Bunlarda benim güvercinlerim :) |EzgiGzc

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EzgiGzc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

EzgiGzc

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ezgi Gezici
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar merhaba ben ezgi 15 yaşındayım 1.5 yıldır bu hobiyle uğraşıyorum bayanım diye beni bazen küçümseyenler var git kaniş besle diyen falan ama güvercin sevgisini cinsiyeti, yaşı yok bana göre herneyse resimlere geçelim :evet:

BU ADANA GÜVERCİNİM ERKEK ÇOK YÜKSEK VE HIZLI UÇUYOR 1 KERE YARIŞMAYA KATILDIK..
juh9p.jpg

BU DİŞİ MARDİN GÜVERCİNİM.. YANINDA YAVRUSU VAR GÖREBİLİRSİNİZ BELKİ (:
juhh2.jpg

BU GÜVERCİNİ BİR ARKADAŞIM VERMİŞTİ CİNSİNİ BİLMİYORUM AMA SANIRIM YABANİ VE ERKEK.
juhjg.jpg

BU ÇOK SEVDİĞİM BİR DİŞİDİR AZ ÖNCE MESUT ABİDEN ÖĞRENCİM CİNSİNİ LAHOR VE TAKLACI KIRMASIYMIŞ (: OKULDAN EVE DÖNERKEN BİR KÖŞEDE BULMUŞTUM KÜÇÜK ÇOCUKLAR KANADINI TAŞ İLE KANATMIŞLAR SONRA EVE GETİRMİŞTİM VE ŞU ANKİ HALİ (:
juhkl.jpg

BUNU DIŞARDAN SAHİPLENMİŞTİM. ÇOK İYİ VE GENÇ BİR BABADIR (:
juhpj.jpg

BUDA BANA DEDEMİN HEDİYE ETTİĞİ İLK GÜVERCİN BUNUNLA GÜVERCİNCİLİĞE BAŞLAMIŞTIM MAALESEF YANLIŞLIKTA ARAP DİŞİ İLE EŞ OLMUŞLARDI.. VE YAVRULARI VAR..
juhqm.jpg

BUDA ÇOK SEVDİĞİM BİR DİŞİDİR MAALESEF DAHA YAVRULARINI GÖRMEDİM. EŞİ DAHA 2 GÜN ÖNCE HASTALIKTAN ÖLDÜ.
juhs9.jpg

GÜVERCİNLERİMİN ARASINDAN EN SEVDİĞİMDİR. FENA TAKLA ATAR :evet: ERKEK.
juhu7.jpg

BUNUDA BİR ARKADAŞIM HEDİYE ETMİŞTİ KÜMESE YENİ GELDİ CİNSİNİ BİLMİYORUM ABİLERİM SÖYLERSE SEVİNİRİM (:
juhvm.jpg

BUDA KIRMA ERKEK ARAP.. NE İLE KIRILDIĞINI BİLMİYORUM.
juhxh.jpg

VEEEEE SON OLARAK CANIM SÜTBEYAZIM (: .. KARDEŞİ 2 GÜN ÖNCE ÖLDÜ MARDİN DİŞİNİN EŞİYDİ HASTALIKTAN.
juhyq.jpg

BUDA KÜMESİM (: DEDEM VE BEN ELELE VEREREK 1 HAFTADA YAPTIK. DAHA TEMİZLEMEDİM 1 SAAT SONRA PIRIL PIRIL YAPICAM İNŞALLAH.
juhzx.jpg

Evet benden bu kadar daha nice nice güzel mardinlerim beyaz güvercinlerim vardı, hastalık götürdü bu hafta hepsini. Kümesimin içi temiz değil 1 saat sonra temizlemeye çıkacağım zaten :) Herkese iyi akşamlar..

ezgi şu anki kuşların ve ortamın maşallahı var :), allah hepsine uzun ömür versin.

merak ettiğin kuşların, detaylı (sağdan soldan direk karşıdan) fotoğraflarını eklersen daha net yorumlar yapabiliriz.

(Kümesin içine yere plastik ızgara ve yemlik koyarsan güzel olur, boka püsüre bulaşan yemleri yerden yiyen kuşlarda hastalık eksik olmaz. Suluğundaki suyu da her gün tazele ve 1 litre içme suyunun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ilave edip ver)

Çok teşekkür ederim mesut abi (: Kameram müsait olduğu zaman tekrar çekip konu açarım (:

Tamam mesut abi mutlaka tavsiyelerine uyacağım :)

MAŞALLAH EZGİ KUŞLARIN ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR.AMA TEK Bİ CİNS BESLEMEN DAHADA GÜZEL OLUCAKTIR SADECE MARDİN YAPARSAN DAHA SÜPER OLUR :tamam: SENİ GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM BÖYLE GÜZEL ŞEYLERLE UĞRAŞTIĞIN İÇİN. :slm: :slm:

Teşekkür ederim oğuzhan abi :) Full mardin beslemeyi düşünüyorum bende bakıcaz bakalım :)

Teşekkür ederim kadir sağol :tamam:

Her ırktan kuş var kümesinde , bir ırk üzerine beslemelisin .

Dipnot: Farklı ırklarda iki güvercini asla eş atma . :evet:

Bır ırk sevmiyorum. Karışık olmalı ;)

Arap ile mardini bilerek eşe atmadım, birdaha olsa atmam zaten.

karışık beslemenin ne tür sıkıntılara yol açtığını umarım biliyorsundur kuş besleme konundada küçümserdiğini yazmışssın hayvan beslemek cinsiyet meselesi değil aksine şahsiyet meselesidir bunuda unutma yinede sana mutluluklar !

Ezgi sende benim gibi karışık beslemek istiyorsun kuşların maşallahı war.Çok gğzel kuşlar ... :heyo:

Ünlemi koyma ihtiyacı niye duyuyorsunuz anlamıyorum. Kümesimde hiçbir sorun yok kurtuluş ;)

(ünlem vurgu işaretidir:) söyleyeyim 1yemler yerde 2 karışık ırk 3 kuş beslemenle alakalı vurgu olaya biraz daha düşünsellik bakımından yaklaşsaydının bu yorumu bir iyi niyet anlamında anlayacağını sanıyorum. ozaman neden gülüyorsun eminmisin sorun yok ?

Teşekkürler mustafa :)

Kurtuluş daha fazla uzatma kafesi temizlemediğimi ve 1 saat sonra temizleyeceğimi yazmıştım iyi oku ;) Ve ben böyle besliyorsam böyle besliyorum. Evet kurtuluş hiç emin olmadığım kadar eminim! (bak vurgu yapıldı)

valla böyle bayanlarında bu hobiyle ilgilendiğini görünce çok mutlu oluyorum.ayrıca kuşlarında çok sağlıklı görünüyorlar.ben sana tavsiyede bulunmıyacam zaten bu hobi seni etkisine aldıkça sende kuşların ve kümesin hakkında hergün daha fazla ilerleme kaydedeceksindir.hoşcakal

1 ÇİFT DE BURSA OYNARI DAMIZLIK HEDİYE BENDEN..KIZIMA SEVGİLERİMLE..BURSA'M İLE GURUR DUYUYORUM..GÖZLERİNDEN ÖPERİM..

MAŞALLAH.,KUŞLARINA ..

EVET FOTOLAR DA ADANA YOK..

Çok teşekkür ederim murat abi çok sağol :)

Türker abi çok teşekkür ederim en büyük hayalim bir bursa oynarım çiftim olmasıydı dedemle düşünüyorduk almayı ama nasip kısmet olmadı çok teşekkür ederim :)

Valla ben adana diye biliyorum kuşu erkek atmaca gibi uçuyor 2 kat duruyor diğer güvercinlerin yanında çok büyük.. Ben yanlış biliyormuşum o zaman düzelttiğiniz için teşekkür ederim :)

O kuş bizim mutfağımızın camına kondu çok açtı yorgun düşmüştü bizde kümese aldık ayağında numaralar yazan bir bilezik var kesmeye çalıştık kesilmiyor çok sert.. Birde ayağında zil var her halde sahibi vardı ve geldiğini anlamak için zil takmıştı. Peki o güvercinimin cinsini bilen var mı?

Dedenin senin kuş beslemene yardımcı olması ve onun sayende beslemen benim çook hoşuma gitti. Kuşlarından bahsetmek istiyorum;gerçekten çok güzel kuşların var maşallah.Benim en büyük dileklerimden ve isteklerimden biridir kuş (güvercin) beslemek.Keşke benimde bir dedem olsa ve bana böyle imkanlar tanısa kuşlarının değerini bil nazar değmesin inşallah :)

Şafak teşekkürler.

Anıl Mert teşekkür ederim inşallah seninde güvercinlerin olur (:

Teşekkür ederim inşallah :)

ezgi kuşların çok güzel maşşallahı var bolca yavru almanı temenni ederim ama abilerimin tavsiyelerini dinle burda kimse kimsenin kötülügüne birşey konuşmaz en yakın zamanda eksiklerini tamamla böylece kuşların hastalanma ve ölme riskini azaltmış olursun başarılar dilerim... birde bencede tek ırk besle mardin en iyisi bol şanslar :heyo: :slm:

@Rambo@' Alıntı:
karışık beslemenin ne tür sıkıntılara yol açtığını umarım biliyorsundur kuş besleme konundada küçümserdiğini yazmışssın hayvan beslemek cinsiyet meselesi değil aksine şahsiyet meselesidir bunuda unutma yinede sana mutluluklar !

bende karışık besliyorum mardin baska kelebek. ancak takımlara iyi bi şekilde ayırdıktan sonra bi sıkıntı olmaz mardinle baska eş alsa bile yavru almıyorum düşerse güzel bi eş alıyorum ve tekini satıyorum

arkadaş lar hangi birimiz önceden tek ırkla başladık kümeslerimizde en kötü şartta iki ırk güvercin olur bir bayana göre helede 15 yaşında birine göre güzelbi kümes inşlh kuşlarını iyice düzeltirsin ama helal olsunsana tebrikler

DEDE' M SAĞOLSUN! :haha:

Geri