam onun altındada gazete olacak tahtaların arasından biraz hava girip gazeteleri kuru tutması sağlık açısından daha iyi olmazmı ?

KaDiR--' Alıntı:
anladım abicim ama sanırım beratın dediği gibi ankarada o ölçülerde bulamıyabilirim çok pahalı değilmiş en azından alırım işçiliğini felanda ben kendim yapıcağım için çok bi harcamam olmaz heralde.
bu kümesin alt tarafınada strafor yap demişsin levent abi ben altını kapatmayı düşünmüyorum çünkü plastik ızgaralardan koycam onun altındada gazete olacak tahtaların arasından biraz hava girip gazeteleri kuru tutması sağlık açısından daha iyi olmazmı ?

olmaz oradan giren hava kuşlara açtığın havalandırma deliğinden yada havalandırma penceresinden çıakrak kümeste bir ceryan denen hava akımı oluşturucak bu hava akımı kışları baya bir kuşunu öldürür hatta yazlarıda dahi etki edebilir. kuşların dışkısı sulu olamz genelde eğer kuş hasta değilse. dışkıalrı kolay kuruyor. zaten fazal ıslah olan dıskıyıda tahta emer gazeteden ıslaklık gecerse.

kümesin alt kısmı derken dıştan bahsetti sanırsam kümesi yere koyucanya kışın yagmur sularını alttan emmesin diye söylemiştir yoksa başka faydası olmaz kümese birde betondaki soğuğu ğeçirmez...

Geri