buda benden olsun :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaDiR--
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
ekrem kardeşim fotoğraflardanda görebileceğin gibi benim kümes hem ahşap hemde yerden yüksek yani ne betonu basıp üşür nede yağmur suyu olur allaha çok şükür o sert yağmurlarda karlarda dahi bir şey olmadı.

arkadaşalar havalandırma olarak sadece baca yapsam yeterli gelirmi boydan boya başka hiçbi açıklık olmasa ??

sadice baca yeterli değil bu konularda. ayrıyetten bir pencere daha gerekli.dönek güvercin besliyenelrde gördüğüm havalandırma sistemleri genelde ön tarafta oluyor kümesin alt kısmı ve üst kısmını tellle kapıyorlar. herkezin böyle yapmasının bir nedeni avrdır elbet diye düşünüyorum.

Kümesin tabanı yere değmeyecek şekilde ayak olacak betonla arası 10cm bu ayakların aralarındaki yerlere straforu alttan kaplarsan betonun soğuğunu kesmiş olursun taban ızgarasının altı devamlı kuru olur altan delik bırakma o deliklerden haşereler girer.arkadaşın dediği gibi cereyan da yapar.

bu arada kümesin boyuyla ilgili sıkıntısını kümesi dik çevirerek gidere bilirsin xD nede olsa uzunluk 2 m yükseklik 140 genislik 120. dik çevirirsen kümesi uzunluk 2 m ye genişligi 1.40 yada 120 derinliğide 140 yada 120 olur. çok kuş beslemicem diyorsan yeterli gibi ölcüleri.

120 olan duvarıan 30 cm den raflar yapsan yan yaan 4 raf olur yukarıyada 4 olsa 16 raf eder süper bence xD en üst kısmındada gezinmeleri için yer kalır alt kısmıda boş olur.

sağol levent abi uygulama aşamasında altınada bi şeyler kapatmaya çalışcam.

ekrem kardeş düşüncen fena değil ama ben o şekilde pek sevimli duracağını sanmıyorum :D yani bi tabir vardır atın şeyine kelebek konmuş gibi durur terasta :D ben boyunu bu şekilde çevirmeden uzatmayı düşünüyorum:D

[No message]

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0001.webp
    Fotoğraf-0001.webp
    513.7 KB · Görüntüleme: 888
[No message]

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0008.webp
    Fotoğraf-0008.webp
    181.5 KB · Görüntüleme: 827
[No message]

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0007 (7).webp
    Fotoğraf-0007 (7).webp
    226.6 KB · Görüntüleme: 848
[No message]

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0007.webp
    Fotoğraf-0007.webp
    192.5 KB · Görüntüleme: 807
  • Fotoğraf-0009.webp
    Fotoğraf-0009.webp
    323.9 KB · Görüntüleme: 866
  • Fotoğraf-0001.webp
    Fotoğraf-0001.webp
    637.9 KB · Görüntüleme: 889
KÜMESİN VE KUŞLARIN BİR KISMI BUNLAR
BU SİYAHLAR YAVRU ADANALAR 17 GÜNDÜR ELDE BAKIYORUM MAMALIKLA

KaDiR--' Alıntı:
sağol levent abi uygulama aşamasında altınada bi şeyler kapatmaya çalışcam.

ekrem kardeş düşüncen fena değil ama ben o şekilde pek sevimli duracağını sanmıyorum :D yani bi tabir vardır atın şeyine kelebek konmuş gibi durur terasta :D ben boyunu bu şekilde çevirmeden uzatmayı düşünüyorum:D

sen çevirmeden yapıcam diyosunya öylede böylede boyu 2m olursa aynı hesaba geliyoo xD ha büyük kelebek konmus ha küçük kelebek xD

bakalım kardeşim ayarlıcaz artık bişiler :D

MERTSOMA' Alıntı:
KÜMESİN VE KUŞLARIN BİR KISMI BUNLAR
BU SİYAHLAR YAVRU ADANALAR 17 GÜNDÜR ELDE BAKIYORUM MAMALIKLA
levent abi kesinlikle on numara olmuş kuşlarda zaten çok hoş umarım bol bol yavrular almak nasip olur benimde az çok planım oluştu bu kümesi ve önündeki salmayı görünce daha iyi oldu tekrar teeşekkürler abicim

Geri