Budapeşte Yüksek Uçucusu ( Makale Bölüm 1 )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BudapestHighFlyer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 19K
BudapestHighFlyer' Alıntı:
Yüksek uçucular için yaşayan organik bir site yapmayı planlıyorum herkesin biglilerini yansıtabileceği bir platform...
Aslında direkt bir ırk kulübü değilde site organizasyonlarının etkinleşitirebileceği bir oluşum lazım. Örneğin X sitesi üyelerine özel kartlar özel tasarım şapkalar organizasyonlar bazı günlerde ortak bir ilde organize edilcek küçük tanışma seminerleri gibi bir çok aktivite yapılabilir diye düşünüyorum ilerleyen zamanlarda...

Yüksek uçucu ırkların Türkiye'de bilinçli yetiştirilmesi konusunda öncü olmayı ve sizlerle birlikte bu süreçte yeralmak isterim. Özellikle tip-budapeşte ayrımının herkes tarafından yapılabilir ve kümeslerde bu ırkların da saf olarak beslenmesine çaba göstermek isterim. Zamanım olursa da düşündüğünüz etkinliklere seve seve katılırım.

ugur hepbirlikte doğru bilinçli yetiştiriciliği sürdürecegiz ben öyle düşünüyorum en azından sayımız belki az olacak ama en azından ÖZ olacak .... saygılar....

Damızlık Erkek Öldü.. Bir anda hiç bir belirti olmaksızın... Sanırım bir felç ya da bir virüs bilemiyorum.. E şimdi aynı kuştan bir daha bulmak için bir 6 yıl daha mı savaş vereceğim :( kötü bir durum paylaşmak istedim...
saygılar

Damızlık Erkek Öldü.. Bir anda hiç bir belirti olmaksızın... Sanırım bir felç ya da bir virüs bilemiyorum.. E şimdi aynı kuştan bir daha bulmak için bir 6 yıl daha mı savaş vereceğim :( kötü bir durum paylaşmak istedim...
saygılar

Merhaba Deniz,
Çok üzüldüm, damızlığın için. Geçmiş olsun, sıkma canını... Sen sanırım baya bir filo uçuruyordun, illa ki yerine daha çabuk bir damızlık kuş koyarsın.

Teşekkür ederim En yaşlı erkek öldü fakat yavruları var şimdi sayıları az ama en azından en iyi gen elimde..
Artık bu aralar biraz özen göstermek lazım üretime ağırlık vermek lazım performansı haziran ortasına ve sonunada saklayabilirim...

Bu hafta bir yer değişikliği yapacagım geçen yıl başka bir yere taşıdım kuşları 1 senedir yeni yuvalarındalar ama tabi hergün en az 1 defa eski yuvalarına geri geliyorlar şimdi işim daha zor olacak sanırım bu defada eski yere geri getirdiğimde diğer tarafa gidip gelecekler bu döngü sanırım sürüp gidecek :haha:

Çok inatçı kuşlar özeliklede yetişkin olanlar doğdukları yere gitme eğilimindeler engellemek zor oluyor bir arkadaşa hediye 2 genç vermiştim 1/5 sene önce mütemadiyen her hafta kaçıyorlar arkadaş kanatlarını bantlamış 3 ay kadar salmadı sonra saldıgında yine geri geldiler. Bu bazen iyi gibi görünsede yer değişikliği yapılınca sorun oluyor...

Teşekkür ederim En yaşlı erkek öldü fakat yavruları var şimdi sayıları az ama en azından en iyi gen elimde..
Artık bu aralar biraz özen göstermek lazım üretime ağırlık vermek lazım performansı haziran ortasına ve sonunada saklayabilirim...

Bu hafta bir yer değişikliği yapacagım geçen yıl başka bir yere taşıdım kuşları 1 senedir yeni yuvalarındalar ama tabi hergün en az 1 defa eski yuvalarına geri geliyorlar şimdi işim daha zor olacak sanırım bu defada eski yere geri getirdiğimde diğer tarafa gidip gelecekler bu döngü sanırım sürüp gidecek :haha:

Çok inatçı kuşlar özeliklede yetişkin olanlar doğdukları yere gitme eğilimindeler engellemek zor oluyor bir arkadaşa hediye 2 genç vermiştim 1/5 sene önce mütemadiyen her hafta kaçıyorlar arkadaş kanatlarını bantlamış 3 ay kadar salmadı sonra saldıgında yine geri geldiler. Bu bazen iyi gibi görünsede yer değişikliği yapılınca sorun oluyor...

s.a kardeş ben afyonluyum sana geçen hafta yaşadığım bir olayı anlatacam... geçen sene bursada bir çift paçalı macar buapeste aldım bir arkadaşa köye gönderdim bir sene içinde 12 tane oldular kartları ve yumurta yapanları kendi evime getirdim 6 tane hiç sokak görmeden bıraktım ve hepsi kayboldu iki aynı gün bir taneside üç gün sonra geri geldi bir tanesi köye geri gitti 30km bursadan aldıklarımda yakın bir köye gitmiş oraya girmiş size şunu sormak istiyorum damızlıklar sağa sola girdi ama allamadığım yavrular cok sert çıktı böyle bişey olabilir mi ? damarsız kartlardan damarlı yavru yavrular cevap yazarsanız sevinirm saygılar...

bütün budapeştelerimi vermek zorunda kaldım almak isteyen olursa eğer bana ulaşsın
saygılar

Sayaların yanında 1 çift budapeşte beslemek istiyorum, amacım uzun süreli yüksek uçuşlarından keyif almak ve diğer kuşları da hareketlendirmesi. Buradaki mezatlarda genelde paçalı olanlar satılıyor, mutlaka tecrübe etmiş kişiler vardır performans yönünden paçasızlara göre çok fark eder mi ?

Öncelikle Herkese selamlar ben vandan katılıyorum van güvercini yetiştiricisiyim bilgisayarım enkazda kaldığı için telefonumdan siteye kaydoldum ve telefondan yazıyorum yazı konusunda hatalar ola bilr ondan belirtmiş olayım dedim ben budapeşte kuşlarını beğeniyorum tip renk özellik olarak zaten van kuşlarımızda yüksek uçar bayadırda takip ediyorum açıkcası bir çift mavi kafa veya hangi renk olursa satın almak istiyorum yanlız paçalı nie paçalı derseniz burada paçasız kuşları iddaya kabul etmedikleri için fazla değer görmez lütfen tüm budapeşte yetiştiricileri yardımcı olursa sevinirim çünkü bu kuşlardan beslemeyi çok istiyorum umarım yardımlarınız eksik olmaz saygılar sevgiler.

Verdiğin bilgi ve çalışmalarından ötürü seni tebrik ederim benim sana özel bir sorum olacak bunların mavi kalemlileri,kırmızı beyazlıları,sarı beyazlıları,birde siyah beyazlıları bende de mevcut ,hatta bir siyah beyaz erkeğe ihtiyacım var bunların mavi beyazlıları var imiş ama ne gördüm nede sahip oldum selamlar.

Geri