Bende bozda var gökde, (en alttan 3. resimde BOZ cakmaklinin hemen saginda kafasi görünmeyen GÖK). Aslinda en iyi oynayan kuslar genelde gök, boz (kirli), duman, ve beyazdan olur derler ve kirma degilse dogruda, fakat benim iyi bir kusta aradigim en önemli özelliklerden biride hedeften baska bir yere veya catiya konmamasidir, bu miski diside masallah yorgunluktan ölüyor olsa, ayaklarini merdiven cikar gibi yaparak taklalarla kesinlikle hedefe iniyor. Tesadüfe bakin kusun babasi beyaz annesi boz benekli
ve böyle süper bir miski yavru vermis. Kusu samimi bir arkadastan almistim ve su an tek damar üretmeye calisiyorum. Bu kus hakkinda baska bir iletimde "bana 10.000,- Euro verseler yinede vermem" diye yazmistim. Su anki esi kendi erkek yavrusu, cikan yavrular 6 günlük oldu, erkek olursa yine disi miskiye es edip annenin damarina yakin yavrular almayi düsünüyorum. Ileride sakatlik olmamasi icin benim duman erkegin yavrusu olan beyaz ön tepeli kusun kaninida katmayi düsünüyorum (en alttan 2. resim). Benim sana yavru veya yumurta degisme teklif etmemin sebebi, bizim almanyada türkiyedeki kuscu arkadaslar kadar aradigimiz kusu bulma imkanimizin olmamasi. Türkiyede kuscular birbirlerini ziyaret edip, kuslarin ucuslarini seyredip birbirlerinden alis veris degis tokus yapabiliyor. Almanyadada kuscular var fakat ya uzak yada aradigimiz kusu bulamiyoruz. Bana 25km yakinlikta olan Kreis Stade´de tanidigim kuscular var, hepsindede bircok gök, duman, tepeli, tepesiz ne ararsan var, para söz konusu degil, bir cogu birbirlerine kuslari hediye ediyorlar, fakat benim aradigim özellikleri bulamiyorum. Sana saglikli yavrular diliyor ve selamlarimi sunuyorum Osman, ayrica Muharrem beyede güzel yorumlari icin tesekkür ediyorum. Saygilar Kenan